הפורט שה-qbit/utorrent משתמש בו מופיע בהגדרות (לדעתיע הקליינט מגריל פורט רנדומלי). לדוגמא ב-qbittorrent זה נראה ככה:
[imgbig]https://celo.net/wp-content/uploads/201 ... proxy-.png[/imgbig]
כמובן, אתה יכול גם לשנות אותו אם אתה רוצה. תוודא ש-use different port on each startup מכובה (יכול לעבוד רק עם upnp מאופשר בראוטר שזה לא דבר מומלץ - ראה פרטים בהמשך). ב-utorrent יש הגדרות דומות.
אם אתה רואה שפורט 22535 פתוח אז אתה לא סגרת את ה-utorrent. בגדול כן אפשר להפעיל את שניהם במקביל אבל בשביל שתהיה משמעות כלשהי לבדיקה שאתה עושה ובשביל להתרשם ממהירות כדאי לסגור/לנתק כל מכשיר ותוכנה אחרת שמשתמשים באינטרנט. אם אתה נגיד בודק את הביצועים של ה-qbit כשבמקביל ה-utorrent רץ אז אין לזה שום משמעות כי סביר שה-utorrent גם משתמש בחיבור באותו הזמן.
לבסוף לגבי פתיחת הפורט בראוטר, אם upnp מאופשר בראוטר - דבר שלא מומלץ מסיבות של אבטחה - אז בהחלט ה-qbit/utorrent יכולים ואמורים לפתוח את הפורט "בעצמם" (זה גם למה שזה לא מומלץ מסיבות של אבטחה...). אם אתה לוקח את מספר הפורט מההגדרות של הקליינט ומכניס ל-yougetsignal ורואה שהפורט פתוח אז הפורט באמת פתוח. לדוגמא הפורט בתמונת מסך לעיל הוא 8999 וזה מה שאתה צריך לבדוק (אצלך זה כמובן יהיה מספר אחר, גם לא סביר שזה 80 או 22535).
...
·אכן צדקת והם פתוחים כנראה שהתוכנה באמת פותחת לבד השאלה שמעניינת אותי יש פורטים מסויימים שיכולים להאיץ הורדה
נניח קודם כל דרך הורדות בכרום יש פורט מסויים שכן יכול לשפר?
כנל לגבי internet download manager כי זה בפועל מנהל הורדות אז נראה לי שגם לו יש פורט ספציפי של חיבור או שאני טועה?
לא, כרום/IE ומנהלי הורדות עובדים בצורה שונה.
כרום ו IE מתחברים לשרת אחד שמכיל את הקובץ ומורידים אותו רק ממנו בצורה סדרתית בחיבור יחיד.
מנהלי הורדות גם מתחברים לשרת היחיד שאתה מוריד ממנו את הקובץ אבל עם הוא תומך בזה הם יכולים לפתוח מספר בקשות במקביל לחלקים שונים של הקובץ וכך פוטנציאלית לקצר את זמן ההורדה.
בשני המקרים המחשב שלך מתחבר למחשב המרוחק חד כיוונית בדרך כלל בפורט 80 / 443 / 21
בטורנטים החיבור המומלץ הוא דו כיווני כי אחרים יכולים להתחבר אליך גם, וגם אתה יכול להתחבר למקורות שונים של אותו הקובץ לפי HASH KEY של הקובץ.
לחדד את מה ש-rm1 אמר, בשביל גלישה, מנהלי הורדות ושימושים "רגילים" באינטרנט אין צורך בשום פתיחת פותח - לדוגמא גלישה הכי פשוטה באמת עובדת על פורט 80 אבל הכיוון של החיבור הוא רק החוצה ולכן אין שום משמעות לפתיחת פורטים או האם אתה מאחורי NAT של הספק וכו'.
תוכנות כמו טורנטים או שרת ftp וכו', מקבלות גם חיבורים מהאינטרנט לכיוון המחשב שלך ולכן צריכות פתיחת פורטים (וכתובת אינטרנט ללא NAT). כאמור איזה פורט זה לפי הקונפיגורציה של התוכנה.
לחדד את מה ש-rm1 אמר, בשביל גלישה, מנהלי הורדות ושימושים "רגילים" באינטרנט אין צורך בשום פתיחת פותח - לדוגמא גלישה הכי פשוטה באמת עובדת על פורט 80 אבל הכיוון של החיבור הוא רק החוצה ולכן אין שום משמעות לפתיחת פורטים או האם אתה מאחורי NAT של הספק וכו'.
תוכנות כמו טורנטים או שרת ftp וכו', מקבלות גם חיבורים מהאינטרנט לכיוון המחשב שלך ולכן צריכות פתיחת פורטים (וכתובת אינטרנט ללא NAT). כאמור איזה פורט זה לפי הקונפיגורציה של התוכנה.
...
היי תודה שוב על תשובתכם
יש לי שאלה אחרונה, הנושא קצת שונה
התחברתי להוט עסקים לפני שנה למהירות 500/10 הם הביאו חי מכשיר בשם פורטינט והוטבוקס 3 (בנוסף למודם טלפון שזה כבר מוגזם 3 מכשירים בנפרד) בעסק יש מצלמות ו dvr אז הפרוצידורה עובדת בתור ip חיצוני קבוע שככה מתחברים הוט טענו שבגלל המהירות 500/10 אי אפשר לעשות ip חיצוני קבוע ובשביל זה יש את הפורטינט שהוא "כביכול" מאפשר מהירות גבוהה ועדיין להיות עם ip חיצוני קבוע אתם יודעים להגיד לי אם זה נכון?
בעיקרון רציתי שיהיה רק הוטבוקס 3 (יחסוך חוטים מקום ועצבים) במקום זה יש 3 מכשירים בנפרד זה מיותר. ההוטבוקס 3 מוגדר כמודם בלבד והפורטינט הוא כביכול הראוטר תודה.
·
חשוב לציין שמבחינת הוט אמרו לי שזה לא אפשרי ואם אהפוך את ההוטבוקס 3 מ bridge לראוטר ומודם טלפון לכל דבר אז ה ip החיצוני הקבוע לא יעבוד עקב המהירות ה"מיוחדת והגבוהה"
כדי לקבל IP קבוע יש צורך בחיבור עם חיגן L2TP או PPPOE ההוטבוקס 3 לא מספיק חזק/יציב כדי להפעיל את החייגן ב 500M
הפורטינט הוא router smb שמפעיל את החייגן ובעזרת חומרה מבצע את ההצפנה/פענוח ואז יכול לעמוד בקצב.
כנראה שגם לטיפול בקו טלפון קשה להוטבוקס אז הם שמים מודם שני יעודי רק לזה.
אתה יכול להפעיל מצלמות ולהתחבר מבחוץ גם עם IP לא קבוע ע"י שימוש בשרות DDNS שמעדכן את הכתובת הדינמית שלך כאשר היא משתנה.
ואז לא תצטרך את החייגן ואת הפורטינט ותוכל לשים איזה נתב פרטי שתרצה.
עדיין מומלץ להגדיר את ההוטבוקס כמודם בלבד כי כנתב הוא בדרך כלל על הפנים
rm1 כתב:כדי לקבל IP קבוע יש צורך בחיבור עם חיגן L2TP או PPPOE ההוטבוקס 3 לא מספיק חזק/יציב כדי להפעיל את החייגן ב 500M
הפורטינט הוא router smb שמפעיל את החייגן ובעזרת חומרה מבצע את ההצפנה/פענוח ואז יכול לעמוד בקצב.
כנראה שגם לטיפול בקו טלפון קשה להוטבוקס אז הם שמים מודם שני יעודי רק לזה.
אתה יכול להפעיל מצלמות ולהתחבר מבחוץ גם עם IP לא קבוע ע"י שימוש בשרות DDNS שמעדכן את הכתובת הדינמית שלך כאשר היא משתנה.
ואז לא תצטרך את החייגן ואת הפורטינט ותוכל לשים איזה נתב פרטי שתרצה.
עדיין מומלץ להגדיר את ההוטבוקס כמודם בלבד כי כנתב הוא בדרך כלל על הפנים
...
·האמת שאני לא צריך 500/10 בפועל מה שרציתי מהחביחה הזאת זה נטו 10 מגה העלאה (בשביל המצלמות) כי אין שם שימוש בהורדה מעניין אם אפשר להגיד להם שיביאו את החבילה 500/10 אבל במקום שיהיה 50/10 מצידי באותו מחיר וככה לא יהיה עמוס שאתה אומר שההוטבוקס "ילא יציב" כדי להפעיל חייגן ב500m אתה מתכוון בכללי שהוא לא יציב או רק עם אני אשתמש בקירוב למהירות הזאת הוא לא יציב?
הקטע ב ddns שזה באמת כתובות שמשתנות וממה שהבנתי צריך שיהיה מחשב בחיבור לראוטר שינטר את הפעילות ובעסק אין מחשב את המצלמות רואים מרחוק וזה נשמע בעייתי שכל פעם כתובת משתנה וצריך להגדיר מחדש אם נניח הייתי במצב לדרוש מהם במקום 500/10 לקבל 100/10 נראה לך שהחייגן יחזיק את ה ip החיצוני הקבוע?
·האמת שאני לא צריך 500/10 בפועל מה שרציתי מהחביחה הזאת זה נטו 10 מגה העלאה (בשביל המצלמות) כי אין שם שימוש בהורדה מעניין אם אפשר להגיד להם שיביאו את החבילה 500/10 אבל במקום שיהיה 50/10 מצידי באותו מחיר וככה לא יהיה עמוס שאתה אומר שההוטבוקס "ילא יציב" כדי להפעיל חייגן ב500m אתה מתכוון בכללי שהוא לא יציב או רק עם אני אשתמש בקירוב למהירות הזאת הוא לא יציב?
הקטע ב ddns שזה באמת כתובות שמשתנות וממה שהבנתי צריך שיהיה מחשב בחיבור לראוטר שינטר את הפעילות ובעסק אין מחשב את המצלמות רואים מרחוק וזה נשמע בעייתי שכל פעם כתובת משתנה וצריך להגדיר מחדש אם נניח הייתי במצב לדרוש מהם במקום 500/10 לקבל 100/10 נראה לך שהחייגן יחזיק את ה ip החיצוני הקבוע?
...
אני לא יודע אם יש להוטבוקס אפשרות לחייגן אבל מניסיון של אחרים כנתב הוא לא יציב.
לא חוב שיש להוט חבילות כאלה, יש לבזק בתשתית תמסורת אבל זה יקר אש.
אם אתה משתמש ב DVR/NVR יש לו בתוכנה גם אפשרות ל DDNS הוא יכול לסנכרן לך את הקטובת החיצונית לשם קבוע.
גם למצלמות IP בד"כ יש אפשרות להגדרה כזו כבר במצלמה (מספיק להגדיר רק במקום אחד).
מניסיון שלי עם הוט נט ה IP שלי משתנה רק פעם בכמה חודשים.
לפי מסכי ההסבר להתקנה עצמית של הוטבוקס 2 נראה שהוא תומך גם בחיגן וגם בהגדרת DDNS על הנתב עצמו.
אם זה רק לגלישה למצלמות אולי זה יעבוד.
הממשק של כל גרסאות ההוטבוקס דומה כך שמאמין שגם ב 3 יש את האפשרות: https://www.hot.net.il/heb/customerserv ... on/hotbox/
HarelM כתב:
HTTP, HTTPS וFTP עובדים על TCP, אז בכל מקה החיבור הוא "דו-כיווני"...
...
·
ב-TCP יש מושג של connection וה-connection תמיד מבוצע בכיוון מסוים (אין דבר כזה "חיבור דו-כיווני"): ה-client יוצר חיבור מול השרת בפורט מסוים. צריך שתהיה לשרת כתובת IP נגישה מהאינטרנט, שהפורט הרלוונטי יהיה פתוח ובמקרה הצורך שתהיה הפניית פורטים למכשיר שבו השרת רץ ומאזין לפורט. בצד של הקליינט אין שום דרישות כאלה ואין שום בעיה שיהיה מאחורי NAT עם פורטים סגורים וכו'.
כל האמור לעיל לא סותר את זה שאחרי שה-connection נוצר אפשר להעביר עליו מידע לשני הכיוונים וכל החוכמה של NAT שהוא יודע לנהל חיבורים יוצאים ככה שהמידע החוזר יגיע ליעדו. לדוגמא ב-HTTP פותחים חיבור לשרת ומבקשים דף מסוים והשרת מחזיר את הדף, ובמידת הצורך ה-NAT יודע להפנות את המידע למחשב שיצר את החיבור (אין פה שום קשר להפניית פורטים וכו' בצד של הקליינט).
FTP הוא מקרה מיוחד כי הוא בעצם מנהל שני חיבורים: אחד לבקרה ואחד למידע (כולל העברה של קבצים וגם listing של ספריות וכו'). החיבור של הבקרה תמיד נעשה מהקליינט לכיוון השרת אבל החיבור השני יכול להעשות לכיוון ההפוך (active). במידה ועובדים ב-active אז באמת יש את אותם בעיות שיש להריץ שרת (צריך כתובת IP חיצונית הפניית פורטים וכו'). במידה ועובדים ב-passive אז אין בעיה וגם ל-client מאחורי NAT לא יהיו בעיות. רב תוכנות ה-FTP היום יעדיפו לעבוד ב-passive בשביל להימנע מהבעיות האילו (למיטב ידעתי בדפדפנים אין בכלל אופציה לעבוד ב-active).
נכון, אתה מדבר על מי יוזם את החיבור. בכל מקרה, המינוח שrm1 השתמש בו - חיבור "חד-כיווני" כביכול רומז שאין צורך בקישוריות תקינה בכיוון השני.
וזה לא נכון במקרה של TCP (יכול בהחלט ליהיות בחיבורי UDP)
rm1 כתב:לפי מסכי ההסבר להתקנה עצמית של הוטבוקס 2 נראה שהוא תומך גם בחיגן וגם בהגדרת DDNS על הנתב עצמו.
אם זה רק לגלישה למצלמות אולי זה יעבוד.
הממשק של כל גרסאות ההוטבוקס דומה כך שמאמין שגם ב 3 יש את האפשרות: https://www.hot.net.il/heb/customerserv ... on/hotbox/
...
רגע זה אומר שהחיבור אצלי זה חייגן l2tp? כי אני עובד בלי שם משתמש וסיסמא מהספק.
בפועל כמו שאמרתי הניצול מהנתב הוא מאוד פשוט תחשוב שכל הניצול רשת שיהיה זה רק 10 מגה העלאה אפילו הורדה לא תהיה אני מאמין שההוטבוקס 3 יחזיק את זה(גם 3 יותר חדיש מ2 אולי גם יותר חזק ויותר מחזיק בעומס) השאלה המתבקשת זה מה יותר לנסות או להחזיר תהוטבוקס 3 לראוטר לכל דבר ולראות אם יש עדיין מצלמות מרחוק לפי ה ip החיצוני הקבוע
או להגדיר ddns (אגב ב dvr אכן יש אפשרות של ddns שצריך לסמן) ככה שיכול להיות שזה אפשרי ממה אתה אומר שווה לבדוק? ואיך זה עובד ה ddns אם הכתובת משתנה אני אמור כל פעם לשנות את הכתובת במחשב שצופה מרחוק? זה יכול לעצבן ולא להיות נוח.
כן עם מותקן פורטינט אז כנראה גם מוגדר בו l2tp שם המשתמש מוגדר בנתב אם יש לך סיסמה כנס אליו ותראה.
מבחינתך זה שקוף אתה לא צריך להגדיר משהוא נוסף.
ddns זה שרות שמספקים מספר רב של חברות לדוגמה DynDNS ו noip נרשמים לשרות באתר ומקבלים שם משתמש וסיסמה שמכניסים להגדרות בנתב.
