צורת עבודה Rocket R58
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אהלן,
שאלה בנוגע לעבודה עם Double Boiler - רכשתי לאחרונה R58 כאשר דוד החליטה מכוון ל105 מעלות - לפי הMANUAL של ROCKET הם טוענים שכאשר יש 105 מעלות בדוד - בראש יהיו 92 מעלות.
השאלה שלי היא - מלבד הורדת מים לפני השוט כדי להוציא שאריות של קפה מהחליטה הקודמת, האם יש סיבה כלשהי להוריד עוד מים? אשמח לשמוע המלצות
תודה!
שאלה בנוגע לעבודה עם Double Boiler - רכשתי לאחרונה R58 כאשר דוד החליטה מכוון ל105 מעלות - לפי הMANUAL של ROCKET הם טוענים שכאשר יש 105 מעלות בדוד - בראש יהיו 92 מעלות.
השאלה שלי היא - מלבד הורדת מים לפני השוט כדי להוציא שאריות של קפה מהחליטה הקודמת, האם יש סיבה כלשהי להוריד עוד מים? אשמח לשמוע המלצות
תודה!
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם כל המים לחליטה מגיעים מהדוד אז באמת אין סיבה הגיונית להוריד מים לפני החליטה, אבל אני לא חושב שזה המצב, גם לא עם דוד בודד או כפול. יש לדעתי מים שיושבים בצנרת בין הדוד לראש החליטה ומחכים שם מהחליטה הקודמת. ההגיון הוא שהמים האלה פחות חמים מהמים שבדוד, ולכן הזרמה של קצת מים לפני החליטה אמורה להעלות את הטמפרטורה לרמה יציבה (רמת החום של המים בדוד).
עריכה: דרך פשוטה לבדוק את זה היא להוריד 20 מ"ל מים לספל אחד ואז 20 מ"ל מים לספל שני (רצוי שני ספלים חד פעמיים כי הם פחות משפיעים על הטמפרטורה). אני מאמין שברוב המכונות (דוד יחיד ובודד) המים בספל השני יהיו חמים יותר באופן שמורגש גם בלי מד-חום. מן הסתם במכונת מחליף חום המצב יהיה הפוך (אם לא עושים קולינג פלאש).
עריכה: דרך פשוטה לבדוק את זה היא להוריד 20 מ"ל מים לספל אחד ואז 20 מ"ל מים לספל שני (רצוי שני ספלים חד פעמיים כי הם פחות משפיעים על הטמפרטורה). אני מאמין שברוב המכונות (דוד יחיד ובודד) המים בספל השני יהיו חמים יותר באופן שמורגש גם בלי מד-חום. מן הסתם במכונת מחליף חום המצב יהיה הפוך (אם לא עושים קולינג פלאש).
ברשותי VBM גו'ניור דוד כפול, המכונה לא מצויידת ב PID ולכן הרכבתי טרמוסטט על ראש החליטה.
ממה שאני רואה הטמ"פ אצלי דווקא עולה בערך ב 4 עד 5 מעלות כשאני מבצע חליטה ללא הורדת מים מוקדמת.
קצת בניגוד לתאוריה אבל עובדה.
ממה שאני רואה הטמ"פ אצלי דווקא עולה בערך ב 4 עד 5 מעלות כשאני מבצע חליטה ללא הורדת מים מוקדמת.
קצת בניגוד לתאוריה אבל עובדה.
לדעתי זה נכתב כאן לא פעם ולא פעמיים.
במכונות SB/DB עם PID וראש e61 יש לבצע וורמינג פלאש ע"י הזרמה קצרה של מים לפני החליטה.
הסיבה היא שהראש מאבד חום לסביבה ולכן הוא קר יותר מהמים בדוד.
בתרמוסיפון זורמים מים בטמפ' של 90+ במכונות כאלה, לעומת מים בטמפ' של 110+ במכונות עם מחליף חום ולכן הראש יהיה קר יותר.
מי שכתב שלא מבצע וורמינג פלאש קצר, ככל הנראה חולט את הכוס הראשונה בטמפ' קרה ממה שהוא חושב ולא בטמפ, הדוד.
אין צורך לעשות את זה לפני כל כוס אלא רק אם המכונה עמדה ב-idle זמן ממושך.
