משרד התקשורת שוקל לחייב תמיכה ב-ipv6 עד סוף 2018

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #1 

לא מובן כיצד משרד התקשורת יפעל לקיים את החטלה זו כאשר שכיום משרד התקשורת מאפשר אפליה בחיבור סיבים בין הצרכנים בניגוד לחוק :?: (W)

ודי מפליא לאור הצהרה של האיגוד האינטרנט הישראלי שהוא יקדם את עניין של IPv6 8O

איגוד האינטרנט הישראלי ישמש גורם מוביל בכח המשימה לקידום פרישת IPv6 בישראל,
בשיתוף כלל הגורמים הרלבנטיים
...
NetCHEIF

השאיפה היא ש-40% מהכתובות תהיינה בפרוטוקול IPv6 עד סוף 2021"
...
מדיניות ציבורית מומלצת לפרישת IPv6 בישראל :oops:

מסמך זה נכתב על ידי ערן גרף עבור איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) במטרה לבחון ולשקף את סטטוס מימוש פרוטוקול IPv6 בישראל, להמליץ על מדיניות ותהליכים אשר נדרשים להטמעתו באופן מוצלח ומהיר במרחב האינטרנט הישראלי, ולהניע תהליכים אלה. זאת, כחלק מאחריות האיגוד לתשתית האינטרנט הישראלי, ולשימור חופש הרשת.
...
מעניין שאיין שום טבלה שבה ניתן לראות את התהליך של ישום פריסת IPv6 :roll:

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

ברגע שיסתיים תהליך החיבור של סיבים האופטיים בכל הערץ, יחלו גם ביישום הפריסה של IPv6. או במלים אחרות... אוטוטו. :lol:

כן, מחזור של סיפורים והכרזות לעיתונות של שנות התשעים זה באמת נושא מרתק ומועיל.
למשל כך ראו את מעבר ל IPV6 בהכרזה באתר של איגוד האינטרנט הישראלי בכתבה שהתפרסמה בפעם המי יודע כמה בשנת... 2001 :

https://www.isoc.org.il/internet-il/art ... on-to-ipv6

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

sys_admin כתב:ברגע שיסתיים תהליך החיבור של סיבים האופטיים בכל הערץ, יחלו גם ביישום הפריסה של IPv6. או במלים אחרות... אוטוטו. :lol:

כן, מחזור של סיפורים והכרזות לעיתונות של שנות התשעים זה באמת נושא מרתק ומועיל.
למשל כך ראו את מעבר ל IPV6 בהכרזה באתר של איגוד האינטרנט הישראלי בכתבה שהתפרסמה בפעם המי יודע כמה בשנת... 2001 :

https://www.isoc.org.il/internet-il/art ... on-to-ipv6
...
(זה לא בטוח שגם יהיה חיבור בכל הארץ של סיבים שיהיה IPv6) :oops:
לצערנו זה כך פועל האיגוד האינטרנט הישראלי (W) אך זה לא חייב להיות כך ...:(

הרשמה לתכנית מנהיגות - הפוליטיקה של האינטרנט 8)

איזה מנהיגות אם איין כל שיקפות מצד האיגוד האינטרנט הישראלי :?: :roll:

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

uh99 כתב:
...
...

...
המסמך הוא אחד מסדרה של מסמכי מדיניות של איגוד האינטרנט הישראלי, שעוסקים בסוגיות טכנולוגיות וחברתיות הנוגעות למרחב האינטרנט בישראל. איגוד האינטרנט הישראלי רואה לעצמו חובה לטפל בשני ההיבטים הללו – הטכנולוגית והחברתית – להציג את עמדתו הציבורית ולקדם את המלצותיו בתחומים אלה. כחלק מכך, האיגוד אינו מסתפק בכתיבת המסמכים ופרסומם, אלא פועל לעורר דיון מקצועי וציבורי על בסיסם, וכן להוביל מהלכים שיקדמו רגולציה ברוח המדיניות המוצעת. המסמך הנוכחי מהווה טיוטא להערות הציבור.
...
מעניין היכן נמצאים "מסמכי מדיניות של איגוד האינטרנט הישראלי" הנוספים מסדרה :?: :roll:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

