מבקש כמה טיפים לכיול אודיסי
בצעתי חיפוש לכמה שאלות בסיסיות אבל קבלתי 200 דפים של שרשורים . בקיצור סלט שלם.
מנסה לעזור לאח שלי שרכש דנון X4400 . בצענו כיול בסטאפ הראשוני שממליץ על 8 נקודות כיול.
( דעתי היא שזה מעיק לחלוטין ואיני בטוח שגם מועיל אבל נניח לזה כרגע ).
לאחר הכיול הסאב נשמע מעולה. הרמקולים ( סונוס פאבר ) נשמעים קצת חנוקים בתחום הגבוה.
חפשנו בהגדרות ( לאחר הכיול ) האם ניתן לשנות ידנית את הגדרות האיקולייזר אך אין אופציה כזו.
גם כיוון TONE פתאום נעלם לאחר הכיול. ( היה קיים טרם הכיול ) .
אם מישהו מוכן להרים את הכפפה ולרשום כמה נקודות מומלצות שניתן לשנות ידנית לאחר הכיול אשמח.
ראיתי עוד הגדרה שהכיול הוגדר כ Reference וניתן לשנות ל L/R או FLAT. מה זה בדיוק עושה?
האם ניתן לבצע שינוי מרחקים מבלי לפגוע בכיול?
למשל רצינו להוריד את ה DB של האחוריים קצת שבחלק מהקטעים נשמעים דומיננטים יתר על המידה.
תודה
מנסה לעזור לאח שלי שרכש דנון X4400 . בצענו כיול בסטאפ הראשוני שממליץ על 8 נקודות כיול.
לאחר הכיול הסאב נשמע מעולה. הרמקולים ( סונוס פאבר ) נשמעים קצת חנוקים בתחום הגבוה.
חפשנו בהגדרות ( לאחר הכיול ) האם ניתן לשנות ידנית את הגדרות האיקולייזר אך אין אופציה כזו.
אם מישהו מוכן להרים את הכפפה ולרשום כמה נקודות מומלצות שניתן לשנות ידנית לאחר הכיול אשמח.
ראיתי עוד הגדרה שהכיול הוגדר כ Reference וניתן לשנות ל L/R או FLAT. מה זה בדיוק עושה?
למשל רצינו להוריד את ה DB של האחוריים קצת שבחלק מהקטעים נשמעים דומיננטים יתר על המידה.
תודה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
·היי ליאור.LiorShap כתב:בצעתי חיפוש לכמה שאלות בסיסיות אבל קבלתי 200 דפים של שרשורים . בקיצור סלט שלם.
תודה...
כן זה מעיק כל עניין נקודות הכיול, יש שאוהבים כיולים עם 8
מדידות, ויש שאוהבים רק 5 נקודות מדידה, עניין של טעם אישי, יש חללים בעייתיים שעדיף לתת לאודיסי יותר נקודות מדידה שיצליח להבין טוב יותר את החלל, כל נקודה בעצם אוספת מידע על החלל, לטוב או לרע... כל חלל ומה שהוא מצריך, יש לך אפשרות לאחר כמה מדידות/נקודות כיול, פשוט לסיים את הכיול, על ידי לחיצה על done שמופיע על המסך לאחר סיום מספר נקודות מסויימות....
בקשר לכיול אודיסי, עם האקולייזר, לפי רמת ידעתי מנסיוני,
כאשר אתה מפעיל אודיסי, אין אפשרות להפעיל עליו אקולייזר, זה או שאתה מכוון ידנית עם מד spl, מביא את כל הרמקולים לנקודת ה 75db,
מכניס מרחקים ידנית מבצע חיתוכים לקרוס ומשחק עם האקולייזר/tone
כלומר כיול ידני,
או שאתה מריץ את אודיסי כיול אוטומט ועליו אתה עושה שינוי ידני לפי הטעם האישי, אין שם הרבה מה לשנות, זאת מערכת כיול סגורה והתוצאות הן בהתאם, והן בהתאם לרמת ההשקעה.
לא נשמע טוב כיול אוטומט לאחר שינוי ידני?
תכייל ידנית....
