ראוטר לעסק קטן
היי אני צריך בבקשה המלצה לראוטר לעסק קטן (תשתית בזק 100 מגה) , בערך 7 מחשבים.השימושים של העסק קלים- בעיקר חשבשבת לא משהו מכביד. צריך גם אופציה לvpn חיבור מרחוק (מקסימום 2 במקביל). חשוב שיהיה לו וויפי ושיהיה אמין ויציב. תודה
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Tobul1
· מאחר ואתה צריך חיבור מרחוק, ראשית חשוב שיהיה לך IP קבוע,וזה מה שאני הייתי מתקין לפי התיאור שלך בעסק מהסוג הזה :
https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... 4941334973
זה נתב מאוד יציב שהקושחה שלו מתעדכנת כל כמה זמן לעדכוני אבטחה, ותומך ב VPN מוצפן ב SSL. יש לו אלחוט יציב במהירות 300.
אתה יכול לשקול גם את זה אם אתה רוצה לחסוך :
אין לי נסיון עם הנתב הזה והבקורות עליו מעורבות.
למוצרים האלו הגדרת ה VPN אמורה להיות לא מסובכת מדי לאנשים עם ידע טכני בסיסי פלוס.
קיימת גם האפשרות לחיבור נתב עם חיבור פחות מאובטח בפרוטוקולים ישנים או ב-OPENVPN, אבל OPENVPN מחייב התעסקות טכנית לא מבוטלת להקמה ראשונית.
· מאחר ואתה צריך חיבור מרחוק, ראשית חשוב שיהיה לך IP קבוע,וזה מה שאני הייתי מתקין לפי התיאור שלך בעסק מהסוג הזה :
זה נתב מאוד יציב שהקושחה שלו מתעדכנת כל כמה זמן לעדכוני אבטחה, ותומך ב VPN מוצפן ב SSL. יש לו אלחוט יציב במהירות 300.
אתה יכול לשקול גם את זה אם אתה רוצה לחסוך :
אין לי נסיון עם הנתב הזה והבקורות עליו מעורבות.
למוצרים האלו הגדרת ה VPN אמורה להיות לא מסובכת מדי לאנשים עם ידע טכני בסיסי פלוס.
קיימת גם האפשרות לחיבור נתב עם חיבור פחות מאובטח בפרוטוקולים ישנים או ב-OPENVPN, אבל OPENVPN מחייב התעסקות טכנית לא מבוטלת להקמה ראשונית.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
@Tobul1
·
מוצרים של CISCO הם מצויינים במקרים שבאמת צריכים אותם. למשל מדובר על תרחישים שבהם נדרש להשתמש במערכת רבת נתבים, שמצריכה תקינה בינלאומית כזו שמחייבת את שימוש במוצרים של CISCO, או שמדובר במערכת גדולה מאוד שמנוהלת מעמדת שו''ב מרכזית שמנהלת את כל הנתבים. יש עוד מספר רב של מקרים שבהם נדרש ציוד של CISCO, אבל במקרים אחרים, כמו משרדים עם רשת קטנה או אפילו ארגונים גדולים שלא נדרשים לתקנים כאלה, אז שימוש בנתבים של CISCO גם יהיה יקר שלא לצורך, גם יהיה לא יעיל וגם יגביל את השימוש בציודים שמי שנדרש לתחזק אותם בצורה שוטפת לא ידע איך לבצע את זה ויצטרך לפנות כל פעם לגורם חיצוני. קיימים גם מקרים שבכלל התחזוקה של המוצרי CISCO היא על ידי ספק אינטרנט, ובמקרה זה הבעיה שלמשרד קטן מי שנותן את השירות בצד הספק זה ילדים שלא מבינים איך להגדיר את הציוד CISCO וכל דבר שמבקשים מהם הם מספרים שהם לא תומכים בזה או שמגדירים כך שעדיף כבר שלא היו נוגעים בזה.
בקשר לשימוש ב VPN להתחברות מרחוק. אתה צריך לקחת בחשבון שרוחב פס של החיבור שלך יהיה כרוחב פס של ערוץ UPLOAD שיש באותו המקום שלשם אתה מתחבר. ואם מדובר על קו ביתי שמותקן במקום, אז השימוש ב VPN הוא די מוגבל בגלל שמדובר בקושי על שנייים ומשהו מגה.
גם את החלק של WIFI צריך לחשוב, אם לא עדיף להפריד לנקודת גישה אלחוטית מהנתב, בגלל שלרוב נתב במשרד יהיה מותקן בארון תקשורת, דבר שחוסם את השידור האלחוטי.
דרך אגב, כל נתב פשוט של LINKSYS , אפילו מהכי ישנים, כמו wrt1900acs , עם תוכנת OpenWRT שמותקנת עליו תעשה את העבודה למשרד קטן יותר טוב מאשר סבונייה שנמכרת תחת מותג של CISCO, סבונייה בסגננן של סדרת 800 או מהסדרה של 1100 של CISCO, ואפילו wrt1900acs כזה יהיה גם זול יותר וגם בעל גמישות ומשאבי חומרה עדיפים יותר.
