מחפש AP של UBIQUITI שיתאים ל ERLITE 3

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

אני אמור לקבל ERLITE 3 מחול בשבועות הקרובים, ואשמח לקבל המלצה על AP מאותה חברה שאינו יקר ויעבוד לצורך בדיקות בשימוש ביתי קל והכרת המערכת. אפשר גם משהו משומש, העיקר שיעבוד עם מערכת ההפעלה של UBIQUITI.

תודה

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2 

@Fish72
· טוב, מצאתי מישהו שמוכן לבנדל יחד ERLITE 3 + שתי יחידות UAP וגם NANOSTATION בזול.

תודה

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #3 

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@ValorHeart
· תודה VALOR. זה לא דחוף לי אז הזמנתי הכל מחול וחבר יביא לי את זה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

Fish72 כתב:@Fish72
· טוב, מצאתי מישהו שמוכן לבנדל יחד ERLITE 3 + שתי יחידות UAP וגם NANOSTATION בזול.

תודה
...
·מאיפה קנית?

יש לי AP-AC-PRO.
רציתי להוסיף עוד AP.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #6 

@Fish72
·

רק כך בחשבון שמדובר על נתב בעל משאבי חומרה חלשים במיוחד. זו גם הסיבה שמוצר זה מתומחר בפחות מ 100$. למשל CPU שלו הוא במהירות של 500MHZ, שזה פחות משמעותית ממה שקיים היום בכל נתב ביתי הכי פשוט. כך שלא צריך לצפות ממוצר זה ליותר מדי וגם מבחינת יציבות שלו גם לא מדובר על מוצר שהוא יציב מי יודע מה. בקשר לנקודות גישה, אז כל הנקודות גישה שיהיו מחוברות עליו בכלל לא יהיו קשורות עליו ישירות, בגלל שנתב זה לא יכול לשמש לניהול של רשת אלחוטית. למשל אפילו נתב ביתי פשוט כמו C7 של TPLINK יכול לנהל את האבטחה של הרשת האלחוטית, אם מתקינים עליו את OPENWRT ואת מודול של FreeRADIUS, שיכול דרכו לזהות משתמשים של כל נקודת גישה.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@zovirax
· קניתי יחידות פשוטות יותר ממה שיש לך דרך איביי עם שילוח לארה"ב.

@sys_admin
- תודה

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

@sys_admin

ה AP הוא לא זה שמנהל את הרשת האלחוטית?

המחשבה שלי היא לקחת pfSense בנוסף לשתי יחידות AP של UBIQUITI
(אחת כבר יש AP-AC-PRO)

@Fish72
קנית את ה LITE?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #9 

sys_admin כתב: רק כך בחשבון שמדובר על נתב בעל משאבי חומרה חלשים במיוחד. זו גם הסיבה שמוצר זה מתומחר בפחות מ 100$. למשל CPU שלו הוא במהירות של 500MHZ, שזה פחות משמעותית ממה שקיים היום בכל נתב ביתי הכי פשוט. כך שלא צריך לצפות ממוצר זה ליותר מדי וגם מבחינת יציבות שלו גם לא מדובר על מוצר שהוא יציב מי יודע מה. בקשר לנקודות גישה, אז כל הנקודות גישה שיהיו מחוברות עליו בכלל לא יהיו קשורות עליו ישירות, בגלל שנתב זה לא יכול לשמש לניהול של רשת אלחוטית. למשל אפילו נתב ביתי פשוט כמו C7 של TPLINK יכול לנהל את האבטחה של הרשת האלחוטית, אם מתקינים עליו את OPENWRT ואת מודול של FreeRADIUS, שיכול דרכו לזהות משתמשים של כל נקודת גישה.
...
·

כבר אמרתי בעבר, אבל אני שוב מציע: אם אתה לא מכיר את הראוטר, אנא המנע ממתן המלצות שגויות...

הנה מה שכתבתי בפעם שעברה (מאז כבר יצאו כמה וכמה עדכוני תוכנה, ואף דגמי חומרה חדשים):

מדובר על נתב יציב לחלוטין וחזק ביותר, שמגיע לביצועים של מיליון פקטים לשניה:
https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-lite

הנה כמה מבחני ביצועים לראוטר הזה (גירסת תוכנה ישנה, מלפני כשנתיים וחצי):
http://blog.linitx.com/ubiquiti-edgerou ... ce-testing

כאן יש השוואת ביצועים לראוטרים (יקרים בהרבה, כמובן) של סיסקו וג׳וניפר:
https://dl.ubnt.com/Tolly212127Ubiquiti ... rmance.pdf

מערכת ההפעלה היא fork של Vyatta, והיא פשוט חזקה ביותר, יציבה ועשירה בתכונות ואפשרויות קינפוג. לא מכיר הרבה ראוטרים ב-$99 שתומכים ב-BGP או OSPF. החברה (Ubiquiti) פשוט הוסיפה ממשק גרפי לקינפוג האפשרויות השימושיות ביותר. כמובן שעדיין יש גישה לממשק שורת-פקודה מורכב במיוחד. כאן יש מדריך ל-CLI של Vyatta (גירסה ישנה במקצת). למדריך יש יותר -1500 עמודים...
http://plonetest.univ-pau.fr/doc/folder ... 3_v02.pdff

כמובן שיש תמיכה ב-VLAN, או ב-Load Balance בין שני ספקי אינטרנט.

לחברה יש פורום תמיכה מעולה ופעיל מאוד ברמה טכנית גבוהה ביותר. לא ראיתי שום פורום תמיכה של חברה מסחרית שאפילו מתקרב לרמה הזאת. הנה דוגמה ל-release notes מפורט (של הגירסה האחרונה). ניתן לראות בבירור שהחברה מקשיבה למשתמשים, ואף נותנת להם קרדיט. דרך אגב, בגירסה הזאת נוספה תמיכה ב-MPLS...
http://community.ubnt.com/t5/EdgeMAX-Up ... -p/1490756

אני משתמש בראוטר הזה כבר שלוש שנים ומאוד מרוצה.
לפניו היה לי את ה-Juniper SRX210HE, ולפני הג׳וניפר השתמשתי בסיסקו ASA 5505. ה-EdgeRouter טוב משניהם משמעותית. כפי שאפשר לנחש, יש לי ניסיון לא מועט ברשתות, וזה גם המקצוע שלי.

כרגע הוא אצלי עם uptime של יותר משמונה חודשים. הסיבה היחידה לריסטרט האחרון היא עדכון תוכנה.

Batnun

.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #10 

sys_admin כתב:@Fish72
·

רק כך בחשבון שמדובר על נתב בעל משאבי חומרה חלשים במיוחד. זו גם הסיבה שמוצר זה מתומחר בפחות מ 100$. למשל CPU שלו הוא במהירות של 500MHZ, שזה פחות משמעותית ממה שקיים היום בכל נתב ביתי הכי פשוט. כך שלא צריך לצפות ממוצר זה ליותר מדי וגם מבחינת יציבות שלו גם לא מדובר על מוצר שהוא יציב מי יודע מה.
...

מה זה השטויות האלה ?
ממתי משווים מעבדים בעלי ארכטקטורות שונות לפי ה-CLOCK ?

הנתב מגיע לביצועים של Million PPS ומקבל ציונים גבוההים בכל בדיקת ביצועים, לדוגמה :
https://www.smallnetbuilder.com/lanwan/ ... ed?start=1

שלא נדבר על הקונפיגורציות שיש בראוטר...

הראוטר אצלי שנתיים, עם 0 בעיות יציבות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@Batnun
·
הסברתי לך כבר הכל בפעם שעברה לפני זמן רב לפרטי פרטים, כולל נימוקים וקישורים למפרטים ולציטוטים מאתר יצרן שמודע שהוא מנסה להתמודד עם חוסר היציבות של המוצר. מן הסתם, שהמשאבי חומר של אותו המעבד נשארו זהים, רק שהיום הם עוד יותר מגוחכים. ואם לא הבנת את זה אז, זה לא אומר שאני אצטרך לחזור על זה מחדש על כל ההסברים וקישורים.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

sys_admin כתב: הסברתי לך כבר הכל בפעם שעברה לפני זמן רב לפרטי פרטים, כולל נימוקים וקישורים למפרטים ולציטוטים מאתר יצרן שמודע שהוא מנסה להתמודד עם חוסר היציבות של המוצר. מן הסתם, שהמשאבי חומר של אותו המעבד נשארו זהים, רק שהיום הם עוד יותר מגוחכים. ואם לא הבנת את זה אז, זה לא אומר שאני אצטרך לחזור על זה מחדש על כל ההסברים וקישורים.
...
·

הנה הפוסט שלי מהפעם שעברה. אין שום תגובה שלך:

https://www.hometheater.co.il/vp2439735#2439735

והנה סקירה של האתר המוערך SmallNetBuilder, שמתמחה בסקירות של ראוטרים:

https://www.smallnetbuilder.com/lanwan/ ... ed?start=1

Batnun

.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

zovirax כתב:@sys_admin

ה AP הוא לא זה שמנהל את הרשת האלחוטית?

המחשבה שלי היא לקחת pfSense בנוסף לשתי יחידות AP של UBIQUITI
(אחת כבר יש AP-AC-PRO)
...
·

ה AP הוא זה שמגשר בין רשת קווית ואלחוטית ו"משדר את הרשת האלחוטית לאוויר". אבל מי שמנהל את ה AP , לצורך אימות של שמות משתמשים, סיסמאות והצפנה, זה שרת RADIUS. אם אתה משתמש ב PFSense , אז ניתן להריץ עליו את RADIUS והוא זה שיכול כבר לזהות את כל הלקוחות של נקודות גישה. מצורף תרשים שמסביר את הנושא.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

@sys_admin
אתה בטוח? כי הגדרתי את ה AP המסויים הזה עם SSID וסיסמה והצפנה עם האפליקציה .
בנוסף אני יכול להראות איזה device מחובר ובאיזה ערוץ
לעולם לא הגדרתי בראוטר שלי RADIUS Server
נערך לאחרונה על ידי zovirax ב 21/08/2018 11:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

שוב, לא מדויק. שרת Radius אמנם יכול לשמש לניהול משתמשים, אך לצורך ניהול וקינפוג AP של Ubiquiti יש להתקין את תוכנת הניהול UniFi Controller, על מחשב מקומי או מכונה וירטואלית (Ubiquiti גם מציעים ניהול מבוסס ענן).
ישנן גם אפליקציות לטלפון שמציעות קינפוג בסיסי.

הנה סקירה (מעט ישנה) של ה-AP ותוכנת הניהול:

https://arstechnica.com/gadgets/2015/10 ... i-gear-is/

Batnun

.
נערך לאחרונה על ידי Batnun ב 21/08/2018 11:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

@Batnun כך עשיתי אצלי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

zovirax כתב:@sys_admin
אתה בטוח? כי הגדרתי את ה AP המסויים הזה עם SSID וסיסמה והצפנה עם האפליקציה .
בנוסף אני יכול להראות איזה device מחובר ובאיזה ערוץ
לעולם לא הגדרתי בראוטר שלי RADIUS Server
...
·

מדובר על דבר הכי בסיסי ברשת אלחוטית. כאשר יש לך יותר מ AP אחד ואתה לא רוצה מן הסתם להגדיר בכל אחד מהם את הסיסמאות גישה ויש לך יותר ממשתמש אחד ברשת אלחוטית ולכל משתמש נפרד אתה רוצה להגדיר סיסמה משלו, שאם הוא ירצה גם לשנות אותה לא צריך יהיה לעשות את כל זה בכל נקודת גישה או, אם אתה רוצה לחסום משתמש אלחוטי מסויים, בכל הנקודות גישה של רשת אלחוטית שלך, מבלי שכל שאר המשתמשים יחסמו, ללא השרת RADIUS זה לא אפשרי. והיום בדרך כלל כל רשת אלחוטית ביתית כוללת יותר מנקודת גישה אחת ויותר ממשתמש אלחוטי אחד.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

sys_admin כתב: מדובר על דבר הכי בסיסי ברשת אלחוטית. כאשר יש לך יותר מ AP אחד ואתה לא רוצה מן הסתם להגדיר בכל אחד מהם את הסיסמאות גישה ויש לך יותר ממשתמש אחד ברשת אלחוטית ולכל משתמש נפרד אתה רוצה להגדיר סיסמה משלו, שאם הוא ירצה גם לשנות אותה לא צריך יהיה לעשות את כל זה בכל נקודת גישה או, אם אתה רוצה לחסום משתמש אלחוטי מסויים, בכל הנקודות גישה של רשת אלחוטית שלך, מבלי שכל שאר המשתמשים יחסמו, ללא השרת RADIUS זה לא אפשרי. והיום בדרך כלל כל רשת אלחוטית ביתית כוללת יותר מנקודת גישה אחת ויותר ממשתמש אלחוטי אחד.
...
נדיר מאוד שברשת אלחוטית ביתית תהיה לכל משתמש סיסמה משלו... זה יותר נפוץ באירגונים.

Batnun

.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

Batnun כתב:שוב, לא מדויק. שרת Radius אמנם יכול לשמש לניהול משתמשים, אך לצורך ניהול וקינפוג AP של Ubiquiti יש להתקין את תוכנת הניהול UniFi Controller, על מחשב מקומי או מכונה וירטואלית (Ubiquiti גם מציעים ניהול מבוסס ענן).
ישנן גם אפליקציות לטלפון שמציעות קינפוג בסיסי.

הנה סקירה (מעט ישנה) של ה-AP ותוכנת הניהול:

https://arstechnica.com/gadgets/2015/10 ... i-gear-is/

Batnun

.
...
·

חבל לכתוב שטויות, אם אתה לא מבין דברים הכי פשוטים בתקשורת מחשבים. ללא שרת RADIUS אף נקודת גישה לא יכולה לזהות בצורה תקנית אף משתמש בצורה מרכזית ועל בסיס של משתמש ולא כסיסמה משותפת לכל המשתמשים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

Batnun כתב:
...
...
נדיר מאוד שברשת אלחוטית ביתית תהיה לכל משתמש סיסמה משלו... זה יותר נפוץ באירגונים.

Batnun

.
...
·

עוד הפעם אתה כותב דברים לא נכונים. היום ברשת ביתית דבר הכי בסיסי לצורך נוחות של שימוש הוא שלכל משתמש יש סיסמה משלו, והסיבות לזה כבר הסברתי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”