איך פותחים פורטים כשההוט בוקס במצב ברידג'?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי,

אם אני הופך את ההוט בוקס למצב ברידג' מוד ומחבר אליו נתב פרטי, איפה אני פותח פורטים? בהוט בוקס או בנתב שלי?

כיום אני משתמש רק בהוט בוקס בתור נתב ומודם.

בעבר השתמשתי בדי לינק כראוטר וההוט בוקס היה בברדיג' מוד אבל כשפתחתי פורטים מסויימים בדי לינק הם לא באמת נפתחו וכשניתקתי את הדילינק והחזרתי את ההוט בוקס לעבוד גם כנתב ופתחתי בו פורטים, אז הם נפתחו והכל היה בסדר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
·

רק בראוטר הראשי. במידה ואתה הופך את ההוטבוקס למודם בלבד אז כל הנושא של פורטים וכו' עובר דרכו באופן שקוף והוא לא משחק שום תפקיד בנושא. כמובן אם הוא מתפקד כראוטר אז אתה פותח את הפורטים בהוטבוקס (ואם לדוגמא יש לך AP או משהו שמחובר אליו אז ה-AP לא קשור לפתיחת פורטים).

מה שעשית בעבר נשמע נכון. תוודא שאתה מגדיר את הפורט forwarding נכון ושיש לך כתובת חיצונית (שהכתובת שאתה רואה בממשק WAN של הראוטר הראשי זהה לכתובת שאתה מקבל בחיפוש my ip בגוגל). כמובן שאתה גם צריך שתהיה לך תוכנה שרצה ומאזינה לפורט שפתחת אחרת הוא יראה סגור ולוודא שה-firewall של windows ותוכנות אבטחה אחרות לא חוסמות אותך.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@eran405
·
תודה רבה על העזרה גבר!

רק שאלה קטנה אני יודע שפורטים פותחים עם הכתובת אייפי של הקליינט בlan (192.168.x.x ולא עם הכתובת שאתה מקבל בחיפוש בגוגל. אולי לא הבנתי את הכוונה שלך..

ועוד משו.. איזה תוכנה צריך שמאזינה לפורטים? כרגע אני פותח פורטים רק בהוט בוקס כי הוא הנתב שלי גם וזה פותח לי אותם חלק בלי תוכנה כלשהי..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@Dor1992
·

הסבר "קצר" על חיבורי אינטרנט (או יותר מדויק חיבורים בפרוטוקול TCP/IP):

לכל מכשיר שמחובר לרשת יש כתובת, תחשוב על זה כמו כתובת של בית רק במקום עיר, רחוב ומספר בית ב-IPv4 יש פשוט 4 מספרים כמו לדוגמא 23.51.114.99. הפורט זה כמו מספר דירה והוא רק מספר אחד (בטווח 1-65535). כעיקרון בשביל לפתוח חיבור פשוט צריך כתובת ופורט ואתה יכול לפתוח חיבור - תחשוב על זה כמו לדפוק בדלת. עד כאן הכל פשוט וטוב.

הבעיה שב-IPv4 יש "רק" 4 מיליארד כתובות אפשריות בתיאוריה ובמעשי הרבה פחות בגלל איך שכתובת IP ופרוטוקולי ניתוב עובדים. מה שקרה זה שהכתובת נגמרו. אז מה עושים?
הפתרון "הזמני" שמשתמשים בו היום הוא NAT. מה ש-NAT עושה זה לתת למספר מכשירים את אותה הכתובת באינטרנט ומשתמש בכתובות "פנימיות" כמו 192.168.1.17 למכשירים המקומיים. כאן ההקבלה לכתובת של בית קצת קשה אבל נגיד שיהיו כמה בניינים שיש להם בדיוק את אותה הכתובת מבחינת "העולם". בשביל שזה יעבוד הראוטר שלך "מייצג" את כל המכשירים ומפנה את התקשורת לפי חוקי ה-port forwarding. תחשוב על זה כמו שומר בכניסה למתחם של הבניינים שאיכשהוא יודע לאיזה בניין להפנות מישהו שמחפש דירה מסוימת בכתובת הזאת (תזכור יש כמה בניינים עם בדיוק אותה הכתובת).

עכשיו פונים לראוטר שלך (הראוטר שלך הוא ה-NAT) ומבקשים פורט 4573. ב-port forwarding אתה מגדיר לו בדיוק מה לעשות עם בקשה כזאת: מקובל להפנות לבדיוק אותו הפורט באחד המכשירים בתוך הרשת - נגיד לפורט 4573 ב-192.168.1.17 והתקשורת מופנת ע"י הראוטר לכתובת האמורה (לכן גם כדאי לתת למכשיר כזה כתובת קבועה עם ip reservation).

בשביל שכל האמור לעיל יעבוד ותראה פורט פתוח, צריך מספר דברים:

א. אתה צריך שלראוטר שלך תהיה כתובת אמיתית. אם יש NAT בצד של הספק שלך והכתובת שלו היא 23.51.114.99 (מה שתקבל בחיפוש בגוגל), בעוד שהכתובת של הראוטר שלך היא כתובת "פנימית" נגיד 100.64.14.77 (שהיא פנימית כמו שה-192.168.1.17 לא כתובת אינטרנט אמיתית), אז בעצם צריך גם להגדיר פורט forwarding ב-NAT של הספק וזה לא הולך לקרות.... אם יש NAT של הספק צריך לדבר איתו שיוציא אותך.
לכן אמרתי להשוות את הכתובת של ממשק ה-WAN בראוטר שלך (תחפש WAN ב-status בממשק ניהול של הראוטר) עם הכתובת שאתה מקבל בחיפוש בגוגל של "my ip" שזה הכתובת שרואים את התקשורת שלך באינטרנט.

ב. אתה צריך להגדיר פורט forwarding בראוטר שלך בצורה נכונה.

ג. צריך שתהיה לך תוכנה שרצה במחשב ומאזינה לפורט (מישהו שיענה לדלת אחרת אפילו עם כל ההפניות עובדות לא תהיה תשובה). אם אתה נגיד רוצה לפתוח פורט בשביל טורנטים אז תריץ את הקליינט של הטורנטים ותוודא שהפורט שמוגדר לו זה בדיוק הפורט שאתה מנסה לפתוח - כשתוכנת הטורנטים סגורה בפורט יהיה סגור.
צריך גם לאפשר לתוכנה לקבל חיבורים מהאינטרנט ב-windows firewall (אם הוא דולק) ובמוצרי אבטחה אחרים שמתערבים בתקשורת באינטרנט (אם יש כאלה).

כהערת אגב הפתרון האמיתי לבעיה המחסור בכתובת הוא לעבור ל-IPv6 ובתקווה מתישהו זה יקרה אבל בינתיים התמיכה ב-IPv6 מוגבלת במיוחד בארץ. יש כמה וכמה שירשורים כאן בפורום בנושא עם זה מעניין אותך.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@eran405
·
אתה צודק .. הטעות הייתה שלי וזאת טעות נפוצה
אחרי שקראתי על זה הבנתי שהפורט פתוח רק כשתוכנה עושה בו שימוש כלשהו (מאזינה לו)

ראיתי שupnp פתוח אצלי ככה לא צריך להתעסק בפתיחה ספציפית כל הזמן..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Dor1992
·

כך בחשבון ש-upnp הוא פירצת אבטחה: אם נגיד איזה נוזקה נכנסת לך למחשב עדיף שלא תהיה לה את האפשרות גם לפתוח פורטים.... לדעתי זו לא כזאת בעיה לפתוח פורט פעם בכמה שנים כשאתה מוצא תוכנה חדשה שצריכה פורט פתוח ובטוח לא שווב בשביל זה להשאיר פרצת אבטחה. כמובן תקפיד לשם פורטים קבועים (נגיד בקליינטים של טורנט יש אופציה להגריל את הפורט כל פעם - לא יודע למה זה טוב אבל זה בטוח בעייתי כשאתה מכבה upnp).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@eran405
· שמע מי שלא גולש לאתרים לא מוכרים ולא מוריד דברים מוזרים הסיכויים שמישהו יוכל לנצל את הפרצה הזאת נמוכים..

אם אני מכבה upnp אז איך אני יראה נטפליקס למשל? מי הבטיח לי שזה לא יעשה בעיות? הרי נטפליקס גם מאזינה לפורטים רק לך תשיג את הפורטים האלה..

הם רשמו באתר שלהם איזה פורטים הם משתמשים .. עשיתי טסט על כל אחד מהם בזמן שאני מריץ סדרה בנטפליקס ושום דבר מהם לא היה בשימוש באותו זמן..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@Dor1992
·

כמו שניסיתי להסביר לעיל פתיחת פורטים מאפשרת קבלת חיבורים מכיוון האינטרנט אל המחשב לך. תוכנות כמו קליינטים של טורנטים צריכים את זה בגלל שהם מאפשרות חיבור של מחשבים אחרים למחשב לך לצורך שיתוף p2p (וכמובן אפילו הם עובדות גם בלי פתיחת פורטים רק באופן יותר מוגבל).

למה לכל הרוחות ש-netflix יצטרכו פתיחת פורטים? אני די בטוח שאתה טועה. אני יודע בוודאות שנטפליקס עובד מצוין גם מאחורי NAT של ספק (כלומר גם כשאין שום אפשרות לפתוח פורטים).

אין שום סיבה שכיבוי upnp יעשה לך בעיות. אם יש לך תוכנה או שתיים שהגיוני שצריכות שיפתחו להם פורט תפתח ידנית באופן חד פעמי וזהו. כרגיל אפשר לקבוע בתוכנה באיזה פורט היא משתמשת וגם אם לא אז תמיד אפשר למצוא בקלות באינטרנט איזה פורטים צריך לפתוח.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@eran405
·

הבנתי. תודה גבר

שלח תגובה