ביצועים התדרדרו לאחר שדרוג הגברה
לפני שבועיים התחלתי בהחלפת רסיבר דנון 3805 בסט מתקדם יותר של פרה-פרוססור+פאוור.
במהלך הראשון קניתי פרה- פרוססור אונקיו 5508 וחיברתי את הדנון הישן כפאוור והשיפור בכל התחומים - קולנוע ומוזיקה היה ניכר , ממש.
אחרי שבוע של עבודה בקונפיגורציה הזאת החלפתי את ה"פאוור" בפאוור Anthem MCA 5 והתחלתי בסבב כיולים חדש ויסודי.
שיפור בתחום הקולנוע - הושג. אומנם לא מוחץ כמו שציפיתי אבל ככה זה בתחביב, משקיעים פי 10 ומקבלים פי 1.1 , או קצת יותר.
בתחום הסטריאו - נכון לעכשיו , נסיגה!
כשהאודיסי פעיל , הסאונד בהיר , מעייף, לא משכנע, הבאס מקוצץ (הרמקולים מוגדרים כFull range). כשהפרוססור במצב Direct או Pure - בוצי, עמום.. הבאס חוזר אבל כל השאר על הפנים...
עצות מישהו ?
במהלך הראשון קניתי פרה- פרוססור אונקיו 5508 וחיברתי את הדנון הישן כפאוור והשיפור בכל התחומים - קולנוע ומוזיקה היה ניכר , ממש.
אחרי שבוע של עבודה בקונפיגורציה הזאת החלפתי את ה"פאוור" בפאוור Anthem MCA 5 והתחלתי בסבב כיולים חדש ויסודי.
שיפור בתחום הקולנוע - הושג. אומנם לא מוחץ כמו שציפיתי אבל ככה זה בתחביב, משקיעים פי 10 ומקבלים פי 1.1 , או קצת יותר.
בתחום הסטריאו - נכון לעכשיו , נסיגה!
כשהאודיסי פעיל , הסאונד בהיר , מעייף, לא משכנע, הבאס מקוצץ (הרמקולים מוגדרים כFull range). כשהפרוססור במצב Direct או Pure - בוצי, עמום.. הבאס חוזר אבל כל השאר על הפנים...
עצות מישהו ?
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 22/08/2018 13:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- hifistereo
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
להתאים את הכל באופן ידני ולא להסתמך על האלגוריתם של האוזניים אנשים אחרים
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אז הכל נשאר שונה הוץ מההגברה? אז תחליף אותה או תחזור למה שהיה לפני או תחזיר את הרסבירeliad2 כתב:אני אנסה מכיוון אחר - יש משהו לעשות עוד בפרוססור כדי לשפר את הצליל במצב Direct ?
כי פה האכזבה הגדולה בעצם , הסאונד נשמע עמום ודחוס מידי ביחס לתוצאה מהגברות קודמות באותם תנאים...
eliad
האם עברת על תדרוך כיול ה audyssy כאן באתר ?
יש שרשור ו"כלים" וטיפים כיצד למקסם את המערכת של audyssy.
בפרוססור הנ"ל שרכשת יש אפשרות לקיט ה pro של אודיסי
בהחלט במצב הנוכחי הייתי שוקל להוסיף אותה.
אם כל הכבוד של הפרוססור והפאואר הרב ערוצי הנ"ל,
הורגלת לדו ערוצי עם "קצת" יותר נשמה ורגש.
ציוד הקולנוע לא יחזיר זאת לצערי.
האם עברת על תדרוך כיול ה audyssy כאן באתר ?
יש שרשור ו"כלים" וטיפים כיצד למקסם את המערכת של audyssy.
בהחלט במצב הנוכחי הייתי שוקל להוסיף אותה.
אם כל הכבוד של הפרוססור והפאואר הרב ערוצי הנ"ל,
הורגלת לדו ערוצי עם "קצת" יותר נשמה ורגש.
ציוד הקולנוע לא יחזיר זאת לצערי.
היי איתי,
עברתי על השרשור כיול מרוכז ועל עוד הודעות שונות של אנשים שנתקלו בקשיים.
יש כמה דברים קטנים שאני עוד יכול לשפר בכיול ואני אעשה היום עוד נסיון.
לגבי הציוד אכן בשנים האחרונות שמעתי מוזיקה רק מציוד סטריאו , אז לצורך בדיקה גייסתי את המרנץ 2275 המחודש שלי ועשיתי כמה בדיקות :
1. אונקיו כקדם + מרנץ כפאוור (במצב Direct)
2.מרנץ כקדם ופאוור
3.מרנץ כקדם + אנתם כפאוור
4.אונקיו כקדם + אנתם כפאוור (במצב Direct)
וחזרה ל 5.אונקיו כקדם + אנתם כפאוור +אודיסי
לשמחתי אחרי כל הנסיונות השילוב הרביעי לא נשמע כל כך גרוע כמו שחשבתי , אני חושב ש3 היה הטוב מבין חסרי האודיסי אבל ממש גבולי.
בסופו של יום במצב החמישי עם האודיסי הסאונד יותר טוב מכולם , אבל וזה אבל גדול , איפה הבאס?!
חזרה לקריאה ולכיולים..
עברתי על השרשור כיול מרוכז ועל עוד הודעות שונות של אנשים שנתקלו בקשיים.
יש כמה דברים קטנים שאני עוד יכול לשפר בכיול ואני אעשה היום עוד נסיון.
לגבי הציוד אכן בשנים האחרונות שמעתי מוזיקה רק מציוד סטריאו , אז לצורך בדיקה גייסתי את המרנץ 2275 המחודש שלי ועשיתי כמה בדיקות :
1. אונקיו כקדם + מרנץ כפאוור (במצב Direct)
2.מרנץ כקדם ופאוור
3.מרנץ כקדם + אנתם כפאוור
4.אונקיו כקדם + אנתם כפאוור (במצב Direct)
וחזרה ל 5.אונקיו כקדם + אנתם כפאוור +אודיסי
לשמחתי אחרי כל הנסיונות השילוב הרביעי לא נשמע כל כך גרוע כמו שחשבתי , אני חושב ש3 היה הטוב מבין חסרי האודיסי אבל ממש גבולי.
בסופו של יום במצב החמישי עם האודיסי הסאונד יותר טוב מכולם , אבל וזה אבל גדול , איפה הבאס?!
חזרה לקריאה ולכיולים..
eliad2 כתב:בסופו של יום במצב החמישי עם האודיסי הסאונד יותר טוב מכולם , אבל וזה אבל גדול , איפה הבאס?!
חזרה לקריאה ולכיולים.....
בהחלט במצב הנוכחי הייתי שוקל להוסיף אותה....
חסר לך באס?
יש לך כמה אפשרויות:
- להגדיר את הקדמיים שלך כקטנים ואז הסאב ייכנס לפעולה גם בדו ערוצי
- להגדיר את הקדמיים שלך כגדולים ולהגדיר פעולה של הסאב במקביל לקדמיים. במקרה כזה תצטרך לקבוע תדר חיתוך ועוצמת ווליום שלא יהיה over ...
אגב,
ציינת שהפרוססור + הגברה החליפה רסיבר דנון 3805 , שזה רסיבר ק"ב, לא אינטגרייטד ייעודי לדו ערוצי....לא היה מובן שהשתמשת באינטגרייד ייעודי לדו ערוצי ואם זה המצב, מדוע לא לחבר את הקדמיים לאותו אינטגרייטד ולשרשר אותו לפרוססור עבור רב ערוצי ?
ארז
יש לך כמה אפשרויות:
- להגדיר את הקדמיים שלך כגדולים ולהגדיר פעולה של הסאב במקביל לקדמיים. במקרה כזה תצטרך לקבוע תדר חיתוך ועוצמת ווליום שלא יהיה over ...
אגב,
ציינת שהפרוססור + הגברה החליפה רסיבר דנון 3805 , שזה רסיבר ק"ב, לא אינטגרייטד ייעודי לדו ערוצי....לא היה מובן שהשתמשת באינטגרייד ייעודי לדו ערוצי ואם זה המצב, מדוע לא לחבר את הקדמיים לאותו אינטגרייטד ולשרשר אותו לפרוססור עבור רב ערוצי ?
ארז
שימוש בסאב זה בדיוק המילכוד שהכיול מוביל אותי אליו ואני מעוניין להימנע ממנו , יש לי רמקולים עם וופרים של 12" והבאס שלהם עדיף על שימוש בסאב , הבעיה שהאודיסי מנמיך את הבאס שמופק מהם בצורה נפשעת.ארז_וחני כתב:חסר לך באס?
יש לך כמה אפשרויות:
אגב,
ארז...
היו לי נסיונות טובים יותר של באס גם עם הדנון 3805 לבדו וגם כשרק קניתי את הפרוססור וחיברתי אותו כפאוור , וזה משהו שלא ברור לי איך קרה מצב כזה שאני משדרג והולך אחורה אבל עכשיו ככל שאני נכנס לזה אני מתחיל להאמין שמשהו שעשיתי גרם לאודיסי (הרצתי כיול מיד איך שהחלפתי פאוור) לקצץ לי את הבאס. מה שאומר שאני צריך להמשיך להתעמק בנושא הכיול.
אגב שרשור מגבר סטריאו לא יתן תוצאה שונה כי עדיין הפרה יהיה האונקיו.
·
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·קודם כל, זה שהוופר הוא 12 לא אומר שהוא מסגול לייצר באס טוב יותר מסאב, לרוב הוא לא. כי לסאב יש הגברה משלו. דבר שני, זה שהכייול הורג את הבאס, זה ידוע, ולכן אומרים לך תשנה ידנית לאיך שזה נשמע לך הכי טוב, תתעלם ממה שצריך, האודיסי הוא לא הסוף, הוא רק הבסיס.eliad2 כתב:שימוש בסאב זה בדיוק המילכוד שהכיול מוביל אותי אליו ואני מעוניין להימנע ממנו , יש לי רמקולים עם וופרים של 12" והבאס שלהם עדיף על שימוש בסאב , הבעיה שהאודיסי מנמיך את הבאס שמופק מהם בצורה נפשעת.......
היו לי נסיונות טובים יותר של באס גם עם הדנון 3805 לבדו וגם כשרק קניתי את הפרוססור וחיברתי אותו כפאוור , וזה משהו שלא ברור לי איך קרה מצב כזה שאני משדרג והולך אחורה אבל עכשיו ככל שאני נכנס לזה אני מתחיל להאמין שמשהו שעשיתי גרם לאודיסי (הרצתי כיול מיד איך שהחלפתי פאוור) לקצץ לי את הבאס. מה שאומר שאני צריך להמשיך להתעמק בנושא הכיול.
אגב שרשור מגבר סטריאו לא יתן תוצאה שונה כי עדיין הפרה יהיה האונקיו.
·...
·טעותeliad2 כתב:שימוש בסאב זה בדיוק המילכוד שהכיול מוביל אותי אליו ואני מעוניין להימנע ממנו , יש לי רמקולים עם וופרים של 12" והבאס שלהם עדיף על שימוש בסאב , הבעיה שהאודיסי מנמיך את הבאס שמופק מהם בצורה נפשעת.......
...
תשכח את ה"חוקים" היבשים של דו ערוצי, שם מסכים איתך (אך בהסתייגות - כל מקרה לגופו) ויש מצב שהדו ערוצי שלך מאפשר תחום תחתון בהחלט מספק.
קולנוע זו "חיה" אחרת!
יכול לומר לך שאצלי למשל, התחום התחתון בדו ערוצי שונה מאוד מהתחום התחתון אצלי ברב ערוצי.
במיוחד כאשר רמקולים נוספים "בריאים" מצטרפים למשוואה.
עדכון
/b] השתגעתי לגמרי.. קיבלתי ורטיגו מכל הכיוונים אבל ממשיך.
אתמול אחרי קריאת כל המדריך הארוך של HTshack הרצתי שוב כיול והפעם השתמשתי בכל 8 הנקודות בשיטה המומלצת שם - זאת שבעצם מודדת רק באזור ה PLPC.
תוצאה ראשונית - מוזיקה נשמעת טוב יותר , הויתור על הבאס מתחיל להיות שווה את זה אבל עדיין קצת כואב.
בסרטים עדיין לא טוב.. מונולוגים ואפקטים נשמעים מעולה , הכל הרבה יותר עוטף,קדמי וחד אבל סצנות אקשן בהירות מידי.. שום דבר לא מצליח להרעיד את הכורסאות כמו פעם. בכל ווליום ומצב Dynamic eq / loudness
*** מכבה את האודיסי ואני עובר מצפיה בסרט למתקן בלונה פארק , הכל זז ובועט , אבל אחורי, כהה, מונולוגים רחוקים ממני.
עברתי לאופציה הידנית, לא מצאתי את האופציה הנחשקת לכוונן את התוצאה של האודיסו ולהוסיף לה חיזוק בכמה תדרים, כל האפשרות שיש לי היא לכבות את האודיסי ולהגדיר EQ ידני לכל הרמקולים שבו אני יכול לחזק/להחליש משהו כמו 10 תדרים ב6DB למעלה או למטה.
נתתי בוסט 6DB לכל התדרים הגבוהים וכמה הנמכות לנמוכים אבל זהלא עשה מספיק שינוי לטעמי.
** עריכה - עכשיו שמתי לב שיש כיול אקולייזר לקדמיים/אחוריים/סנטר בנפרד , אני אנסה את זה שוב + אנסה לחזור לאודיסי ולשחק עם אופן פעולת הסאב וגודל הרמקולים בכל הדרכים.
אתמול אחרי קריאת כל המדריך הארוך של HTshack הרצתי שוב כיול והפעם השתמשתי בכל 8 הנקודות בשיטה המומלצת שם - זאת שבעצם מודדת רק באזור ה PLPC.
תוצאה ראשונית - מוזיקה נשמעת טוב יותר , הויתור על הבאס מתחיל להיות שווה את זה אבל עדיין קצת כואב.
בסרטים עדיין לא טוב.. מונולוגים ואפקטים נשמעים מעולה , הכל הרבה יותר עוטף,קדמי וחד אבל סצנות אקשן בהירות מידי.. שום דבר לא מצליח להרעיד את הכורסאות כמו פעם. בכל ווליום ומצב Dynamic eq / loudness
*** מכבה את האודיסי ואני עובר מצפיה בסרט למתקן בלונה פארק , הכל זז ובועט , אבל אחורי, כהה, מונולוגים רחוקים ממני.
עברתי לאופציה הידנית, לא מצאתי את האופציה הנחשקת לכוונן את התוצאה של האודיסו ולהוסיף לה חיזוק בכמה תדרים, כל האפשרות שיש לי היא לכבות את האודיסי ולהגדיר EQ ידני לכל הרמקולים שבו אני יכול לחזק/להחליש משהו כמו 10 תדרים ב6DB למעלה או למטה.
נתתי בוסט 6DB לכל התדרים הגבוהים וכמה הנמכות לנמוכים אבל זהלא עשה מספיק שינוי לטעמי.
** עריכה - עכשיו שמתי לב שיש כיול אקולייזר לקדמיים/אחוריים/סנטר בנפרד , אני אנסה את זה שוב + אנסה לחזור לאודיסי ולשחק עם אופן פעולת הסאב וגודל הרמקולים בכל הדרכים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
eliad2 כתב:עדכון/b] השתגעתי לגמרי..
...תוצאה ראשונית - מוזיקה נשמעת טוב יותר , הויתור על הבאס מתחיל להיות שווה את זה אבל עדיין קצת כואב.
...נתתי בוסט 6DB לכל התדרים הגבוהים וכמה הנמכות לנמוכים אבל זהלא עשה מספיק שינוי לטעמי....
נראה לי שיש לך בעיה בהבנה מה עושה מה.
אתה מתלונן על סאונד בהיר מידי, אבל מגביה ב- 6dB את התדרים הגבוהים.
מדבר על וויתור על באס, ואחר כך מנמיך את הנמוכים עוד.
נשמע שאתה מנסה לתקן דברים אבל פועל בדיוק הפוך ממה שצריך.
מערכת קולנוע - בסיס
1. סנטר (מרכז קדמי)
2. זוג "הקפיים" קדמיים להשלמת הבמה הקדמית מצידי המרכז.
3. סאב וופר להפקת אפקט LFE ולהשלמת תווך תחתון אחיד עבור הרמקולים ההקפיים והמרכז ורמקולים הקפיים נוספים במערכת המוגדרת - תוך כדי התייחסות לחלל הספציפי/מרחקים/מבנה החדר וכו'...
4. זוג "הקפיים" צידיים/פינתיים להשלמת הבמה המרחבית סביב הצופה.
------5.1------
5. זוג "הקפיים" אחוריים להשלמת הבמה האחורית.
------7.1------
6. רמקולי אפקט מעבר לבסיס בתצורות שונות, תלוי בקידוד ובחלל הספציפי.
------X.1------
נתחיל בהבנת המכלול הנ"ל וניתן יהיה להתקדם בהמשך ולעזור איפה שניתן.
1. סנטר (מרכז קדמי)
2. זוג "הקפיים" קדמיים להשלמת הבמה הקדמית מצידי המרכז.
3. סאב וופר להפקת אפקט LFE ולהשלמת תווך תחתון אחיד עבור הרמקולים ההקפיים והמרכז ורמקולים הקפיים נוספים במערכת המוגדרת - תוך כדי התייחסות לחלל הספציפי/מרחקים/מבנה החדר וכו'...
4. זוג "הקפיים" צידיים/פינתיים להשלמת הבמה המרחבית סביב הצופה.
------5.1------
5. זוג "הקפיים" אחוריים להשלמת הבמה האחורית.
------7.1------
6. רמקולי אפקט מעבר לבסיס בתצורות שונות, תלוי בקידוד ובחלל הספציפי.
------X.1------
נתחיל בהבנת המכלול הנ"ל וניתן יהיה להתקדם בהמשך ולעזור איפה שניתן.
מחקת את המשפט הכי חשוב.Amir64 כתב:נראה לי שיש לך בעיה בהבנה מה עושה מה.......
אתה מתלונן על סאונד בהיר מידי, אבל מגביה ב- 6dB את התדרים הגבוהים.
מדבר על וויתור על באס, ואחר כך מנמיך את הנמוכים עוד.
נשמע שאתה מנסה לתקן דברים אבל פועל בדיוק הפוך ממה שצריך....
התלוננתי על סאונד בהיר כשהאודיסי עובד.
רשמתי שכיביתי את האודיסי ואז הצליל היה כהה מידי, ואז ניסיתי ידנית לחזק את התחום הגבוה.