מה אני מפסיד כשזה לא דו ערוצי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אתה מפסיד את תמונת הסטריאו שיוצרת את הבמה המוסיקלית מולך. לדעתי, סאונד רב ערוצי בהשמעת מקור שהוקלט בסטריאו פשוט הורס את הסאונד ומערבב הכל לסלט אחד גדול.
אם אתה רק שומע מוסיקה, אין צורך בסראונד. לפחות לא להקלטות סטריאופונית. סראונד זה לסרטים ולהקלטות רב ערוציות של SACD ו-DVD-A.
אם אתה רק שומע מוסיקה, אין צורך בסראונד. לפחות לא להקלטות סטריאופונית. סראונד זה לסרטים ולהקלטות רב ערוציות של SACD ו-DVD-A.
Silence speaks louder than words
אם המקור ה- CD נוצר מראש להשמעה באודיו רב ערוצי והמערכת מאוזנת ומכוילת היטב אתה לא "מפסיד" ואולי אפילו "מרוויח" את התחושה של הצליל שעוטף אותך מכל הכיוונים וגורם לך להיות מעורב ושקוע במוסיקה.
אבל, וזה אבל גדול, אם מדובר בעיבוד הצליל שבמקור יועד להיות דו ערוצי בלבד או שהמערכת לא מאוזנת ומכוילת היטב אז ההידהוד והצלילים שבוקעים מהרמקולים ההיקפיים נשמעים בצורה לא טבעית וזה מפריע להתרכז במוסיקה והתוצאה בהרבה מקרים פשוט לא נעימה לאוזן.
שלמה
אבל, וזה אבל גדול, אם מדובר בעיבוד הצליל שבמקור יועד להיות דו ערוצי בלבד או שהמערכת לא מאוזנת ומכוילת היטב אז ההידהוד והצלילים שבוקעים מהרמקולים ההיקפיים נשמעים בצורה לא טבעית וזה מפריע להתרכז במוסיקה והתוצאה בהרבה מקרים פשוט לא נעימה לאוזן.
שלמה
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
2 תשובות:
תשובה דיפלומטית יותר - תשווה בעצמך, ותשמע איך שאתה חושב שנשמע יותר טוב.
תשובה טכנית יותר - כאשר אתה לוקח דיסק של אודיו שהוקלט ומוקסס בסטריאו, הצורה הכי "מדוייקת" לשמוע אותו היא בסטריאו, ולא לתת למעבד סראונד להחליט מה ישמעו מאחורה ומה מקדימה, כך תחושת הבמה תצא מהמערכת כמו שהתכוון מי שעשה את המיקס (בהתאם לרמתה כמובן).
וכנ"ל לגבי השאלה ההפוכה:
אם המקור עבר מיקס לרב ערוצי הרסיבר/מעבד יעביר את המידע לערוצים השונים ע"פ מה שמופיע במקור.
בקיצור שני רמקולים מספקים לסטריאו.
5+ טובים לפורמטים האחרים DTS DD וכו'.
וע"פ מצב הרוח שלך תוכל לדמות מסטריאו סרואנד וגם להיפך.
תשובה דיפלומטית יותר - תשווה בעצמך, ותשמע איך שאתה חושב שנשמע יותר טוב.
תשובה טכנית יותר - כאשר אתה לוקח דיסק של אודיו שהוקלט ומוקסס בסטריאו, הצורה הכי "מדוייקת" לשמוע אותו היא בסטריאו, ולא לתת למעבד סראונד להחליט מה ישמעו מאחורה ומה מקדימה, כך תחושת הבמה תצא מהמערכת כמו שהתכוון מי שעשה את המיקס (בהתאם לרמתה כמובן).
וכנ"ל לגבי השאלה ההפוכה:
אם המקור עבר מיקס לרב ערוצי הרסיבר/מעבד יעביר את המידע לערוצים השונים ע"פ מה שמופיע במקור.
בקיצור שני רמקולים מספקים לסטריאו.
5+ טובים לפורמטים האחרים DTS DD וכו'.
וע"פ מצב הרוח שלך תוכל לדמות מסטריאו סרואנד וגם להיפך.
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com
http://www.mabel-tech.com
שלום
יש לי כרגע בסלון דנון 1500pma חדש
וגם רסיבר ימהה rx-v3200 מחוברים
לזוג רמקולים .וכבר שבוע אני מקשיב לשניהם ולא שומע שום הבדל בסטריאו
אולי האוזניים שלי לא הכי רגישות ואני פריק של סטריאו אבל רבותיי אני לא שומע הבדל.
עמית
.
אולי האוזניים שלי לא הכי רגישות ואני פריק של סטריאו אבל רבותיי אני לא שומע הבדל.
עמית
.
תשובה ושאלה
אני מעריך שאוזן זה דבר שמתרגל - זה קצת קשה בהתחלה להבחין אבל הזמן עושה את שלו.
ובנוסף יש לי שאלה לגבי MP3 - שזה הדבר העיקרי אותו אני שומע, כמה איכות נעלמת לי בדרך?
איזה רסיבר יכול להתאים לי (תקציב סביב ה 2000 ש"ח)?
ערן
ובנוסף יש לי שאלה לגבי MP3 - שזה הדבר העיקרי אותו אני שומע, כמה איכות נעלמת לי בדרך?
איזה רסיבר יכול להתאים לי (תקציב סביב ה 2000 ש"ח)?
ערן
אם אתה לא שומע הבדל ואתה לא חושב שיש הבדל - תעשה לעצמך טובה תעצור כאן זה יחסוך לך הרבה כסף (תאמין לי).amitbak כתב:שלום
עמית
....
הייתי במצב הזה לא מזמן וכעת כל הזמן התקציב שלי עבור הסטריאו עולה ועולה (עדיין בחיפוש אחר רמקולים, הגברה, מקור, כבלים .... )
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
עמית,
אתה תמיד יכול לקפוץ לשמוע מוזיקה שאתה מכיר במערכת איכותית - בחנות שמתמחה בנושא או אצל אחד החברים (לי עוד אין למה להציע - אני עוד בחיפושים). כך תוכל לדעת למה ניתן להגיע - לדעתי זה לא רק הנושא של הדו-ערוצי או לא, זה כל ה SETUP.
אתה תמיד יכול לקפוץ לשמוע מוזיקה שאתה מכיר במערכת איכותית - בחנות שמתמחה בנושא או אצל אחד החברים (לי עוד אין למה להציע - אני עוד בחיפושים). כך תוכל לדעת למה ניתן להגיע - לדעתי זה לא רק הנושא של הדו-ערוצי או לא, זה כל ה SETUP.
החיים זה מה שקורה לנו,
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
MetalliJoe כתב:אתה מפסיד את תמונת הסטריאו שיוצרת את הבמה המוסיקלית מולך. לדעתי, סאונד רב ערוצי בהשמעת מקור שהוקלט בסטריאו פשוט הורס את הסאונד ומערבב הכל לסלט אחד גדול....
מה שמוקסס בסטריאו צריך לשמוע בסטריאו. רות סוף נקודה. ( מאותה סיבה שלא יעלה בדעתך לשמוע את זה במונו )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עמית,amitbak כתב:שלום
עמית
....
אתה תרגיש הבדל מהותי בין רסיבר (טוב) למגבר סטריאו ברמת המחירים (על מגבר) הגבוהה בהרבה ממחיר המגבר שלך – וגם בתנאי שיש לך רמקולים טובים ומתאימים למגבר. לא מזמן לקחתי הביתה לבדיקה מגבר Musical Fidelity5 (מחירו 15K) וניסיתי לשדך אותו לרמקולים Klipsch RF15. המגבר המעולה הזה נשמע בדיוק כמו הרסיבר שלי (ואפילו יותר גרוע)...
ויטלי