הרפרנס באודיסי מביא אותך למצב שמע בכיול, שכאשר אתה מגיע בווליום ל נקודת ה 75db אתה תקבל הכי קרוב למקור ההקלטה
למה שהתכון המשורר, יש לך אפשרות גם שנקראת דינמיק אקולייזר שהוא מביא אוותך למצב שאתה שומע את כל הפס קול "כמו שצריך" גם בווליומים נמוכים, או אולי הפעלת בטעות את דינמיק ווליום? שזה ממש מסרס את הסאונד ובכוונת תחילה. מפעילים את האפשרות כאשר אתה צופה בלילה ולא רוצה לפוצץ את הבית, זה עושה לך קומפרסיה ולימיתיד מרים לך מעט את התווךהנמוך איפה שיש באסים שחודרים קירות, ומוריד לך את התווך הגבוהה, ויוצר לך מעיין תווך מצומצם פחות דינמי אבל מועיל מאוד לצפייה בלילה מבלי להפריע לשאר בני הבית, גם כאשר אתה רואה תוכן מחברות הכבלים, פתאום בפרסומות יש עלייה בעוצמות של 3db, אז הדינמיק ווליום שומר לך על עוצמה קבוע שלא יפריע לשאר הבית...
אתה יכול לשנות עוצמות אבל עד תווך של 5 db או 3db אם אני זוכר נכון.
ולשנות רק מהלייבל של הכיול ולא למשל להגביר את הסב ידנית מהסב עצמו, זה דופק את הכיול, כי הסב מוגבר וברגע שתגביר אותו מהסב פיזית, זה גומר את הכיול....
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
@LiorShap
@LiorShap
אני עם אותו רסיבר
אצלי עשיתי 4 מדידות, זה הספיק לגמרי.
ודא כהתחלה שאחרי הכיול ווליום דינמי כבוי.
למה לשנות מרחקים ידנית? אני לא בטוח אם זה פוגע במשהו אבל המיקרופון אמור לזהות אותם בדיוק רב. אם הוא פספס לגמרי נסה כיול חדש.
תקרא קצת באתר של אודיסי על הפורמטים השונים. רפרנס זה בעיקון לצפיה בסרטים, פלאט למוזיקה, אבל אין פה חוקיות, כל אחד ואיך שנשמע לו. (אצלי זה רפרנס).
אם הסראונד מרגישים "יותר מדי" תוריד להם קצת ווליום או שתבטל את dynamic eq, הוא עלול להדגיש את הערוצים האלה. בדנון הקודם שלי זה היה בעייתי, ב 4400 זה השתפר פלאים ומעולה עבורי.
מעבר לזה כיילתי דרך הנייד באפליקציה של אודיסי (עולה כ 80 שח ), והתוצאה אני חייב לומר הרבה הרבה יותר טובה מהכיול הראשוני שעשיתי דרך הרסיבר, ויש שם הרבה אופציות לשינוי לאחר הכיול, מה שאין ברסיבר עצמו. מומלץ.
@LiorShap
אני עם אותו רסיבר
אצלי עשיתי 4 מדידות, זה הספיק לגמרי.
ודא כהתחלה שאחרי הכיול ווליום דינמי כבוי.
למה לשנות מרחקים ידנית? אני לא בטוח אם זה פוגע במשהו אבל המיקרופון אמור לזהות אותם בדיוק רב. אם הוא פספס לגמרי נסה כיול חדש.
תקרא קצת באתר של אודיסי על הפורמטים השונים. רפרנס זה בעיקון לצפיה בסרטים, פלאט למוזיקה, אבל אין פה חוקיות, כל אחד ואיך שנשמע לו. (אצלי זה רפרנס).
אם הסראונד מרגישים "יותר מדי" תוריד להם קצת ווליום או שתבטל את dynamic eq, הוא עלול להדגיש את הערוצים האלה. בדנון הקודם שלי זה היה בעייתי, ב 4400 זה השתפר פלאים ומעולה עבורי.
מעבר לזה כיילתי דרך הנייד באפליקציה של אודיסי (עולה כ 80 שח ), והתוצאה אני חייב לומר הרבה הרבה יותר טובה מהכיול הראשוני שעשיתי דרך הרסיבר, ויש שם הרבה אופציות לשינוי לאחר הכיול, מה שאין ברסיבר עצמו. מומלץ.
תודה רבה !
אקבל את ההמלצה לגבי האפליקציה ואנסה אותה.
רק לא הבנתי , למה שדרך האפליקציה הכיול יהיה עדיף?
זה עדיין אותו המקירופון והמיקום שלו בנקודת האזנה - שמחובר פיזית לרסיבר .
מה אני מפספס פה?
מה שאהבתי במה שכתבת זה שאפשר לבצע שינויים ידניים שלא ניתן ברסיבר לאחר הכיול.
אגב - ודאתי שדיינמיק VOL . כבוי כמובן.
לעומת זאת הדיינמיק EQ במצב פעיל.
אשמח במידה ויש לעוד דגשים.
מה אני מפספס פה?
