הטלווזיות החדישות שלנו לא תומכות בDOLBY TRUE HD או DTS HD MASTER?
אני מאוכזב מאוד ומקווה שיש פתרון לזה.
אני עם OLED B7 65- מדהימה!!
לצערי ה NUC שלי דור 3 ולא תומך 4H/HDR.
אבל סרטיי בלוריי הוא מנגן יפה מאוד ובאונקיו שלי כן רואים את פורמטי האודיו כאשר התוכן מתנגן.
עכשיו שעברתי לOLED אני מצפה לאותה חוויית שמיעה ונוכחתי לראות שהנגן הפנימי מפעיל את הHDR מכונן חיצוני אבל משנמך את ההאודיו לדולבי דיגיטל או DTS רגיל בהתאמה.
מישהו מכיר את הנושא, יש פתרון מיידי או הכרזה שזה ייתמך מתישהו או שלא תהיה ברירה ואצטרך לרכוש NVDIA SHIELD?
אני עם OLED B7 65- מדהימה!!
לצערי ה NUC שלי דור 3 ולא תומך 4H/HDR.
אבל סרטיי בלוריי הוא מנגן יפה מאוד ובאונקיו שלי כן רואים את פורמטי האודיו כאשר התוכן מתנגן.
עכשיו שעברתי לOLED אני מצפה לאותה חוויית שמיעה ונוכחתי לראות שהנגן הפנימי מפעיל את הHDR מכונן חיצוני אבל משנמך את ההאודיו לדולבי דיגיטל או DTS רגיל בהתאמה.
מישהו מכיר את הנושא, יש פתרון מיידי או הכרזה שזה ייתמך מתישהו או שלא תהיה ברירה ואצטרך לרכוש NVDIA SHIELD?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה יעזור לך אודיו רב ערוצי מזוג רמקולים של טלוויזיה?
המסך מסוגל להוציא DTS\DD אל הרסיבר דרך חיבור אופטי או ARC - הערוצים האלה לא מעבירים פורמטים מתקדמים יותר מזה.
המסך מסוגל להוציא DTS\DD אל הרסיבר דרך חיבור אופטי או ARC - הערוצים האלה לא מעבירים פורמטים מתקדמים יותר מזה.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
לדעתי דרך ARC המסכים של LG מסוגלים להעביר גרסה DD+ ואטמוס (לפי הביקורות של עופר לאור באתר) אבל רק דרך ARC. וגם זה ככל הנראה רק מאפליקציות שתומכות בזה כמו נטפליקס (לא יודע אם הנגן הפנימי של המסך הוא אפליקציה כזו שתומכת). בכל מקרה אלה פורמטים שנתמכים רק ב HDMI אז חייב ARC.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זאת המגבלה של הפרוטולק הישן הזה. הוא פשוט לא יכול ולא מאפשר העברת אודיו באיכות גבוה, לא דחוסה. עובדים על eARC אשר יוריד את המגבלות אבל זה רק עם עדכון חומרה עם HDMI 2.1. למרות שיש כמה מסכים שכן יקבלו שדרוג תוכנה כי החומרה כבר קיימת בהם. בכל מקרה, לך אין הרבה מה לעשות חוץ מלחבר נגן/מחשב חיצוני.Oren520 כתב:@freedom_il
·הנגן של הטלווזיה גם תומך בהעברת האודיו שציינת.
הבעיה שהוא משנמך את האודיו המתקדם לזה הפשוט יותר.
זה ממש מוזר במיוחד שאטמוס הוא יודע להעביר אז למה לא איפשרו גם פורמטי האודיו מתקדמים שציינתי?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Oren520
·
קודם כל יש פורמטים שהמסך דווקא כן מסוגל להתמודד איתם, אבל לדעתי רק בניגון דרך HDMI ולא מהנגן הפנימי.
אבל בסופו של דבר, מאחר וגם ככה אי אפשר להוציא פורמט יותר מתקדם מ-DD\DTS דרך ARC\אופטי, אני לא רואה שום בעיה בזה שהפורמטים המתקדמים לא נתמכים ע"י הנגן הפנימי של המסך.
אטמוס ע"ג DD+ משתמש בקידוד מיוחד ותופס בדיוק את אותו רוחב הפס של DD, עד 1.5מגה ביט לשניה.
Atmos True HD זה משהו אחר, ואי אפשר להוציא אותו החוצה באותה צורה.
·
קודם כל יש פורמטים שהמסך דווקא כן מסוגל להתמודד איתם, אבל לדעתי רק בניגון דרך HDMI ולא מהנגן הפנימי.
אבל בסופו של דבר, מאחר וגם ככה אי אפשר להוציא פורמט יותר מתקדם מ-DD\DTS דרך ARC\אופטי, אני לא רואה שום בעיה בזה שהפורמטים המתקדמים לא נתמכים ע"י הנגן הפנימי של המסך.
אטמוס ע"ג DD+ משתמש בקידוד מיוחד ותופס בדיוק את אותו רוחב הפס של DD, עד 1.5מגה ביט לשניה.
Atmos True HD זה משהו אחר, ואי אפשר להוציא אותו החוצה באותה צורה.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 30/08/2018 20:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·עד שלא יצא עדכון למסך הכל שמועות ואף אחד לא מבטיח כלום. כך שלא היתי בונה על זה.Oren520 כתב:@BUGY
·אצלי החומרה לא תתמוך?
באסה. חבל שלא קניתי דגם 2018....
שטויות, שים לך נגן חיצוני ותסגור את הסיפור.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני מבין אותך, אבל זה המצב כיום, אתה ממש לא היחיד. זה או נגן פנימי ובלי סאונד מתקדם ברסיבר או נגן חיצוני ואז יש לך שני סוגים, אחד שכן תומך בHDR ואחד שלא. לקבל ממחשב 4K וגם HDR זה לא פשוט וגם לא זול, אבל נגן כמו השילד נותן פתרון די טוב.Oren520 כתב:@BUGY
·יש לי נוק בסלון והוא מנהל לי הכל.
סתם מתבאס להוסיף עוד מכשיר....
תחשוב על זה כשדרוג הנוק, את המסך שדרגת, עכשיו גם את הנגן
אל תנסה ללכת בדרך של שידרוג מחשב...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

@BUGY
לי יש מחשב בסלון עם מארז HTPC טיפה יותר קטן מגודל של רסיבר ככה שיש מקום לכרטיס מסך.
אני הולך להוסיף כרטיס מסך GT 1030 שתומך בניגון 4k בחומרה יעודית עם hdmi 2 וסוגר את העניין.
לי יש מחשב בסלון עם מארז HTPC טיפה יותר קטן מגודל של רסיבר ככה שיש מקום לכרטיס מסך.
אני הולך להוסיף כרטיס מסך GT 1030 שתומך בניגון 4k בחומרה יעודית עם hdmi 2 וסוגר את העניין.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אתה בטוח שה1030 יעזור לך?freedom_il כתב:@BUGY
אני הולך להוסיף כרטיס מסך GT 1030 שתומך בניגון 4k בחומרה יעודית עם hdmi 2 וסוגר את העניין....
לי יש מארז ענק, מחשב מפלצת, GTX1080TI-OS-11GB, הכרטיס הכי טוב שיש כרגע, ועדיין, זה לא אומר שהכל פשוט.
צריך תוכנה מתאימה כמו MPC עם התוסף של MADVR, צריך לשחק עם הגדרות ועדיין לא בטוח שתקבל HDR כמו שצריך.
4K זה עוד בסדר, לא בעיה רצינית אבל השילוב של HDR ו4K וגם עומק צבע וגם דגימת צבע גבוה, לא עובד.
כלומר אני לא מצליח לקבל 4:4:4, 12BIT, 4K וHDR. אני כן מקבל 12 ביט, 4:2:2 וHDR עם טריק מסויים.
אבל תמיד צריך פשרה כל שהיא כי הרוחב פס של הHDMI 2.0B לא מאפשר זאת או שיש לי מגבלה בשרשרת. בכל מקרה, אתה יכול להגיע למצב שהכל עובד אבל עדכון כל שהוא יהרוס לך הכל.
