כבל חשמל,עזרה במציאת רכיבים
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אז הפעם(ז"א השבוע..) הגיע התור של הכבלים של אספקת החשמל.
חשוב לי לציין שאני לא מחזיק בדיעה שכבל חשמל יתרום לסאונד אבל אני גם לא סותר זאת היות ומעולם לא ערכתי שום מבחן בעניין,אז אנא אני לא מצפה לתשובות כמו "חבל על המאמץ קנה כבל קומקום מההום סנטר" או חלילה לפתוח את תיבת הפנדורה הידועה והמוכרת לכולם.
אני מתכנן כבל ל POWER ולפטיפון בשלב זה.
הPOWER הוא 220VACם 30VA , 1200VA MAX.
לגבי הפטיפון-טורנס 160 אין לי ממש נתונים טכנים.
אז כמו שאתם רואים בתמונות ,קניתי שני כבלים מסוככים.
כבל עם הבידוד השקוף 10-12 AWG,הסיכוך הכסוף הוא בעל שלושה גידים כל אחד 2.5 מ"מ וכל גידים מורכב מ30~ חוט חשמל דקים.
מדובר בכבל עבה איכותי מאוד, מעבר לזאת לטעמי הוא גם ב LOOK הנכון .
השני זה כבל 4 גידים 16 AWG,כל גיד 1.5
גם עם סיכוך כפול-כבל ויקר יחסית.
יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל ואודה מאוד לעזרתכם.
איזה כבל עדיף לדעתכם?
עבור הPOWER(יש לו אדמה ).
האם אני אמור לחבר את חוט האדמה בכבל יחד הסיכוך משני הצדדים(ראה תמונה 1)?
עבור הפטיפון(לא קיימת אדמה).
האם מספיק לחבר רק בצד אחד את האדמה לחוט בתוך הכבל (ז"א בשסי של הפטיפון/בגיד האדמה מצד התקע)?או
היכן לדעתכם אפשר למצוא תקע IEC (קומקום ) איכותי במחיר עד 30-40 ש"ח(לא ב 20 דולר אחד) ותקע לחשמל מסיבי יותר שיכול לאכלס עוביים כאלו?
לכל מי שמעוניין נשאר לי בערך מטר מכל כבל .
חשוב לי לציין שאני לא מחזיק בדיעה שכבל חשמל יתרום לסאונד אבל אני גם לא סותר זאת היות ומעולם לא ערכתי שום מבחן בעניין,אז אנא אני לא מצפה לתשובות כמו "חבל על המאמץ קנה כבל קומקום מההום סנטר" או חלילה לפתוח את תיבת הפנדורה הידועה והמוכרת לכולם.
אני מתכנן כבל ל POWER ולפטיפון בשלב זה.
הPOWER הוא 220VACם 30VA , 1200VA MAX.
לגבי הפטיפון-טורנס 160 אין לי ממש נתונים טכנים.
אז כמו שאתם רואים בתמונות ,קניתי שני כבלים מסוככים.
כבל עם הבידוד השקוף 10-12 AWG,הסיכוך הכסוף הוא בעל שלושה גידים כל אחד 2.5 מ"מ וכל גידים מורכב מ30~ חוט חשמל דקים.
מדובר בכבל עבה איכותי מאוד, מעבר לזאת לטעמי הוא גם ב LOOK הנכון .
השני זה כבל 4 גידים 16 AWG,כל גיד 1.5
גם עם סיכוך כפול-כבל ויקר יחסית.
יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל ואודה מאוד לעזרתכם.
איזה כבל עדיף לדעתכם?
עבור הPOWER(יש לו אדמה ).
האם אני אמור לחבר את חוט האדמה בכבל יחד הסיכוך משני הצדדים(ראה תמונה 1)?
עבור הפטיפון(לא קיימת אדמה).
האם מספיק לחבר רק בצד אחד את האדמה לחוט בתוך הכבל (ז"א בשסי של הפטיפון/בגיד האדמה מצד התקע)?או
היכן לדעתכם אפשר למצוא תקע IEC (קומקום ) איכותי במחיר עד 30-40 ש"ח(לא ב 20 דולר אחד) ותקע לחשמל מסיבי יותר שיכול לאכלס עוביים כאלו?
לכל מי שמעוניין נשאר לי בערך מטר מכל כבל .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שמרטין כתב, (צודק כמו תמיד...) את הסיכוך תחבר בצד של התקע לפין של ההארקה. בצד המכשיר אין צורך.
לא ממש הבנתי למה אתה קורא סיכוך כפול.. ולא בדיוק הבנתי איך תחבר את הכבל של הפטפון? ארבעה גידים, בשני צמדים?
אים אתה בעינין של לוק, אז אני יכול להמליץ לך ליקנות גם שרוול חיצוני. אפשר להשיג כזה במיגוון גוונים (בעיקר שחור), זה לא יקר וניראה אחלה..
אוכל לצרף לינק אים תירצה.
לא ממש הבנתי למה אתה קורא סיכוך כפול.. ולא בדיוק הבנתי איך תחבר את הכבל של הפטפון? ארבעה גידים, בשני צמדים?
אים אתה בעינין של לוק, אז אני יכול להמליץ לך ליקנות גם שרוול חיצוני. אפשר להשיג כזה במיגוון גוונים (בעיקר שחור), זה לא יקר וניראה אחלה..
אוכל לצרף לינק אים תירצה.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה מרטין/רמקול!ramkol כתב:כמו שמרטין כתב, (צודק כמו תמיד...) את הסיכוך תחבר בצד של התקע לפין של ההארקה. בצד המכשיר אין צורך.
אוכל לצרף לינק אים תירצה....
לגבי הPOWE אני מבין שאת הגיד של האדמה בתוך הכבל אני מחבר רגיל ואת הסיכוך חיצוני שישמש "אנטנה" להפרעות/השראות מבחוץ RIGHT?
רמקול,
יש לי את שני הכבלים האלה ,אני לא יודע איזה עדיף מבין השניים אני משער שזה זניח כי שניהם מאוד איכותים,לגבי הכבל עם ה 4 גידים ,אני משער שאפשר או להתעלם מאחד והיות ולטורנס אין הארקה אולי אפשר לסדר לו אחת שתחובר לשאסי שלו,אני לא יודע אם זה מומלץ ומה זה יתן...
אני אשמח לקבל לינקים של שרוולים חיצוני והכי חשוב לי כרגע זה הפלאג עצמו (IEC) אם מישהו יוכל לעזור לגבי עניין זה.
תודה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לפטיפון אין כל כך טעם להתאמץ, למגבר דוקא כן.
עיצה נוספת - הכבל המסוכך שלך נראה נחמד, תפרוס אותו מהמערכת ישירות לארון חשמל ותן לו מעגל (נתיך) משלו. את הסיכוך וההארקה חבר ביחד להארקת יסודות של הבניין אם אתה יכול.
אני עובד עם כבל דומה מסוג LAPP והתוצאה מעולה.
עיצה נוספת - הכבל המסוכך שלך נראה נחמד, תפרוס אותו מהמערכת ישירות לארון חשמל ותן לו מעגל (נתיך) משלו. את הסיכוך וההארקה חבר ביחד להארקת יסודות של הבניין אם אתה יכול.
אני עובד עם כבל דומה מסוג LAPP והתוצאה מעולה.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

יאיר,yairf כתב:לפטיפון אין כל כך טעם להתאמץ, למגבר דוקא כן.
אני עובד עם כבל דומה מסוג LAPP והתוצאה מעולה....
ציני???
-
צפיד
-
- חבר ותיק

כל העניין של להריץ את זה עד לארון חשמל ,הארקה ליסודות הבניין עצמו...yairf כתב:ממש לא, למה אתה חושב? תריץ חיפוש על Lapp Kabel...
עכשיו אני מבין שכנראה יש לזה משמעות ,כפי שאמרתי אין לי דיעה מבוססת בעניין כי מעולם בדקתי,על איזה כבל אתה ממליץ משני הכבלים שהעליתי?על השקוף?
רמקול,
תודה רבה על הלינק אבל זה בגרמנית..
אם מישהו יכול לתת לינק למקום בשדרות הרציון או כל מקום שאוכל לרכוש בו את השרוול/פלאג IEC/ותקע שיכול לאכלס את הצינור השקייה הזה?אני מהצפון .
-
צפיד
-
- חבר ותיק

את הכבלים קניתי במחיר סימלי יחסית מקבלן חשמל שעובד עבור משרד הבטחון,הכבלים האלה נמצאים בטופ אוף דה ליין מבחינת ציוד צבאי כנראה.
ששאלתי אם הם טובים למערכות סטריאו HI END אז הוא אמר שאם זה מספק חשמל לציוד במליוני דולרים עם התקנים הכי מחמירים אז כנראה שמדובר בכבלים טובים.
אם אתה מאיזור הצפון צור קשר נשארה לי חתיכה .
וסתם לעדכון-אתם לא יודעים כמה איזור הצפון מת בכל מה שקשור לרכיבים שאני צריך.זה ממש מעצבן....
כולה מה ביקשתי תקע ישר איכותי וIEC נקבה...
קיצור אין למצוא.
לכל אלה שגם מחפשים - אין טעם ניסיתי בהרבה מקומות כאן.
לגבי היפרטרוניקס בגושן - אין להם לא RCA אלא איזה צ'יקמוק מצועצע
כנ"ל לגבי יתר הריכיבים שאני צריך,אני לא ממליץ על החנות לצרכי אודיו.
בחיפה בעצמאות, יש רק RCA סינים זולים מאוד.
ששאלתי אם הם טובים למערכות סטריאו HI END אז הוא אמר שאם זה מספק חשמל לציוד במליוני דולרים עם התקנים הכי מחמירים אז כנראה שמדובר בכבלים טובים.
אם אתה מאיזור הצפון צור קשר נשארה לי חתיכה .
וסתם לעדכון-אתם לא יודעים כמה איזור הצפון מת בכל מה שקשור לרכיבים שאני צריך.זה ממש מעצבן....
כולה מה ביקשתי תקע ישר איכותי וIEC נקבה...
קיצור אין למצוא.
לכל אלה שגם מחפשים - אין טעם ניסיתי בהרבה מקומות כאן.
לגבי היפרטרוניקס בגושן - אין להם לא RCA אלא איזה צ'יקמוק מצועצע
בחיפה בעצמאות, יש רק RCA סינים זולים מאוד.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני די מסכים איתך, ההיצע בארץ הוא ממש פאתטי בכל מה שקשור לחלקי חילוף איכותיים.
פעם לפני שנים רבות, היה ג'אנק יארד של חלקי אלקטרוניקה, ממש מעל מוזיאון הרכבת בעיר התחתית בחיפה.
היה שם ציוד סופר-איכותי מעודפי הצבא, אלביט וכו'.
אין לי מושג אם המקום עדיין קיים.
מעבר לזה, תמיד יש את EBAY
פעם לפני שנים רבות, היה ג'אנק יארד של חלקי אלקטרוניקה, ממש מעל מוזיאון הרכבת בעיר התחתית בחיפה.
היה שם ציוד סופר-איכותי מעודפי הצבא, אלביט וכו'.
אין לי מושג אם המקום עדיין קיים.
מעבר לזה, תמיד יש את EBAY