אסדת הגז
-
DanielaFienbergman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני ממש רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שהוא בעד האסדה? או מישהו שיכול להגיד שיש עוד צד בענין והוא לא טועה? כי אני מרגישה קצת מטומטמת כשכל המדינה מפגינה נגד זה אבל כשאני קוראת ורואה את מה שיש ליוסי אבו מנכ"ל דלק קידוחים להגיד בנושא, אני די משוכנעת שזה יוביל את ישראל להיות מעצמת אנרגיה עולמית בעתיד הלא כל כך רחוק. העולם הרי לא יכול להמשיך ולהסתמך על מקורות האנרגיה שיש היום - הנפט בסוף יגמר והעולם יצטרך אנרגיה חלופית וכאן ישראל והגז הטבעי שלנו נכנסים לתמונה.
כלכלית זה ללא ספק מצויין לישראל. גז טבעי בהחלט עדיף על נפט, בעיקר מסיבות פוליטיות, שכן רוב הנפט מגיע ממדינות אויב. אבל חשוב לזכור שגז טבעי זה ממש לא מקור אנרגיה ירוקה כמו אנרגיה סולארית או רוח. תהליך הפרדת גז טבעי למרכיביו כרוך בפליטה של חומרים לא ידידויתים לאדם ולסביבה. המיקום של אסדת הגז תמר ולוויתן וזו מחוף דור ממוקמות קרוב לאזורים מאוכלסים, מהוות סכנה אקולוגית לבעלי חיים, וסכנה סביבתית. חומרים רבים שנפלטים מהאסדה בתהליך פירוק הגז נחשדים כמסרטנים. להרחיק את האסדה אפשרי אבל לא ממש ישתלם כלכלית. אני לא ההיתי ממהר לעבור לגור באשקלון בגלל האסדה כמו שלא ההיתי ממהר לעבור לגור בחיפה בגלל מפעלי הזיקוק... (למרבה הצער אני כרגע תקוע בבאר שבע בגלל העבודה, וכאן יש את ברום שלא פחות מסוכן משני האחרים...)
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מפגינים נגד התהליכים העקומים. לא נגד האסדה.
1. מפגינים כדי שהאסדה תהיה במרחק 120 ק"מ מהחוף, ולא 8 כמו שמתכננים.
זה כדי למקסם את רווחי ההפקה, ולהקטין את עלותה, על חשבון הציבור שנפגע.
2. מפגינים כי הסיפור על עצמאות אנרגטית הוא שקרי במידה רבה:
א. נותנים את המאגרים במחיר זול לטייקונים וחברה זרה.
ב. נותנים להם אישור למכור לישראל ביוקר את הגז. יותר יקר מהמחיר שקונים עכשיו גז מחו"ל.
ג. נותנים להם אישור לייצא את רוב הגז שיופק, למדינות אחרות, ובזול יותר מאשר המחיר בארץ.
כתוצאה מזה, במשך כ- 30 שנים, עד שיתרוקנו המאגרים יקרה:
א. הטייקונים וחברות הגז יתעשרו הרבה יותר.
ב. אנחנו נשלם ביוקר על מעט הגז שנקבל.
ג. מדינות אחרות ייהנו מגז זול שיופק בארץ.
ד. בזמן הזה, נהיה חשופים לאסונות אקולוגיים ממש על החוף, במקום רחוק מהחוף.
ה. אחד החופים היפים בארץ ייסגר לציבור לצורך תפעול הולכת הגז ליבשה, ומול החוף, בים היפה, תחנה מפלצת האסדה, במקום נוף של ים וגלים.
3. לאחר שידולדלו המאגרים, נגלה שהמדינה לא התעשרה מהמאגרים, ועדיין תצטרך לקנות גז מחו"ל, כי הטייקונים מכרו לחו"ל את הגז שיכל להיות לשימוש המדינה.
4. בדיוק מושלם למה שקורה עם מפעלי ים המלח.
אנחנו נשארים עם הנזק שנעשה לים המלח
ובלי הרווחים העצומים מייצוא החומרים שנכרו, לחו"ל,
רק כי נתנו לחברה פרטית לשלוט על משאב של המדינה.
לגבי המשפט האחרון שלך.
עצמאות אנרגטית לעתיד - היא לא למכור עכשיו לאחרים את מה שיש לך.
לדוגמה, ארה"ב מודעת למחסור המתקרב בדלקי מאובנים (נפט), ולכן קונה היום, ושומרת לעצמה מאגרים בשטחה שלא שואבים מהם.
