בעיה בכרטיס רשת אלחוטי Intel dual band ac 3165

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בבעלותי הוט בוקס 1 בתקן n.

כרטיס רשת אלחוטי בלפטופ: Intel dual band ac 3165.

ראיתי במאפייני הרשת שאני מחובר אליה בלפטופ שאני עובד על פרוטוקול g.

בבדיקות מהירות אני לא מצליח לעבור את ה25 מגה גם שאני קרוב לראוטר. חייב לציין שבמכשירים אחרים אני מגיע קרוב לראוטר ל70 מגה.

במאפיינים של כרטיס הרשת האלחוטי אין אפשרות לשנות לפרוטוקול n למרות שהכרטיס הזה אמור לתמוך באפשרות.

עדכנתי את הדרייבר דרך האתר של אינטל ועדיין אין לי אפשרות.

מצרף צילום מסך של הגדרות כרטיס הרשת.

באתר של אינטל זה מה שרשום:

What is causing the problem?

The IEEE* 802.11n draft prohibits using high throughput with WEP or TKIP as the unicast cipher. If you use these encryption methods (for example, WEP, WPA-TKIP), your data rate will drop to 54 Mbps. The latest Intel® wireless adapter client drivers connect using a legacy IEEE 802.11g connection rather than failing to connect altogether, which complies with the IEEE 802.11n draft.

Contact your Wi-Fi access point (AP) or router manufacturer to download the latest firmware version, or get information on particular models supporting High Throughput.

Disable packet bursting or similar features

Configure the Wi-Fi client device's profile to use Wi-Fi Protected Access* (WPA2-AES or WPA2-TKIP).

Configure the AP or router to match the client profile.

NoteSome AP or router manufacturers may not have updated firmware solutions for devices sold outside of the United States.

הכוונה שלהם שצריך להישאר על פרוטוקל g ורק לכבות את ההצפנה?

אם כן, אז אני לא רואה אפשרות לכיבוי הצפנה בהגדרות הכרטיס. יש רק הגדרות הצפנה בהוט בוקס.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
·

תנסה להגדיר את ההגדרות האילו לפי המדריך של אינטל:

בשביל ראוטר AC:
https://www.intel.com/content/www/us/en ... 24678.html

בשביל ראוטר שלא תומך ב-AC (אבל תומך בתקן N):
https://www.intel.com/content/www/us/en ... 05544.html

לדוגמא, אם אני מבין נכון, אם ה"מצב HT" ב-disabled אצלך אז זה באמת יתחבר רק בתקן g.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

זה מה שמוגדר אצלי...
ראיתי הודעה של מישהו מארה"ב שאין לו קשר לאינטל שטוען שרק על שידור 5ghz יהיה אפשר להשתמש בפרוטוקול n , מה שנשמע לי הזוי לגמרי. זה לא מה שכתוב באתר שלהם

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@Dor1992
·

אין לי מושג למה אצלך זה מתחבר רק ב-g אבל אני יכול להבטיח לך שאפשר להתחבר בתקן N גם ב-2.4Ghz - יש לא מעט ראוטרים של תקן N שאין להם בכלל 5Ghz (אם אני מבין נכון זה גם המצב אצלך...).

מה באמת לגבי ההצפנה? אתה אמנם אמור להשתמש ב-WPA2 אבל זמנית ביותר, רק בשביל הבדיקה, תנסה לכבות לגמרי את ההצפנה בראוטר ותבדוק האם זה משפיע על משהו.

עוד משהו שאני רואה (בתמונה ששלחת לי בפרטי), זה שהגדרת רוחב ערוץ של 40Mhz בראוטר - דבר שגם פחות מומלץ וגם יתכן ודורש הגדרות מתאימות בכרטיס רשת. בתחום של 2.4Ghz יש מעט תדרים לא חופפים וכרגיל הרבה רשתות שמתחרות על התדרים, לכן עדיף לך רוחב ערוץ מינימלי של 20Mhz להקטין את ההפרעה ההדדית (אלא אם אתה חי באמצע שום מקום וצריך אך ורק רשת אחת של 2.4). בכל מקרה לפחות בשביל הבדיקה תגדיר בראוטר רוחב ערוץ רגיל של 20Mhz ותבדוק אם זה משפיע.

רעיון אחרון שיש לי, אם יש לך אפשרות לבדוק את הלפטופ מול רשת 2.4 אחרת (או אפילו 5Ghz) זה יכול לעזור לנסות להבין האם הבעיה בהגדרות בראוטר או במחשב.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@eran405
·

טוב אז כנראה נמצאה הבעיה:

הורדתי את ההצפנה לגמרי וישר מהירות הסנכרון עלתה ל72 והתחלתי לקבל בבדיקות מהירות ליד הראוטר 50 מגה (ברור שעדיין לא מספיק אבל זה כבר בעיה בהוט בוקס שחלש)

מה שמוזר הוא שאחרי שהחזרתי ל wpa 2 עדיין אני מקבל 50 מגה.

דרך אגב מסתבר שעד עכשיו כל הזמן הייתי על wpa 2. אתה ממליץ להחליף ל wep?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Dor1992
·

כמו שאמרתי כבר מומלץ WPA2.

wep הוא פרוטוקול פרוץ לגמרי ומבחינת אבטחה כמעט כמו ללא הצפנה בכלל אז כבר עדיף ללא הצפנה בשביל הנוחיות (לא צריך סיסמא וכו').

בקיצור תשתמש ב-WPA2 (בהנחה שאתה רוצה הצפנה/הגנה על הרשת שלך).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”