סקר על סגנון תמונה מועדף
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
*** הצביעו כאן למעלה ⁦☝️⁩⁦☝️⁩***
מכרתי את הטלוויזיה שלי אתמול, אני אוהב לצפות בתמונה מוארת יחסית עם צבעים חיים.
להפתעתי, הבחור שקנה את הטלוויזיה שאל אותי אם אפשר לעמעם את התמונה, כי הוא לא אוהב שהיא מוארת, אלא יותר עמומה.
זה היה נשמע מוזר.
אני לא אומר לשרוף את התמונה ולשים כמו בחנויות על מקסימום, זה בהחלט לא נכון, אבל כן שהיא תהיה חיה ומוארת.
מה דעתכם?
מכרתי את הטלוויזיה שלי אתמול, אני אוהב לצפות בתמונה מוארת יחסית עם צבעים חיים.
להפתעתי, הבחור שקנה את הטלוויזיה שאל אותי אם אפשר לעמעם את התמונה, כי הוא לא אוהב שהיא מוארת, אלא יותר עמומה.
זה היה נשמע מוזר.
אני לא אומר לשרוף את התמונה ולשים כמו בחנויות על מקסימום, זה בהחלט לא נכון, אבל כן שהיא תהיה חיה ומוארת.
מה דעתכם?
נערך לאחרונה על ידי user30000z ב 30/08/2018 22:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל הקטע האבסורדי, הוא שבכל טלוויזיה אפשר לראות עמום, לא צריך לשלם הרבה בשביל זה, מספיקה אפילו טלוויזיה ישנה.
לעומת זאת, תמונה עם צבעים חיים וקונטרסט גבוה, על זה כל המלחמה בין היצרניות.
לעומת זאת, תמונה עם צבעים חיים וקונטרסט גבוה, על זה כל המלחמה בין היצרניות.
user30000z
השימוש במילים "עמום" מול המילה "חיים" אינו נכון ואין להשוות ביניהם כשמדברים על איכות תמונה.
במקום המילה "עמום" בה אתה משתמש, אני מעדיף להשתמש במילים כמו צבע "ניטרלי" או "קר" (טמפ' צבע)
ההגדרה "עמום" לא מופיעה בהגדרות צבע.
גם אני מעדיף תמונה עם צבעים נויטרליים ופחות "חיים" שקרובה יותר למציאות (או מצב "עמום" כהגדרתך).
בתמונה עשירה בצבעים חיים אני משתמש לעיתים רחוקות כשאני צופה במשחק כדורגל באיכות שידור טובה
בתנאי שהאדום והירוק אינם יותר מדי "חיים" או חזקים
.
אני יודע שזו אמנם משהו אישי, הבדלי הצבע הללו גרמו לי להעדיף את התמונה שנותנים מסכי סוני
על פני אלו של סמסונג בהם הצבעים יותר חמים ועזים.
השימוש במילים "עמום" מול המילה "חיים" אינו נכון ואין להשוות ביניהם כשמדברים על איכות תמונה.
במקום המילה "עמום" בה אתה משתמש, אני מעדיף להשתמש במילים כמו צבע "ניטרלי" או "קר" (טמפ' צבע)
ההגדרה "עמום" לא מופיעה בהגדרות צבע.
גם אני מעדיף תמונה עם צבעים נויטרליים ופחות "חיים" שקרובה יותר למציאות (או מצב "עמום" כהגדרתך).
בתמונה עשירה בצבעים חיים אני משתמש לעיתים רחוקות כשאני צופה במשחק כדורגל באיכות שידור טובה
בתנאי שהאדום והירוק אינם יותר מדי "חיים" או חזקים
אני יודע שזו אמנם משהו אישי, הבדלי הצבע הללו גרמו לי להעדיף את התמונה שנותנים מסכי סוני
על פני אלו של סמסונג בהם הצבעים יותר חמים ועזים.
זה תלוי בתנאי החדר.
רוב הזמן אני צופה בחדר חשוך, אני מעדיף תמונה רגועה ונייטרלית.
רוב הזמן אני צופה בחדר חשוך, אני מעדיף תמונה רגועה ונייטרלית.
·user30000z כתב:אבל הקטע האבסורדי, הוא שבכל טלוויזיה אפשר לראות עמום, לא צריך לשלם הרבה בשביל זה, מספיקה אפילו טלוויזיה ישנה.
לעומת זאת, תמונה עם צבעים חיים וקונטרסט גבוה, על זה כל המלחמה בין היצרניות....
זה לא נכון.
כל טלויזיה ישנה אתה יכול לקנפג לרמת צבע גבוהה ולקבל צבעים עזים יותר, אין בזה כל חדש.
כל ההבדלים בין HDR 8bit, 10bit, HDR+ זה לא צבעים עזים יותר,זה יותר מגוון צבעים. אם כבר, זה מוסיף את השוליים של פאלטת הצבעים.
והמלחמה בין היצרניות היא מלחמה על מיתוג, לא על איכות.
לא אכפת להם להיות איכותיים, הם רוצים מיתוג של איכותיים
הטלויזיות היום נותנות חדות טובה יותר, מגוון צבעים גדול יותר, יותר נקודות על המסך ,ותמונה חלקה יותר, לא צבעים עזים יותר.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

·ביצעתי את הקינפוג הזה בעבר, הוא נראה ממש כמו פילטר רטרו חום-צהוב. ברחתי ממנו בלי לחשוב פעמיים.mdk_25 כתב:@user30000z
·
מניסיון שלי, תמונה ״עמומה״ כפי שקראת לה, נותנת תמונה יותר קולנועית ויותר קרובה למקור של התמונה (זאת אגב גם ההמלצה של rtings בקינפוג הטלויזיה שלי).
לכן אני דווקא עם הבחור השני......
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

·מסכים.lokilook כתב:כל אחד ומה שהעין שלו אוהבת...
לכן עשיתי סקר, מעניין אותי אם אני שונה או מתאים לעדר 😜