ראוטר לעסק קטן

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #21 

@sys_admin
אני נוהג לפעמים להתחבר ב-RDP למחשב מרוחק שמחובר לאינטרנט בחיבור בזק 100/3 סטנדרטי עם מודם TP-Link TD-W9980 / OpenWRT ו-OpenVPN שרץ על המודם. ה-RDP מוגדר על גרפיקה מלאה ואני יכול להגיד לך שמעולם לא נתקלתי בשום בעיה בחיבור.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #22 

כמו שכבר הסברתי כאן, מה שמתאים משחקים מדי פעם, לא מתאים לשימושים עסקיים לצורך עבודה אמתית.

Tobul1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

LinkSys WRT1200AC לראוטר הזה יש יכולת vpn סבירה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

Tobul1 כתב:LinkSys WRT1200AC לראוטר הזה יש יכולת vpn סבירה?
...
אם אני מבין נכון ה-1200AC נבדל מה-1900AC רק ביכולות ה-WiFi (הוא קצת איטי יותר). מבחינת מעבד, זיכרון וכו' הם זהים, וכמו שאמרנו מדובר במפלצת אמיתית. נדמה לי שיש לו יכולת OpenVPN מובנית (רק שרת נכנס) ואם לא אז גם יש לו תמיכה מלאה בכל הקושחות הנפוצות ותמיד אפשר להוסיף לו.
החסרון היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא המחיר כי הראוטר הזה הוא Overkill - הוא לא ייתן ביצועי VPN יותר טובים מנתבים פשוטים מהסיבה הפשוטה שה-Upload בארץ כל-כך איטי שאפילו בנתב פשוט המעבד לא יהיה צוואר הבקבוק.

Tobul1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

תודה רבה לכל מי שסייע

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #26 

@sys_admin
אנשים כאן מראים לך עובדתית ש 500 kbps זה מספיק ואתה ממשיך להתווכח. מכניס מילים שמיועדות לפאר את הצורך, "שימוש עסקי". בתכלס זה עובד מצויין על הרבה פחות מ 15 או 20 מגה ביט לשניה. מיקרוסופט השקיעה ***המון*** משאבים בדחיסה של הוידאו ב RDP.
יצא לי לעבוד מספר שנים בטיבת מחשוב הקצה של חברה קטנה בשם VMWARE, לא יודע אם שמעת עליה. כמויות המשאבים והכסף שהם השקיעו בדחיסת הוידאו עבור פתרון ה VDI שלהם הן גבוהות מאוד.
אגב, אני זוכר את עצמי עובד מרחוק דרך מודם, כמדומני זה עוד היה pcanywhere, באמת זה לא היה שימושי לעבודה על אקסל, אבל זה הה על 56 kbps או פחות. 20 מגה ביט לשניה זה חתיכת אובר קיל.
באופן מאוד עקבי אתה לא מוכן להשתכנע, לא מוכן לשמוע דעה אחרת, ובטוח שאתה יודע יותר טוב מכולם.
חבל שזה ככה. לכולם יש מה ללמוד.
·

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

@nir11
·
חבל שאתה ממשיך בהתמדה ובעקביות להציג לראווה במופגן את החוסר הידע הבסיסי שלך בדברים הכי טרוויאליים של מיחשוב ותקשורת.
אם לחברה כמו MICROSOFT הייה פתרון פלא לנושא של דחיסת וידאו, אז היום כל התעשייה של הפצת סרטים ושידורם היתה כבר עובדת עם קודק כזה שיכול לעשות יש מאיין ולא לעבור בין קודקים כמו H.264 לבין H.265. את הנושא של עבודה ב RDP שנדרש במסגרתה במסכים לעבוד עם דברים שמשתנים על התצוגה כבר הסברתי לא פעם כאן ואין שום טעם לחזור על זה למי שמתקשה להבין. אני רק אתמצת את הנושא. הדבר הוא דומה ליכולת של דחיסת וידאו בסצנות סטטיות שנדש לה פחות BITRATE מאשר לסצנות דינאמיות ומתרחש גם בתקשורת RDP כמו בכל מקודד אחר ואין כאן שום ניסים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #28 

זה פשוט לא יאומן.
אתה מסביר למה RDP זה מקרה מיוחד של דחיסת וידאו, ומשתמע מזה שמה שעובד בRDP לא יעבוד בדחיסת וידאו כללית. אבל אתה מסתבך וסותר את עצמך - זה ש MS עדו אופטימיזציות למקרה RDP - ממש לא משליך על וידאו כללי, ובדיוק בגלל זה זה לא מחליף את H264. אתה מתבך ברשת חוסר האמיתות שלך.
אתה יכול להמשיך לזרוק מושגים עד מחר, הוכנוח לך שאפשר לעשות RDP על רוח פס מאוד צר. אתה בשלך. תמשיך להתעקש ולא להודות בטעויות שלך. ככה תצבור אמון בפורום.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

@nir11
·

כך זה, הבעיה בסיבית שאתה לא מצליח להבין את הדברים הכי פשוטים בתקשורת נתונים גורמת לך להתבצר בחוסר ההבנה שלך עוד ועוד, ולהמשיך להציג את החוסר ידע זה לראווה גם שמסבירים לך את המושגים אלה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

nir11 כתב:זה פשוט לא יאומן.
אתה מסביר למה RDP זה מקרה מיוחד של דחיסת וידאו, ומשתמע מזה שמה שעובד בRDP לא יעבוד בדחיסת וידאו כללית. אבל אתה מסתבך וסותר את עצמך - זה ש MS עדו אופטימיזציות למקרה RDP - ממש לא משליך על וידאו כללי, ובדיוק בגלל זה זה לא מחליף את H264. אתה מתבך ברשת חוסר האמיתות שלך.
אתה יכול להמשיך לזרוק מושגים עד מחר, הוכנוח לך שאפשר לעשות RDP על רוח פס מאוד צר. אתה בשלך. תמשיך להתעקש ולא להודות בטעויות שלך. ככה תצבור אמון בפורום.
...
RDP זה לא דחיסת וידאו בכלל. אם תתחבר ב-RDP בחיבור מודם ואז תגלוש ליוטיוב אין שום סיכוי שזה יעבוד.
הגישה של RDP היא שבמקום לשדר וידאו של תמונת המסך הוא מפרק את מה שמוצג לרכיבים הכי קטנים שלו ומקודד כל אחד מהם בצורה האופטימלית בנפרד - נניח אם פתוח לך notepad אז הוא שולח "יש חלון בגודל X במיקום Y, הכותרת שלו היא a.txt - Notepad", בתוכו יש סרגל תפריטים ותיבת Edit box שהתוכן שלה ABCD"... בגדול הקונספט הוא שהתוכן של הקובץ a.txt שפתוח ב-notepad יישלח בחיבור ה-RDP כטקסט ולא כתמונה או כוידאו, זה מה שהופך את הפרוטוקול לכל-כך יעיל.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #31 

Tobul1 כתב:אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב בקשר לשימוש VPN, הוא ישמש לחיבור מרחוק (RDP) של מקסימום 2 במקביל, לרוב 1....זה עסק שהרמת מחשוב בו לא גבוהה. ממה שראיתי הראוטר של לינקסיס שהוזכר כאן משמש יותר לסטרימינג וגיימינג (אולי אני טועה), מחיר של 1450 נראה קצת מוזגם (מחפש משהו בסביבות ה800 ש"ח). אגב ניסיתי את הTPLINK VR600 והתאכזבתי- לא יציב בעליל. כרגע יש שימוש במודם ראוטר פח של בזק,תבנו עד כמה העסק הזה רחוק ממחשוב...רוצה לקחת אותו טיפה קדימה. תודה
...
·
אני לא מבין גדול, אבל אולי אולי אני יכול לפתור לך את הבעיה....
יש כרגע את ה-LINKSYS WRT3200ACM מאמזון אנגליה כולל הכל 780 ש"ח עד הבית.

אני גם מתלבט לגביו ביחס ל-ASUS-RT86U
ראה את השרשור שלי כאן:
לינק

Tobul1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

יש לך לינק לאמזון? לא מצאתי משהו שנשלח לארץ

raoul