VANGELIS - BLADERUNNER

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

בשנת 1982, חברו הבימאי רידלי סקוט והמוסיקאי היווני VANGELIS, יחדיו, על מנת להפיק פסקול לסרט "BLADERUNNER", הסרט המבוסס על הספר "האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות" של הסופר פיליפ ק. דיק, סופר מדע בדיוני ידוע, שנפטר בטרם יצא הסרט לאקרנים. הסרט והן הספר מהווה נושא בפני עצמו לדיונים רבים עד היום וזה נושא נפרד.
בסרט שחקנים ידועים כמו האריסון פורד וכן שון יאנג , דריל האנא ועוד
הסרט מתאר באופן קודר, אפלולי ומדכא את העתיד בלוס-אנג'לס של שנת 2019.
בסיום הסרט, נרשם כי פסקול הסרט מופיע על גבי תקליטים וקלטות של חברת POLYDOR.
זה מעולם לא קרה!
בפועל, באותו זמן, סכסוך קשה בין ואנגליס לחברת POLYDOR (למעשה, פוליגראם), גרם לכך שהפסקול נגנז.
מכיוון שהמוסיקה בסרט, נחשבת לאחת מפסגות היצירה של ואנגליס, והביקוש לפסקול היה עצום, אך לא ניתן היה להדפיס את האלבום, קרו 2 תהליכים:
יצא אלבום רשמי של הסרט אך בביצוע (לא יותר טוב) של מוסיקה "בהשראת" הסרט על-ידי תזמורת THE NEW AMERICAN ORCHESTRA.
תהליך שני שקרה: אינסוף בוטלגים לא חוקיים, באיכות נמוכה, שכללו מוסיקה ישירות מהסרט עצמו.
בשנת 1994, הסתיים סופסוף הסכסוך בין ואנגליס ופולגראם, (בינתיים ואנגליס עבד עם מספר חברות תקליטים אחרות), והוא ראה אור לראשונה רק באותה שנה, 12 שנים לאחר יציאת הסרט.
אני אישית, רצתי לחנות התקליטים SUPERZEUS בתל אביב ורכשתי את העותק, במחיר מלא של אותם ימים, ומאותו יום עד עצם היום הזה הוא נחשב לאחד האלבומים ששמעתי הכי הרבה בחיי (מתוך כמה אלפי אלבומים שברשותי).
האלבום יצא בחברת WARNER, מוקלט באיכות גבוהה, אם כי לא הצלחתי להשיג אותו בגרסת SACD או 180G ויניל, וכולל 12 קטעים.
הקטע הראשון - MAIN TITLE, מצמרר, והוא נשמע פשוט חלומי במערכת סטריאו טובה (שימו לב לא להגביר יתר על המידה כי קיים בו "פד" נמוך מאוד אשר מזעזע את הבית).
בקטע השני, BLUSH RESPONSE, נשמעת שיחה בין האריסון פורד, שון יאנג (רייצ'ל - האנדוראידית היפה), וטיירל (מנכ"ל טיירל קורפ. המייצר את האנדרואידים), והמוסיקה מקסימה.
הקטע הרביעי, עצוב ומצמרר: RACHELS SONG, בו מוסיקה עצובה על רקע קול אישה גבוה אך קר המתאר את התהליך בו רייצ'ל מבינה כי היא אינה אנושית.
קטע זה היווה בסיס לחידושים רבים, למשל בשנת 2000 - קטע הטראנס המשובח של FRIDGE.
הקטע ריגש כמעט כל מי ששמע, והוא נשמע פשוט מדהים במערכת מכוונת וטובה.
הרצועה ה-11 המפורסמת, שזכתה להמון המון חידושים - BLADERUNNER END TITLE, אציין חידוש מעולה שעשו COSMIC BABY בשעתו, או גרסת הרכב הטראנס הגרמני - ANDORA שהצליח מאוד בשנת 1999.
מדובר בנעימה אינסטרומנטלית הכוללת סאונד של סינתיסייזרים עם תזמורת שלמה, ומסיים את הסרט.
האווירה של הקטע היא דרמטית ולא אופטימית בדיוק כפי שרצה רידלי סקוט הבמאי.
לסיכום - מי שלא שמע ומי שלא מכיר, מומלץ בחום, אחד מפסקולי הסרטים הטובים ביותר EVER וזו לדעת אינסוף אנשים מהתחום, וניתן סופסוף להשיג אותו בגרסתו המקורית ובאיכות מעולה.
האלבום משמש אותי שנים כאחד מאלבומי הבסיס לבחינת ציוד חדש בחדרי האזנה והדגמה.
אני לא לעולם לא אקנה רכיב חדש בסטאפ שלי ללא בחינת "בלייד ראנר" קודם כל, מה גם שמבחינה מוסיקלית הוא היווה פריצת דרך ונשמע נכון גם 25 (!) שנים אחרי הסרט.
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 11/05/2007 21:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

(Y)
סרט אכן משובח
היתה לא מזמן סקירה כאן על גירסת הבמאי של הסרט
ווןגייליס משובח לא פחות.

את VOICES שלו מכיר ?
אם לא, לך על זה...
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

בוודאי שמכיר את VOICES, אשר יצא באוקטובר 1995.
זמן קצר אחרי צאתו, רבין נרצח, והמוסיקה של האלבום ליוותה אותי כל אותה תקופה, והוא אחד מהאלבומים האהובים עליי של ואנגליס אך לא באותה מידה כמו BLADERUNNER.
אני אישית לא התלהבתי מאלבומים כמו 1492 שהיה רב מכר, אני לא חושב שזה היה פסקול כלכך טוב, אבל עם מכירות אין מה להתווכח.
למי שלא מכיר את ואנגליס של שנות ה-70, אשר יצר מוסיקה אלקטרונית הרבה טרם זמנה, מומלצים קטעים נהדרים כמו HEAVEN AND HELL שהיווה פסקול לסדרת הטלויזיה COSMOS, וכן קטעים כגון ALPHA ו-ספיראל.
The Black Wax

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אכן אלבום משובח לסרט משובח לא פחות. (Y) (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

(Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

חן, חן על הסקירה המרתקת :) והנוסטלגית...
כחובב קטן מאוד של סאונדטרקס (עולים לי בראש כעת רק 2 תקלטים שמאופסנים אי שם- "אמדאוס" ו.."רוקי" ), ממש עשית לי חשק לנ"ל.

אתה יכול לפנק את עצמך בהוצאה יפנית חדשה:
http://www.cdconnection.com/details/Sou ... ner/381760
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”