אהלן חברים!
אולי קצת שאלה של מתחילים, אבל בכל זאת אשמח להבין את העניין לעומק...
אני שוקל לשדרג את מסך המחשב שלי למשהו גדול ונוח יותר, עם יותר שטח עבודה.
כשבדקתי מחירים של מסכי מחשב ברזולוציות גבוהות חשבתי לעצמי שאולי עדיף להשקיע במסך טלויזיה 4K במחיר דומה.
השאלה שלי, למה לא בעצם?
מה החסרון שיש למסך כזה לשימוש כמסך מחשב? ומה היתרון של מסך מחשב "רגיל" על פני מסך TV?
תודה רבה!
למה לא להשתמש ב-TV 4K במקום מסך מחשב?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
חסרונות ?
Input Lag גבוהה, לא כל המסכים תומכים באות RGB 4:4:4 שאתה רוצה כדי לראות את הטקסט כמו שצריך, (עוד משהו שאני לא לגמרי סגור עליו - ל-LG יש מסכי LCD עם פאנל WRGB, מה שמוריד מהחדות של הטקסט).
לדעתי משהו חשוב במסכי מחשב שהרבה אנשים לא מתייחסים אליו הוא ארגונומיה, מסכים מהשורה הראשונה מגיעים עם סטנדים שמאפשרים התאמה לגובה, מה ששום מסך טלויזיה לא יגיע איתו (למרות שבגדלים האלו גם מסכי 'מחשב' לא בדיוק ארגונומיים ובאים עם סטנדים ממש גרועים).
עוד דבר, זה שמסכי טלויזיה היום - רובם עם פאנל מבריק וציפוי בסיסי כלשהו, מסכי מחשב באים פאנל מאט לרוב (דגש על לרוב).
יתרונות ?
בעיקר ורסטיליות ונוחות אם אתה מתכוון להשתמש במסך מעבר לשימושים במחשב, יש לך כניסות וידאו, סמארט בסיסי, שלט (!).
Input Lag גבוהה, לא כל המסכים תומכים באות RGB 4:4:4 שאתה רוצה כדי לראות את הטקסט כמו שצריך, (עוד משהו שאני לא לגמרי סגור עליו - ל-LG יש מסכי LCD עם פאנל WRGB, מה שמוריד מהחדות של הטקסט).
לדעתי משהו חשוב במסכי מחשב שהרבה אנשים לא מתייחסים אליו הוא ארגונומיה, מסכים מהשורה הראשונה מגיעים עם סטנדים שמאפשרים התאמה לגובה, מה ששום מסך טלויזיה לא יגיע איתו (למרות שבגדלים האלו גם מסכי 'מחשב' לא בדיוק ארגונומיים ובאים עם סטנדים ממש גרועים).
עוד דבר, זה שמסכי טלויזיה היום - רובם עם פאנל מבריק וציפוי בסיסי כלשהו, מסכי מחשב באים פאנל מאט לרוב (דגש על לרוב).
יתרונות ?
בעיקר ורסטיליות ונוחות אם אתה מתכוון להשתמש במסך מעבר לשימושים במחשב, יש לך כניסות וידאו, סמארט בסיסי, שלט (!).
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |