המלצה על מכונת קפה מנוף - בזרבה?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
יובלים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127

שליחה

שלוםן לכולם,

ברצוני להחליף את הE61 הישנה והטובה שלי לאחר כ-13 שנה.
חשבתתי לעבור למכונת מנוף כדי לגוון את הניסיון עם מכונות קפה ובתקווה לקפה יציב יותר לאורך השנים.

אנ מתלבט בין שתי אופציות למכונות מנוף

1. בזרה: https://goo.gl/zpAbMQ
2. מכונתה בבניה מקומית של אילן אזולאי על בסיס היוליה אבל עם ראש מנוף: http://www.coffeegallery.co.il/pages.aspx?pid=274

וגם אופציה להישאר עם E61 ולרכוש את המילאנו: https://goo.gl/tHCvtA

אציתי לשמוע את דעתכם בעיקר בנושאים הבאים:

1. גודל דוד. הדוד של ילן מגיע בגודל 4.7. לא "אובר קיל" למשתמש בייתי? אני היום רק עם דוד 2 ליטר סטנדרטי שעושה את העבודה למעט חליטה לקבומה גדולה של אורחים שאז צריך הרבה יותר קיטור
2. הכרות אישית עם המכונות המדוברות
3. האם מנוף אכן יותר "יציבה" באיכות הקפה?
4. לא ברור לי מדוע צריך משאבה בבזרה כאשר יש מנוף

תודה

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov

שליחה

בגדול בזרה עובדת עם משאבה אם אתה עובד דרך המיכל ולא חיבור ישיר כי צריך ליצור איזשהו לחץ מים כדי למלא את הדוד.
המכונה של אילן היא בטח חיבור ישיר ולכן אין משאבה.
בבזרה סטרגה ניתן לעבוד עם חיבור ישיר ללא משאבה.
אני אישית די אוהב את המשאבה זה נחמד אפשר לגוון עם הפרופיל חליטה.
הסטרגה היא אחלה של מכונה במחיר מעולה לדעתי. את שלי ייבאתי מחול מתחת ל7 שקל לדעתי לכיוון של ה6.5

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

4.7 ליטר זה לגמרי אובר קיל בשביל משתמש ביתי. גם זמן חימום ארוך וגם צריכת חשמל גבוהה לאורך זמן.
נערך לאחרונה על ידי danimili ב 20/08/2018 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov

שליחה

האמת היא שאין באמת צורך לדוד כזה אם אתה לא עושה הרבה כוסות ברצף.
הייתרון היחידי הוא שתהיה לך הקצפה מאוד מאוד חזקה
יש לך עוד כמה מכונות מנוף.
יש גם את הלונדוניום.
השאלה האמיתית היא למה אתה מצפה?
מכונת מנוף תנפיק קפה שונה ממכונת משאבה בגלל פרופריל חליטה שונה לגמרי, זה קפה יותר רך.
בעיקרון עם מכונת מנוף אתה לא מקצין טעמים מה שיוצר בעיני טעם יותר טוב לקפה, אבל זה בא קצת על חשבון גוף מה שמכונות משאבה מצטיינות בו.
עם מנוף יהיה לך יותר קל להתנסות בקליות בהירות יותר.

יובלים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@RuslanAbramov
·
לגבי הדוד, אכן מסכים. חבל שאילן מייצר רק בגודל כזה, אבל ככל הנראה שהשוק קשה. מה שבטוח עפ"י סקירת הרכיבים שראיתי כאשר המכונה הייתה "ערומה" הוא משתמש ברכיבים איכותיים.

ולעיניין המנוף לעומת E61, אינני יכול לומר באופן מובהק שאני יודע לאן אני נכנס.... הסיבה לבדוק מנוף היא שהיה לי כבר ניסיוןם עם E61 במשך שנים ארוכות (ניסיום טוב חייב לומר). אבל בא לי לנסות נשהו חדש.

העובדה שמכונת מנוף לא עושה שימוש במשאבה, נותנת יתרון קל בעיקר שהיה לי ניסיון לא משהו עם המשאבות של המכונה שלי (החלפתי כל כמה שנים משאבה). בתקווה שמכונת המנוף תהיה יותר יציבה בהיבט הזה.

לא מזמן עברתי מרכב יפני אחרי הרבה מאוד שנים לרכב צרפתי ... לא ידעתי למה אני נכנס .. אבל מאוד מרוצה מההחלטה (וסליחה אם הדוגמא א ממש מקבילה לעיניין הקפה :-))

אבדוק את האופציות השונות שרשמתם. ועפ"י סקירות אחרות שקראתי כאו (וכבר השפקתי לבדוק) המחירים בחו"ל כולל משלוח ומע"מ רכן יותר זול. חבל שזה השוק הישראלי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

אני לא חושב שכדאי לך להחליף E61 אלא להוסיף מכונת מנוף. לך על Flair אם אתה מחפש משהו קומפקטי ולא יקר, או מכונה של אלקטרה או לא-פאבוני אם אתה מוכן להתפשר קצת על קומפקטיות ומחיר עבור נוחות (האלקטרה הכי נוחה וחזרתית מבין השלוש). מכונות כמו הסטרגה והלונדוניום עולות הרבה יותר ותופסות הרבה יותר מקום, מה שהופך את הרעיון של שתי מכונות זו לצד זו לפחות מעשי.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344

שליחה

@boren
מה קשור FLAIR??
והמכונות שהצעת (אלקטרה ולה-פאבוני) ממש לא ברמה שהבחור מחפש, ונראה שהוא יודע מה הוא רוצה.

@יובלים
אני גם חושב על המכונה של אילן (לעשות טרייד-אין על הצ'ימבלי שלי), ומהיכרות אישית עם אילן המכונות שלו הם ברמה גבוהה מאוד גם מבחינת הרכיבים (דוד נירוסטה, למשל) וגם באיכות הבניה. בנוסף, הוא אדם חביב ושירותי.

מכונה נוספת שתפסה את עיני היא פרופיטק 800 פרו.

יובלים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@chomergir
·
אני מסכים לגמרי לגבי כל מה שאמרת על אילן! עזר לי בעבר לתקן את המכונה שלי וייעץ לי גם כשידע כי אני מתקן לבד...

לגבי המכונה עצמה, היא עם דוד נחושת ולא נירוסטה (ראיתי אוןתה בשלבי בניה), ואכן כפי שכתבתי קודם, הרכיבים אכן נראים איכותיים.
ההתלבטות שלי עדיין לגבי גודל המכונה (כ-10 ס"מ יותר רחבה מהמכונה שיש לי היום - euro2000) וגודל הדוד.

אני משווה את פנים המכונה של אילן (מרווח ונקי) לזו שמישהו פרסם כאן לפני כמה ימים "Lelit Bianca PL162T DB" זה כמו להשוות מחנה פליטים (רק בהיבט של הבלאגן והצפיפות) לקיסריה!

הפרו-800 נראית אופציה מצויינת.

ממשיכים לבדוק אופציות .. גם בחול לצערי (שירות ורמת סיכון מסויימת) ושמחתי (מחיר ומגוון)

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני בעלים מאוד מרוצה של הפרופיטק 800
קניתי בארץ אצל אלון מקדמה קפה.
אם תרצה מוזמן לנסות אני מרעננה
בהצלחה
אגב הייתה לי בעבר סטרגה ויש לי גם עדיין את הלה פאבוני וכל אחת מהן מיוחדת בפני עצמה ושונה מהאחרות למרות שכולן מכונות מנוף.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

chomergir כתב:@boren
מה קשור FLAIR??
...
הקשר פשוט מאוד - מדובר במכונת מנוף קומפקטית מאוד שנותנת תוצאה שונה מאוד ממכונת ה-E61 שלו ולא דורשת וויתור על המכונההקיימת שלו (כתוצאה מבעיית מקום שצפויה להיות עם מכונות גדולות).
והמכונות שהצעת (אלקטרה ולה-פאבוני) ממש לא ברמה שהבחור מחפש, ונראה שהוא יודע מה הוא רוצה.
...
אני לא רוצה לנחש מה הוא יודע, ו"לא ברמה" זו אמירה כללית ודי חסרת משמעות. מה שאני יודע זה שאם הוא יוותר על מכונת ה-E61 שלו עבור מכונת מנוף גדולת מימדים יש סיכוי לא מבוטל שהוא ייתחרט על המעבר. הפתרונות שאני מציע נותנים לו את התוצאה של מכונת מנוף מבלי הסיכון שבוויתור על מכונת ה-E61.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 23/08/2018 0:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

יובלים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@shlomima
·
אני מהרצליה ואשמח להגיע. אצור קשר.

יובלים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shlomima כתב:אני בעלים מאוד מרוצה של הפרופיטק 800
קניתי בארץ אצל אלון מקדמה קפה.
אם תרצה מוזמן לנסות אני מרעננה
בהצלחה
אגב הייתה לי בעבר סטרגה ויש לי גם עדיין את הלה פאבוני וכל אחת מהן מיוחדת בפני עצמה ושונה מהאחרות למרות שכולן מכונות מנוף.
...
·מעניין מדוע החלפת את הסטרגה לפרופיטק? יכול לנדב קצת פרטים?

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

את הסטרגה מכרתי בזמנו לחבר מהפורום (שנהנה ממנה עד היום לדעתי) מסיבה רפואית שבגללה לא יכולתי לשתות קפה. אחרי כמעט שנתיים חזרתי לתחביב ואז קניתי את הפרופיטק שהיא מכונת מנוף קלאסית עם ראש בוסקו בחיבור ישיר ללא משאבה :)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”