התלבטות של מערכת קולנוע ביתי, איפה לשדרג.
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם, אשמח את לקבל את העזרה שלכם, או יותר נכון את דעתכם.
(כמובן שהכל זו דעה אישית וטעם אישי)
אז ככה בסלון של 2.80 רוחב על 5 מטר אורך (ספה לקראת סוף הקיר)
מצב נתון הוא denon 1400h (כנראה ישודרג בעתיד).
השאלות הן כאלו:
1. הסאב svs sb 1000, האם כדאי להוסיף עוד סאב? ואם כן האם חייב אותו אחד בדיוק?
2. הקדמיים שלי Svs prime bookshelf
סראונדים Svs prime satellite
סנטר Svs ultra center.
השאלה היא האם רק להוסיף אטמוס prime elevation או אחרים יעודיים לזה? או... וזו השאלה, האם להפוך את הקדמיים הללו לסראונדים ולשים את ה satellite כאטמוס (האם הם בכלל יעשו את העבודה?) ולקנות קדמיים רציניים יותר?
ועד כמה זה יעשה שינוי בחלל הנתון.
תודה רבה לעוזרים.
השאלות הן כאלו:
סנטר Svs ultra center.
השאלה היא האם רק להוסיף אטמוס prime elevation או אחרים יעודיים לזה? או... וזו השאלה, האם להפוך את הקדמיים הללו לסראונדים ולשים את ה satellite כאטמוס (האם הם בכלל יעשו את העבודה?) ולקנות קדמיים רציניים יותר?
תודה רבה לעוזרים.
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

מרגיש שאני מקבל סאונד... אבל חסר לי קצת באס נמוך כזה שנותן לך את הדפיקות על הלב לא רק בעוצמת מטורפת.
וחסר לי הרגשה שהסאונד עוטף אותך... כאילו שומעים טוב והכל אבל לא מרגיש לי ממש שאתה נמצא בתוך הסצנה (זה בסרטים).
במוזיקה מרגיש שחסרה קצת נשמה... קצת להרגיש את השיר.
יש לי כבר סראונדים... רציתי להוסיף אטמוס, מה ששאלתי אם להעביר ה satellite כאטמוס ולהחליף אותם הסראונדים אחרים.
וחסר לי הרגשה שהסאונד עוטף אותך... כאילו שומעים טוב והכל אבל לא מרגיש לי ממש שאתה נמצא בתוך הסצנה (זה בסרטים).
במוזיקה מרגיש שחסרה קצת נשמה... קצת להרגיש את השיר.
יש לי כבר סראונדים... רציתי להוסיף אטמוס, מה ששאלתי אם להעביר ה satellite כאטמוס ולהחליף אותם הסראונדים אחרים.
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

עשיתי כיול, ובדקתי את כל האופציות האפשריות (לפחות ברסיבר הזה) אולי רסיבר/ מגבר אחר יכולים לתת משהו אחר...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
·חברים הוא צודק ואני ממש יכול להבין את החוסרים שלו...eladrevach1212 כתב:שלום לכולם, אשמח את לקבל את העזרה שלכם, או יותר נכון את דעתכם.
השאלות הן כאלו:
סנטר Svs ultra center.
תודה רבה לעוזרים....
נתחיל עם זה שהחלל שלו ארוך וצר, יכול להיות שבסוף החלל יש אפילו חלון זכוכית גדול?
יש לו מדפיים של svs, כנראה שהם לא מגיעים אליו מספיק הוא לא בתוך הסצנה של הקולנוע, הכל נאבד בחלל,
תוסיפו לכל זה רסיבר שייחסית מאוד חלש,
האם אתה שומע הרבה הדהודים בנוסף לכל מה שציינת?
יש לך סראונד ייחסית בסדר, הם אמורים לתת לך איזה שהוא סוג של נפח ומעט רגש בשיתוף נכוןן עם הסב,
איך מיקמת את הסראונד בייחס לישיבה שלך בחלל האזנה..
מנסיון אישי שלי אני יכול להבין מה הולך לך שם,
תשובות על השאלות דיי יעזרו.
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 19/08/2018 17:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

@FastandFurious
·
אז ככה .. קודם כל תודה רבה לך.
עכשיו לאורך כל צד ימין יש חלונות כפולים ממש 5 מטרים חלונות, אני לא יודע אם אני שומע הדהודים אבל יש הרגשה כאילו סאונד נשמר שם בקירות. (קדמתי את הרמקולים כמה שאפשר ביחס לסלון שיהיה כמעט 1/5 משטח הסלון).
לגבי הסראונדים הם בגובה של בערך 60 סנטימטר מעל הראש, בהתחלה הוספתי להם מתלים וכיוונתי אותם במין 45 מעלות כאלו אל תוך האוזן, אחרי, אחרי זה החזרתי אותם להיות תלויים ישירות על הקיר.
כמובן שאני יכול להוסיף תמונות אם זה יעזור.
ולפי מה שאני מבין ממך, למרות גודל החלל אם אני אתקדם קדימה נגיד להיות 2 מטר מהרמקולים אז הסאונד ישתפר למרות שזה עדיין אותו חלל?
·
אז ככה .. קודם כל תודה רבה לך.
עכשיו לאורך כל צד ימין יש חלונות כפולים ממש 5 מטרים חלונות, אני לא יודע אם אני שומע הדהודים אבל יש הרגשה כאילו סאונד נשמר שם בקירות. (קדמתי את הרמקולים כמה שאפשר ביחס לסלון שיהיה כמעט 1/5 משטח הסלון).
לגבי הסראונדים הם בגובה של בערך 60 סנטימטר מעל הראש, בהתחלה הוספתי להם מתלים וכיוונתי אותם במין 45 מעלות כאלו אל תוך האוזן, אחרי, אחרי זה החזרתי אותם להיות תלויים ישירות על הקיר.
כמובן שאני יכול להוסיף תמונות אם זה יעזור.
ולפי מה שאני מבין ממך, למרות גודל החלל אם אני אתקדם קדימה נגיד להיות 2 מטר מהרמקולים אז הסאונד ישתפר למרות שזה עדיין אותו חלל?
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

אתה צריך ליצור משולש שווה צלעות, זה האופצייה הראשונה שצריך לבדוק בחלל האזנה, אם ניתן להגיע לזה זה מעולה, לפני כיולים לפני הכל,
צריך להציב את הרמקולים בחלל האזנה בצירה כמה שיותר נכונה
תמונות מאוד יעזרו לנו.
תבדוק מרחקים בין טוייטר רמקול שמאל לטוויטר רמקול ימין,
אותו מרחק צריך להיות בינך לבין הרמקולים הקדמים.
בקשר לחלונות, זה לא מצב אידיאלי, על מנת שהרמקולים ישמעו בחלל
כמה שיותר נכון, אתה צריך לתפל מעט בחלל, על ידי הוספת וילונות
לאורך כל החלונות, כמו כן אתה צריך שטיח עבה שיספוג או יצמצם חלק מההחזרים.
אתה גם צריך לעשות כיול טוב ולהצליח לעשות סדר
בסאונד, זה לא פשוט, אבל בוא נתחיל ממשהו
צריך להציב את הרמקולים בחלל האזנה בצירה כמה שיותר נכונה
תמונות מאוד יעזרו לנו.
תבדוק מרחקים בין טוייטר רמקול שמאל לטוויטר רמקול ימין,
אותו מרחק צריך להיות בינך לבין הרמקולים הקדמים.
בקשר לחלונות, זה לא מצב אידיאלי, על מנת שהרמקולים ישמעו בחלל
כמה שיותר נכון, אתה צריך לתפל מעט בחלל, על ידי הוספת וילונות
לאורך כל החלונות, כמו כן אתה צריך שטיח עבה שיספוג או יצמצם חלק מההחזרים.
אתה גם צריך לעשות כיול טוב ולהצליח לעשות סדר
בסאונד, זה לא פשוט, אבל בוא נתחיל ממשהו
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
הרמקולים של SVS מעולים ,איפה הסנטר, הוא מתבייש?
, אבל כמו שויקטור טען זה אולי קשור למרחק שלך מהבמה הקדמית.
קיר שלם של זכוכית שממש צמוד זה לא אידיאלי אבל זה פתיר עם וילון עבה. כדאי לסדר אבל לא זו הבעיה כרגע לדעתי.
יש לך מחסור בבאס שימלא את החלל ויחזיק את הנפח של הסרט, דרוש פה סאב יותר רציני, זה חדר די גדול ואם הוא לא סגור לגמרי אז בכלל זה אתגר.
רמקולי סראונד טובים יעזרו לך להשלים את בועת הסאונד שאתה מחפש (להרגיש בתוך הסרט), לא סטליטים. אני פחות אוהב מדפיים כסראונד.
רסיבר מתקדם יותר כנראה גם יעזור מאוד אבל לא לפני שפתרת את הדברים האלה.
קיר שלם של זכוכית שממש צמוד זה לא אידיאלי אבל זה פתיר עם וילון עבה. כדאי לסדר אבל לא זו הבעיה כרגע לדעתי.
יש לך מחסור בבאס שימלא את החלל ויחזיק את הנפח של הסרט, דרוש פה סאב יותר רציני, זה חדר די גדול ואם הוא לא סגור לגמרי אז בכלל זה אתגר.
רמקולי סראונד טובים יעזרו לך להשלים את בועת הסאונד שאתה מחפש (להרגיש בתוך הסרט), לא סטליטים. אני פחות אוהב מדפיים כסראונד.
רסיבר מתקדם יותר כנראה גם יעזור מאוד אבל לא לפני שפתרת את הדברים האלה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·אני חושב שכרגע השקע של סב היא מיותרת,mulder כתב:
...
עוד סב יכול לעזור בכמה דברים חוץ מהוספת הנפח
עדיף שיתחיל עם החלל (נכון שלא המלצת לו על סב כבר עכשיו לפני הכל)
ברגע שהחלל יתופל עד כמה שניתן, יעשה כיול ויבחן את הדברים, אז יהיה ניתן לדעת אם יש צורך בסב נוסף.
לדעתי הוא צריך להחליף את הסראונד כי הוא צריך משהו אחר שם, דברתי איתו בפרטי
הוא מבין עניין ויש לו תוכניות טובות לגביי החלל,
מקווה שישקול צעדיו. כמובן גם שילך לשמוע עם זוג אוזניים בלבד
בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

@FastandFurious
·
אכן כן, בחור שלא רק שמבין מאוד אלא גם מאוד נחמד ובאמת רוצה לעזור. שאפו ותודה על כך.
·
אכן כן, בחור שלא רק שמבין מאוד אלא גם מאוד נחמד ובאמת רוצה לעזור. שאפו ותודה על כך.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·תודה על הפירגון חברeladrevach1212 כתב:@FastandFurious
·
אכן כן, בחור שלא רק שמבין מאוד אלא גם מאוד נחמד ובאמת רוצה לעזור. שאפו ותודה על כך....
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
צודק, לטפל בסלון זה דבר בסיסי וטוב, בעיקר דרושה שם ספיגה. זה יכול לשפר, אבל בגלל שזה סלון ולא אולפן מקצועי אז גם הציפיה לרמת השיפור צריכה להיות בהתאם.FastandFurious כתב:·אני חושב שכרגע השקע של סב היא מיותרת,......
עוד סב יכול לעזור בכמה דברים חוץ מהוספת הנפח
עדיף שיתחיל עם החלל (נכון שלא המלצת לו על סב כבר עכשיו לפני הכל)
ברגע שהחלל יתופל עד כמה שניתן, יעשה כיול ויבחן את הדברים, אז יהיה ניתן לדעת אם יש צורך בסב נוסף.
לדעתי הוא צריך להחליף את הסראונד כי הוא צריך משהו אחר שם, דברתי איתו בפרטי
הוא מבין עניין ויש לו תוכניות טובות לגביי החלל,
מקווה שישקול צעדיו. כמובן גם שילך לשמוע עם זוג אוזניים בלבד
בהצלחה...
לדעתי sb1000 הוא סאב כניסה שיותר מתאים ליישומים צנועים יותר בחדר קטן יותר. הוא יתקשה להחזיק חלל גדול ולרדת מספיק נמוך ובעוצמה מספקת. אני מזכיר לך שהיה פה כבר מקרה של חבר שקנה אותו ולא הרגיש אותו בחדר גדול. אז אני לא חושב שלהוסיף עוד אחד זהה זאת הדרך הנכונה. ממה ש elad כתב הוא מחפש לעלות לרמה אחרת, כך אני מבין. אם הוא רוצה אולי פיוצ'ר יכולים להשאיל לו עוד אחד לבדיקה.
אתה צודק גם בנושא הסראונד, וכבר כתבתי את דעתי קודם.
eladrevach1212
מהתמונה ששמת אני מזהה את תל אביב? אם אתה מעוניין אתה מוזמן לקפוץ אליי לשמוע את המערכת אצלי עם סאב וסראונד "בריאים".
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
מה שכן, לפחות סידרת את הבמה טוב יותר מהשרשור הקודם שפתחת בנושא... 
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
Re: קדימה ואחורה
@eladrevach1212
·
חראם על הרמקולים הסמוכים לוויטרינות
השמש הישראלית אכזרית.
שים וילון/צילון
קודם כל.
·
השמש הישראלית אכזרית.
שים וילון/צילון
קודם כל.
-
eladrevach1212
-
- חבר פעיל

·יש צילון מובנה בתוך החלונות, פשוט צילמתי כשהוא היה פתוח.itay123 כתב:@eladrevach1212
·
השמש הישראלית אכזרית.
שים וילון/צילון
קודם כל....
וילון זה בדרך, שמתי ריהוט חדש בכל הבית.. אתה יודע איכשהו תמיד וילונות משאירים לסוף, במיוחד שוב... שיש ציונים מובנים.
ואכן avihuli לקחתי לידיים את העניין,, פירקתי את הטלוויזיה והזזתי אותה... הכל מדוד על המילימטרים חחח.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
כמו שצריך... אם עושים משהו - רצוי עד הסוף.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
@eladrevach1212
·אובוי...יש פה כמה וכמה בעיות רצינוית כאשר הגדולה היא הסידור הלא טוב של הסלון. חסרות תמונות נוספות וכמה מדידות אבל זה נראה שיש פיזור לא טוב של הרמקולים, אין במה טובה.
הסאב שאתה מתאר הוא לא הSB1000, אולי הPB1000 היה נותן לך אפקט מתאים יותר אבל גם הוא לא יספיק לחלל הגדול הזה.
איפה הסנטר? הוא לב המערכת בק"ב וצריך לקבל יחס מתאים.
להעמיס עוד סאונד על הבעיה לא יעזור לך, צריך טיפול אקוסטי קטן לפחות, מילוי החדר בריהוט, סידור טוב יותר של החדר (אם זה אפשרי), כשהבעיה הגדולה, ולא רק אצלך, היא הישיבה הצמודה לקיר האחרו. מי אמר שכך צריך למקם את הריהוט בחלל? תראה ברשת כמה אפשריות יש לשינוי המצב הזה. למה לשבת 4 מטר מהמסך כשאר ניתן להתקרב, לקבל מסך גדול יותר, סאונד טוב יותר....
מבחינת הרמקולים. לגבי הקדמיים, הם מעולים, כך גם האחוריים. מה שחסר לך, לדעתי זה סאב מתאים וסנטר רציני. האולטרה במקום הפריים לדוגמה. PB2000 ולא SB1000.
וכמובן אני מקווה שלא עשית כיול אטומטי וזהו. הכיול האוטמטי זה רק גישוש ראשוני שעליו אתה צריך לבנות את הכיול שלך.
·אובוי...יש פה כמה וכמה בעיות רצינוית כאשר הגדולה היא הסידור הלא טוב של הסלון. חסרות תמונות נוספות וכמה מדידות אבל זה נראה שיש פיזור לא טוב של הרמקולים, אין במה טובה.
הסאב שאתה מתאר הוא לא הSB1000, אולי הPB1000 היה נותן לך אפקט מתאים יותר אבל גם הוא לא יספיק לחלל הגדול הזה.
איפה הסנטר? הוא לב המערכת בק"ב וצריך לקבל יחס מתאים.
להעמיס עוד סאונד על הבעיה לא יעזור לך, צריך טיפול אקוסטי קטן לפחות, מילוי החדר בריהוט, סידור טוב יותר של החדר (אם זה אפשרי), כשהבעיה הגדולה, ולא רק אצלך, היא הישיבה הצמודה לקיר האחרו. מי אמר שכך צריך למקם את הריהוט בחלל? תראה ברשת כמה אפשריות יש לשינוי המצב הזה. למה לשבת 4 מטר מהמסך כשאר ניתן להתקרב, לקבל מסך גדול יותר, סאונד טוב יותר....
מבחינת הרמקולים. לגבי הקדמיים, הם מעולים, כך גם האחוריים. מה שחסר לך, לדעתי זה סאב מתאים וסנטר רציני. האולטרה במקום הפריים לדוגמה. PB2000 ולא SB1000.
וכמובן אני מקווה שלא עשית כיול אטומטי וזהו. הכיול האוטמטי זה רק גישוש ראשוני שעליו אתה צריך לבנות את הכיול שלך.