כמובן כשזה כן עובד, אין יתר טוב מזה. הנוחות של מחשב, האיכות של נגן...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

@BUGY
יש לשני הכרטיסים אותה חומאה לניגון וידאו אם משתמשים ב DXVA. בשביל Madvr עם כל הרעש והצילצולים של hdr לא בטוח שזה יספיק.
האמת אני אקרא על זה קצת לפני שאני אקנה כדי לוודא.
יש לשני הכרטיסים אותה חומאה לניגון וידאו אם משתמשים ב DXVA. בשביל Madvr עם כל הרעש והצילצולים של hdr לא בטוח שזה יספיק.
האמת אני אקרא על זה קצת לפני שאני אקנה כדי לוודא.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·קודם כל זה לא מדוייק, ש אפלמנטציה שונה של העבדים על הלוחות השונים מייצרנים שונים ולא כולם מספקים את אותם החיבורים ואת אותם האפשריות. כבר בדקתי את זה לעומק לפני שרכשתי. ראיתי גם כרטיסים של 1080 עם חיבור HDMI ישן יותר. בעיקרון, גם כרטיס מסך מובנה חדש יתן לך פענוח HEVC אז אין ממש צורך בכרטיס חזק מדי, לכן לא בטוח ש1030 שווה הסתכלות.freedom_il כתב:@BUGY
האמת אני אקרא על זה קצת לפני שאני אקנה כדי לוודא....
לא הבנתי מה הכוונה שלך לגבי הHDR? זה אולי השינוי החיד ששוה לדבר אליו. 4K זה נחמד אבל שינוי קטן מול מה שHDR מביא איתו.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

טוב אז ככה, אני לא מתכוון ליציאה מהכרטיס, נניח שיש שם HDMI 2.0 בכל הגרסאות של 1030.BUGY כתב:·קודם כל זה לא מדוייק, ש אפלמנטציה שונה של העבדים על הלוחות השונים מייצרנים שונים ולא כולם מספקים את אותם החיבורים ואת אותם האפשריות. כבר בדקתי את זה לעומק לפני שרכשתי. ראיתי גם כרטיסים של 1080 עם חיבור HDMI ישן יותר. בעיקרון, גם כרטיס מסך מובנה חדש יתן לך פענוח HEVC אז אין ממש צורך בכרטיס חזק מדי, לכן לא בטוח ש1030 שווה הסתכלות.......
לא הבנתי מה הכוונה שלך לגבי הHDR? זה אולי השינוי החיד ששוה לדבר אליו. 4K זה נחמד אבל שינוי קטן מול מה שHDR מביא איתו....
בכרטיסי מסך יש שני חלקים: אחד הוא הגדול וה"מעניין" שהוא המון מכונות לעיבוד פעולות וקטוריות והכנסה ויציאה של המון מידע מהזכרון. החלק השני הוא יחידת עיבוד התמונה. בחלק השני, בדרך כלל (ולמיטב ידיעתי בכל החברות) משתמשים ב fixed functions עם כל מיני פרמטרים ומשתמש בזה הדרייבר של כרטיס המסך, בווינדוז זה כחלק מ DXVA. בדור האחרון של כרטיסי NVIDIA יש בגדול את אותו fixed function בכל הכרטיסים (הכוונה ל 1030 ו 1080 לצורך העניין). הדרייבר יכול להחליט אם לעשות offload גם ליחידות הוקטוריות כדי להאיץ משהו.
לגבי HEVC: המנוע הגרפי של מעבדי אינטל יכול עקרונית לתמוך ב 4K במעבדים מלפני 2-3 דורות לא רע אבל הוא יצרוך הרבה חשמל כי אין לו fixed function שמיועד ל 4K. מדור 8 KabyLake זה נתמך במלואו ובצריכת חשמל נמוכה אבל לי בסלון אין כזה. האמת יש לי IvyBridge שזה בכלל דור 3.
MadVR לעומת זאת, משתשמש ממש בעיבוד הווקטורי של כרטיס המסך כדי לרנדר את התוכן ולא ביחידת עיבוד התמונה. אם הדרך היחידה להציג HDR במחשב היא עם MadVR אז יש מצב שאני צריך 1050 ולא 1030 כי MadVR צורך הרבה כוח עיבוד יחסית. זה מה שהתכוונתי שאני אקרא עליו.