החיבור כיום נעשה דרך בזק (אינטרנט ותשתית) במהירות 100 מגה (אפקטיבית הרבה פחות...). המודם (המחובר למחשב) הוא המודם הרגיל של בזק, דגם N600, ויושב בממ"ד. כבל רשת עובר דרך הקירות לסלון, ומתחבר דרך סוויץ' (TP-Link 5 Port Gugabit Desktop Switch) לראוטר המשמש כ-access point (מכשיר Tp-Link 300Mbps Wireless N Access Point).
מבחינת מכשירים חכמים, כרגע מדובר ברמקול JBL משולב גוגל הום, שואב אבק רובוטי, 2 מצלמות, טלוויזיות חכמות (שלא ממש עושות שימוש בחיבור לאינטרנט) ובדרך גם ברודילנק RM mini3 לשליטה במזגן (וכמובן טלפונים שמחוברים לרשת וכו'). אני מתכנן להוסיף בקרוב גם נורות חכמות (עצמאיות כמו של שיאומי או באמצעות האב כמו של פיליפס, עוד לא החלטתי) ואולי עוד 2 עוזרות חכמות.
ועכשיו לקשיים: המודם הרגיל יוצר 2 רשתות - 2.4 ו-5. את ה-5 כמעט שלא קולטים מחוץ לממ"ד משום מה (בניגוד ל-2.4 שנקלטת טוב) ולכן כמעט כל המכשירים מחוברים ל-2.4. הרשת שיוצר הראוטר הנוסף מאוד לא יציבה - מהירות הגלישה משתנה באופן תדיר ופעם בכמה שבועות פשוט מפסיקה לעבוד ואני צריך להגדיר את המכשיר מחדש דרך המחשב. גם מבחינת הטווח היא גבולית לקצה של הבית (בית סטנדרטי של 5 חדרים, קומה אחת).
אשמח להמלצות/רעיונות בנוגע להגדרות חלופיות/ראטורים מומלצים שונים וכד', גם לאור זאת שהרבה מכשירים יחסית הולכים להיות מחוברים לרשתות (אני רחוק מלהיות מבין גדול בתחום...
תודה רבה מראש!