שלום לכולם,
לאחר שבדקתי, התעניינתי ותייעצתי גם כאן בפורום, רכשתי את הדגם LG lc2 והיום קיבלתי אותה ואני אכן מרוצה מאד.
אני מעוניין להמליץ עליה כבחירה הכי מוצלחת (לטעמי) בקטגוריה:
ראשית מבחינת איכות הצפיה, לאחר שראיתי בכמה חנויות די הרבה דגמי lcd 37 בשידורי hot/yes/dvd וגם בשידורי HD בממיר נסיוני של הוט - הכי אהבנו את התמונה של ה LG ושל פיליפס, אבל את הפיליפס 5321 ראיתי רק בגודל 42 ובשידור של כדורגל אכן היתה מריחה, ואת הדגם החדש יותר עם פיקסלפלוס (נראה לי 7321) ראיתי רק בחנות בה היה רק שידורי DVD והאמת שהיא לא ממש התבלטה למול האחרות, מלבד המחיר - 9000 שקל וזה עוד כביכול במבצע ממש טוב, בעוד ה LG עם אחריות של ח.י עולה בחנויות 7500 (יש חנויות שמתחילות במחיר גבוה יותר אבל ירדו בקלות ל 7500), בסוף קניתי אותה במכירה פומבית באינטרנט ישירות מ ח.י ב 6,750 (כמובן שכל המחירים הם עם מעמד, אחריות מקורית והובלה והתקנה) אך בחרנו בה בידיעה שנשלם 7500 או קצת פחות אחרי מיקוח.
מספר נק' לתשומת לב של "חובבנים" כמוני שמחפשים טלויזיה אבל לא מבינים יותר מדי:
1- לגבי יחס ניגודיות - יש דגמים שמציעים יחס ניגודיות גבוה במיוחד - לקחת את זה בערבון מוגבל כי הבנתי שיש שתי שיטות מדידה ובשיטה dynamic מתקבלים מספרים גבוהים יותר וזה עשוי לשמש להטעיית הצרכן (לא חפרתי יותר מידי בנושא מבחינה טכנית) ולטעמי צריך להתייחס למספרים שכאלה שבמפרט הטכני בערבון מוגבל (כנ"ל לגבי ההבדל הדי זניח כנראה בין 6 ל 8 ms , כנ"ל לגבי טכנולוגיית pixelplus שלמען האמת לא ממש ראיתי הבדל משמעותי בין דגם של פיליפס איתה לדגם בלעדיה) - בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שהמספרים כבודם במקומם מונח, הכי חשוב זה איך תכלס נראית התמונה בשידורים בהם אתם מתכוונים ליצפות בבית, בדגש על לא לקנות בלי לראות שידורי טלוויזיה!
2- שקם אלקטריק - ההתרשמות שלי מביקור בשני סניפים שלהם היא שמדריכים את המוכרים שלהם לשיטת מכירה המתאימה למוצרים בשוק - הם לא מבינים הרבה, נוקבים במחירים גבוהים ממקומות אחרים "אבל כשתחליט לקנות נראה מה אפשר לעשות" ומשדרים חוסר אמינות. לעומתם אציין לטובה מוכר בסניף סנסור ברעננה שהפגין ידע, ידע להציג שיקולי בעד ונגד לגבי כל דגם בחנות ולהמליץ בהתאם לשיקולינו האישיים שלנו, האמת שכבר החלטתי לקנות אצלו אבל יום לפני החלטתי לנסות את מזלי במכירה פומבית ואכן זכיתי במחיר נמוך משמעותית.
3- אחריות - לברר מה מסתתר מאחוריה: לדוגמא - שארפ מצהירים על אחריות ל 10 שנים - היו מוכרים שניסו להשתמש בכך ככלי למכירת שארפ (שאגב היא בעלת תמונה יפה גם כן) אבל המוכר בסנסור (שמוכר גם שארפ) ציין שמדובר באחריות מלאה לשנה ועוד 9 שנים של אחריות מאד מוגבלת.