אשמח במידה ויש לעוד דגשים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז ככה,LiorShap כתב:תודה רבה !
מה אני מפספס פה?
אשמח במידה ויש לעוד דגשים....
קודם כל איזה רסיבר היה לו קודם ? כי אני לא מזמן שדרגתי מאונקיו לדנון 4400 והדבר הראשון ששאלתי את עצמי היה "למה זה נשמע כל כך סגור ?"
שנית, לא ניתן להפעיל את האקוליזר הפנימי כאשר האודיסי מופעל. הדבר היחיד שאתה יכול לשנות זה את סוג העקומה
(Flat/Reference) , עוצמה של כל רמקול ומרחקים.
מבחינת ה Cross שים לב שאתה מעביר הכל ל 80HZ. כמו כן יש מקום שבו את יכול לקבוע אם הרמקולים שלך הם Large או Small. זה לא באותו המקום שמשנים את ה Cross. ממליץ לך לשנות את זה ל Small.
כעיקרון ה Bass managment של Denon טיפה הזוי. אם תשאיר את הרמקולים ב Large ותכוון את ה Cross ל 80HZ, כל מה שמתחת ל 80hz ינותב לסאב ( שזה מה שאנחנו רוצים ) כולל ערוץ ה LFE אבל כל רמקול שהוגדר כ LARGE ינגן גם הוא את התדרים הנמוכים ( כן, למרות שה Cross ב 80 ). הדרך היחידה לנתב את כל המידע מתחת ל 80hz לסאב בלי שאף רמקול ינסה לנגן את התדרים האלו , היא להעביר את כל הרמקולים ל Small.
כדיי לבצע שינויים על התוצאה של אודיסי מעבר למה שתארתי, אתה צריך לרכוש אפליקציה שנקראת MultiEq Editor ( עלות של 20 דולר ). בעזרת האפליקציה אתה יכול לשנות כמעט כל דבר.
לצערך תצטרך לכייל שוב משום שלא ניתן להעביר את נתוני הכיול שבוצע ברסיבר לאפליקציה. בניגוד לחברי מלמעלה, התוצאה אצלי היתה זהה בין אם כיילתי ברסיבר ובין אם כיילתי באפליקציה ואין שום סיבה שהיא לא תהיה זהה.
המקרופון הוא אותו מקרופון, הרסיבר אותו רסיבר, החדר אותו חדר והרמקול אותו רמקול. השוני היחידי הוא מי מבצע את החישוב. הרסיבר או האייפון\אייפד. מבחינת האלגוריתם כלומר התוצאה הסופית, זה לא משנה. כנראה שברסיבר החישוב יקח יותר זמן. האפליקציה כאמור, נותנת לך אפשרות לשנות כמעט כל דבר.
הדבר הראשון שאני היתי עושה זה מוותר על ה Midrange Compensation.
ה Target Curve של אודיסי ( למעשה יש שניים כאלו Flat ו Reference ) בכל מקרה שתיהן הן אינן עקומות ישרות.
יש להם dip של 3db בין 2kh ל 4k. אודיסי קוראים לזה Midrange Compensation.
מציע שתבטל את זה ותראה איך זה נשמע לך. אם עדיין חסר לך גבוהים אתה יכול לשנות את ה target curve ולבדוק שוב.
מצרף פה כמה תמונות מהאפליקציה
-
- מסך פתיחה שממנו אתה בוחר באופציה Midrange Compensation
-
-
- ככה נראית ה target Curve עם Midrange Compensation ( מצב Flat )
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 22/08/2018 21:45, נערך 6 פעמים בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

המשך כי משום מה אי אפשר להעלות יותר משלוש תמונות ..
-
- ככה העקומה נראית בלי ה Midrange Compensation
-
- ואם פעם מישהו שאל את עצמו מה ההבדל בין audyssey flat ל audyssey reference אז ככה זה נראה
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·LiorShap כתב:תודה ליאור ,
היה ברשותו רסיבר של ימהה 3067.
מסקרן הנושא של הכיול והכיוונים דרך האפיליקציה.
רוצה להבין, צריך לרכוש גם את האפליקציה של אודיסי
שערן המליץ וגם את ה editor eq בנוסף?...
לא, זו אותה אפליקציה.
והדנון נשמע פחות בהיר מה 3067 ובטח מהאונקיו 929 שהיה לי, זה פשוט הסאונד שלו.
צריך להתרגל. ואם זה ממש חסר אז אין ברירה אלא להתחיל לשנות את ה Target Curve.
שים לב שיש Target Curve לכל רמקול.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי