מהירות נמוכה בלפטופ

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי
אני אנסה לקצר את זה.

יש לי ראוטר אחד בבית של הוט בוקס. עושה עבודה סבבה יחסית..

בחיבור קווי להוט בוקס אני מקבל 100 מגה.
כרטיס רשת יש לי של רילטק.
חיבור אלחוטי אני לא עובר את ה25 מגה בזמן שסמרטפון אני מקבל מהירויות אלחוטיות של 60.
אין לי שום תוכנה שפתוחה ברקע שיכולה לאכול את הרוחב פס.
הכרטיס רשת האלחוטי שלי בלפטופ הוא intel ac 3165
חייב לציין שבפרטי חיבור של הרשת האלחוטית בלוח בקרה כתוב לי מהירות חיבור 54 מגה. בבדיקות מהירות אני לא עובר את ה25.
הבעיה חייבת להיות בלפטופ או בכרטיס רשת האלחוטי. כי את הבדיקות מהירות בסמארטפון אני עושה מאותו מקום שאני עושה בלפטופ ככה שהבעיה היא לא בראוטר.

ועוד שאלה בלי קשר, מה בעצם אומר המהירות בפרטי חיבור בלוח בקרה? כאילו מה ההבדל בין זה לבין הבדיקות מהירות עצמם שעושים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
·

המהירות שאתה רואה במאפיינים של החיבור זה מהירות סינכרון ואין לזה משמעות אמיתית (חוץ מזה שכרגיל תקבל במעשי מהירות יותר גבוה אם מהירות הסינכרון יותר גבוה אבל בחיבור אלחוטי אל תצפה להתקרב למהירות הזאת).

בגדול ההוטבוקס הוא ראוטר די מזעזע והרכיב האלחוטי שלו לא בדיוק מציאה. מה שמוזר זה שבטלפון אתה מקבל יותר מפי 2, אין לי מושג איך להסביר את זה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה תיכנס למאפיינים של הכרטיס רשת האלחוטי (לדוגמא דרך ה-device manager) ושם תיכנס ל-advanced ותנסה לשחק שם עם האופציות, לדוגמא לפי המדריך הבא:
https://www.intel.com/content/www/us/en ... rking.html
(הוטבוקס לא תומך ב-ac, אם וכאשר אתה מתחבר מול ראוטר ac אז ההגדרות המומלץ הם כאן).

אני די בטוח שתקבל ביצועים הרבה יותר טובים ע"י הפיכת ההוטבוקס למודם בלבד וחיבור ראוטר פרטי לפי הצרכים והתקציב. זאת כמובן בהנחה שאין תקלה בלפטופ - דבר שקל לוודא ע"י בדיקת מהירות מול ראוטר "נורמלי" אצל חבר/קרוב וכו'.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

הקטע הוא שבגלקסי המהירות סינכרון הרבה פעמים היא 28 ובבדיקות מהירות יוצא לי 60. זה יכול להיות מצב כזה ? כי זה מה שקורה לי..

לגבי ההוט בוקס. את האמת שהוא עושה עבודה די טובה אם אני עם הסמאטרפון.

באקסבוקס וואן למשל הוא בחיבור אלחוטי הוא נותן לי 30 מגה לרוב... יש דרך לסדר גם באקסבוקס? יש דרך להגיע להגדרות כרטיס רשת של אקסבוקס בכלל?

ולגבי מה שאמרת להפוך אותו למודם אני פחות בקטע הזה זה סתם מסבך את העסק מה שגם אני לא בטוח שמצב ברידג' מוד באמת הופך אותו רק למודם..

קניתי מגדיל טווח אלחוטי מה שלא פתר את הבעיה .. המוכר הסביר לי שזה לא מגדיל את המהירות .. רק את הטווח קליטה.. והקליטה שלי טובה רק שהמהירות די נמוכה ..

שוקל לעשות אקסס פוינט שמחובר קווי להוט בוקס ככה שההוט בוקס ימשיך לתפקד כראוטר. הכי טוב.. אני עדיין גר עם ההורים . אם זה היה תלוי בי מזמן הייתי עובר לסלקום או פרטנר ומקבל ראוטר נורמלי...

סורי על החפירה מקווה שתענה על השאלות חח

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

Dor1992 כתב:הקטע הוא שבגלקסי המהירות סינכרון הרבה פעמים היא 28 ובבדיקות מהירות יוצא לי 60. זה יכול להיות מצב כזה ? כי זה מה שקורה לי..
...
·

למיטב ידעתי לא יכול להיות מצב כזה. כמו שלא יכול להיות שתקבל מהירות של 200 מגה בחיבור קווי שמסתכרן על 100 מגה.... אם אני זוכר נכון הלפטופ שלי ז"ל היה מסתכרן על 450 מגה (מול ראוטר תקן N איכותי ומוגדר היטב) ובמעשי הייתי מקבל מקסימום כ-160 מגה. אני חושב שככלל אצבע אתה תקבל בערך שליש ממהירות הסינכרון, אולי טיפה מעל שליש.

חשוב גם לשם לב לא לבלבל מגהביט מול מגהבייט אבל בנושאים האילו כמעט תמיד מדברים אך ורק במגהביט (או גיגהביט או קילוביט) אז כרגיל אין מה להתבלבל.
Dor1992 כתב: באקסבוקס וואן למשל הוא בחיבור אלחוטי הוא נותן לי 30 מגה לרוב... יש דרך לסדר גם באקסבוקס? יש דרך להגיע להגדרות כרטיס רשת של אקסבוקס בכלל?
...
אין לי מושג, אין לי ניסיון עם xboxים. לדעתי מול ראוטר נורמלי הכל יסתדר לך "אוטומטית".
Dor1992 כתב: ולגבי מה שאמרת להפוך אותו למודם אני פחות בקטע הזה זה סתם מסבך את העסק
...
לדעתי בדיוק הפוך, הדבר הכי פשוט והכי נח זה שיש לך ראוטר פרטי משלך. אתה פעם אחת משקיע ומגדיר אותו כמו שצריך - אם צריך נעזר בחבר או בעל מקצוע וכו' ואחרי זה אתה יכול להשתמש בו מול כל תשתית ע"י מודם מתאים.

ההוטבוקס הוא אחד הראוטרים הכי מוגבלים והכי לא נוחים להגדרה שלא לדבר על הביצועים ובמקרים מסויימים על בעיות יציבות....
בנוסף כאשר אתה משתמש בהוטבוקס כראוטר אז כל עדכון מהוט יכול למחוק לך את כל ההגדרות שלא לדבר על מעבר לתשתית אחרת וכו'.

חשוב לסייג את הנקודה הזו ולומר שמול חיבור סיב של פרטנר/סלקום הדבר לא כזה פשוט - יש המון שירשורים בפורום בנושא.
Dor1992 כתב: אני לא בטוח שמצב ברידג' מוד באמת הופך אותו רק למודם..
...
מצב bridge הופך אותו למודם בלבד ומהניסיון שלי (אצל ההורים שלי בעיקר) ושל אחרים כאן בפורום מצב bridge + ראוטר פרטי איכותי עובד הרבה יותר טוב משימוש בהוטבוקס כמודם + ראוטר.
Dor1992 כתב: קניתי מגדיל טווח אלחוטי מה שלא פתר את הבעיה .. המוכר הסביר לי שזה לא מגדיל את המהירות .. רק את הטווח קליטה.. והקליטה שלי טובה רק שהמהירות די נמוכה ..
...
מגדיל טווח לא קשור לנושא (אני מניח שאתה בודק קרוב יחסית לראוטר במקום שהקליטה טובה).

אם יש לך בעיות של קליטה ואתה רוצה להגדיל את הטווח מומלץ דבר ראשון לקנות ראוטר פרטי נורמלי שהרכיב האלחוטי שלו פחות ***. אחרי זה אם צריך מוסיפים AP, מומלץ ביותר מחובר קווית לראוטר הראשי ולא להשתמש במגדלי טווח שכרגיל רק יעשו יותר צרות.

אם מראש אתה יודע שאתה צריך מספר APs לכסות את הבית מומלץ לשקול פתרון של mesh שיפתור לך גם את הבעיה של roaming בין היחידות. גם במקרה הזה עדיף בהרבה חיבור קווי בין היחידות (מה שנקרא ethernet backhaul) אבל לפחות בפתרונות mesh יש סיכוי מסוים שגם חיבור אלחוטי איכשהוא יעבוד.
Dor1992 כתב: שוקל לעשות אקסס פוינט שמחובר קווי להוט בוקס ככה שההוט בוקס ימשיך לתפקד כראוטר. הכי טוב..
...
זאת אכן אופציה שיכולה לפתור את הנושא של חיבור אלחוטי. אבל זה לא מטפל בבעיה שהוטבוקס הוא ראוטר *** לא רק בנושא של חיבור אלחוטי. בשביל AP בין כה וכה תקנה ראוטר אז למה לא להפוך את ההוטבוקס ל-bridge ולהשתמש בראוטר כראוטר ראשי?

כמובן ההחלטה היא שלך אבל ממה שאני מכיר זאת האופציה הכי טובה (להפוך הוטבוקס ל-bridge).

גילוי נאות אצל ההורים שלי זה כבר שנים עובד ככה והבעיה היחידה שנתקלתי זה שפעם בכמה שנים עדכון של ההוטבוקס מחזיר אותו למצב ראוטר מלא וצריך להגדיר אותו מחדש כ-bridge.

בהצלחה.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@eran405

אכן היה לי די לינק דיר 300 ראוטר מאוד ישן שחיברנו להוט שהוגדר כמודם והמהירות הייתה נמוכה עד שקלטתי שהוא לא באמת מוגדר רק כמודם מה שגרם כנראה לצוואר בקבוק של שני ראוטרים (בלי קשר לזה שהדי לינק היה גם מאוד ישם כבר ולא מסוגל להתמודד עם מהירויות גבוהות)..

תודה על העזרה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”