וניח לרגע שמחר בבוקר כולנו מתעוררים ומגלים שיש תמיכה ב IPv6 בכל הארץ. במה בדיוק זה יעזור לנו הצרכנים הסופיים ומה יהיו ההשלכות על ציוד הקצה שלנו בבית?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

Catskinner כתב:וניח לרגע שמחר בבוקר כולנו מתעוררים ומגלים שיש תמיכה ב IPv6 בכל הארץ. במה בדיוק זה יעזור לנו הצרכנים הסופיים ומה יהיו ההשלכות על ציוד הקצה שלנו בבית?
...
ומה ההבדל בין לקוחות שיש להם סיבים ללקוחות איין להם סיבים :?: :roll:

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

לכל אחד זה יעזור בצורה אחרת לפי השימושים שלו באינטרנט. למשל מי שמשתמשים בשירותי טלפונייה SIP, יפסיקו לסבול מהתופעות שקשורות לשימוש ב SIP שמאחורי NAT. גם שאר היישומים שלא סובלים את NAT יתחילו לתפקד בצורה יותר ההיגיונית. למשל מדובר על יישומי P2P, מ TORRENT ועד SKYPE. גם הציוד של אבטחה ממצלמות ועד ה NVRs יעבוד בצורה יציבה יותר ב IPv6 שלא דרך NAT. אפילו כל ההתקני IOT, שהיום פשוט ולא מתפקדים כמו שצריך בגלל NAT יתחילו לתקשר בצורה יותר רציפה ותקינה. למשל באחת הרשתות ביתיות שהתקינו בהן חיבור מזגן של SIEMENS, עד שלא חיברתי קישוריות IPv6 לא ניתן הייה לתקשר אתו ממחוץ לרשת הביתית בצורה יציבה. כמובן שכל ההתקנים הניידים, כמו הפלאפונים החכמים יתקשרו יותר טוב עם השרתים השנים דרך IPV6 ללא NAT וזה רק על קצה המזלג על מה זה יעזור. אבל כל מי שבאמת נדרש ל IPv6 בישראל ומוכן לשלם או בעל ידע מתאים, הוא כבר כשני עשורים שמשתמש בקישוריות זו ואחרים ימשיכו לקרוא על זה עוד ועוד סיפורים, למשל כאלה:

"פרוטוקול IPv4 חוסם את הכניסה של ישראל ל-IoT"
http://www.pc.co.il/featured/271128/

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

uh99 כתב:
...
...
ומה ההבדל בין לקוחות שיש להם סיבים ללקוחות איין להם סיבים :?: :roll:
...
·בתור צרכנים סופיים? אין הבדל. כל עוד הם מקבלים שירות תקשורת אמין לאינטרנט במהירות המספקת את צרכיהם התקשורת יכולה גם להתבצע באמצות איתותי עשן עד כמה שזה מעניין אותם.

מהלך כזה מעניין בעיקר את ספקי התשתיות והשירותים. ללקוחות הפרטים בסוף השרשרת זה לא יחסוך לא זמן, לא כסףף לא עבודה ואפילו לא ישפר להם את הסיכויים בפגישה הראשונה.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Catskinner כתב:

...
...
·בתור צרכנים סופיים? אין הבדל. כל עוד הם מקבלים שירות תקשורת אמין לאינטרנט במהירות המספקת את צרכיהם התקשורת יכולה גם להתבצע באמצות איתותי עשן עד כמה שזה מעניין אותם.

מהלך כזה מעניין בעיקר את ספקי התשתיות והשירותים. ללקוחות הפרטים בסוף השרשרת זה לא יחסוך לא זמן, לא כסףף לא עבודה ואפילו לא ישפר להם את הסיכויים בפגישה הראשונה.
...
אלא זה מעניין את הצרכנים הפרטיים שחשוב להם שאיכות התשתית שתיהיה יותר יציבה ויותר מהירה ויותר זולה (Y)

אך מי שלא רוצה שתיהיה תחרות לטובת הצרכנים הפרטיים כותב כך (n)

Lavi Shiffman

אדרבא, כלל המומחים טוענים בתוקף שמדובר בעניין הכרחי, שהשאלה העיקרית היא מתי ולא האם לעבור, ושכל הטכנולוגיות שמאפשרות לגשר על הפער בכתובות ב-IPv4 הן אילוץ שמוביל לשיבושים רבים ולכשלים מערכתיים
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@Catskinner
·
בתור צרכנים סופיים, יש שירותים שפשוט לא עובדים לצרכן סופי ללא ה IPv6 ושירותים אחרים עובדים בצורה עקומה ללא IPv6 ואת זה חשבתי שכבר הסברתי לפני זה. אבל כל אחד והשימוש שלו, יש כאלה שכלל לא מודעים לצורך זה וגם אין להם שימוש בו, אם אינטרנט מבחינתם זה רק פייסוש ואינסטוש.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

uh99 כתב:
...
...
מעניין היכן נמצאים "מסמכי מדיניות של איגוד האינטרנט הישראלי" הנוספים מסדרה :?: :roll:
...
·
הנה שניים מהם. אני בטוח שאם תחפש בצורה קפדנית יותר, תמצא עוד.

פרטית ילדים ברשת - https://www.isoc.org.il/wp-content/uplo ... Report.pdf
זיכרונות דיגיטליים: גורלם של תוכן ומידע אישיים אחרי המוות - https://www.isoc.org.il/files/docs/digi ... 4-2018.pdf
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

sys_admin כתב:@Catskinner
·
בתור צרכנים סופיים, יש שירותים שפשוט לא עובדים לצרכן סופי ללא ה IPv6 ושירותים אחרים עובדים בצורה עקומה ללא IPv6 ואת זה חשבתי שכבר הסברתי לפני זה. אבל כל אחד והשימוש שלו, יש כאלה שכלל לא מודעים לצורך זה וגם אין להם שימוש בו, אם אינטרנט מבחינתם זה רק פייסוש ואינסטוש.
...
·כמו מה? אני לא מנסה להיות קנטרן אבל באמת שווה להבין שאנחנו אנשים טכניים ויש לנו נטייה להתאהב בפטנטים, חידושים וטכנולוגיה. אבל קהל הצרכנים הרחב מתעניין בתוצאה הסופית משיקולים קרים של "מה יוצא לי מזה?"

על IPv6 אני שומע משנות התשעים של המאה שעברה. כתקן הוא נולד בשנת 2000 (נדמה לי), מאז אנשים הספיקו להיוולד, לסים תיכון להתגייס לצבא ולחוות את מהפכת האינטרט ואת כל זה עשינו כולנו עם IPv4.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

NetCHEIF כתב:

...
...
·
הנה שניים מהם. אני בטוח שאם תחפש בצורה קפדנית יותר, תמצא עוד.

פרטית ילדים ברשת - https://www.isoc.org.il/wp-content/uplo ... Report.pdf
זיכרונות דיגיטליים: גורלם של תוכן ומידע אישיים אחרי המוות - https://www.isoc.org.il/files/docs/digi ... 4-2018.pdf
...
לביא אליו האיגוד היה רוצה להיות שקוף במידע זה אז המידע הזה היה יותר מסודר באופן קפדני ולא מוסתר(W) כמו שאיין שום נתונים על כמות של IPv6 שקיים אצל בעלי התשתיות והספקים וכך עם IPv4 וזה לא במקרה (n)

"משרד התקשורת מגבש בימים אלו אסטרטגיה מעודכנת שתכליתה למסד את תחום התשתיות העתידיות כך שיוכלו לתמוך בעולמות היישומים המתפתחים" :oops:

מאת: משרד התקשורת

יחידה: דוברות

תאריך פרסום: 17.07.2018

בכוונת המשרד לפעול לפי מפת דרכים, הכוללת הפצת מסמך ושימוע ציבורי בדגש על חברות התקשורת בישראל עד אמצע ספטמבר, שיסתיימו עד מאי 2019 .
...
דף זה עודכן לאחרונה בתאריך 18.07.2018
מעניין למה עודכן ומה נמחק :?: :cry:

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #14 

בכול זות יש בנתבים תמיכה ב6to4 חינמית דרך 192.88.99.1
זו בטח לא native,אבל,משרוצה לנסות,למה לא?
רק חשוב לציין,שלא כל הCPE IoT תומכות בכך.
לדוגמה רכיב הכי פופולרי ESP8266 נכון לעכשיו לא תומך כלל..

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Catskinner כתב:
...
...
·כמו מה? אני לא מנסה להיות קנטרן אבל באמת שווה להבין שאנחנו אנשים טכניים ויש לנו נטייה להתאהב בפטנטים, חידושים וטכנולוגיה. אבל קהל הצרכנים הרחב מתעניין בתוצאה הסופית משיקולים קרים של "מה יוצא לי מזה?"

על IPv6 אני שומע משנות התשעים של המאה שעברה. כתקן הוא נולד בשנת 2000 (נדמה לי), מאז אנשים הספיקו להיוולד, לסים תיכון להתגייס לצבא ולחוות את מהפכת האינטרט ואת כל זה עשינו כולנו עם IPv4.
...
·

כמו את כל מה שכבר מניתי לפני זה לדוגמה וכמובן שבגלל שמדובר על זה שכל מה שמכונה היום IOT מתחיל להיכנס למקומות מאותגרים טכנולוגית כמו ישראל, אז כבר מרגישים בעוד ועוד יישומים, פרוטוקולים ומערכות שדרך NAT התקשורת פשוט מתחילה לעבוד בצורה עקומה ולא עקבית. גם בנוסף לזה, כל הנושא של זיהוי משתמשים והתקנים לפי כתובת ייחודית וקבועה בעולם לצורך אבטחת מידע כלל לא מתפקד ללא שימוש ב IPv6. ובשנת 2000 כבר כמה שנים שהשתמשתי ב IPv6 וכבר אז שנים שתכננתי רשתות תקשורת נתונים שעבדו מול שירותים בחו''ל ב IPv6 וגם נתנו שירותים שונים לח''ל מעל רשת IPv6.
אבל כל מי שמבחינתו השימוש באינטרנט זה רק אותו שימוש בפייסוש או באינסטוש, זה לא ממש משנה לו כל הנושא של IPv6, עד שלא גונבים לו את הזהות ופרופיל שלו, בגלל שהוא לא היה יכול להגדיר את השימוש שלו רק מכתובת IPv6 שמשויכת בצורה קבועה להתקן מוגדר שלו, ורק אחרי שעשו לו שמות בפרופיל, זה מתחיל להיות די מהותי, אבל אז זה כבר מאוחר מדי וגם אחרי זה לא יהיה לו ספק אינטרנט בישראל שיכול לעזור לו במשהו ולספק שירות נדרש. וכל זה גם לא הולך להשתנות בשנים הקרובות והפער הטכנולוגי כאן מול כל העולם רק ילך ויגדל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

@amdr1
·

רק שקומבינה העקומה זו לא מספקת כלל את אף אחת מהיכולות שחיבור IPv6 אמתי נדרש לתת ויוצרת בעיות אבטחה מרובות.
למה לא? יש למשל מאמר פשוט שהתפרסם לפני שבע שנים ב RIPE שמסביר את זה:
6to4 - Why is it so Bad?
https://labs.ripe.net/Members/emileaben ... -it-so-bad
https://labs.ripe.net/Members/emileaben ... -it-really
כך שכמו שכבר נכתב בכל המאמרים המסכנה היא ש:
so the 6to4 must die

והוא כבר באמת מת יותר מעשור.

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #17 

sys_admin כתב:@amdr1
·

רק שקומבינה העקומה זו לא מספקת כלל את אף אחת מהיכולות שחיבור IPv6 אמתי נדרש לתת ויוצרת בעיות אבטחה מרובות.
למה לא? יש למשל מאמר פשוט שהתפרסם לפני שבע שנים ב RIPE שמסביר את זה:
6to4 - Why is it so Bad?
https://labs.ripe.net/Members/emileaben ... -it-so-bad
https://labs.ripe.net/Members/emileaben ... -it-really
כך שכמו שכבר נכתב בכל המאמרים המסכנה היא ש:
so the 6to4 must die

והוא כבר באמת מת יותר מעשור.
...
אכן הוא מת, וכמעט שאין שימוש בו (למעשה, יש - אבל מעט מאוד).

אחת מטענותיי כלפי מסמך המדיניות של האיגוד האינטרנט הישראלי בנושא IPv6 בדיוק נוגעת בנקודה הזאת (לפחות במסמך המקורי, לפני כל השינויים) - הם כתבו על אפשרויות מנהור וגם בדף הנספחים ציינו סוגים שונים של מנהור. כל שיטות המנהור (מלבד 6in4) לא רלבנטיות להיום בכלל. והכי טוב אם בכלל יהיה פשוט קישוריות native, מהISPs בישראל.

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #18 

uh99 כתב:
...
...

...
אכן שקיפות היא דבר נחוץ באיגוד....
https://ipv4.co.il/posts/276/%D7%92%D7% ... v6-%D7%A9/
זה בזמנו אחת הבעיות שאבי וייס כתב לי עליהן כשהתכתבנו בדוא"ל על המסמך. וזה כמובן - עוד על קצה המזלג.
הבעיה היותר גדולה, לפחות כך אני רואה זאת - זה שהם לא טרחו אפילו לספק תשובות כמעט בכלל (נתנו תשובה אחת על בעיה טכנית במסמך, כי זה היה נוח לענות על זה, מה שעוד יותר מחזק את הטענה שלי לכך שהם התעלמו מהדברים האחרים כי הבינו כנראה שחשפו אותם, אין סיבה אחרת....).
כשהייתי בכנס IPv6 שהם קיימו לא העלתי את הנושא מולם (גם כי זה לא הנושא של הכנס, אני לא חוקר אותם וזה כנראה לא עניין אף אחד בכנס שם, לא את הISPs או נציגים אחרים...) אבל הם ידעו שאני יודע מה הבעיות במסמך...

מבחינתי, הבעיה הכי גדולה של האיגוד זה החוסר בשקיפות, בעיקר כשמדובר בגוף שמתיימר להיות גוף ציבורי.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

עם כל הכבוד, כל מי שמבין משהו ב-OFFICE של מיקרוסופט יודע שבעת התקנת התוכנה, המתקין מתבקש להכניס את שמו. מאותו כרגע, ברירת המחדל של OFFICE היא להכניס את השם הזה כמי ש"כתב" מסמכים באמצעות התוכנה, גם אם בפועל מישהו אחר כתב את המסמך.

אם זו ההוכחה של אבי וייס שהמסמך לא נכתב על ידי ערן גרף, שיבושם לו. חבל שאתה, כבחור צעיר, נופל במניפולציות שהוא עושה עליך. לפני שאתה מסתמך עליו, כדאי שתברר את הסיבות שהביאו אותו להיות מבקר של האיגוד. אני אתן לך רמז - הוא היה פעם חבר באיגוד. לגבי הידע וההבנה שלו בתקשורת - קרא את הפוסט הזה - https://www.hometheater.co.il/vt308040.html

ומילה אחרונה, אם אתה חושב שהאיגוד לא שקוף, מן הראוי שתסביר את הסיבה. אני חושב שראית בכנס על IPV6 את הרצינות שהאיגוד לוקח את הנושא, את רצינות הדיון ואת האמון שלנו שצריך להתקדם בנושא, למרות שיש כוחות חזקים שרוצים למנוע זאת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

@TheComputer
·
כפי שבטח אתה יכולת כבר לראות גם מהשרשור זה, למשתמש אינטרנט ישראלי ממוצע אפשר להסביר עד מחר למה הוא צריך את ה IPv6 ואחרי כל זה הוא יגיד שזה משהוא שצריך לעניין רק את הספק אינטרנט ולא אותו. כך זה היה לפני שני עשורים וכך זה יישאר גם עוד מספר שנים רבות. כל מי שנדרש לכתובות IPv6 משלו ולקישוריות מהסוג זה מקבל אותה עוד הרבה לפני שנת 2000 וכל שאר המשתמשים בישראל פשוט לא מודעים לנושא או לצורך כזה ומצב זה מתאים ביותר לחברות תקשורת שחוסכות בזה כסף רב ומשאירות את הציוד הפרה היסטורי שלהם ללא שינוי. המצב זהה גם בעסקים קטנים, גם שם לרוב אין אנשי מקצוע שיכולים להבין את הצורך בנושא ובגלל זה לא יהיה שם חיבור כזה גם בעוד מספר שנים. וכל מה שקשור לחברות Enterprise , אז בחברות כאלה אני מתכנן ומבצע את הפריסה של קישוריות IPv6 גם עוד מסוף שנות התשעים. כך שמה שהייה, זה מה שיהיה והפער הטכנולוגי בין ישראל ושאר העולם רק ילך ויגדל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”