במכונות SB/DB עם PID וראש e61 יש לבצע וורמינג פלאש ע"י הזרמה קצרה של מים לפני החליטה.
הסיבה היא שהראש מאבד חום לסביבה ולכן הוא קר יותר מהמים בדוד.
בתרמוסיפון זורמים מים בטמפ' של 90+ במכונות כאלה, לעומת מים בטמפ' של 110+ במכונות עם מחליף חום ולכן הראש יהיה קר יותר.
מי שכתב שלא מבצע וורמינג פלאש קצר, ככל הנראה חולט את הכוס הראשונה בטמפ' קרה ממה שהוא חושב ולא בטמפ, הדוד.
אין צורך לעשות את זה לפני כל כוס אלא רק אם המכונה עמדה ב-idle זמן ממושך.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
@dubik
לדעתי הפוך. לפחות במכונות HX.
וקל לקראות כשיש תרמומטר בראש.
בדוד הקטן (של המחליף חום) יש מים שעומדים והם בטמפרטורה גבוהה מדי.
בגלל זה קוראים לזה cooling flash ולא warming flash.
הקפה ישרף אם לא תבצע הזרמה דרך הראש.
אצלי בבריקולטה לצערי, ממלא כוס שלמה של קפוצינו במים, לפני שהטמפרטורה בראש יורדת מספיק....
·
לדעתי הפוך. לפחות במכונות HX.
וקל לקראות כשיש תרמומטר בראש.
בדוד הקטן (של המחליף חום) יש מים שעומדים והם בטמפרטורה גבוהה מדי.
בגלל זה קוראים לזה cooling flash ולא warming flash.
הקפה ישרף אם לא תבצע הזרמה דרך הראש.
אצלי בבריקולטה לצערי, ממלא כוס שלמה של קפוצינו במים, לפני שהטמפרטורה בראש יורדת מספיק....
·
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
@boazj
·
לגבי מכונות HX אתה צודק, אבל השאלה היתה לגבי R58, שהיא DB ולא מכונת מחליף חום.
ניסיתי גם להסביר את הצורך בWarming Flush.
אם במכונת HX הדוד נמצא בטמפ' של כ-110-120 ואחרי ביצוע קולינג פלאש ראשוני אתה יכול לחלוט כוסות ברצף בלי לבצע פלאשים נוספים, זה אומר שהתרמוסיפון מחמם את הראש לטמפ' של 90+ (בגלל איבוד חום לסביבה).
מה שאומר שבמכונת דאבל בוילר, שבה המים בדוד בטמפ' של 90+, הטמפ' של הראש תהיה נמוכה באופן דומה.
השאלה אמנם התייחסה לדוד בטמפ' של 105. אולי זה מה שרוקט ממליצים, אבל נראה לי שלטובת חליטה בטמפ' מתאימה הדוד צריך להיות טמפ' של 90+ ולא של 105.
לגבי הבריקולטה שלך, אז אם רם לא הוסיף לך בשעתו מגביל זרימה בראש, אתה יכול לבקש ממנו ואז כמות המים שתצטרך להוריד תהיה פחותה וגם החימום מחדש יהיה פחות מהיר.
·
לגבי מכונות HX אתה צודק, אבל השאלה היתה לגבי R58, שהיא DB ולא מכונת מחליף חום.
ניסיתי גם להסביר את הצורך בWarming Flush.
אם במכונת HX הדוד נמצא בטמפ' של כ-110-120 ואחרי ביצוע קולינג פלאש ראשוני אתה יכול לחלוט כוסות ברצף בלי לבצע פלאשים נוספים, זה אומר שהתרמוסיפון מחמם את הראש לטמפ' של 90+ (בגלל איבוד חום לסביבה).
מה שאומר שבמכונת דאבל בוילר, שבה המים בדוד בטמפ' של 90+, הטמפ' של הראש תהיה נמוכה באופן דומה.
השאלה אמנם התייחסה לדוד בטמפ' של 105. אולי זה מה שרוקט ממליצים, אבל נראה לי שלטובת חליטה בטמפ' מתאימה הדוד צריך להיות טמפ' של 90+ ולא של 105.
לגבי הבריקולטה שלך, אז אם רם לא הוסיף לך בשעתו מגביל זרימה בראש, אתה יכול לבקש ממנו ואז כמות המים שתצטרך להוריד תהיה פחותה וגם החימום מחדש יהיה פחות מהיר.
- boazj
- חבר ותיק

·תודה !!dubik כתב:@boazj
לגבי הבריקולטה שלך, אז אם רם לא הוסיף לך בשעתו מגביל זרימה בראש, אתה יכול לבקש ממנו ואז כמות המים שתצטרך להוריד תהיה פחותה וגם החימום מחדש יהיה פחות מהיר....
מה זה מגביל זרימה בראש? איך הוא עוזר?
הבריקולטה שונה ממכונות HX אחרות?
@boazj
·
זאת דיזה שמצרה את הכניסה לתרמוסיפון ועי"כ מגבילה את קצב זרימת המים ואז הקצב של חימום הראש מואט כך שתהליך החימום יותר איטי וצריך להוריד פחות מים.
הבריקולטה שונה ממכונות אחרות כמו שכל מכונות ה-e61/HX נבדלות בדברים קטנים, שלפעמים עושים הבדל בכוס או בתפעול.
בהקשר של הדיזה, אני מניח שיש היום מכונות שבאות ככה מראש או מכויילות יותר טוב לשימוש ביתי.
מהרבה בחינות אבל למדתי להעריך את הבריקולטה כשהיה לי אותה ויש לה לא מעט יתרונות גם על פני מכונות "מעודכנות יותר".
אחד היתרונות בעיניי שהוא ללפעמים underrated או שאנשים לא מודעים אליו הוא נושא השלדה שבבריקולטה היא מנירוסטה וברוב המכונות היום זה ברזל צבוע.
אם הצביעה היא באיכות גבוהה אז כל עוד אין פגיעה או שריטה בצבע אין ממש הבדל, אבל אם מתחילה להתפשט חלודה זזאת צרה צרורה.
אם השלדה היא מנירוסטה, כל שאר החלקים הם ברי החלפה.
·
זאת דיזה שמצרה את הכניסה לתרמוסיפון ועי"כ מגבילה את קצב זרימת המים ואז הקצב של חימום הראש מואט כך שתהליך החימום יותר איטי וצריך להוריד פחות מים.
הבריקולטה שונה ממכונות אחרות כמו שכל מכונות ה-e61/HX נבדלות בדברים קטנים, שלפעמים עושים הבדל בכוס או בתפעול.
בהקשר של הדיזה, אני מניח שיש היום מכונות שבאות ככה מראש או מכויילות יותר טוב לשימוש ביתי.
מהרבה בחינות אבל למדתי להעריך את הבריקולטה כשהיה לי אותה ויש לה לא מעט יתרונות גם על פני מכונות "מעודכנות יותר".
אחד היתרונות בעיניי שהוא ללפעמים underrated או שאנשים לא מודעים אליו הוא נושא השלדה שבבריקולטה היא מנירוסטה וברוב המכונות היום זה ברזל צבוע.
אם הצביעה היא באיכות גבוהה אז כל עוד אין פגיעה או שריטה בצבע אין ממש הבדל, אבל אם מתחילה להתפשט חלודה זזאת צרה צרורה.
אם השלדה היא מנירוסטה, כל שאר החלקים הם ברי החלפה.
- boazj
- חבר ותיק

את הבריקולטה שלי קניתי יד שנייה לפני כ 5 שנים. היא מהראשונות שיובאו לארץ לפי רם.
אז כן, היא כנראה 15+ שנה ללא שון חלודה/בעיה בשילדה.
חשבתי שכל המכונות הן נירוסטה היום.
את הסיפור עם הדיזה אני פחות מבין. הראש בהינתן שהמכונה דולקת הרבה זמן, ידע לטמפרטורה גבוהה.
הבעיה אלו המים שבתוך הדווד הקטן הפנימי/ה HX שמשמש לחליטה. אם היו מקטינם אותו, אני מניח שלא היה צריך להוציא כל-כך הרבה מים.
לא מבין איזה זה קשור לדיזה/ספיקה.
אז כן, היא כנראה 15+ שנה ללא שון חלודה/בעיה בשילדה.
חשבתי שכל המכונות הן נירוסטה היום.
את הסיפור עם הדיזה אני פחות מבין. הראש בהינתן שהמכונה דולקת הרבה זמן, ידע לטמפרטורה גבוהה.
הבעיה אלו המים שבתוך הדווד הקטן הפנימי/ה HX שמשמש לחליטה. אם היו מקטינם אותו, אני מניח שלא היה צריך להוציא כל-כך הרבה מים.
לא מבין איזה זה קשור לדיזה/ספיקה.
המעטפת של כל המכונות והפאנל הקדמי הם מנירוסטה.
השלדה עצמה ברוב המכונות היום היא ברזל צבוע שחור.
לגבי הדיזה מעולם לא עשיתי מדידות טמפ'.
ממה שאני מבין ההסבר הוא שטמפ' הראש נמוכה (משמעותית) מטמפ' המים בדוד.
המים בhx אכן חמים מאוד אחרי שהמכונה עמדה.
לכן כשאתה מזרים מים אתה קודם כל מחמם את הראש עם מים חמים ואז מקרר אותו עם מים חמים פחות עד שהוא מגיע לטמפ' הרצויה.
הדיזה מאטה את קצב הזרימה בתרמוסיפון ולכן הראש יהיה פחות חם אחרי שמכונה עמדה.
כתוצאה מזה תצטרך להזרים פחות מים כדי להגיע לטמפ' הרצויה.
גם הריבאונד יהיה איטי יותר.
גם אם הסיבה מעט שונה, עדיין זה עובד
השלדה עצמה ברוב המכונות היום היא ברזל צבוע שחור.
לגבי הדיזה מעולם לא עשיתי מדידות טמפ'.
ממה שאני מבין ההסבר הוא שטמפ' הראש נמוכה (משמעותית) מטמפ' המים בדוד.
המים בhx אכן חמים מאוד אחרי שהמכונה עמדה.
לכן כשאתה מזרים מים אתה קודם כל מחמם את הראש עם מים חמים ואז מקרר אותו עם מים חמים פחות עד שהוא מגיע לטמפ' הרצויה.
הדיזה מאטה את קצב הזרימה בתרמוסיפון ולכן הראש יהיה פחות חם אחרי שמכונה עמדה.
כתוצאה מזה תצטרך להזרים פחות מים כדי להגיע לטמפ' הרצויה.
גם הריבאונד יהיה איטי יותר.
גם אם הסיבה מעט שונה, עדיין זה עובד
הראש e61 משמש כרדיאטור,בשלב הראשון שהמכונה מתחממת המים החמים שבתוך המחליף עולים לראש בחלקו העליון,עוברים בדיזה (בד"כ 0.5מ"מ ל0.7מ"מ) מחממים את הראש ויורדים חזרה לדוד דרך צינור נוסף.שני הצינורות העליון והתחתון הם בעצם המחליף שבמצב המתנה נמצאים במעגל סגור.כאשר הטמ' של המים במחליף עולה עקב התחממות הדוד לבערך 120 מעלות,המים שעוברים דרך הראש (הרדיאטור) מתקררים וכך נוצר התהליך התרמוסיפוני.במכונה תקינה שעובדת 24/7 אין סיבה שהטמ' במחליף תעלה מעבר ל101 102 מעלות,יש לי קרוב ל 9שנים מד טמ' בראש ולא ראיתי מעבר לזה.אחרי מצב המתנה ארוך כידי להגיע לטמ' חליטה של 92 מעלות יש לבצע cooling flush שתלוי בזמן ההמתנה,גודל המחליף,תכנון המכונה וכ'.
למי שיש מד טמ' בראש יכול ע"י שימוש במאוורר קטן (אני משתמש במאוורר usb) להגיע ל sweet point ולמנוע את הפלאש קירור בכלל.אצלי המאוורר שומר על טמ' של 88-89 מעלות במצב המתנה וברגע שמעלה את הידית לחליטה הטמ' מתייצבת על 92 מעלות.
למי שיש מד טמ' בראש יכול ע"י שימוש במאוורר קטן (אני משתמש במאוורר usb) להגיע ל sweet point ולמנוע את הפלאש קירור בכלל.אצלי המאוורר שומר על טמ' של 88-89 מעלות במצב המתנה וברגע שמעלה את הידית לחליטה הטמ' מתייצבת על 92 מעלות.
-
- אחרי המתנה של 6 שעות
-
- חליטה בלי cooling flush
- boazj
- חבר ותיק

כשחשבתי ששמעתי כבר את הכל, אני מתבדה 
תודה!
תודה!