האם נגזר עלינו להשתמש בראוטרים של החברות?
מקריאה של השרשורים האחרונים (סיב אופטי פרטנר/סלקום) - אני מבין שזה די בלתי אפשרי להשתמש בציוד פרטי.
האם כל שיטת ״ההשכרה״ עומדת להיות הכרח?
אין כאן מקום להתערבות רגלוטורית?
בעצם כל מבצע שמתפרסם - 159 ש״ח בלה בלה בלה - הוא בפועל 169 ש״ח?
האם כל שיטת ״ההשכרה״ עומדת להיות הכרח?
בעצם כל מבצע שמתפרסם - 159 ש״ח בלה בלה בלה - הוא בפועל 169 ש״ח?
@anton11
·
למיטב הבנתי רק אצל סלקום (בחיבור של סיב) יש בעיה להשתמש בראוטר פרטי. אפילו אצל הוט אפשר להפוך את הציוד שלהם למודם בלבד (מצב bridge) ולשם איזה ראוטר שאתה רוצה כראוטר ראשי. אצל בזק אתה יכול להשתמש גם במודם פרטי ואצל אנלימיטד מראש שמים ראוטר פרטי (שאפשר לקנות מהם במחיר מופקע אם אתה אוהב לשלם ביוקר בלי סיבה).
אצל פרטנר פייבר המצב אולי קצת מבלבל כי הם נותנים חבילה של 1 גיגה מעל חייגן. זה שהרבה ראוטרים כולל יקרים וחזקים יחסית לא עומדים ב-1 גיגה בחייגן pppoe זה לא אומר ש"בלתי אפשרי להשתמש בציוד פרטי". אתה יכול לבחור איזה ראוטר שאתה רוצה (שתומך בחייגן pppoe) ומקסימום תקבל קצבים יותר נמוכים. כל השירשורים בנושא דנים בעיקר בשאלה איזה מהראוטרים הפרטיים כן יכולים לעמוד בקצב.
לגבי סלקום פייבר אני מודה שאני לא מבין איך זה עובד: אני רואה באתר שלהם "ניתן לשכור נתב תומך בתוספת 10 ₪" (כלומר אפשר גם לא). מעניין מה קורה אם אני מתעקש על המחיר "הבסיסי" של החבילה ומוכן לכל פתרון טכני ללא עלות נוספת. הרי לעבוד עם נתב פרטי הם חוסמים (למיטב הבנתי), אז יתנו את הנתב שלהם ללא עלות?
·
למיטב הבנתי רק אצל סלקום (בחיבור של סיב) יש בעיה להשתמש בראוטר פרטי. אפילו אצל הוט אפשר להפוך את הציוד שלהם למודם בלבד (מצב bridge) ולשם איזה ראוטר שאתה רוצה כראוטר ראשי. אצל בזק אתה יכול להשתמש גם במודם פרטי ואצל אנלימיטד מראש שמים ראוטר פרטי (שאפשר לקנות מהם במחיר מופקע אם אתה אוהב לשלם ביוקר בלי סיבה).
אצל פרטנר פייבר המצב אולי קצת מבלבל כי הם נותנים חבילה של 1 גיגה מעל חייגן. זה שהרבה ראוטרים כולל יקרים וחזקים יחסית לא עומדים ב-1 גיגה בחייגן pppoe זה לא אומר ש"בלתי אפשרי להשתמש בציוד פרטי". אתה יכול לבחור איזה ראוטר שאתה רוצה (שתומך בחייגן pppoe) ומקסימום תקבל קצבים יותר נמוכים. כל השירשורים בנושא דנים בעיקר בשאלה איזה מהראוטרים הפרטיים כן יכולים לעמוד בקצב.
לגבי סלקום פייבר אני מודה שאני לא מבין איך זה עובד: אני רואה באתר שלהם "ניתן לשכור נתב תומך בתוספת 10 ₪" (כלומר אפשר גם לא). מעניין מה קורה אם אני מתעקש על המחיר "הבסיסי" של החבילה ומוכן לכל פתרון טכני ללא עלות נוספת. הרי לעבוד עם נתב פרטי הם חוסמים (למיטב הבנתי), אז יתנו את הנתב שלהם ללא עלות?
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
למה אתה חושב שהרגלוטור התערב אם עד עכשיו הוא לא עשה זאת לפי החוקanton11 כתב:מקריאה של השרשורים האחרונים (סיב אופטי פרטנר/סלקום) - אני מבין שזה די בלתי אפשרי להשתמש בציוד פרטי.
...
בסלקום אם התשתית (לפי אזור) מחייבת שימוש בראוטר DASAN (שהו משולב עם מודם סיבים) או מודם סיבים NOKIA אז לא תוכלו להשתמש בראוטר פרטי
גם אם היה לא בטוח שתעדיפו לרכוש ראוטר עם מודם סיבים באופן פרטי על פני השכרת ציוד ב 10 שקלים,
שימוש בראוטר פרטי ניתן רק אם החיבור סיבים מסתיים במתאם מדיה של DLINK
גם אם היה לא בטוח שתעדיפו לרכוש ראוטר עם מודם סיבים באופן פרטי על פני השכרת ציוד ב 10 שקלים,
שימוש בראוטר פרטי ניתן רק אם החיבור סיבים מסתיים במתאם מדיה של DLINK
- uh99
- חבר מביא חבר

כל עוד איין שום הסדרה לגבי חוקיותם של פרטנר וסלקום בחיבור הסיבים ללקוחות אצלםHava972 כתב:בסלקום אם התשתית (לפי אזור) מחייבת שימוש בראוטר DASAN (שהו משולב עם מודם סיבים) או מודם סיבים NOKIA אז לא תוכלו להשתמש בראוטר פרטי
שימוש בראוטר פרטי ניתן רק אם החיבור סיבים מסתיים במתאם מדיה של DLINK...
תמשך עצימת העין של משרד התקשורת ללא שום בושה
בניגוד לחוק
(תיקון מס' 46) תשע"א-2011
(ד) בקביעת תקנות או נהלים לפי סעיף זה יובאו בחשבון, בין השאר, שיקולים אלה:
(1) מדיניות הממשלה בתחום הבזק או בתחום ציוד הקצה;
(2) שיקולים שבטובת הציבור;
(3) קידום התחרות ורמת השירותים בתחום הבזק ובתחום ציוד הקצה....
(תיקון מס' 58 ) תשע"ד-2014
"ציוד תקשורת" – ציוד שנועד או שנדרש לצורך קבלת שירותיו של בעל רישיון.
ומי שעוסק בסחר בציוד תקשורת, לא יגרום להגבלה או לחסימה של המפורטים להלן, בעצמו או באמצעות אחר, לרבות בדרך של קביעת תעריפים:
(1) האפשרות הנתונה למנוי לעשות שימוש בכל שירות או יישום, המסופקים על גבי רשת האינטרנט;
(2) התכונות או המאפיינים המובנים של ציוד קצה או של ציוד תקשורת;
(3) האפשרות הנתונה למנוי לעשות שימוש בציוד קצה או בציוד תקשורת בכל רשת בזק או ברשת המשמשת להפצת שידורים של בעל רישיון (בסעיף זה – רשת), אם הציוד האמור מיועד על פי טיבו ומהותו לפעול ברשתות מאותו הסוג.
...
בשביל חיבור הסיבים של פרטנר יש מעט נתבים שכן יחזיקו הייטב את החיבור במהירות 1000/100. בארץ המבחר מאד מוגבל והנתבים המתאימים באמת יקרים מאד (למשל R8000 ו - XR500 של Netgear).
אפשר גם להזמין מחו"ל אבל יש סיכוי שיעצר במכס וזה לא פשוט להשיג אישור משרד התקשורת.
אפשר גם להזמין מחו"ל אבל יש סיכוי שיעצר במכס וזה לא פשוט להשיג אישור משרד התקשורת.
- uh99
- חבר מביא חבר

לצערנו הצרכנים הפרטיים למשרד התקשורת איין שום בושה לאפשר את חוסר התחרות ביבוא של ציוד קצה בניגוד לחוקגיל37 כתב:בשביל חיבור הסיבים של פרטנר יש מעט נתבים שכן יחזיקו הייטב את החיבור במהירות 1000/100. בארץ המבחר מאד מוגבל והנתבים המתאימים באמת יקרים מאד (למשל R8000 ו - XR500 של Netgear).
אפשר גם להזמין מחו"ל אבל יש סיכוי שיעצר במכס וזה לא פשוט להשיג אישור משרד התקשורת....
באתר הנ"ל תוכלו למצוא מידע לגבי איזה נתב כן יכול לעמוד ב1 גיגה על גבי PPPoE/L2TP/PPTP/DHCP:
https://www.ixbt.com/comm/asus-rt-ac5300.shtml
אני משתמש למעלה בחיפוש אם אני רוצה לחפש נתב מסויים.
לא צריך להבין את השפה, מספיק להסתכל על התמונות
לדוגמא האסוס 5300:
[img2=532x416]https://www.ixbt.com/comm/asus-rt-ac5300/g1.png[/img2]
שורה תחתונה, זה יגיע ל1 גיגה אם זה משתמש בCTF/FAST PATH/FAST TRACK לאותם חייגנים. מה שנקרא האצת חומרה בסופו של דבר.
https://www.ixbt.com/comm/asus-rt-ac5300.shtml
אני משתמש למעלה בחיפוש אם אני רוצה לחפש נתב מסויים.
לא צריך להבין את השפה, מספיק להסתכל על התמונות
לדוגמא האסוס 5300:
[img2=532x416]https://www.ixbt.com/comm/asus-rt-ac5300/g1.png[/img2]
שורה תחתונה, זה יגיע ל1 גיגה אם זה משתמש בCTF/FAST PATH/FAST TRACK לאותם חייגנים. מה שנקרא האצת חומרה בסופו של דבר.
לא צריך את כל הנתבי AIO האלו שנראים כמו חלליות עם סנפירים בשביל 1G WAN אמיתי.
קונים ראוטר שאין לו את כל שאר היכולות (AC, מודם וכו) בחלקיק מחיר ועושה את העבודה, אפשר להתחיל ב rv130 של סיסקו שעובד מצויין עם ה"אתגר" הזה, להתעלם מהחלק האלחוטי ולחבר AP נורמאלי במיקום אופטימלי ולא במיקום ברירת מחדל איפה שהתשתית מכריכה אתכם.
מי שרוצה מעט יותר יש את ה 340.
קונים ראוטר שאין לו את כל שאר היכולות (AC, מודם וכו) בחלקיק מחיר ועושה את העבודה, אפשר להתחיל ב rv130 של סיסקו שעובד מצויין עם ה"אתגר" הזה, להתעלם מהחלק האלחוטי ולחבר AP נורמאלי במיקום אופטימלי ולא במיקום ברירת מחדל איפה שהתשתית מכריכה אתכם.
מי שרוצה מעט יותר יש את ה 340.
או יותר פשוט זה לקנות כרטיס רשת SPFHava972 כתב:לא צריך את כל הנתבי AIO האלו שנראים כמו חלליות עם סנפירים בשביל 1G WAN אמיתי.
מי שרוצה מעט יותר יש את ה 340....
לחבר למחשב אם עוד כרטיס רשת קווי
להתקין PFSENSE ויש לך ראוטר אם כמה כוחות סוס
שמקבל דוך סיב אופטי.
אני כבר שנתיים אם PFSENSE על מחשב בן 10 שנים
ועובד פגז.
ראוטר TPLINK WR1043ND V2 התקנתי OPENWRT הפכתי אותו לסווטיץ' ונקודת גישה
נותן לי אלחוטי ועוד 4 קווית.
שילוב עובד פגז
כמובן ב PFSENSE כל השאר התוספים כמו QOS סוריקאטה PF בלוקר וכ''ו.
בשורה תחתונה סיבים אופטיים של סלקום ופרטנר אפשר לחבר לציוד פרטי
השאלה היא שאלת הגדרות אני כמעט בטוח ב 99 אחוז שאם עושים CLONE MAC
מהציוד שלהם לציוד פרטי הסיב יתחבר בלי בעיה כי אני לא רואה עוד דרך לנעול ציוד פרטי
לסיב עצמו.
- uh99
- חבר מביא חבר

אתה סותר את עצמךMrYair כתב:
או יותר פשוט זה לקנות כרטיס רשת SPF......
לחבר למחשב אם עוד כרטיס רשת קווי
להתקין PFSENSE ויש לך ראוטר אם כמה כוחות סוס
שמקבל דוך סיב אופטי.
אני כבר שנתיים אם PFSENSE על מחשב בן 10 שנים
ועובד פגז.
ראוטר TPLINK WR1043ND V2 התקנתי OPENWRT הפכתי אותו לסווטיץ' ונקודת גישה
נותן לי אלחוטי ועוד 4 קווית.
שילוב עובד פגז
כמובן ב PFSENSE כל השאר התוספים כמו QOS סוריקאטה PF בלוקר וכ''ו.
בשורה תחתונה סיבים אופטיים של סלקום ופרטנר אפשר לחבר לציוד פרטי
השאלה היא שאלת הגדרות אני כמעט בטוח ב 99 אחוז שאם עושים CLONE MAC
מהציוד שלהם לציוד פרטי הסיב יתחבר בלי בעיה כי אני לא רואה עוד דרך לנעול ציוד פרטי
לסיב עצמו....
- uh99
- חבר מביא חבר

הכי פשוט שמשרד התקשורת יפעל לטובת הצרכנים הפרטיים ולא לטובת בעלי עניין(W)Hava972 כתב:לא זה לא יותר פשוט
יותר פשוט זה לקנות ראוטר ב 430 שקל ולהגדיר חייגן וסע לשלום...
ויגבר את התחרות כפי רשום בחוק
האם מסלקום אפשר לבקש מודם שניתן להפוך ל BRIDGE? המודם/נתב שיש אצל אבא שלי כרגע לא מאפשרeran405 כתב:@anton11
·
לגבי סלקום פייבר אני מודה שאני לא מבין איך זה עובד: אני רואה באתר שלהם "ניתן לשכור נתב תומך בתוספת 10 ₪" (כלומר אפשר גם לא). מעניין מה קורה אם אני מתעקש על המחיר "הבסיסי" של החבילה ומוכן לכל פתרון טכני ללא עלות נוספת. הרי לעבוד עם נתב פרטי הם חוסמים (למיטב הבנתי), אז יתנו את הנתב שלהם ללא עלות?...
תודה
שחר
·
עד כמה שידוע לי כל נתב/מודם ניתן להפוך ל-Bridge ולחבר ציוד פרטי.שח_מט כתב:האם מסלקום אפשר לבקש מודם שניתן להפוך ל BRIDGE? המודם/נתב שיש אצל אבא שלי כרגע לא מאפשר......
תודה
שחר
·...
אני עם פרטנר פייבר. העפתי את הנתב שלהם וחיברתי לממיר האופטי
סוויץ' 1000/100 לטובת חיבורים קווים, ואליו חיברתי את הנתב שלי (Deco M5).
עובד יופי.
אצל אבא שלי יש נתב לא זוכר את הדגם שלא ניתן להפוך ל BRIDGE
השאלה אם הוא יכול לבקש מודם אחר שכן ניתן? הוא חייב ראוטר נורמלי לדירה
השאלה אם הוא יכול לבקש מודם אחר שכן ניתן? הוא חייב ראוטר נורמלי לדירה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם יש חסימת MAC זה לא יעזור. אם הבנתי נכון מתאם סיב-כבל הוא Bridge שקוף כמו מודם DSL, כלומר בצד השני לא רואים את ה-MAC של המתאם אלא את זה של המחשב/ראוטר שיש מאחוריו. אם סלקום חוסמים לפי כתובת MAC אז לא יכול להיות דבר כזה "להפוך ל-Bridge".שח_מט כתב:אצל אבא שלי יש נתב לא זוכר את הדגם שלא ניתן להפוך ל BRIDGE
השאלה אם הוא יכול לבקש מודם אחר שכן ניתן? הוא חייב ראוטר נורמלי לדירה...
מה שכן זה אומר שאם לראוטר הרגיל שלך יש אפשרות של Clone MAC אז סיכוי טוב שתוכל להשתמש במתאם סיב-כבל פשוט, לחבר את הראוטר שלך ולעשות Clone ל-MAC של הראוטר של סלקום ואולי זה יעבוד. לא ניסיתי בעצמי אז לא יכול להתחייב.