4- אתר "זאפ" - האתר שימש כלי משמעותי בחיפושים אך יש מספר נקודות חשובות אלייהן שמתי לב: לגבי כל מוצר יש קשת מחירים רחבה יחסית שבגדול נחלקת ל 3: חנויות שנותנות אחריות של יבואן מקביל ולכן זולות משמעותית, חנויות שנותנות אחריות של יבואן רשמי ולכן המחיר גבוה יותר והקבוצה הכי בעייתית - חנויות שמפרסמות שם מחיר של יבואן מקביל אבל שמו של היבואן הרשמי מופיע באתרן, אך באותיות קטנות מופיע שאחריות של יבואן רשמי היא בתוספת תשלום משמעותית. לכן בכל חנות שמחירה חורג מהמחיר שמציגות רוב החנויות שבפירוש מציינות אחריות של יבואן רשמי, נקטו זהירות והתקשרו ליבואן ובררו האם הוא עובד איתן. אני לדוגמא נתקלתי בהצעה טובה מאד של "סלון חללית" לדגם של פיליפס ובטלפון שאלתי מפורשות האם זו אחריות של אלקטרה והמוכר ענה שכן אבל המליץ על דגם של סמסונג וכשהתקשרתי לאלקטרה לברר הם אמרו לי שהם לא עובדים עם סלון חללית ושאני לא הראשון ששואל אותם והבטיחו לטפל בכך.
5 - השאלה פלזמה או LCD? - המסקנה שלי היא שמי שמפאת מרחק צפיה מחפש 37 אינטש - הבחירה היא LCD זאת גם אם עיקר השימוש הוא צפיה בyes/hot. ראשית - אני מצאתי רק פלסמה אחת בגודל הזה וגם היא לא מוצגת באף חנות כך שלא ניתן להשוות, שנית - יש lcd כמו זו שאני בחרתי או הפיליפס שאכן מספקות רמת צפיה סבירה בהחלט בגודל זה בשידורים הלא איכותיים המסופקים לנו כיום, בנוסף - לפלזמות רבות אין חיבורי HDMI ובניגוד למה שהיו שטענו גם פה - יש כבר שידורי HD בניסוי בארץ (יש ממירי הוט כאלה בחנויות) ולכן ממיר HD בסלון הוא דבר שיקרה גם בארץ ובעתיד הלא כל כך רחוק ולכן לטעמי אסור לוותר על חיבור HDMI אחד לפחות.
עד כאן התרומה שלי לפורום
תודה למי שעזר לי (תכף אני שואל פה שאלת המשך לרכישת הטלביזיה...)
ברק
lcd 37 - הבחירה שלי
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
קודם כל תתחדש ותהנה.
שנית , מסך\טלוויזיה\LCD\פלזמה שאין להן חיבור HDMI הם לא בהכרח אמצעי תצוגה שלא מסוגלים להציג שידורי\אותות HD.
לא רק חיבור HDMI מסוגל להציג תוכן HD.
לכן בסעיף ה-5 שלך שדוסקס לא מעט בפורום הזה אתה עלול לפתוח ויכוח חסר טעם וגם ללא הוכחות מוחשיות, בעצמך אמרת שלא ראית פלזמה 37 מול LCD 37.
שלישית, המסכי פלזמה מהדור החדש כוללים HDMI כמו ה-LCD מהדור החדש וזה לא נכון לעשות הכללה לגבי רוב הפלזמות.
שנית , מסך\טלוויזיה\LCD\פלזמה שאין להן חיבור HDMI הם לא בהכרח אמצעי תצוגה שלא מסוגלים להציג שידורי\אותות HD.
לא רק חיבור HDMI מסוגל להציג תוכן HD.
לכן בסעיף ה-5 שלך שדוסקס לא מעט בפורום הזה אתה עלול לפתוח ויכוח חסר טעם וגם ללא הוכחות מוחשיות, בעצמך אמרת שלא ראית פלזמה 37 מול LCD 37.
שלישית, המסכי פלזמה מהדור החדש כוללים HDMI כמו ה-LCD מהדור החדש וזה לא נכון לעשות הכללה לגבי רוב הפלזמות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: