זקוק להמלצה לראוטר תותח

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579

שליחה

אהלן,

ברשותי הוט בוקס 1 שמספק מהירויות די נמוכות בצורה אלחוטית.

בית עם 2 מפלסים ומרפסת. דלתות די עבות בחדרים.

ההוט בוקס מצליח לספק רשת בקליטה טובה לכל המפלסים וגם לחדרים שנמצאים בקומה של הראוטר אבל מספק ברוב המקרים שליש מהמהירות שאנחנו מנויים אליה.

אני מחפש ראוטר שייתן מענה לבעיה הזאת ואם אפשר שגם תהיה לו הגדרה בממשק לאקסס פוינט קווי.
אני יודע שאפשר להפוך ראוטר לאקסס פוינט שמחובר להוט בוקס בצורה קווית גם בלי הגדרה ספציפית בממשק אבל הבנתי שכדאי שתהיה לו הגדרה ספציפית לזה, נכון?

אשמח לשמוע המלצות.

תודה לעונים ..

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

היכולת האלחוטית של ההוטבוקס 1 היא אכן לא משובחת (בלשון המעטה) אבל מצד שני לא בטוח שגם נתב איכותי יוכל לכסות שני מלפסים בצורה טובה. יכול להיות שתצטרך למקם בקומה השניה AP שיחובר חוטית לנתב בקומה הראשונה. בשלב ראשון הייתי הופך את ההוטבוקס למודם ומחבר אליו נתב שתרכוש באופן עצמאי. אם תראה שהוא לא נותן בעיה לקומה השניה, תצטרך לפעול כפי שתארתי לעיל. על מנת לתת לך המלצה - מה התקציב שלך?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@Dor1992
·

ההוטבוקס באמת נחשב ראוטר מזעזע וגם ה-wifi שלו מיושן (יש לו בכלל 5Ghz? שלא לדבר על תקן AC...). וכנראה שכמעט כל ראוטר AC שתבחר תרגיש שיפור משמעותי.

הנה שירשור עדכני שמכיל ראוטרים שאתה יכול לשקול:
https://www.hometheater.co.il/vt308769.html
(שם לב שעל אף שהכותרת וחלקים גדולים בשירשור מדברים רק על ראוטרים של asus, גם ראוטרים של חברות אחרות מוזכרים שם)

יש שם גם הדגשה על תמיכה ב-mesh/roaming שזה דבר טוב במקרה שלך - אם ראוטר מכסה טוב את כל השטח מצוין ואם לא אתה יכול להוסיף ראוטר נוסף כ-AP ויהיה roaming ביניהם.

אם תחפש יש עוד שירשורים בפורום בנושא או תרחיב כאן על מה התקציב והדרישות וננסה לעזור.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405
·

התקציב עד 300 ש"ח בערך..

לגבי roaming מעדיף שלא לעשות כי קח דוגמא אני משחק בקונסולה ויש פתאום roaming בין הרשתות . אני אמנם לא רואה את הroaming כי כביכול הssid של שתי הרשתות יהיה זהה אבל ה2 שניות האלה שבנדידה בין רשת לרשת יכולה לגרום לתקיעות במשחקים וכו'

לגבי mesh אני הבנתי שזה מאוד יקר ואין הרבה מכשירים בארץ שתומכים בזה בכלל לא?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Dor1992
·

דבר ראשון roaming זה בדיוק הפוך. הכוונה ב-roaming, הידוע גם כ-seamless roaming או 802.11r, היא תמיכה בזה שציוד שבתנועה יוכל לעבור בין ה-APs בצורה חלקה (לא ממש רלוונטי לקונסולה כי לא נראה לי שאתה לוקח את ה-xbox ויוצא לטייל ברחבי הבית אבל נגיד לפטופ/טאבלט/סמארטפון בהחלט כן).

בלי תמיכה ב-roaming יכולות להיות לך 2 בעיות ש-roaming בא לפתור:
א. התחברת ל-AP הראשון (כי היית קרוב אליו), עכשיו אתה עומד ליד ה-AP השני אבל עדיין מקבל סיגנל חלש מה-AP הראשון ולכן תמשיך לגלוש עליו במהירות מסכנה במקום לגלוש בקצב טוב מול ה-AP השני.
ב. במעבר בין AP אחד לשני החיבור יפול. בתקווה לרב השימושים - במיוחד במכשירים ניידים או אין משמעות לחיבור מתמשך (נגיד גלישה) או יהיה חיבור מהיר מחדש (נגיד שיחת whatsapp). עדיין עדיף שלא יהיו נפילות בכלל....

----

שנית, בתקציב של 300 ש"ח לא תמצא שום ראוטר תותח, אולי ראוטר חחח.

בארץ האופציה העיקרית שאני מכיר שחורגת ביחסית מעט מהתקציב שלך זה C7. אם אתה מעוניין בצריבת קושחות צד שלישי אז זו אופציה מצוינת (רק תוודא שגירסת החומרה נתמכת ע"י הקושחה שאתה רוצה) ואז גם תקבל תמיכה ב-roaming. במחירים האילו זו האופציה היחידה שאני מכיר לתמיכה ב-roaming.

