Tplink 9980 או dir256 מה מומלץ לחיבור בזק 90 מגה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
DIR256 הוא מודם מדבקה שקיים רק בארץ (חפש בגוגל ותראה שכל התוצאות בעברית), אז לא הייתי קונה אותו בשום מקרה כי אתה לא יודע מי עומד מאחוריו והאם המישהו הזה ידאג להפיץ לו עדכונים במקרה של בעיות אבטחה.sushay כתב:תודה מראש...
ה-9980 מהבחינה הזאת הוא אופציה הרבה יותר טובה, מעצם זה ש-TP-Link יודעים שהוא קיים. הבעיה הכי קשה שלו היא שהוא לא תומך בטכנולוגיית Vectoring, שבזק משתמשת בה בחלק מהארץ (אבל לא בכל הארץ) אז כרגע לא הייתי קונה את המודם הזה. מצד שני אם יש לך את המודם והוא עובד אין שום צורך להחליף (אם הוא עובד זה אומר שאין Vectoring באזור שלך והכל בסדר).
נ.ב.
למקרה שכבר יש לך את ה-9980 ופתאום הפעילו לך Vectoring והוא הפסיק לעבוד, נראה שיש אפשרות לגרום לו לעבוד ב-Vectoring אם מתעסקים עם הקושחה שלו (בגדול מחליפים את הקושחה ל-OpenWRT ואז אפשר להתעסק עם הקושחה הפנימית של שבב ה-DSL). במקרה הזה ה-Tradeoff הוא שה-5GHz Wifi יפסיק לעבוד. החלטה שלך.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
ב-9980 לא הייתי נוגע בגלל העדר התמיכה בוקטורינג. ה-9970 של TP-LINK תומך בוקטורינג אבל ה-LAN שלו תומך רק ב-100M (לא ב-1G). אם אתה מחפש נתב VDSL משולב לך על ה-VR600 - הוא הרבה יותר איכותי. רשימה מלאה יש כאן - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
אני עברתי מה 9980 ל 9970 בגלל נושא הוקטורינג.
ה 9970 יציב מאוד, ואם אני לא עושה ריסטארט יזום - החיבור שלי פשוט לא מתנתק לרגע אפילו. (בזק+בזב"ל)
אז אם אין תוכנית לחיבור סיבי - ממליץ לך מאוד על הראוטר הזה, ויכולות ה WIFI שלו ברחבי הבית טובות מאוד.
ה 9970 יציב מאוד, ואם אני לא עושה ריסטארט יזום - החיבור שלי פשוט לא מתנתק לרגע אפילו. (בזק+בזב"ל)
אז אם אין תוכנית לחיבור סיבי - ממליץ לך מאוד על הראוטר הזה, ויכולות ה WIFI שלו ברחבי הבית טובות מאוד.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
הוא יכול להיות רלוונטי כי ב-vr600 ניתן לנטרל את מודם ה-vdsl ולהשתמש בו כנתב סטנדרטי. במקרה הזה יציאת ה-lan4 הופכת להיות כניסת wan וניתן להפעיל עליה כל צורת חיבור.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
במיוחד אם אתה חושב על חיבורי סיב כמו אנלימטד ובעיקר פרטנר/סלקום, אז מאד כדאי לך להפריד ציוד: תשכיר או תקנה מודם/ראוטר זול (נגיד ה-9970) ואם וכאשר יש צורך ראוטר ללא מודם לפי הצרכים והתקציב.sushay כתב: אני מאמין שברגע שיהיה פייבר של פרטנר אזדקק לvr600...
הנושא כבר נדון לעומק, לדוגמא ראה את הדיון הארוך שמתחיל כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2802231#2802231
שם לב שהדיון שם מתייחס לאנלימטד שבאופן מפתיע ביותר ה-VR600 בתקווה עוד איכשהוא יכול לסחוב (זה די מפתיע כי כרגיל מודם/ראוטרים מתוכננים בעיקר לשימוש כמודם בלבד או כמודם + ראוטר ובגלל מחירי הרצפה הם כרגיל לא בדיוק ראוטרים איכותיים).
בפרטנר/סלקום יש גם את הנושא של חייגן pppoe שצריך לעמוד בקצב וזה אפילו בראוטרים ממש טובים ויקרים הרבה פעמים בעייתי. אני מנחש שהביצועים של VR600 בחייגן pppoe יהיו מבישים יחסית למהירות של סיב של פרנטר (מישהו במקרה בדק ויכול לתת מספר?).
אם אתה חושב על סיב של פרטנר, תחפש פה בפורום המלצות לראוטר (ללא מודם) שעומד בקצב שלהם ואם צריך תשכיר או תקנה מודם/ראוטר זול לתקופה עד שהם מגיעים אליך.
@sushay
·
קשה להגיד בלי לבדוק. השאלה גם מה ההגדרה שלך של לעבוד טוב? הבעיה בפרטנר שיש חייגן pppoe ומהירות ההורדה התיאורתית היא 1 גיגה. במציאות עם נתב שיש לו האצת חומרה ל-pppoe או חומרה מאד חזקה כרגיל אפשר להגיע לאיזור ה-900 מגה וצפונה. אבל נתב חלש יכול לתת לך רק כמה מאות מגה בודדים בחייגן, השאלה האם זה יספק אותך?
בכל מקרה אם אתה מרוצה כרגע מהנתב שיש לך למה לקנות חדש? פשוט תדחה את ההחלטה עד שבאמת יהיה לך פרטנר, תבדוק אז מה הביצועים ותחליט בהתאם....
דרך אגב אם יש לך unlimited למה אתה רוצה פרטנר?
·
קשה להגיד בלי לבדוק. השאלה גם מה ההגדרה שלך של לעבוד טוב? הבעיה בפרטנר שיש חייגן pppoe ומהירות ההורדה התיאורתית היא 1 גיגה. במציאות עם נתב שיש לו האצת חומרה ל-pppoe או חומרה מאד חזקה כרגיל אפשר להגיע לאיזור ה-900 מגה וצפונה. אבל נתב חלש יכול לתת לך רק כמה מאות מגה בודדים בחייגן, השאלה האם זה יספק אותך?
בכל מקרה אם אתה מרוצה כרגע מהנתב שיש לך למה לקנות חדש? פשוט תדחה את ההחלטה עד שבאמת יהיה לך פרטנר, תבדוק אז מה הביצועים ותחליט בהתאם....
דרך אגב אם יש לך unlimited למה אתה רוצה פרטנר?