שוקל להחליף נתב
יש לי כרגע TP LINK ARCHER VR200 והוא לפעמים מתנתק הרבה בכמה שעות רצופות (בעיה ברעשי הקו שלא נפתרת)
אני חושב שיש בעיה במודם של הנתב וחשבתי לנסות לקנות נתב אחר ולבדוק אם הבעיה אכן בנתב עצמו
WIFI פחות חושב בנתב כי יש תשתית רשת אלחוטית נפרדת בסלון.
חשבתי להזמין ActionTec C1000A משומש כי הבנתי מכמה אנשים פה בפורום שהוא לא עושה להם בעיות
הרשת אלחוטית שלו פחות טובה לפי מה שהבנתי אבל זה פחות קריטי כי אני צריך יותר את המודם
אני חושב שיש בעיה במודם של הנתב וחשבתי לנסות לקנות נתב אחר ולבדוק אם הבעיה אכן בנתב עצמו
WIFI פחות חושב בנתב כי יש תשתית רשת אלחוטית נפרדת בסלון.
חשבתי להזמין ActionTec C1000A משומש כי הבנתי מכמה אנשים פה בפורום שהוא לא עושה להם בעיות
הרשת אלחוטית שלו פחות טובה לפי מה שהבנתי אבל זה פחות קריטי כי אני צריך יותר את המודם
@ido135
·
הכי סביר שהבעיה בקו. תדבר ראשון תבדוק האם הסינכרון של ה-DSL נופל: האם בזמן "ניתוק" נורית ה-DSL נכבת/מהבהבת? לחילופין אפשר לבדוק בממשק ניהול שלו (כרגיל יהיה או log שיופיע שם הודעות על ניתוק וחיבור מחדש של הקו או נתוני סינכרון של ה-DSL כולל כמה זמן הקו מסונכרן שמזה אפשר להבין האם ומתי הייתה הנפילה האחרונה - שם לב שאני מדבר על סינכרון ה-DSL ולא על חייגן ה-pppoe שיכול להתנתק ולהתחבר מחדש גם ללא נפילה של הקו).
אם אתה לקוח של בזק ישירות המוקד הטכני שלהם יכול לראות האם היו נפילות בקו בזמן האחרון (ב-24 שעות האחרונות פעם אחרונה שהתקשרתי אליהם).
אם זה באמת נפילות של סינכרון אתה צריך שבזק יטפלו בזה. אם אתה לקוח בשוק סיטונאי אתה פונה לספק ודרכו מקבל טיפול לקו. הרבה פעמים צריך להתעקש שישלחו עוד טכנאי ועוד טכנאי עד שבעיה נפתרת. אם בשוק סיטונאי לא פותרים לך את הבעיה שווה לנסות לעבור זמנית ישירות לבזק ולהתעקש מולם (אחרי שהבעיה נפתרת אפשר לחזור לשוק סיטונאי). בכל מקרה בהנחה שזה באמת בעיה בקו אך ורק בזק יכולים לפתור את הבעיה (נגיד מה שהיה אצלי, החוט בארון בחדר מדרגות נוגע לא נוגע ולקח 4 טכנאיים של בזק עד שהם מצאו ותיקנו).
אם הם יתעקשו שהבעיה בציוד שלך (99% שלא בצדק), מומלץ ביותר לקחת מהם ציוד בהשאלה/השכרה ככה שגם הציוד יהיה בעיה שלהם ולתת להם לייצב לך את הכל ביחד. אחרי שהבעיה נפתרת אתה יכול להחזיר את הציוד שלהם והציוד שלך אמור לעבוד בסדר (אם לא אז תדע בוודאות שהבעיה בציוד שלך ואז זה באמת אחריות שלך לטפל בזה או ע"י הפעלת אחריות או קניית מודם אחר או להשאר עם הציוד שלהם).
·
הכי סביר שהבעיה בקו. תדבר ראשון תבדוק האם הסינכרון של ה-DSL נופל: האם בזמן "ניתוק" נורית ה-DSL נכבת/מהבהבת? לחילופין אפשר לבדוק בממשק ניהול שלו (כרגיל יהיה או log שיופיע שם הודעות על ניתוק וחיבור מחדש של הקו או נתוני סינכרון של ה-DSL כולל כמה זמן הקו מסונכרן שמזה אפשר להבין האם ומתי הייתה הנפילה האחרונה - שם לב שאני מדבר על סינכרון ה-DSL ולא על חייגן ה-pppoe שיכול להתנתק ולהתחבר מחדש גם ללא נפילה של הקו).
אם אתה לקוח של בזק ישירות המוקד הטכני שלהם יכול לראות האם היו נפילות בקו בזמן האחרון (ב-24 שעות האחרונות פעם אחרונה שהתקשרתי אליהם).
אם זה באמת נפילות של סינכרון אתה צריך שבזק יטפלו בזה. אם אתה לקוח בשוק סיטונאי אתה פונה לספק ודרכו מקבל טיפול לקו. הרבה פעמים צריך להתעקש שישלחו עוד טכנאי ועוד טכנאי עד שבעיה נפתרת. אם בשוק סיטונאי לא פותרים לך את הבעיה שווה לנסות לעבור זמנית ישירות לבזק ולהתעקש מולם (אחרי שהבעיה נפתרת אפשר לחזור לשוק סיטונאי). בכל מקרה בהנחה שזה באמת בעיה בקו אך ורק בזק יכולים לפתור את הבעיה (נגיד מה שהיה אצלי, החוט בארון בחדר מדרגות נוגע לא נוגע ולקח 4 טכנאיים של בזק עד שהם מצאו ותיקנו).
אם הם יתעקשו שהבעיה בציוד שלך (99% שלא בצדק), מומלץ ביותר לקחת מהם ציוד בהשאלה/השכרה ככה שגם הציוד יהיה בעיה שלהם ולתת להם לייצב לך את הכל ביחד. אחרי שהבעיה נפתרת אתה יכול להחזיר את הציוד שלהם והציוד שלך אמור לעבוד בסדר (אם לא אז תדע בוודאות שהבעיה בציוד שלך ואז זה באמת אחריות שלך לטפל בזה או ע"י הפעלת אחריות או קניית מודם אחר או להשאר עם הציוד שלהם).
@eran405
·בנתב הקודם לא היו בעיות גם כאשר חבילת האינטרנט שודרגה מ40 ל100 מ"ב
אני מודע לזה שבזק לא תומכת בציוד פרטי אבל לא בהכרח אמורה להיות בעיה של ניתוקים גם עם ציוד קצה פרטי
אנשים שיש להם נתב מדגם VR600 טוענים שאין להם בעיות כי ייתכן שהמודם בנתב הזה יותר יציב.
·בנתב הקודם לא היו בעיות גם כאשר חבילת האינטרנט שודרגה מ40 ל100 מ"ב
אני מודע לזה שבזק לא תומכת בציוד פרטי אבל לא בהכרח אמורה להיות בעיה של ניתוקים גם עם ציוד קצה פרטי
אנשים שיש להם נתב מדגם VR600 טוענים שאין להם בעיות כי ייתכן שהמודם בנתב הזה יותר יציב.
·ido135 כתב: ·בנתב הקודם לא היו בעיות גם כאשר חבילת האינטרנט שודרגה מ40 ל100 מ"ב...
האם עדיין יש לך את הנתב הקודם ואתה יכול לבדוק איתו? אלא אם אתה רואה שעם נתב א' הכל 100% יציב ואם נתב ב' יש בעיות (בדיוק ברגע שאתה מחליף לנתב ב' והבעיות נעלמות בדיוק כשאתה חוזר לנתב א') עדיין הייתי מהמהר שהבעיה בקו.
הקו של בזק יכול להיות תקין ואז ביום בהיר אחד פתאום תתחיל בעיה - אם בגלל שטכנאי נגע בחוט של השכן ובטעות קילקל משהו אצלך ואם בגלל חוט נוגע לא נוגע שבאופן כללי עובד יותר טוב או פחות טוב לפי "הזווית של הזבוב על בקיר".
·ido135 כתב: אני מודע לזה שבזק לא תומכת בציוד פרטי אבל לא בהכרח אמורה להיות בעיה של ניתוקים גם עם ציוד קצה פרטי....
בזק בהחלט תומכת גם בציוד קצה פרטי. זה נכון שהיא לא תומכת בציוד עצמו (למה שתתמוך בציוד שלא שלה) אבל היא מטפלת בבעיות קו גם אם יש לך ציוד פרטי. מה שכן הטכנאי של בזק/ספק יכול לטעון שהבעיה ציוד הפרטי שלך רק בשביל לנפנף אותך ולך תוכיח שלא (לדוגמא אצלי בזמנו דבר ראשון שלחו אותי להחליף מודם בבזק סטור על אף שזה כמובן לא עזר בכלום).
לכן אמרתי שמקרה כזה אפשר ומומלץ לקחת ציוד מבזק/ספק ואז אין להם ברירה אלא לטפל בקו. ואם איכשהוא הבעיה באמת בציוד הפרטי אז הצעד הזה יגלה זאת ותוכל לפעול בהתאם.
·ido135 כתב: אנשים שיש להם נתב מדגם VR600 טוענים שאין להם בעיות כי ייתכן שהמודם בנתב הזה יותר יציב....
אני לא מכיר טענות כאלה. למיטב ידעתי גם ה-VR200 עובד מצוין מעל תשתית בזק ו-99% אחוז שהבעיה בקו ולא בציוד. אני כמובן לא יכול להיות בטוח בזה ואם באמת הבעיות התחילו בדיוק בשניה שהחלפת מודם אז יותר סביר שהבעיה באמת במודם (גם זה לא בטוח).
אפילו אם זה המצב לא יותר הגיוני להפעיל עליו אחריות מאשר לרוץ לקנות מודם חדש? מה תעשה אם תקנה VR600 ושוב יהיו בעיות קו? תקנה VR900 ואחרי זה VR2600
כמובן אם מאד מתחשק לך לשדרג את הראוטר ואתה רוצה דווקא את ה-VR600 ואתה רק מחפש תירוץ לך על זה....
גילוי נאות: אני לא בדיוק חובב גדול של ה-VR600 ומעדיף להפריד ציוד לדוגמא ע"י קניית 9970 + ראוטר ללא מודם לפי הצרכים.
@eran405
·אין לי את הנתב הקודם מאחר והוא הוחזר לבזק מהסיבה שהחוב על שכירות ציוד היה ממשיך להגיע כחלק מהעסקת אינטרנט איתם
הייתה תקופה שהנפילות אכן היו רבות וכל יום זה היה קורה למרות שעכשיו יותר טוב ממה שהיה קודם עם האינטרנט
אם אני אזמין את הנתב שהזכרתי בשביל לבדוק אם יש באמת בעיה בקו אז אוכל לשלול בעיה במודם של הנתב
נראה לי כדאי לעשות זאת בשביל לבדוק אם יש בעיה בקו
·אין לי את הנתב הקודם מאחר והוא הוחזר לבזק מהסיבה שהחוב על שכירות ציוד היה ממשיך להגיע כחלק מהעסקת אינטרנט איתם
הייתה תקופה שהנפילות אכן היו רבות וכל יום זה היה קורה למרות שעכשיו יותר טוב ממה שהיה קודם עם האינטרנט
אם אני אזמין את הנתב שהזכרתי בשביל לבדוק אם יש באמת בעיה בקו אז אוכל לשלול בעיה במודם של הנתב
נראה לי כדאי לעשות זאת בשביל לבדוק אם יש בעיה בקו