אתה יכול לחפש ראוטר זולים באמזון, נגיד AC1200 מחברה טובה במחיר מתחת לרף של המע"מ ואז זה אמור להכנס בתקציב כולל המשלוח. ראיתי בעבר אופציות כאלה עם משלוח לארץ (כרגע אני רואה בעיקר את זה אבל הם לא שולחים לארץ).

כאמור כל ראוטר שתקח במחיר כזה הוא פשרה באיכות ובפייצרים. לכן אולי כדאי לקחת משהו ממש זול כמו ה-totolink ב-100 ש"ח, שבתקווה יענה לצרכים שלך היום ותתחיל לחסוך כסף ליום שתצטרך לשם כסף אמיתי על פתרון אלחוטי "אמיתי".

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405
·

תודה על הקדשת הזמן..

לא הבנתי למה צריך קושחות צד שלישי בtp link?

לגבי הטוטולינק קראתי את המאמר שלך אבל לא מובן.. בחיבור קווי אתה מקבל מהירות 1 ג'יגה ובחיבור אלחוטי עשירית מזה?

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@NetCHEIF
·

התקציב 300 שח

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

Dor1992 כתב:@NetCHEIF
·

התקציב 300 שח
...
במחיר כזה תוכל לקנות ראוטר סביר מינוס.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@NegativeIQ
·

מה הכוונה סביר מינוס..

קרוב להוט בוקס מאחורי דלת אני מקבל 50 מגה וקווית אני מקבל 100.. מה הביצועים של ראוטרים במחיר ממוצע של 300?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683

שליחה

אותו דבר וצרות אחרות

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

Dor1992 כתב:@NetCHEIF
·

התקציב 300 שח
...
·

ב-300 שקל לא תוכל לקבל נתב "תותח". תקבל נתב עם יכולת מעט יותר טובה מה-HOTBOX אבל לא הרבה מעבר לכך.

כדי לרכוש נתב "טוב מאוד" בארץ תצטרך להוסיף, לכל הפחות, עוד 150-200 שקל ולנתב "מצויין" תצטרך להיפרד מ-800 עד 1000 שקל וככל הנראה לרכוש אותו דרך אמאזון בחו"ל.
כמו כל דבר בחיים - איכות ועושר תכונות עולים כסף.

אתה יכול להמר ולהזמין מ-ALIEXPRESS - יש שם כל מיני דגמים של חברות סיניות לא רעות במחירים של בין 100 ל-150 שקל אבל אם הנתב עולה במכס, סביר להניח שלא תקבל אותו וגם שהלך הכסף.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

Dor1992 כתב:@eran405
·

לא הבנתי למה צריך קושחות צד שלישי בtp link?

לגבי הטוטולינק קראתי את המאמר שלך אבל לא מובן.. בחיבור קווי אתה מקבל מהירות 1 ג'יגה ובחיבור אלחוטי עשירית מזה?
...
·

אתה לא חייב קושחה צד שלישי ב-tplink. מי שמחפש אופציות מתקדמות כמו לדוגמא roaming במחיר זול יכול לקחת C7 ולהתקין עליו openwrt. כמובן התקנת openwrt זה ממש לא לכל אחד (כנראה לא בשבילך אם אתה שואל את השאלה).

לגבי הטוטולינק תסתכל עוד פעם על המספרים בביקורת: קיבלתי 270 מגה בטווח קרוב ו-200+ בטווח בינוני וגם זה עם סמארטפון לא כזה חדש (מאד יכול להיות שאפשר לסחוט ממנו עוד קצת עם ציוד קצה בעל כרטיס אלחוטי יותר טוב). לדעתי בשביל ראוטר שעולה 100 ש"ח זה תוצאות מאד יפות.

בכל ראוטר תמיד תקבל מהירות יותר גבוה וחיבור יותר יציב בחיבור קווי ולכן עדיף לחבר כל ציוד שהוא לא נייד בכבל רשת. אפילו דברים כמו מתאמי moca או מתאמים על רשת החשמל הרבה פעמים יעבדו יותר טוב מחיבור אלחוטי - על אף שכמובן אין מה להשוות אותם עם כבל רשת.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@NetCHEIF
·

ערן נתן פה המלצה על tp link c7. כמה הביצועים שלו באמת טובים?

ולגבי מה שאמרת אם אני קונה נתב סביר ב300 שקל על 5ghz יש סיכוי שבאותה קומה של הנתב הוא ייתן לי מהירויות של 80 מגה?

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405
·

כמה מהירות אתה מקבל בחיבור קווי של כבל רשת ברשת שעשית את הבדיקה עליה? כלומר הרשת של הטוטולינק שביצעת בה את הבדיקה? אני מנסה להבין כמה מהירות קיבלת אלחוטי ביחס לקווי כי לא כתבת את זה במאמר..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Dor1992
·

כתבתי וגם אתה כתבת בתגובה הקודמת שלך, בחיבור של כבל רשת מתקבלת מהירות של 1 גיגה (כ-940+ מגה). בחיבור אלחוטי באיזור ה-200+. כלומר כחמישית מהמהירות של חיבור קווי במקרה הזה.

אלה כמובן מהיריות בתוך הרשת הפנימית ואם אתה מדבר על מהירות לאינטרנט אז זה תלוי בתשתית ובספק שלך. אם לדוגמא יש לך חבילה של 200 מגה מהוט מן הסתם לא תקבל 1 גיגה בחיבור לאינטרנט גם בחיבור קווי ישירות לראוטר (אבל כן תוכל לנצל את מלוא החיבור שלך לאינטרנט - במקרה הזה גם בחיבור קווי וגם באלחוטי כי גם באלחוטי אנחנו מקבלים מעל 200 מגה).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405
·

אתה אומר שקיבלת 200 מגה ברשת הפנימית. אבל כמה קיבלת מהירות אינטרנט?

אם קיבלת גם 200 מהירות אינטרנט עם הטוטו לינק זה בגלל שהוא מסוגל בכלל להריץ למשל עד 300 מ"ב ולא יותר כי זאת החומרה שלו? או שיכול להיות שהוא לא מתפקד טוב מבחינה אלחוטית..

כי אם קיבלת קיבלת חמישית מהמהירות למרות שהוא והקליינטים שביצעת איתם את הבדיקה מסוגלים להריץ גם עד ג'יגה סימן שהוא חתך לך סתם חמישית מהמהירות נטו בגלל ביצועים אלחוטיים. כלומר אם אני מנוי ל100 מגה אני יקבל כנראה גם חמישית מזה שזה 20 מגה...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

הלוגיקה שלך נחמדה אך לא נכונה
והתייחסו לכך בתגובה קודמת

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@Borderline1
·

איפה התייחסו לכך? לא מובן מה הסיבה שהטוטו לינק חתך לו חמישית מהמהירות האם זה בגלל החומרה של הטוטו לינק או כרטיסי הרשת של הקליינטים.

מצטער אני עם מפגין בורות אבל אם הכל תקין בחומרות של הראוטר ושל הקליינטים מאיזה סיבה שלי לא תיחתך גם לי כמות גדולה מהמהירות. למה הלוגיקה הזאת לא נכונה....?

הטוטו לינק נותן עד 867 מגה בתדר 5ghz בטווח קצר
הגלקסי שלו עובד על תקן ac ובכל זאת בטווח קצר לטוטו לינק הוא קיבל רק 232 זתומרת נחתך לו כמעט שני שליש מהמהירות (232÷867)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Dor1992
·

זה נכון. אבל שם לב לדקויות:

המהירות שכתובה על ראוטרים וכו' כמו לדוגמא AC1200 היא בעצם רק 867 בתדר 5Ghz וזו באמת מהירות תיאורתית לגמרי ובאף ראוטר לא תקבל מהירות כזו מול שום ציוד קצה. אני חושב שמהירות של כשליש מהמהירות התיאורתית זה תוצאה מאד מקובלת. כתלות בציוד בשני הקצוות אפשר להגיע לאיזור 50% מהמהירות התיאורתית.

עד כאן זה בדיוק כמו שכתבת.

הדבר שאתה טועה בו זה שמהירות האינטרנט גם תחתך בשליש. זה לא עובד ככה. תחשוב על זה כמו צינור שיכול להזרים כמות מסוימת. אם אתה מחבר כמה צינורות אז הצינור הצר ביותר יהיה המגביל.
בדוגמא שלנו אם יש לך אינטרנט של 200 מגה והחיבור האלחוטי לראוטר מוגבל ל-230 מגה אתה תקבל 200 מגה (ההגבלה היא החיבור של האינטרנט). אם תשדרג לחיבור אינטרנט של 500 מגה אז תוכל להגיע רק ל-230 מגה באלחוטי (ההגבלה היא החיבור האלחוטי).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405
·

הבנתי אתה אומר בעצם שבפועל הראוטר הזה בפועל מסוגל לתת עד 230 מגה. אבל איך הגעת למסקנה כזאת? אם רשום בראוטר שהוא מסוגל לתת אלחוטי עד 867. והציוד קצה שלך גם מסוגל נגיד עד 700 כי הוא תקן AC, פלוס העובדה שאתה משדר על 5ghz, פלוס העובדה שאתה נמצא במרחק מאוד קצר מהראוטר ללא קירות או דלתות בדרך, אז לפי ההיגיון שלי אין שום סיבה שהוא ייתן לך רק 230 ולא 600 לדוגמא.
אם הוא ראוטר טוב למה שהוא לא יתקרב באמת למהירות המקסימלית (במקרה שתיארתי פה היא 700 בגלל ציוד הקצה שנתתי לדודמא).

אתה בעצם טוען שפרטנר משווקים פייבר של מהירות ג'יגה שהם יודעים בעצם שבשום ראוטר לא תצליח להתקרב אפילו בקצת למהירות הזאת, כחומר במקרה הטוב ביותר תקבל אולי 300 באלחוטי.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”