מהירות כרטיסי רשת מול מהירות אינטרנט בפועל
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום רב.
תקן ac בנתיים מהמכשירים שיש לי אלו במהירות 867mbps (מהירות חיבור בכרטיס רשת) ומהירות 1300mbps השאלה בפועל כמה זה יוצא מבחינת צריכת מהירות אינטרנט של תשתית? 200 מגה זה עובר אבל נניח 500 זה יכול לנצל? (בודק את האפשרות לגבי פרטנר בעתיד אם יעשו פריסה אצלי)
אני לא מדבר על מרחק קירות וכולי אני מדבר על תנאים אופטימלים כגון מחשב נייד בחדר שבתוכו יש את הראוטר שמספק 1300mbps בתקן ac מה המהירות המרבית שמגיעים אליה? כנל לגבי 867mbps
תקן ac בנתיים מהמכשירים שיש לי אלו במהירות 867mbps (מהירות חיבור בכרטיס רשת) ומהירות 1300mbps השאלה בפועל כמה זה יוצא מבחינת צריכת מהירות אינטרנט של תשתית? 200 מגה זה עובר אבל נניח 500 זה יכול לנצל? (בודק את האפשרות לגבי פרטנר בעתיד אם יעשו פריסה אצלי)
אני לא מדבר על מרחק קירות וכולי אני מדבר על תנאים אופטימלים כגון מחשב נייד בחדר שבתוכו יש את הראוטר שמספק 1300mbps בתקן ac מה המהירות המרבית שמגיעים אליה? כנל לגבי 867mbps
אצלי קיימת רשת אלחוטית של 1300Mbps וגם כרטיסי רשת שתומכים ב- 1300Mbps.
מניסיון שלי ובדיקות שעשיתי בהעברת קבצים ברשת, המקסימום שהצלחתי להגיע בתנאים אופטימלים ברשת של 1300mbps זה למהירות העתקת קבצים של 65Mbyte-80Mbyte לשניה. זה בתנאים אופטימילים ללא קירות.
מהירות של 65-80Mbyte זה שווה ערך כמובן למהירות של 520-640Mbps.
כלומר אם בעתיד יהיה לך אינטרנט סיבים אצל פרטנר של 1000Mbps וכמובן בהנחה שיהיו לך כרטיסי רשת מתאימים שתומכים ברשת 1300. תוכל במקסימום להגיע בצורה אלחוטית במצב אופטימלי למהירות של 520-640Mbps ברשת של 1300.
מניסיון שלי ובדיקות שעשיתי בהעברת קבצים ברשת, המקסימום שהצלחתי להגיע בתנאים אופטימלים ברשת של 1300mbps זה למהירות העתקת קבצים של 65Mbyte-80Mbyte לשניה. זה בתנאים אופטימילים ללא קירות.
כלומר אם בעתיד יהיה לך אינטרנט סיבים אצל פרטנר של 1000Mbps וכמובן בהנחה שיהיו לך כרטיסי רשת מתאימים שתומכים ברשת 1300. תוכל במקסימום להגיע בצורה אלחוטית במצב אופטימלי למהירות של 520-640Mbps ברשת של 1300.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·תודה רבה על המענה.shay3203 כתב:אצלי קיימת רשת אלחוטית של 1300Mbps וגם כרטיסי רשת שתומכים ב- 1300Mbps.
כלומר אם בעתיד יהיה לך אינטרנט סיבים אצל פרטנר של 1000Mbps וכמובן בהנחה שיהיו לך כרטיסי רשת מתאימים שתומכים ברשת 1300. תוכל במקסימום להגיע בצורה אלחוטית במצב אופטימלי למהירות של 520-640Mbps ברשת של 1300....
נתונים מרשימים אשמח לדעת אם במקרה אתה יודע מה המהירות של 867mbps
ואגב אין נוסחת חישוב לדעת כמה זה אמור להוציא במקסימום? כמו שיש תחישוב של המרה מ100 מגה למהירות הורדה שזה 12.5 אין משהו שמחשב בין מהירות חיבור תקשורת אלחוטית למהירות תשתית אינטרנט?
