דיאלוג חלש לעומת סאונד כללי חזק - איך לפתור את זה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי, אחד הדברים שמפריעים לי בחווית הטלוויזיה שלי היא העובדה שהרבה פעמים הדיאלוגים נורא חלשים ו"רעש רקע" בסרט הוא מאוד חזק. דבר שגורם לי להחליש ולהגביר מלא פעמים וסרט ומקשה אליי הרבה פעמים, במיוחד שלפעמים אני מעדיף לראות ללא תרגום.

הטלוויזיה שלי מחוברת לשני רמקולים קטנים ללא סאב.

במקרה נתקלת ברשת במישהו שהסביר שזה מה שקורה שאין לך מערכת 5.1. כי הסאונד ממוקסס למטה וכל זה...

עכשיו השאלה שלי היא כזאת?

לצערי אין לי את הכסף להשקיע במערכת שמע מפוצצת, האם יש מערכת שתפתור לי את הבעיה הזאת שתעלה בסביבות (ועדיף פחות) 1000 שקלים.

שוב, אני לא מצפה לקסמים ולסאונד מטורף (ובכל זאת אני גר בדירה ואני לא רוצה להעיר את השכנים). רק לפיתרון שיעזור לי לשמוע את הדיאלוג מבלי שאני צריך להחליש ולהגביר כל שנייה.

אשמח לעזרה או אפילו להסבר קצר שיעזור לי להבין

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אילו רמקולים יש לך?
לרוב זה בעיה של הגדרות או פשוט פירוט נמוך מהרמקולים. בקולנוע ביתי מוסיפיפ רמקול סנטר חזק ואז יש לך שליטה על עוצמה של הדיאלוג מנפרד מהאפקטים. אבל אז מדובר על אלפי שקלים למערכת.
קודם כל, כנס להגדרות במסך, יש שם אפשריות של שינוי הסאונד, תעבור ותראה עם אחד המצבים יותר טוב.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

בגדול אני די סובל מבעיה דומה אז כשהחלפתי רמקולים קניתי סנטר ממש טוב. זה עוזר. בלי קשר אני גם אוהב להגביר טיפה את הסנטר אבל עכשיו זה פחות נדרש. לעיתים אני סובל עדיין מבעיה כזו כאשר התוכן הוא סטריאו (למה עדיין יש כאלה דברים בנטפליקס למען השם?) ואז אין סנטר. במקרה זה הפתרון הוא או להגביר או כתוביות לצערי.
במקרה שלך, תלוי איך אתה מנגן את התוכן ומה התוכן שאתה רואה. אם זה תוכן 5.1 שמנוגן ממחשב אפשר לבקש שבמיקס לסטריאו יוגבר ערוץ הסנטר.בכל מקרה אחר אין הרבה מה לעשות. רוב הנגנים והפילטרים לא תומכים בזה אבל ב MPC-HC יש אופציה כזו.

Playaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

אופציה נוספת, במידה ומקור ההזרמה הוא PC היא להפעיל את האופציה של loudness equalization במאפיני הסאונד.
או לחילופין, אופציה שלטעמי נותנת תוצאה יותר איכותית, לצפות דרך קודי והלגביר את ה- volume amplification.

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התגובות! אז אני מבין שבשבילי האופציה הריאלית יותר היא להתעסק יותר בהגדרות השמע במחשב/רמקולים. האם אני צודק?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

nirok כתב:תודה על התגובות! אז אני מבין שבשבילי האופציה הריאלית יותר היא להתעסק יותר בהגדרות השמע במחשב/רמקולים. האם אני צודק?
...
·בלי לשים על זה כסף, מה עוד ניתן?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #7 

nirok כתב:לצערי אין לי את הכסף להשקיע במערכת שמע מפוצצת, האם יש מערכת שתפתור לי את הבעיה הזאת שתעלה בסביבות (ועדיף פחות) 1000 שקלים.
...
יש מערכות קטנות שנכנסות בתקציב שלך, יש עם שני רמקולים או 5.1 . אתה יכול לבדוק בחנויות חשמל.

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@BUGY
·

אני לא חושב שלשים 1000 שקלים על רמקולים כמו שהצעתי זה "לא לשים על זה כסף". אני מבין ומכבד את העובדה שאנשים משקיעים פה הרבה יותר מזה, ואין לי שום בעיה אם ההבנה ש-1000 שקלים לא יעזור כאן, לא באתי ושאלתי פה אם אני יכול לקבל סראונד של איימקס ב-1000 שקל.

אבל כן, בשבילי 1000 שקלים זה כסף.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7401
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #9 

הטלויזיה שלך מחוברת לשני רמקולים שמהם אתה שומע יש ערוצים בממיר שפתאום שומעים חזק ויש ששומעים חלש במקרה שלך אין מה לעשות , 1000 שקל זה כסף מסכים איתך לא כולנו מכרנו את סודה סטרים אבל תצטרך לקנות אם בא לך לא פחות מ5000 שקל ואני עוד עדין איתך
Sony 1040
Monitor mass

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #10 

לפי התיאור שלך, רמקול סאונדבר יעזור לך.
גש לחנות ותשמע מה זה עושה לסאונד של טלויזיה.
ארז

msex
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

מכיר את הבעיה , יש לי גם מערכת 5.1 ולפעמים עדיין השמע של הדיבור נמוך מהסנטר אבל עדיין שומעים אפקטים חזק (גם מהסנטר), מאמין שזה עניין של הגדרות נגן במחשב.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

nirok כתב:@BUGY
·

אני לא חושב שלשים 1000 שקלים על רמקולים כמו שהצעתי זה "לא לשים על זה כסף". אני מבין ומכבד את העובדה שאנשים משקיעים פה הרבה יותר מזה, ואין לי שום בעיה אם ההבנה ש-1000 שקלים לא יעזור כאן, לא באתי ושאלתי פה אם אני יכול לקבל סראונד של איימקס ב-1000 שקל.

...
כמובן שזה לא כסף, לא דיברתי על, אני אומר שבלי לקנות משהו, הפתרון היחיד זה לכוון את ההגדרות וזה משהו שצריך לעשות בכל מקרה.
אם זה לא יעזור, ממשיכים לעניין הקניה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

nirok כתב:@BUGY
·

...
ראה את ההצעה שלי למעלה.

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

@mulder
·

תודה. משהו ספציפי או כל מערכת שתיכנס במחיר?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

nirok כתב:@mulder
·

תודה. משהו ספציפי או כל מערכת שתיכנס במחיר?
...
אני מניח שניתן לשמוע חלק מהם במקום, אז מה שיישמע לך טוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”