דיאלוג חלש לעומת סאונד כללי חזק - איך לפתור את זה?
היי, אחד הדברים שמפריעים לי בחווית הטלוויזיה שלי היא העובדה שהרבה פעמים הדיאלוגים נורא חלשים ו"רעש רקע" בסרט הוא מאוד חזק. דבר שגורם לי להחליש ולהגביר מלא פעמים וסרט ומקשה אליי הרבה פעמים, במיוחד שלפעמים אני מעדיף לראות ללא תרגום.
הטלוויזיה שלי מחוברת לשני רמקולים קטנים ללא סאב.
במקרה נתקלת ברשת במישהו שהסביר שזה מה שקורה שאין לך מערכת 5.1. כי הסאונד ממוקסס למטה וכל זה...
עכשיו השאלה שלי היא כזאת?
לצערי אין לי את הכסף להשקיע במערכת שמע מפוצצת, האם יש מערכת שתפתור לי את הבעיה הזאת שתעלה בסביבות (ועדיף פחות) 1000 שקלים.
שוב, אני לא מצפה לקסמים ולסאונד מטורף (ובכל זאת אני גר בדירה ואני לא רוצה להעיר את השכנים). רק לפיתרון שיעזור לי לשמוע את הדיאלוג מבלי שאני צריך להחליש ולהגביר כל שנייה.
אשמח לעזרה או אפילו להסבר קצר שיעזור לי להבין
הטלוויזיה שלי מחוברת לשני רמקולים קטנים ללא סאב.
במקרה נתקלת ברשת במישהו שהסביר שזה מה שקורה שאין לך מערכת 5.1. כי הסאונד ממוקסס למטה וכל זה...
עכשיו השאלה שלי היא כזאת?
לצערי אין לי את הכסף להשקיע במערכת שמע מפוצצת, האם יש מערכת שתפתור לי את הבעיה הזאת שתעלה בסביבות (ועדיף פחות) 1000 שקלים.
שוב, אני לא מצפה לקסמים ולסאונד מטורף (ובכל זאת אני גר בדירה ואני לא רוצה להעיר את השכנים). רק לפיתרון שיעזור לי לשמוע את הדיאלוג מבלי שאני צריך להחליש ולהגביר כל שנייה.
אשמח לעזרה או אפילו להסבר קצר שיעזור לי להבין
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אילו רמקולים יש לך?
לרוב זה בעיה של הגדרות או פשוט פירוט נמוך מהרמקולים. בקולנוע ביתי מוסיפיפ רמקול סנטר חזק ואז יש לך שליטה על עוצמה של הדיאלוג מנפרד מהאפקטים. אבל אז מדובר על אלפי שקלים למערכת.
קודם כל, כנס להגדרות במסך, יש שם אפשריות של שינוי הסאונד, תעבור ותראה עם אחד המצבים יותר טוב.
לרוב זה בעיה של הגדרות או פשוט פירוט נמוך מהרמקולים. בקולנוע ביתי מוסיפיפ רמקול סנטר חזק ואז יש לך שליטה על עוצמה של הדיאלוג מנפרד מהאפקטים. אבל אז מדובר על אלפי שקלים למערכת.
קודם כל, כנס להגדרות במסך, יש שם אפשריות של שינוי הסאונד, תעבור ותראה עם אחד המצבים יותר טוב.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בגדול אני די סובל מבעיה דומה אז כשהחלפתי רמקולים קניתי סנטר ממש טוב. זה עוזר. בלי קשר אני גם אוהב להגביר טיפה את הסנטר אבל עכשיו זה פחות נדרש. לעיתים אני סובל עדיין מבעיה כזו כאשר התוכן הוא סטריאו (למה עדיין יש כאלה דברים בנטפליקס למען השם?) ואז אין סנטר. במקרה זה הפתרון הוא או להגביר או כתוביות לצערי.
במקרה שלך, תלוי איך אתה מנגן את התוכן ומה התוכן שאתה רואה. אם זה תוכן 5.1 שמנוגן ממחשב אפשר לבקש שבמיקס לסטריאו יוגבר ערוץ הסנטר.בכל מקרה אחר אין הרבה מה לעשות. רוב הנגנים והפילטרים לא תומכים בזה אבל ב MPC-HC יש אופציה כזו.
במקרה שלך, תלוי איך אתה מנגן את התוכן ומה התוכן שאתה רואה. אם זה תוכן 5.1 שמנוגן ממחשב אפשר לבקש שבמיקס לסטריאו יוגבר ערוץ הסנטר.בכל מקרה אחר אין הרבה מה לעשות. רוב הנגנים והפילטרים לא תומכים בזה אבל ב MPC-HC יש אופציה כזו.
אופציה נוספת, במידה ומקור ההזרמה הוא PC היא להפעיל את האופציה של loudness equalization במאפיני הסאונד.
או לחילופין, אופציה שלטעמי נותנת תוצאה יותר איכותית, לצפות דרך קודי והלגביר את ה- volume amplification.
או לחילופין, אופציה שלטעמי נותנת תוצאה יותר איכותית, לצפות דרך קודי והלגביר את ה- volume amplification.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
יש מערכות קטנות שנכנסות בתקציב שלך, יש עם שני רמקולים או 5.1 . אתה יכול לבדוק בחנויות חשמל.nirok כתב:לצערי אין לי את הכסף להשקיע במערכת שמע מפוצצת, האם יש מערכת שתפתור לי את הבעיה הזאת שתעלה בסביבות (ועדיף פחות) 1000 שקלים.
...
@BUGY
·
אני לא חושב שלשים 1000 שקלים על רמקולים כמו שהצעתי זה "לא לשים על זה כסף". אני מבין ומכבד את העובדה שאנשים משקיעים פה הרבה יותר מזה, ואין לי שום בעיה אם ההבנה ש-1000 שקלים לא יעזור כאן, לא באתי ושאלתי פה אם אני יכול לקבל סראונד של איימקס ב-1000 שקל.
אבל כן, בשבילי 1000 שקלים זה כסף.
·
אני לא חושב שלשים 1000 שקלים על רמקולים כמו שהצעתי זה "לא לשים על זה כסף". אני מבין ומכבד את העובדה שאנשים משקיעים פה הרבה יותר מזה, ואין לי שום בעיה אם ההבנה ש-1000 שקלים לא יעזור כאן, לא באתי ושאלתי פה אם אני יכול לקבל סראונד של איימקס ב-1000 שקל.
אבל כן, בשבילי 1000 שקלים זה כסף.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7401
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
הטלויזיה שלך מחוברת לשני רמקולים שמהם אתה שומע יש ערוצים בממיר שפתאום שומעים חזק ויש ששומעים חלש במקרה שלך אין מה לעשות , 1000 שקל זה כסף מסכים איתך לא כולנו מכרנו את סודה סטרים אבל תצטרך לקנות אם בא לך לא פחות מ5000 שקל ואני עוד עדין איתך
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
כמובן שזה לא כסף, לא דיברתי על, אני אומר שבלי לקנות משהו, הפתרון היחיד זה לכוון את ההגדרות וזה משהו שצריך לעשות בכל מקרה.nirok כתב:@BUGY
·
אבל כן, בשבילי 1000 שקלים זה כסף....
אם זה לא יעזור, ממשיכים לעניין הקניה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
ראה את ההצעה שלי למעלה.nirok כתב:@BUGY
·
אבל כן, בשבילי 1000 שקלים זה כסף....