קניתי את מסך הOLED 65b7 בחודש יוני.
מיד חיברתי את המסך לממיר 4K של Yes, משתוקק לבחון את המסך החדש, והתוצאה הייתה רחוקה מאד ממה שציפיתי.
הכדור על המשטח הירוק תמיד נמרח כשהוא בתנועה.
חיפשתי ברשת אחרי הבעיה ולבסוף מצאתי. הגדרת קצב fps ברמה של 50 ומעלה. ניגשתי להגדרות הממיר של YES ואכן מצאתי ששיטת השידור שהתקין הטכנאי של YES היה 25fps אז העברתי ל-50 ואז איכות השידור הייתה מושלמת, נרגעתי. לא עקצו אותי.
עד פה ההקדמה.
השבוע החלטתי להתנתק מYES, ואני צורך כרגע טכנים מ-2 מקורות:
1. רשימת ערוצים דרך אפליקציית smart iptv שהיא אפליקציה מובנית ב-Content של המסך.
2. Sting TV עם הסטרימר שמקבלים מהם.
בשני המקרים שוב חוזרת הבעיה שהכדור נמרח בעת צפיה במשחק כדורגל.
אני מנסה להבין איפה מוגדר כמות ה-fps שמשודר למסך?האם הערך הזה מוגדר בשרת שמזרים את התכנים שאני צופה בהם ב-IPTV? או שישנה הגדרה כזו ברמת האפליקציה ומשום מה אני לא מצליח למצוא אותה?
ובסטינג טיוי, גם שם אני לא מצליח למצוא את ההגדרות שאיתן אפשר לשנות את כמות הפריימים לשנייה. יכול להיות שאם אקנה סטרימר פרטי ואיכותי אוכל להוריד לשם את אפליקצית הסטינג טי וי ולהגדיל את קצב הפריימים לשניה?
מתנצל אם השאלה שלי לא מיועדת להישאל בפורום הזה, פשוט הנחתי שאנשים רבים פה נתקלו בבעיה הזו מתישהו ובתקווה שהצליחו להתגבר עליה ועכשיו יוכלו לזרוק טיפ.
65B7 - מריחות בעת צפייה במשחקי כדורגל
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
זו בעיה ידועה ב OLED (וגם במסכים אחרים אבל לא ב QLED למשל). כאשר קצב הרענון של אות הכניסה הוא 24-25 פריימים לשנייה, הזמן שהמסך מחזיק את התמונה הוא 40 מילי שניות (1000 חלקי 24). כשיש תנועה מהירה - יש או מריחה או קפיצות של הפריימים. כשאות הכניסה הוא 50-60 פריימים מדובר על 15 מילי שנייה בערך ולכן זה פחות נראה בעין. אם בנגן יש אופציה להעלות את קצב הרענון, כמובן שזה מצויין. אם לא:
תנסה לשחק עם הפרמטרים של TruMotion, ברוב הביקורות שקראתי על OLED במיוחד של LG מצויין שזה חובה להפעיל בספורט וספציפית בכדורגל.
תראה בביקורת של rting את החלק של Motion Interpolation:
To activate motion interpolation for lower frame rate content, set 'TruMotion' to 'User' and raise the 'De-Judder' slider. For 60 fps content, raise the 'De-Blur' slider.
בנוסף, לא ספציפית למסך שלך אלא ל C8, אומרים ש BFI או בשמו בתפריט Motion Pro גם יכול לעזור לזה.
תנסה לשחק עם הפרמטרים של TruMotion, ברוב הביקורות שקראתי על OLED במיוחד של LG מצויין שזה חובה להפעיל בספורט וספציפית בכדורגל.
תראה בביקורת של rting את החלק של Motion Interpolation:
To activate motion interpolation for lower frame rate content, set 'TruMotion' to 'User' and raise the 'De-Judder' slider. For 60 fps content, raise the 'De-Blur' slider.
בנוסף, לא ספציפית למסך שלך אלא ל C8, אומרים ש BFI או בשמו בתפריט Motion Pro גם יכול לעזור לזה.
- xmoshe1234
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גם אצלי אותה בעיה בc8 55' שזה בלתי נסבל. מש שלא עשיתי דרך ההגדרית שציינתה כלום לא עזר.
ולא רק בכדורגל אלא גם בצפיה בתכנים עם תנועות ידיים מהירות כמו ריקודים שאתה רואה שהכול נמרח וזה ממש הורס תאיכות הצפיה.
בחנות שקניתי מימנה אמרו שהבעיה היא באיכות האינטרנט וקניתי במיוחד בשביל זה ראוטר ב1500 שקל בין האיכותיים והחזקים בשוק כולל כבלי רשת איכותיים וכלום לא עזר.
יש פתרון יעיל לזה איזה שהוא מדריך או אופציה?
אני חושב שזאת בעיה כללית לכל מסכי הoled וזה עצוב שגם בגירסת c8 זה עדין קיים
ולא רק בכדורגל אלא גם בצפיה בתכנים עם תנועות ידיים מהירות כמו ריקודים שאתה רואה שהכול נמרח וזה ממש הורס תאיכות הצפיה.
בחנות שקניתי מימנה אמרו שהבעיה היא באיכות האינטרנט וקניתי במיוחד בשביל זה ראוטר ב1500 שקל בין האיכותיים והחזקים בשוק כולל כבלי רשת איכותיים וכלום לא עזר.
יש פתרון יעיל לזה איזה שהוא מדריך או אופציה?
אני חושב שזאת בעיה כללית לכל מסכי הoled וזה עצוב שגם בגירסת c8 זה עדין קיים