סידור חלל ההאזנה ״הסלון ״ תהיות ומחשבות כולל תמונות מצורפות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 248
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברי הפורום
יש ברשותי מערכת שמשמת אותי לקולנוע וגם לסטריאו בהפרדה מוחלטת להלן החלקים בחלל הסלון :
Leben cs600 אינטגיגריד מנורתי הספק 28 וואט
רסיבר ימאהה 3050rxa
סנטר Devore fidelity
קדמיים Devore fidelity nines
sub energy 8 xl
היו סראונד אחורי Model sp2 נפל לי כדור מהקיר. סטנד שלהם ביזיון .
המקור שלי מחשב Intel nuc מנגן קולנוע דרך קודי בלבד . סטריאו מחובר dac קטן usb ישירות לleben מהמחשב .
אני בבעיה של הזזת הרמקולים מהקיר לא ניתן יש יציאה מהבית בעייתי מאוד לא יודע מה ניתן לעשות ?
הסנטר נאלצתי לשים על המדף מעל המסך כי אין מספיק מקום על השידה בסלון השידה חנוקה ולא ניתן לשים את המגברים במדפים של המזנון בעיית התחממות ואי נוחות להעברת כבלים.
כרגע המצב הוא כזה לצערי בהתחשב בנסיבות הקיימות ,ברצוני להנות מחוויית סאונד עד כמה שניתן לפי האילוצים הקיימים ,מה דעתכם בעניין ? איזה שינוי ניתן אם בכלל ?
ונקודה נוספת חשובה - הספה האחורית צמודה לקיר שאם תסתכלו טוב יש שני כבלים שיוצאים מהקיר בצבע לבן ששם היו תלויים המורל זכרונם לברכה רציתי לדעת איזה רמקולים אחוריים הייתם משלבים שם מוורל sp3 או focal dome ??

ודבר אחרון - עניין הסאב איפה הכי טוב למקמם בחלל ? מעוניין בהזדמנות להחליף לסאב טוב יותר משמעותי 12 אינץ כמו svs או מרטין לוגן באתר של אבי יפה ? מה כדאי יותר value for money ?
תודה רבה וסליחה על הפוסט הארוך פשוט רכזתי את כל מחשבותיי ובעיותיו אשמח לעזרה של ממש תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי TheBolero ב 22/08/2018 8:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונה 1

שליחה #2 

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

טוב שלא שמת את הסנטר על הגג ראיתי את התמונות הסלון שלך דומה לשלי אבל לי יש סאטליטים על הקיר יש לך אחלה מערכת
Sony 1040
Monitor mass

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חחח כן צודק הסנטר גבוה בגלל אילוצים אם יש לך פתרון אחר אשמח לדעת
דבר נוסף המערכת טובה אבל חווית סראונד לא מהגבוהות הייתי שמח לקבל רעיונות לאקוסטיקה יותר טובה וכמובן איזה סוג רמקול היית שם כאחוריים מה הכי נכון מדפי , סטאליט או ביפולר מה יתן לי חווית סראונד נכונה יותר במבנה הנוכחי ומדוע
אשמח לשמוע מאוד ובעניין הסאב נשמע מפתה האם יתן לי שדרוג משמועתי בחוויה או שאני יכול להסתפק בסאב קטן יותר האח הקטן 1000 svs או מרטין לוגן שאבי יפה מוכר באתר שלו ?

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מה היית לוקח בכנות מוראל sp3 או פוקל Dome ??

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי לוקח (ולקחתי בסוף כמובן) את הפוקאל SIB (הרגיל) , רמקולים מעט יותר גדולים אבל האיכות ..... הבדל ענק .

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

@TheBolero
·
יש לך ציוד טוב מאוד.

לגבי המלצות לגבי סראוונדים וסאב, לך על מה שהכי משתלב ב"נוף" אצלך בסלון.
חבל לך להשקיע על איכות או חברות שמכוונות לשם,
כאשר קולנוע לא עיקר אצלך.

לפי התמונה, מבינים זאת לפי רמקול הסנטר שמכוון לציפורים שחגות על הגג.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5166
נתן תודות: 1064 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #8 

TheBolero כתב:שלום חברי הפורום
יש ברשותי מערכת שמשמת אותי לקולנוע וגם לסטריאו בהפרדה מוחלטת להלן החלקים בחלל הסלון :
Leben cs600 אינטגיגריד מנורתי הספק 28 וואט
רסיבר ימאהה 3050rxa
סנטר Devore fidelity
קדמיים Devore fidelity nines
sub energy 8 xl
היו סראונד אחורי Model sp2 נפל לי כדור מהקיר. סטנד שלהם ביזיון .
המקור שלי מחשב Intel nuc מנגן קולנוע דרך קודי בלבד . סטריאו מחובר dac קטן usb ישירות לleben מהמחשב .
אני בבעיה של הזזת הרמקולים מהקיר לא ניתן יש יציאה מהבית בעייתי מאוד לא יודע מה ניתן לעשות ?
הסנטר נאלצתי לשים על המדף מעל המסך כי אין מספיק מקום על השידה בסלון השידה חנוקה ולא ניתן לשים את המגברים במדפים של המזנון בעיית התחממות ואי נוחות להעברת כבלים.
כרגע המצב הוא כזה לצערי בהתחשב בנסיבות הקיימות ,ברצוני להנות מחוויית סאונד עד כמה שניתן לפי האילוצים הקיימים ,מה דעתכם בעניין ? איזה שינוי ניתן אם בכלל ?
ונקודה נוספת חשובה - הספה האחורית צמודה לקיר שאם תסתכלו טוב יש שני כבלים שיוצאים מהקיר בצבע לבן ששם היו תלויים המורל זכרונם לברכה רציתי לדעת איזה רמקולים אחוריים הייתם משלבים שם מוורל sp3 או focal dome ??

ודבר אחרון - עניין הסאב איפה הכי טוב למקמם בחלל ? מעוניין בהזדמנות להחליף לסאב טוב יותר משמעותי 12 אינץ כמו svs או מרטין לוגן באתר של אבי יפה ? מה כדאי יותר value for money ?
תודה רבה וסליחה על הפוסט הארוך פשוט רכזתי את כל מחשבותיי ובעיותיו אשמח לעזרה של ממש תודה רבה
...

יש לי פתרונות בשבילך.

תתחיל מזה שכדאי להוציא את השידה הזאת מהסלון, חפש לה מקום אחר בבית.
גש למקומות בהן מוכרים שידות ייעודיות לתחביב שגם ישתלבו אצלך בעיצוב המיוחד שאצלך, אומנם זה לא זול,
אבל, יש לך ציוד מכובד שגם דורש שידה שתספיק גם בשביל הציוד וגם בשבי רמקול הסנטר.
ככה תוכל למקם את כל הציוד שלך בשידה החדשה בחלק התחתון שלה,
וככה יישאר לך מקום מעולה לסנטר, שאני חושב שמגיע לו מן הסתם הרבה יותר כבוד ממה שקיבל עד עכשיו.
כבר לא נעים לי להגיד את המשפט
"סנטר מחזיק כ 70-75 אחוז מהסאונד בסרטים"
צריך ומומלץ להשקיע שם, זה ממש שווה את ההשקעה,
אתה יכול לנסות את הסראונד שהמליצו לך, לא מכיר אותם, אך שווה ניסיון,
יש לך אפשרות גם לשים רמקולים "די פולריים", ואולי פחות להיות מוגבל במיקומו, הוא ידע לפזר היטב את הצליל ולתת תחושה שהרמקול נעלם.

לא ראיתי היכן הסב שלך ממוקם,
תמתין לאחר השינויים שהצעתי,
תראה איך הסב עובד לאחר השינויים
ואז תשדרג לפי הצורך, בכל זאת מי שמשלים את הסנטר זה הסב
ואת כלל הרמקולים,
לכן אולי הסב ישתלב וייתן עבודה טובה יותר כאשר ישתנה המיקום של הסנטר.
זאת כמובן לא חייבת להיות הסיבה למה לא לשדרג את הסב,
פשוט לא צריך למהר, צריך לעבוד בשלבים, לשים לב לשינויים ולשפר היכן שצריך.

כמו כן הייתי מציע שתנסה לשנות את מיקום הכניסה יציאה הפיזי לחצר,
ניתן אולי להגיע למוסכמות שלא יכנסו ויצאו לחצר מצד שמאל של הוויטרינה
אלה מצד ימין של הוויטרינה, ככה אתה יכול להוזיז את הווילון לצד שמאל,
זה יכול לשפר מעט את הסאונד וגם ייתן לך אפשרות להוזיז קדימה מעט את הרמקולים הקדמיים

בהצלחה 
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #9 

גם נכון צודק ויקי שים מזנון יותר נמוך ותוכל להוריד את הסנטר למטה
Sony 1040
Monitor mass

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

כן שידות אודיופיליות בדרך כלל ממש נמוכות והציוד המונח עליהם יושב ממש ייחסית צמוד לרצפה. כלומר גובה נמוך שיאפשר למקם בסופו של יום את הסנטר במקומו הטיבעי
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תחילה תודה על כל העוזרים והעצות ממש טובות אבל לצערי הן אינן ברות ביצוע מלבד שידה ייעודית אודיופילית נמוכה שבטח תעלה כמו המגבר השלי 🤑 .
הכניסה לא ניתנת לשינוי לא ימין ולא שמאל זה וטרינה שהילדים והאורחים עוברים שם נפתחת לכוון אחד .
המסקנה העקרית החכמה שלקחתי אם הבנתי נכון לא לקנות סאב בשלב הזה להשאר עם מה שיש ולשנות מיקום לאחר שידה ייעודית שבטח האישה לא תאהב ותגרום לי ללכת איתה ביחד מהבית חחח.
מה דעתכם על הסנטר יוטה לכוון הריצפה זה יעזור קצת ?
לגבי האחוריים שאין לי כרגע דיפוולר ישתלב טוב יותר מכל סטאליט באשר הוא יהיה מורל או פוקל או לא יודע מה ? אם כן מדוע

תודה רבה חברים על הענות והרצון לעזור

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

האמת שזה אפשרי לשים את המגבר מנורות במגירה העליונה וזה משאיר לו חצי סנטים רווח מהשכבות עץ מעליו (רווח אוויר) , ואז הסנטר ירד לגובה הנכון במקומו מקביל לרסיבר השאלה מה יקרה לחום שהמנורות מפיצים במגבר החום הוא כלפי מעלה זה לא מסוכן ? במידה ואני מקפיד לסגור אותו אחרי זמן מה לא ארוך.
שידה אודיופלית לא תאושר על ידי האישה היא תגיד לי שזה סלון ולא חדר הדגמה של ציוד
באסההההה

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הסוף אני יעשה מכירת חיסול וישים סאונד בר 8O
סתם בצחוק
תודה חברים

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

TheBolero כתב:תחילה תודה על כל העוזרים והעצות ממש טובות אבל לצערי הן אינן ברות ביצוע מלבד שידה ייעודית אודיופילית נמוכה שבטח תעלה כמו המגבר השלי 🤑 .
הכניסה לא ניתנת לשינוי לא ימין ולא שמאל זה וטרינה שהילדים והאורחים עוברים שם נפתחת לכוון אחד .
המסקנה העקרית החכמה שלקחתי אם הבנתי נכון לא לקנות סאב בשלב הזה להשאר עם מה שיש ולשנות מיקום לאחר שידה ייעודית שבטח האישה לא תאהב ותגרום לי ללכת איתה ביחד מהבית חחח.
מה דעתכם על הסנטר יוטה לכוון הריצפה זה יעזור קצת ?
לגבי האחוריים שאין לי כרגע דיפוולר ישתלב טוב יותר מכל סטאליט באשר הוא יהיה מורל או פוקל או לא יודע מה ? אם כן מדוע
תודה רבה חברים על הענות והרצון לעזור
...
·כוון את הסנטר לעמדת האזנה זה כבר יותר טוב ממה שעכשיו זה בטוח, זה לא מספיק אבל זה גם משהו,

סראונדים, אין לך איפה להרחיק את הרמקולים מצידי הספות ולכן אני
בדיעה לשים די פולר שיעלם לך בקלות בייחס לסטלייט שיתן לך סאונד ישיר ובגלל שאתה תשב קרוב אליו, הוא יהרוס את החוויה של הבמה הקדמית את הפירוט, לא שווה לך לדעתי אתה צריך די פולריים.

אם האשה לא מסכימה ואין דרך להגיע לליבה בנושא הזה, ואתה מוכן לוותר על השידה בלב שלם, תוותר, אם לא אז תעבוד על זה, ביננו כמה פעמים נכנסו לבית דברים שלא הכי נראים לך? אז גם לך מותר, אבל חלילה לא לריב או להתעצבן בשביל השטויות האלה, תנסה לעבוד על זה, אני מאמין בשיטה של "לטף טף לה" עד שזה מחלחל פנימה, זה כבר יעשה את העבודה😆
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

TheBolero פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה fastand , השידה כנראה תשאר בשלב זה
הסנטר יכול לעבור מקום כפי שאמרתי מה דעתך במקום מגבר המנורות הזהוב שיכנס פנימה למדף בלי ממש מרווח נשימה מה דעתך על כך?
ולעניין דיפולר נשמע מעניין מה שאתה אומר למרות שהרבה אמרו לי דווקא סטאליט בגלל שהגב צמוד לקיר אבל אני נוטה להאמין דווקא לך מעניין איזה דיפולר היית ממליץ לי לסטאפ שלי ?
ולעניין הסאב להמתין או שמא שינוי הסאב יחולל פלאים בתחושת החוויה להזכירך הסאב הנוכחי הוא 8 אינץ נקנה לפני כמעט 20 שנה של אנרגי ממוקם בין הרמקול לשידה ברווח שיש ,חשבתי על סאב של svs 1000 או סאב יקר יותר מרטין לוגן דדגם יקר יותר -12 אינץ באתר של אבי יפה .
מה דעתך על המיקום אולי לשנות אותו למשל מהצד או כיוון אחר ? לשנות לסאב אחר איפה להשקיע ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

TheBolero כתב:תודה fastand , השידה כנראה תשאר בשלב זה
הסנטר יכול לעבור מקום כפי שאמרתי מה דעתך במקום מגבר המנורות הזהוב שיכנס פנימה למדף בלי ממש מרווח נשימה מה דעתך על כך?
ולעניין דיפולר נשמע מעניין מה שאתה אומר למרות שהרבה אמרו לי דווקא סטאליט בגלל שהגב צמוד לקיר אבל אני נוטה להאמין דווקא לך מעניין איזה דיפולר היית ממליץ לי לסטאפ שלי ?
ולעניין הסאב להמתין או שמא שינוי הסאב יחולל פלאים בתחושת החוויה להזכירך הסאב הנוכחי הוא 8 אינץ נקנה לפני כמעט 20 שנה של אנרגי ממוקם בין הרמקול לשידה ברווח שיש ,חשבתי על סאב של svs 1000 או סאב יקר יותר מרטין לוגן דדגם יקר יותר -12 אינץ באתר של אבי יפה .
מה דעתך על המיקום אולי לשנות אותו למשל מהצד או כיוון אחר ? לשנות לסאב אחר איפה להשקיע ?
...
·היי צהריים טובים (f)

אני לא בעד "לחנוק" ציוד, ועוד מגבר מנורות שמפיץ חום....

אתה לא חייב שידה אודיופילית, אתה יכול לארגן לשם כל שידה
שתכיל את הציוד שלך בחלק התחתון שלה זה הכל,
אם ל אשה יש ערך ריגשי לשידה הספציפית וממש לא מוכנה לוותר עליה
לטובת כל שידה אחרת שתכיל את הנ"ל, לדעתי ניתן ל "שפץ" את השידה
או משהו בסגנון ולנסות ליצור שם מרחב מתאים לציוד,

אין לי ניסיון מעשי עם ה די פולר, אבל אני לא שולל אף המלצה של אף חבר,
פשוט ה די פולרי נועד בין הייתר למצבים שתואמים את המצב שלך, ולכן ה "קונפיגרצייה" של הרמקול מותאמת לישיבה שלך....
סטלייטים מעולים לקיר אחורי למי שמתחבר לסגנון הסאונד, פשוט אני לא רואה איך אתה מצליח להרחיק מהאוזן שלך רמקול שאמור לירות לכיון האוזן, אל תשכח שיש מצתרפים להאזנה, צריך לתת להם גם להנות מסראונד, אומנם סטלייטים יכולים להיות פחות ישירים וכן לדעת לתת פיזור מסויים רחב ואז לקבל אולי פחות ישירות מהסאונד,
גם אצלי היית בעיה שאני עם ספה צמודה לקיר אחורי,
אני הצלחתי לשלב בסטאפ שלי מדפיים בתור סראונד,
אבל אני הרחקתי אותם כ 1.60 מהאוזן שלי מצד אחד, ו 2.5 מצד שני
ספה של 3 מטר שהיית ממוקמת כ 50 סמטימר מהקיר שחוצה את הסלון לאורכו, בנוסף עם מערכת הכיול של האנתאם, ניתן לשנות המון פרמטרים
והצלחתי להגיע לתוצאה מדהימה עם הרחקה של הספה מקיר אחורי כ 40 סמטימטר תוסיף לזה את גב מושב הספה שהוא תכלס לאחר שנשענתי
בכייף על גב הספה יצא לי מרחק מקיר אחורי 60 סמטימטר ומהרמקולים יותר כי הספה זזה קדימה והרמקול היה תלוי בגובה מסויים, והצלחתי ליצור לי במת סראונד שעוטפת אותך מכל הכיוונים ואפילו ממלא לך את החלק האחורי של אורך הסלון מצידי אזור האזנה..., לכן הבנתי ממך שאתה לא יכול ל "השתולל" אצלך בסלון, לכן אני מציע פיתרון פשוט אסתטי מאוד
מבלי לישון בחוץ בסוף היום 😊,

אחרי שתצליח למקם סראונדים בצורה אידיאלית כמה שניתן,
תבדוק איך זה נשמע לך עם הסב הקיים ותשפר לפי הצורך,
איני יודע איך נשמע אצלך הסב, היה לי סב של אנרג'י גם לפני 20 שנה בערך
אחרי זה הוא חזר לבן דודה שלי ואז חזר אלי שוב לתקופה לא מבוטלת

תמיד טוב לשחק עם מיקום הסב, במיוחד אם אין לך מערכת כיול שתרסן אותו אם וכאשר צריך, המיקום ממש חשוב, הוא משלים באס לכלל הרמקולים.... ניסוי ותהייה אין הרבה בריירות
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”