לא צריך לשנות או להגדיר את הכתובת IP אתה מקבל/בוחר שם לדוגמה mydvr.noip.com וזה השם הקבוע שלך לכניסה למצלמות.
לגבי ההותבוקס כמובן ש 3 חזק מ 2 אחרת לא היו מחריכים להשתמש בו עבור חיבור של 500M אבל זה לא אומר שהוא יציב.
נסה להעתיק את הגדרות המשתמש והסיסמה מהפורטינט להוטבוקס בתצורת נתב ותראה אם יש לך חיבור לאינטרנט.
אתה גם יכול לנסות בכלל בלי להגדיר חייגן ואולי גם יעבוד לך עם IP דינאמי (זה תלוי בספק).
rm1 כתב:כן עם מותקן פורטינט אז כנראה גם מוגדר בו l2tp שם המשתמש מוגדר בנתב אם יש לך סיסמה כנס אליו ותראה.
מבחינתך זה שקוף אתה לא צריך להגדיר משהוא נוסף.
ddns זה שרות שמספקים מספר רב של חברות לדוגמה DynDNS ו noip נרשמים לשרות באתר ומקבלים שם משתמש וסיסמה שמכניסים להגדרות בנתב.
לא צריך לשנות או להגדיר את הכתובת IP אתה מקבל/בוחר שם לדוגמה mydvr.noip.com וזה השם הקבוע שלך לכניסה למצלמות.
לגבי ההותבוקס כמובן ש 3 חזק מ 2 אחרת לא היו מחריכים להשתמש בו עבור חיבור של 500M אבל זה לא אומר שהוא יציב.
נסה להעתיק את הגדרות המשתמש והסיסמה מהפורטינט להוטבוקס בתצורת נתב ותראה אם יש לך חיבור לאינטרנט.
אתה גם יכול לנסות בכלל בלי להגדיר חייגן ואולי גם יעבוד לך עם IP דינאמי (זה תלוי בספק).
...
בחייגן l2tp זה גם שם משתמש וסיסמא מהספק? עד כמה שידוע לי שיש שם משתמש וסיסמא אז בהגדרות בנתב הסיסמא לא גלויה ואי אפשר לראות אותה (רק השם משתמש רואים) השאלה אם זה אותו הדבר אני רק שבוע הבא אהיה שם לבדוק.
ולגבי ddns אוקיי פתחתי חשבון יש לי שם משתמש/כתובת נניח LIordns ב dvr אנע אמור להגדיר את ה dns הזה וגם בראוטר? ובתור מה יש אפשרות בראוטר של dns ואז עושים add?
אגב הספק שלי הוא הוטנט וזה מוזר שהתחברתי אליהם לחבילה של 500/10 הם לא אמרו לי משהו על שם משתמש וסיסמא אני אבדוק את זה בהגדרות של פורטינט אם בחייגן אכן יש שם משתמש וסיסמא
את ה ddns צריך רק במקום אחד מספיק ב dvr
ואז לא משנה לך מי הספק ואיזה נתב יש בדרך.
הספק יכול להגדיר לך מרחוק את כל ההגדרות בציוד שהוא מספק.
אתה גם יכול להתקשר ולשאול אותם אם זה לא מופיע בפורטינט.
כמו שכתבתי אתה יכול גם לנסות להעביר את ההוטבוקס למצב נתב בלי הגדרות מיוחדות ולראות אם זה עובד.
rm1 כתב:את ה ddns צריך רק במקום אחד מספיק ב dvr
ואז לא משנה לך מי הספק ואיזה נתב יש בדרך.
הספק יכול להגדיר לך מרחוק את כל ההגדרות בציוד שהוא מספק.
אתה גם יכול להתקשר ולשאול אותם אם זה לא מופיע בפורטינט.
כמו שכתבתי אתה יכול גם לנסות להעביר את ההוטבוקס למצב נתב בלי הגדרות מיוחדות ולראות אם זה עובד.