ההערכה היא שיש להם רזרבה לכ- 200 שנה לפי הצריכה הנוכחית של ארה"ב.
מה שהם צופים, זה שכשייגמר הנפט בעולם, הם יתחילו להפיק מהרזרבות שלהם, ויהיה להם עוד הרבה זמן אספקה לאחר שלכולם ייגמר.
עצמאות אנרגטית של ישראל היא להבטיח ש- 70% מהגז, לפחות, יופק לשימוש בישראל, ואז באמת במשך הרבה עשרות שנים, אם לא יותר, לא נהיה תלויים ברכש ממדינות אחרות.
1. מפגינים כדי שהאסדה תהיה במרחק 120 ק"מ מהחוף, ולא 8 כמו שמתכננים.
זה כדי למקסם את רווחי ההפקה, ולהקטין את עלותה, על חשבון הציבור שנפגע.
2. מפגינים כי הסיפור על עצמאות אנרגטית הוא שקרי במידה רבה:
א. נותנים את המאגרים במחיר זול לטייקונים וחברה זרה.
ב. נותנים להם אישור למכור לישראל ביוקר את הגז. יותר יקר מהמחיר שקונים עכשיו גז מחו"ל.
ג. נותנים להם אישור לייצא את רוב הגז שיופק, למדינות אחרות, ובזול יותר מאשר המחיר בארץ.
כתוצאה מזה, במשך כ- 30 שנים, עד שיתרוקנו המאגרים יקרה:
א. הטייקונים וחברות הגז יתעשרו הרבה יותר.
ב. אנחנו נשלם ביוקר על מעט הגז שנקבל.
ג. מדינות אחרות ייהנו מגז זול שיופק בארץ.
ד. בזמן הזה, נהיה חשופים לאסונות אקולוגיים ממש על החוף, במקום רחוק מהחוף.
ה. אחד החופים היפים בארץ ייסגר לציבור לצורך תפעול הולכת הגז ליבשה, ומול החוף, בים היפה, תחנה מפלצת האסדה, במקום נוף של ים וגלים.
3. לאחר שידולדלו המאגרים, נגלה שהמדינה לא התעשרה מהמאגרים, ועדיין תצטרך לקנות גז מחו"ל, כי הטייקונים מכרו לחו"ל את הגז שיכל להיות לשימוש המדינה.
4. בדיוק מושלם למה שקורה עם מפעלי ים המלח.
אנחנו נשארים עם הנזק שנעשה לים המלח
ובלי הרווחים העצומים מייצוא החומרים שנכרו, לחו"ל,
רק כי נתנו לחברה פרטית לשלוט על משאב של המדינה.
לגבי המשפט האחרון שלך.
עצמאות אנרגטית לעתיד - היא לא למכור עכשיו לאחרים את מה שיש לך.
לדוגמה, ארה"ב מודעת למחסור המתקרב בדלקי מאובנים (נפט), ולכן קונה היום, ושומרת לעצמה מאגרים בשטחה שלא שואבים מהם.
ההערכה היא שיש להם רזרבה לכ- 200 שנה לפי הצריכה הנוכחית של ארה"ב.
מה שהם צופים, זה שכשייגמר הנפט בעולם, הם יתחילו להפיק מהרזרבות שלהם, ויהיה להם עוד הרבה זמן אספקה לאחר שלכולם ייגמר.
עצמאות אנרגטית של ישראל היא להבטיח ש- 70% מהגז, לפחות, יופק לשימוש בישראל, ואז באמת במשך הרבה עשרות שנים, אם לא יותר, לא נהיה תלויים ברכש ממדינות אחרות.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא הפגנתי נגד אז זה כבר לא "כל המדינה" ..DanielaFienbergman כתב:אני ממש רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שהוא בעד האסדה? או מישהו שיכול להגיד שיש עוד צד בענין והוא לא טועה? כי אני מרגישה קצת מטומטמת כשכל המדינה מפגינה נגד זה אבל כשאני קוראת ורואה את מה שיש ליוסי אבו מנכ"ל דלק קידוחים להגיד בנושא, אני די משוכנעת שזה יוביל את ישראל להיות מעצמת אנרגיה עולמית בעתיד הלא כל כך רחוק. העולם הרי לא יכול להמשיך ולהסתמך על מקורות האנרגיה שיש היום - הנפט בסוף יגמר והעולם יצטרך אנרגיה חלופית וכאן ישראל והגז הטבעי שלנו נכנסים לתמונה....
גם לא הפגנתי בעד.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי