בעיה עם טלוויזיה LCD של PrimeView

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

במסגרת הרכישה האחרונה, קניתי גם LCD לחדר השינה. הקריטריונים שלי היו ברורים - מסך 21 אינץ' שנראה סביר ושנכנס בין הקיר לדלת. קניתי את המכשיר הראשון שענה לדרישות, והוא ה-PrimeView PV21HVT.

הוא הגיע והותקן. המתקין חיבר אליו את ה-DVD (רק כשיגיע טכנאי של יס ויזיז את הנקודה אפשר יהיה לחבר למסך גם את יס) בקומפוזיט. למכשיר שתי כניסות קומפוזיט, כניסת S-Video, כניסת קומפוננט וגם כניסת VGA. בנוסף יש לו שני זוגות של כניסות אודיו. קוראים לקומפוזיט ושתי כניסות אודיו AV1, ולשלשה הדומה השניה קוראים AV2.

בשלט של המכשיר יש כפתור בשם Source שיודע לעבור בין כל הכניסות לפי הסדר - AV1, AV2, קומפוננט, וכך הלאה.

אני רוצה לחבר את הדיוידי בקופמוננט ואת יס ב-S-Video. אבל מה, הטלוויזיה משמיעה את הסאונד שנכנס דרך AV1 גם כשרואים קומפוננט וגם כשרואים S-Video. מה שאומר שאני יכול להשתמש באחד מהם, אבל המכשיר השני יהיה צריך להתחבר בקומפוזיט (כי כשרואים AV2, מקבלים את הסאונד מהכניסות הנוספות).

לא מצאתי בספר איזשהו רמז בכיוון (וגם לא שם של חברה. PrimeView זו כנראה מדבקה זולה במיוחד, לא טרחו לכתוב את השם על הספרון...). למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

יש כמה פתרונות. הפיתרון אפשרי אחד הוא מיתוג של כולם דרך SCART ודרך ממיר TRANSCODER לקומפוננט.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן, אני מניח שזה יעבוד, אבל אני מחפש משהו פשוט יותר - רק בהגדרות של הטלוויזיה.

אחרת מה שאעשה זה לחבר את יס דרך ה-S-Video, ואת ה-DVD דרך הקומפוזיט. ממילא נראה שם סרטים רק אם נהיה עייפים מדי מלראות אותם בסלון, ואם אנחנו עייפים מדי, כנראה שלא נבחין יותר מדי בהבדלים...

eladts
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: אלעד צור
קיבל תודות: 2 פעמים

נתקלתי בתופעה דומה

שליחה #4 

שלא לומר זהה בטלויזית 29 אינץ' (CRT) של.... ITT GERMANY (לא שלי, רחמנא ליצנא). גם אני לא האמנתי לטמטום של השיטה הזו, אבל זה מה יש. בטושיבה השיטה הרבה יותר הגיונית - AV1 הוא או COMPOSITE או S-VIDEO ו-AV2 הוא או COMPOSITE או COMPONENT, כשכמובן לכל אחד מהם חיבורי AUDIO נפרדים ובנוסף יש כניסת AV3 נוספת בחזית.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני מנחש ש-ITT Germany ו-PrimeView זה אותו הדבר, לא? חיפשתי PrimeView ברשת ומצאתי רק הפניות לאתרים ישראלים. זו מדבקה שהמציאו במיוחד לישראל?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

גרשון,

נכון.

שלח תגובה