חדש בתחום - המלצה על מכונה + מטחנה עד 3500₪

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Roeeshuch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אחרי הרבה מאוד חפירה ברשת טרם הצלחתי להגיע להחלטה איזו מכונה מתאימה לי…

אני מחפש משהו שלא יצריך יותר מידיי התעסקות ושלא יהיה צורך להמתין יותר מ 3 דקות עד שהמכונה תהיה מוכנה להפעלה אך במקביל להנות ממכונה שתוציא אספרסו והפוך איכותיים.

אני בכיוון של breville bes870, למרות שקראתי שהיא לא הכי הכי אבל יכול להיות שהיא מספיקה לי ותהיה שדרוג ביחס למצב הנוכחי…
עבר לי בראש גם הרעיון לאוסקר 2 אבל אז העסק נהייה קצת יותר יקר כי גם צריך להוסיף מטחנה ולא יודע אם מתאים כרגע לתקציב…

חשוב לציין:
- אני ללא ידע כלל בהכנת קפה.
- כרגע עם מכונה של נספרסו.
- שימוש של כ- 2 הפוך ו 2 אספרסו ביום.
- מעדיף לקנות חדש.

השאלות שלי:
- מה לדעתכם יכול להתאים לי? יש אופציות נוספות?
- אם אני הולך על האוסקר 2 ללא מטחנה (קונה קפה טחון) זה דבילי ?
- האם המכונות האלה מתאימות לאחד שלא הכין בחיים קפה במכונה ? (אך עם חוש טוב)
- לא מצאתי מידע של כמה זמן לוקח להן להיות מוכנות מרגע ההפעלה, אשמח אם מישהו יודע להגיד.

תודה

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

גם אני קניתי Rancilio Silvia + Rocky, לפני כ10 שנים, ללא ידע באיך עובדים עם מכונה (מעבר ללהסתכל בקנאה בבריסטות בבתי קפה).
זה תהליך למידה, התפתחות והנאה :D

בתקציב שלך אפשר לקחת מכונה נחמדה של LELIT (אפילו עם PID) - דגם PL41TEM - כ2400 ש"ח
מטחנה - Ascaso I-Mini / La-Pavoni KUBE MILL / Lelit PL043MMI במחיר כ 900-1300 ש"ח

למכונה לוקח מינימום של 15-20 דקות עד שהיא מתחממת לגמרי. בדרך כלל ממליצים על 30-40 דקות אפילו.
על מכונת הLELIT שציינתי למעלה כתוב שהיא מתחממת תוך 3 דקות, אך אינני מאמין לכך. יכול להיות שהדוד מגיע לטמפרטורת קפה תוך 3 דקות - אבל יש צנרת וראש חליטה שצריכים גם להתחמם. בכל מקרה נשמע שהמכונה תתחמם יחסית מהר מהרגיל.

אם תחליט על אוסקר 2 - אין טעם לוותר על מטחנה ולקנות קפה טחון. זה מפספס לגמרי את הנקודה.
איכות המטחנה יותר קריטית מאיכות מכונת הקפה ברמה הזאת של מחיר, אז אם תחליט לקחת אוסקר 2 - אני ממליץ לתכנן בעתיד הקרוב רכישת מטחנה טובה באיזור ה1500 ש"ח.

נועם.

Roeeshuch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה נועם

אבדוק לגבי המכונה של Lelit, מבין המטחנות שהמלצת איזו עדיפה ביותר ?
אני דווקא אוהב את הרעיון שמכונה והמטחנה יהיו של אותה חברה (שריטה קלה), השאלה איך המטחנה של Lelit?

אני מבין שלדעתך אסור לי להתקרב ל Breville bse870?

תודה

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

הרוקי היא מטחנה בסדר אבל מאוד מוגבלת בעיקר בגלל שהיא לא רציפה וזה מינוס ענק לדעתי.
אם יש בתקציב מכונה עם בקר pid עדיף ללכת עליה זה יקל על הלמידה ויעשה קפה יותר יציב מה שקשה יחסית לעשות עם מכונות sb קטנות.
המטחנה של לליט היא בסדר גמור לדרגת כניסה, אם לא תקבל שדרגת רצינית היא צריכה להספיק.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

Roeeshuch כתב:תודה על התשובה נועם

אבדוק לגבי המכונה של Lelit, מבין המטחנות שהמלצת איזו עדיפה ביותר ?
אני דווקא אוהב את הרעיון שמכונה והמטחנה יהיו של אותה חברה (שריטה קלה), השאלה איך המטחנה של Lelit?

אני מבין שלדעתך אסור לי להתקרב ל Breville bse870?

תודה
...
·מכונת הBreville המשולבת בהחלט תשדרג אותך מבחינת איכות ורמה - אך רמת הדיוק והאופציות בטחינה יהיו גבוהות יותר אם תקנה מכונה ומטחנה ייעודיות.

ברגע שאתה עובר מקפסולות או קפה טחון מראש - לקפה טחון טרי לפי מנה, ומכונת אספרסו "בסדר" - אתה בעולם אחר 8)
אני לא מכיר את המטחנה של LELIT בצורה אישית, אבל היא נראית בסדר גמור לרמת התחלה+, ואמורה לתת לך אחלה קפה יחד עם המכונה שלהם.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #6 

אני מכיר מי שמשתמשת ומרוצה מאוד מהברוויל 870, וזכור לי שקראתי ביקורות לא טובות על הללית (בעיקר על בעיות יציבות טמפרטורה חמורות שהופכות את ה-PID לחסר תועלת בפועל). מבין שתי אלה הייתי הולך על הברוויל, למרות המטחנה המובנת שקצת מסבכת שדרוגים בעתיד.

Batis
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

לא בתור המלצה, רק בתור עצה....
אם החלטת ללכת על הBreville אז לך על אמזון
https://www.amazon.co.uk/Sage-BES875UK-Barista-Express-Stainless/dp/B077YZXR1W
משמעותית יותר זול מבארץ ודגם חדש יותר
עם מנויי פריים יהיה אפילו זול יותר

Roeeshuch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אשמח לשמוע עוד דעות

ההתלבטות היא בין ה Lelit + מטחנה של Lelit
או
Breville bes870 / sage bes875uk
(ה sage הוא דגם חדש יותר - קנייה מאמזון)

תודה לעוזרים

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”