@Lior98
·
לא עשיתי בדיקות על רשת של 866Mbps אבל תשים לב שמדובר על בערך חצי מהמקסימום, כלומר מרשת של 1300 זה כמעט 650 במקסימום אז אני מניח שזה אותו דבר ברשת של 866.
לגבי אופן החישוב אני מניח שזה דיי קל. רשת 1000Mbps קווית היא full duplex ולכן אתה באמת מקבל 1000Mbps לשני הכיוונים. החישוב של 1000Mbps להמיר את זה ל- Mbyte זה פשוט לחלק ב- 8, ולכן רשת של 1000Mbps זה 125Mbyte.
לגבי רשת אלחוטית אני מניח שהיא half duplex וזאת בדיוק הסיבה שאתה מקבל חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. רשת של 1300Mbps זה בעצם 650Mbps לכל כיוון מה שרואים בפועל.
·
לא עשיתי בדיקות על רשת של 866Mbps אבל תשים לב שמדובר על בערך חצי מהמקסימום, כלומר מרשת של 1300 זה כמעט 650 במקסימום אז אני מניח שזה אותו דבר ברשת של 866.
לגבי אופן החישוב אני מניח שזה דיי קל. רשת 1000Mbps קווית היא full duplex ולכן אתה באמת מקבל 1000Mbps לשני הכיוונים. החישוב של 1000Mbps להמיר את זה ל- Mbyte זה פשוט לחלק ב- 8, ולכן רשת של 1000Mbps זה 125Mbyte.
לגבי רשת אלחוטית אני מניח שהיא half duplex וזאת בדיוק הסיבה שאתה מקבל חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. רשת של 1300Mbps זה בעצם 650Mbps לכל כיוון מה שרואים בפועל.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·וואו תודה רבה על ההסבר גם נוסחה פשוטה פשוט חצי מהמהירות המתקבלת בחיבור רק שאלב אחרונה 10/100/1000 בחיבור lan באמת יכול לספק 1gb? נניח אתחבר לפרטנר ל1gb ואתחבר עם מחשב (שכמובן תומך ב gb ethernet) באמת אקבל 1gb או שזה קצת פחות?shay3203 כתב:@Lior98
·
לגבי רשת אלחוטית אני מניח שהיא half duplex וזאת בדיוק הסיבה שאתה מקבל חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. רשת של 1300Mbps זה בעצם 650Mbps לכל כיוון מה שרואים בפועל....
@Lior98
·
בחיבור קווי lan חד משמעי כן רשת קווית היא full duplex זה אומר שברשת של 1000Mbps תקבל 1000 הורדה ו- 1000 העלאה כלומר ביחד 2000.
דרך אגב זה נכון לכל רשת קווית גם 10/100Mbps וגם לרשת של 10Gbps שקיימת אצלי בבית ואכן אני מצליח לקבל 10Gbps מלא לכל כיוון בהעתקת קבצים ברשת.
·
בחיבור קווי lan חד משמעי כן רשת קווית היא full duplex זה אומר שברשת של 1000Mbps תקבל 1000 הורדה ו- 1000 העלאה כלומר ביחד 2000.
דרך אגב זה נכון לכל רשת קווית גם 10/100Mbps וגם לרשת של 10Gbps שקיימת אצלי בבית ואכן אני מצליח לקבל 10Gbps מלא לכל כיוון בהעתקת קבצים ברשת.
·shay3203 כתב: לגבי רשת אלחוטית אני מניח שהיא half duplex וזאת בדיוק הסיבה שאתה מקבל חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. רשת של 1300Mbps זה בעצם 650Mbps לכל כיוון מה שרואים בפועל....
half duplex אומר שהמהירות היא לגבי ה-upload וה-download ביחד. לדוגמא חיבור של 1 גיגה half duplex יכול להעביר 500 מגה לכל כיוון במקביל או 1 גיגה רק לאחד הכיוונים או 900 מגה הורדה ו-100 העלאה וכו'. לכן זה לא הסבר טוב בכלל ללמה מגיעים לבערך חצי מהמהירות התיאורתית ב-wifi.
עוד מידע בנושא:
https://www.speedguide.net/faq/what-is- ... reless-374
ותשובה יותר מעמיקה וארוכה (שלכן לא אצטט כאן):In addition, net IP layer throughput of WiFi is typically 60% of the air link rate due to WiFi being half-duplex with ACKs, and being CSMA/CA. The number of simultaneous connections, and even the type of wireless security can affect and slow down some older routers with inadequate processors/memory....
https://networkengineering.stackexchange.com/a/41722
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 30/08/2018 18:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

תודה רבה שחלקת את המידע!!shay3203 כתב:@Lior98
·
דרך אגב זה נכון לכל רשת קווית גם 10/100Mbps וגם לרשת של 10Gbps שקיימת אצלי בבית ואכן אני מצליח לקבל 10Gbps מלא לכל כיוון בהעתקת קבצים ברשת....
·shay3203 כתב: דרך אגב זה נכון לכל רשת קווית גם 10/100Mbps וגם לרשת של 10Gbps שקיימת אצלי בבית ואכן אני מצליח לקבל 10Gbps מלא לכל כיוון בהעתקת קבצים ברשת....
אתה בטוח שאתה מקבל 10Gbps מלא?! אולי התכוונת ל-1 גיגה? אם זה באמת 10 אז אם איזה ציוד אתה מצליח להגיע למהירות כזו (בעיקר מבחינת ציוד האחסון - אפילו בשביל SSD מהירות 10Gbps זה לא ראלי)?
@eran405
·
בלינק ששלחת גם רשום ש- wifi זה half duplex וזה בדיוק מסביר למה אתה מקבל מקסימום חצי. זה לא שאתה באמת מנסה גם לשלוח וגם לקבל בו זמנית כדי לנצל את שני הכיוונים בו זמנית. רוב הזמן אתה מנסה פשוט להעתיק קובץ מכיוון אחד ולכן אתה בדיוק מקבל חצי בתנאים אופטימליים. כמובן שזה המקסימום האפשרי כי ברשת אלחוטית יש גם המון הפרעות רעשים קירות וכו' אז המהירות בפועל בדרך כלל גם יותר נמוכה.
אבל מהירות של 1300 זה בעצם 650 לכל כיוון במקסימום.
·
בלינק ששלחת גם רשום ש- wifi זה half duplex וזה בדיוק מסביר למה אתה מקבל מקסימום חצי. זה לא שאתה באמת מנסה גם לשלוח וגם לקבל בו זמנית כדי לנצל את שני הכיוונים בו זמנית. רוב הזמן אתה מנסה פשוט להעתיק קובץ מכיוון אחד ולכן אתה בדיוק מקבל חצי בתנאים אופטימליים. כמובן שזה המקסימום האפשרי כי ברשת אלחוטית יש גם המון הפרעות רעשים קירות וכו' אז המהירות בפועל בדרך כלל גם יותר נמוכה.
אבל מהירות של 1300 זה בעצם 650 לכל כיוון במקסימום.
@eran405
·
כן אני מקבל 10Gbps מלא יש לי כרטיסי רשת של mellanox connectx-3 בכל מחשב. ושני כונני nvme מסוג samsung sm961 בכל מחשב.
הכוננים מגיעים בקלות למהירות של 3000Mbyte קריאה ו- 1500MByte כתיבה.
רשת של 10Gbps יכולה במקסימום להעביר במהירות של 1.25Gbyte לשניה כלומר כונני ה- SSD האלה מהירים יותר ולכן אני יכול לראות שאכן אני מנצל את כל הרשת.
·
כן אני מקבל 10Gbps מלא יש לי כרטיסי רשת של mellanox connectx-3 בכל מחשב. ושני כונני nvme מסוג samsung sm961 בכל מחשב.
רשת של 10Gbps יכולה במקסימום להעביר במהירות של 1.25Gbyte לשניה כלומר כונני ה- SSD האלה מהירים יותר ולכן אני יכול לראות שאכן אני מנצל את כל הרשת.
@shay3203
·
half duplex לא עובד ככה בדיוק בגלל מה שכתבת: "זה לא שאתה באמת מנסה גם לשלוח וגם לקבל בו זמנית כדי לנצל את שני הכיוונים בו זמנית". תקרא מה זה half duplex ואם אתה עדיין לא מושכנע תסביר לי למה ב-half duplex העברה של מידע לכיוון אחד לא תגיע קרוב למקסימום (או עד למקסימום אם אין ACKים).
אני מבטיח לך שבחיבור קווי 1 גיגה half duplex אתה יכול להעתיק קובץ בקצב קרוב ל-1 גיגה (כל עוד שזה השימוש היחיד בחיבור באותו הזמן). אם אתה מנסה גם לעשות download וגם upload במקביל אז ה-half duplex משפיע חזק, זאת בניגוד לחיבור full duplex שה-upload וה-download בנפרד. ב-full duplex אפשר לדוגמא לקרוא קובץ ולכתוב קובץ מול הרשת בקצב של מעל 1 גיגה כולל (בתיאוריה 2 גיגה, במעשי קצת פחות).
אנסה פעם שלישית להדגיש את הקישור הרלוונטי למי שרוצה להתעמק לסיבות האמיתיות שלא מגיעים למהירות התיאורתית ב-wifi:
(וכן half duplex היא אחד מהם אבל לא ישירות בגלל ה-half duplex אלא בגלל שזה מקשה על פרוטוקול שלפחות במקרה הכללי חייב לתאם בין הרבה קליינטים שמתחרים על אותם התדרים ולכן אתה כן צריך לפחות "בקרה" שתעבור לשני הכיוונים ודברים כאלה)
·
half duplex לא עובד ככה בדיוק בגלל מה שכתבת: "זה לא שאתה באמת מנסה גם לשלוח וגם לקבל בו זמנית כדי לנצל את שני הכיוונים בו זמנית". תקרא מה זה half duplex ואם אתה עדיין לא מושכנע תסביר לי למה ב-half duplex העברה של מידע לכיוון אחד לא תגיע קרוב למקסימום (או עד למקסימום אם אין ACKים).
אני מבטיח לך שבחיבור קווי 1 גיגה half duplex אתה יכול להעתיק קובץ בקצב קרוב ל-1 גיגה (כל עוד שזה השימוש היחיד בחיבור באותו הזמן). אם אתה מנסה גם לעשות download וגם upload במקביל אז ה-half duplex משפיע חזק, זאת בניגוד לחיבור full duplex שה-upload וה-download בנפרד. ב-full duplex אפשר לדוגמא לקרוא קובץ ולכתוב קובץ מול הרשת בקצב של מעל 1 גיגה כולל (בתיאוריה 2 גיגה, במעשי קצת פחות).
אנסה פעם שלישית להדגיש את הקישור הרלוונטי למי שרוצה להתעמק לסיבות האמיתיות שלא מגיעים למהירות התיאורתית ב-wifi:
(וכן half duplex היא אחד מהם אבל לא ישירות בגלל ה-half duplex אלא בגלל שזה מקשה על פרוטוקול שלפחות במקרה הכללי חייב לתאם בין הרבה קליינטים שמתחרים על אותם התדרים ולכן אתה כן צריך לפחות "בקרה" שתעבור לשני הכיוונים ודברים כאלה)
@eran405
·
היי ערן בסדר אני מקבל את הטענות. בכל מקרה קצת חרגנו מהנושא. אבל בגדול אפשר לסכם ולהגיד שמהירות רשת אלחוטית היא בערך חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. לעומת זאת רשת קווית היא בדיוק מה שרשום כמעט בכל מצב כי אין בה בדרך כלל הפרעות או רעשים.
·
היי ערן בסדר אני מקבל את הטענות. בכל מקרה קצת חרגנו מהנושא. אבל בגדול אפשר לסכם ולהגיד שמהירות רשת אלחוטית היא בערך חצי ממה שרשום בתנאים אופטימלים. לעומת זאת רשת קווית היא בדיוק מה שרשום כמעט בכל מצב כי אין בה בדרך כלל הפרעות או רעשים.
·shay3203 כתב:@eran405
·
רשת של 10Gbps יכולה במקסימום להעביר במהירות של 1.25Gbyte לשניה כלומר כונני ה- SSD האלה מהירים יותר ולכן אני יכול לראות שאכן אני מנצל את כל הרשת....
לא מסתדר.
שתי בעיות, מתוך הנחה שאתה מעתיק בין שני כונני NVME שנמצאים על שני מחשבים שונים
1) בהעתקה מה שיגביל אותך זה מהירות הכתיבה. אתה לא יכול לקבל 1500 לשניה כי הרשת תומכת רק ב 1250 לדבריך.
2) אתה גם לא יכול להעתיק קבצים ב 1250 מגב בייט לשניה. העתקת קבצים קורית מעל הרשת, אני מניח שמעל CIFS, אבל זה לא משנה. ל TCP IP יש את היתרות שלו. אתה חייבל לקבל פחות, אני לא יודע כמה פחות, אבל זה מדיד. זה גם גם תלוי כמובן ב MTU שלך. אין לי מושג אם קינפגת גמבו על הסוויץ. אגב עצם זה שיש לך ציוד 10 גיגה שכולל, אני מניח סוויץ - אומר או שיש לך הרבהכסף, או שאתה מקושר נכון...
מה שכן יכול להיות, זה שאתה רואה בניטור הרשת 1250 לשניה. שם כן, אבל לא בקצה העברת הקובץ.
@nir11
·
כן צודק אבל מקבלים כמעט מהירות מלאה 1.05Gbps בערך לפעמים קצת יותר.
בכל מקרה כן צודק יש לי switch וכמובן שקינפגתי jumbo frame ו MTU של 9000.
למי שמעוניין מחירים של רשת 10g לא כאלה יקרים. כרטיסי רשת ניתן להשיג במחיר החל מ 90 שקלים לכרטיס ו switch שתי פורטים במחיר החל מ 139 דולר.דרך אגב אפילו Switch 16 פורטים של mikrotik ניתן להשיג בערך ב 350 דולר.
בסך הכל רשת ללא מתג עולה פחות מ 200 שקלים, עם מתג 2 פורטים פחות מאלף.
·
כן צודק אבל מקבלים כמעט מהירות מלאה 1.05Gbps בערך לפעמים קצת יותר.
בכל מקרה כן צודק יש לי switch וכמובן שקינפגתי jumbo frame ו MTU של 9000.
למי שמעוניין מחירים של רשת 10g לא כאלה יקרים. כרטיסי רשת ניתן להשיג במחיר החל מ 90 שקלים לכרטיס ו switch שתי פורטים במחיר החל מ 139 דולר.דרך אגב אפילו Switch 16 פורטים של mikrotik ניתן להשיג בערך ב 350 דולר.
בסך הכל רשת ללא מתג עולה פחות מ 200 שקלים, עם מתג 2 פורטים פחות מאלף.
- natibatito
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין מה לעשות עם חיבור אלחוטי של 500 מגה במחשב. כל דבר יעבוד בדיוק אותו דבר כמו 100 מגה.
זה רלוונטי רק לרשת עמוסה מאוד בהתקנים
זה רלוונטי רק לרשת עמוסה מאוד בהתקנים
@natibatito
·
אתם שם לב שאתה כותב את זה מתחת לתמונת מסך של העברת קבצים ב-10Gbps (ההודעה של shay3203 מתחילת העמוד)? כמה זמן לוקח לך להעביר סרט של 25G ברשת 100 מגה שלך?
אפילו בחיבור מול האינטרנט יש היום תשתית של הוט 200 מגה שזמינה במחיר טוב בחלקים נרחבים של הארץ, שלא לדבר על הברי מזל שיש להם תשתית של סיב אופטי....
הדבר היחיד שכן נכון, שלהרבה אנשים אפילו חיבור אלחוטי מסכן של 100 מגה מספק את הצרכים.
·
אתם שם לב שאתה כותב את זה מתחת לתמונת מסך של העברת קבצים ב-10Gbps (ההודעה של shay3203 מתחילת העמוד)? כמה זמן לוקח לך להעביר סרט של 25G ברשת 100 מגה שלך?
אפילו בחיבור מול האינטרנט יש היום תשתית של הוט 200 מגה שזמינה במחיר טוב בחלקים נרחבים של הארץ, שלא לדבר על הברי מזל שיש להם תשתית של סיב אופטי....
הדבר היחיד שכן נכון, שלהרבה אנשים אפילו חיבור אלחוטי מסכן של 100 מגה מספק את הצרכים.