·
מוצרים של CISCO הם מצויינים במקרים שבאמת צריכים אותם. למשל מדובר על תרחישים שבהם נדרש להשתמש במערכת רבת נתבים, שמצריכה תקינה בינלאומית כזו שמחייבת את שימוש במוצרים של CISCO, או שמדובר במערכת גדולה מאוד שמנוהלת מעמדת שו''ב מרכזית שמנהלת את כל הנתבים. יש עוד מספר רב של מקרים שבהם נדרש ציוד של CISCO, אבל במקרים אחרים, כמו משרדים עם רשת קטנה או אפילו ארגונים גדולים שלא נדרשים לתקנים כאלה, אז שימוש בנתבים של CISCO גם יהיה יקר שלא לצורך, גם יהיה לא יעיל וגם יגביל את השימוש בציודים שמי שנדרש לתחזק אותם בצורה שוטפת לא ידע איך לבצע את זה ויצטרך לפנות כל פעם לגורם חיצוני. קיימים גם מקרים שבכלל התחזוקה של המוצרי CISCO היא על ידי ספק אינטרנט, ובמקרה זה הבעיה שלמשרד קטן מי שנותן את השירות בצד הספק זה ילדים שלא מבינים איך להגדיר את הציוד CISCO וכל דבר שמבקשים מהם הם מספרים שהם לא תומכים בזה או שמגדירים כך שעדיף כבר שלא היו נוגעים בזה.
בקשר לשימוש ב VPN להתחברות מרחוק. אתה צריך לקחת בחשבון שרוחב פס של החיבור שלך יהיה כרוחב פס של ערוץ UPLOAD שיש באותו המקום שלשם אתה מתחבר. ואם מדובר על קו ביתי שמותקן במקום, אז השימוש ב VPN הוא די מוגבל בגלל שמדובר בקושי על שנייים ומשהו מגה.
גם את החלק של WIFI צריך לחשוב, אם לא עדיף להפריד לנקודת גישה אלחוטית מהנתב, בגלל שלרוב נתב במשרד יהיה מותקן בארון תקשורת, דבר שחוסם את השידור האלחוטי.
דרך אגב, כל נתב פשוט של LINKSYS , אפילו מהכי ישנים, כמו wrt1900acs , עם תוכנת OpenWRT שמותקנת עליו תעשה את העבודה למשרד קטן יותר טוב מאשר סבונייה שנמכרת תחת מותג של CISCO, סבונייה בסגננן של סדרת 800 או מהסדרה של 1100 של CISCO, ואפילו wrt1900acs כזה יהיה גם זול יותר וגם בעל גמישות ומשאבי חומרה עדיפים יותר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אני דבר ראשון הייתי בודק, אם יש לי בכלל קו שמתאים לחיבור של VPN. בגלל שמן הסתם, אם מדובר על קו ביתי ויש צורך בחיבור VPN מרחוק, אז קו כזה ייתן רוחב פס של כ 2.5MBPS וצריך להבין, אם לשימוש כלשהוא רוחב פס כזה מספיק בכלל ועוד שמדובר על זה שמתחברים מספר משתמשים דרך VPN. דבר שני, השאלה, אם יש מי שידע להתקין את OPENWRT על הנתב ולהגדיר את הנתב ולהגדיר את שרת VPN ואת הלקוחות VPN גם או, אם אתה יודע לבצע את זה לבד, ואם הנתב ימוקם במרכז של המשרד, במקום פתוח או שהוא ימוקם בארון תקשורת שמצריך התקנת נקודת גישה אלחוטית במקום מרכזי של המשרד. בקיצור יש מספיק שיקולים שצריך לקחת בחשבון בשביל להחליט. אם אתה רוצה נתב יותר חדש של LINKSYS, אז יש למשל את WRT3200ACM, שהוא גם יקר יותר בגלל זה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם הולכים על OpenWRT גם נתב TP-Link Archer C7 ב-350₪ יעשה את העבודה.sys_admin כתב:אני דבר ראשון הייתי בודק, אם יש לי בכלל קו שמתאים לחיבור של VPN. בגלל שמן הסתם, אם מדובר על קו ביתי ויש צורך בחיבור VPN מרחוק, אז קו כזה ייתן רוחב פס של כ 2.5MBPS וצריך להבין, אם לשימוש כלשהוא רוחב פס כזה מספיק בכלל ועוד שמדובר על זה שמתחברים מספר משתמשים דרך VPN. דבר שני, השאלה, אם יש מי שידע להתקין את OPENWRT על הנתב ולהגדיר את הנתב ולהגדיר את שרת VPN ואת הלקוחות VPN גם או, אם אתה יודע לבצע את זה לבד, ואם הנתב ימוקם במרכז של המשרד, במקום פתוח או שהוא ימוקם בארון תקשורת שמצריך התקנת נקודת גישה אלחוטית במקום מרכזי של המשרד. בקיצור יש מספיק שיקולים שצריך לקחת בחשבון בשביל להחליט. אם אתה רוצה נתב יותר חדש של LINKSYS, אז יש למשל את WRT3200ACM, שהוא גם יקר יותר בגלל זה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·NegativeIQ כתב:אם הולכים על OpenWRT גם נתב TP-Link Archer C7 ב-350₪ יעשה את העבודה..........
דובר כאן על צורך בלהשתמש בנתב כבשרת VPN לעסק קטן שמתחברים עליו מספר לקוחות במקביל, ומה לעשות, אבל לנתב C7 של TPLINK יש מעבד מאוד חלש ביותר שבשימוש כשרת VPN מספיק לכמה MBPS ספורים בלבד.
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב בקשר לשימוש VPN, הוא ישמש לחיבור מרחוק (RDP) של מקסימום 2 במקביל, לרוב 1....זה עסק שהרמת מחשוב בו לא גבוהה. ממה שראיתי הראוטר של לינקסיס שהוזכר כאן משמש יותר לסטרימינג וגיימינג (אולי אני טועה), מחיר של 1450 נראה קצת מוזגם (מחפש משהו בסביבות ה800 ש"ח). אגב ניסיתי את הTPLINK VR600 והתאכזבתי- לא יציב בעליל. כרגע יש שימוש במודם ראוטר פח של בזק,תבנו עד כמה העסק הזה רחוק ממחשוב...רוצה לקחת אותו טיפה קדימה. תודה
שמע אתה צריך להבין,אתה רוצה שקט בעסק אתה משלםTobul1 כתב:אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב בקשר לשימוש VPN, הוא ישמש לחיבור מרחוק (RDP) של מקסימום 2 במקביל, לרוב 1....זה עסק שהרמת מחשוב בו לא גבוהה. ממה שראיתי הראוטר של לינקסיס שהוזכר כאן משמש יותר לסטרימינג וגיימינג (אולי אני טועה), מחיר של 1450 נראה קצת מוזגם (מחפש משהו בסביבות ה800 ש"ח). אגב ניסיתי את הTPLINK VR600 והתאכזבתי- לא יציב בעליל. כרגע יש שימוש במודם ראוטר פח של בזק,תבנו עד כמה העסק הזה רחוק ממחשוב...רוצה לקחת אותו טיפה קדימה. תודה...
אתה לא יכול לקחת ציוד פח תת רמה ולצפות שיעבוד ואהיה לך שקט
אני כבר לא מדבר על אבטחת מידע בעסק הדבר אחרון שאתה רוצה
שהעסק ירפץ ויגנב לך מידע ואז אתה תראה שני דברים המידע שלך
מסתובב בדארקנט למכירה והלקוחות שלך יתבעו אותך.
אם אתה לא רוצה לקנות משהו יקר אתה יכול לקחת מחשב ישן לשים לו שני כרטיסי
רשת להתקין PFSENSEאו SOPHOS ויש לך אחלה של פיירוול אז אתה לוקח ראוטר
פשוט הולך אותו לסוויטץ' א אלחוטי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Tobul1 כתב:אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב בקשר לשימוש VPN, הוא ישמש לחיבור מרחוק (RDP) של מקסימום 2 במקביל, לרוב 1....זה עסק שהרמת מחשוב בו לא גבוהה. ממה שראיתי הראוטר של לינקסיס שהוזכר כאן משמש יותר לסטרימינג וגיימינג (אולי אני טועה), מחיר של 1450 נראה קצת מוזגם (מחפש משהו בסביבות ה800 ש"ח). אגב ניסיתי את הTPLINK VR600 והתאכזבתי- לא יציב בעליל. כרגע יש שימוש במודם ראוטר פח של בזק,תבנו עד כמה העסק הזה רחוק ממחשוב...רוצה לקחת אותו טיפה קדימה. תודה...
בהתחלה הזכרת נתב של CISCO, אז אתה צריך להבין, שנתב הכי פשוט של CISCO , שנותן ביצועים נחותים מנתב ישן של LINKSYS עולה הרבה יותר מ 1000$. בקשר לנתב המדובר של LINKSYS, אז מן הסתם הוא לא יכול לעזור לא בסטרימינג ולא בגיימינג, אבל בגלל שמדובר על נתב ביתי מפרטים שימושים אופייניים שמשתמשים ברשת הביתית. גם אתה צריך לקחת בחשבון, שלצורך של שימוש מינימלי של RDP ברזולוציה לא גבוהה במיוחד ולא בעומק צבע מירבי נדרש כ 20M פר חיבור. ואם אתה נדרש לשני חיבורים כאלה מרחוק, במקביל לעבודה של שאר המחשבים בעסק ברשת מקומית, אז צריך לפחות קו תמסורת של 50M סימטרי או קו עסקי של 100M על 50M. וצריך להבין שרק קו כזה בחודש עולה הרבה יותר ממחיר של נתב ביתי כזה שדיברנו עליו קודם. כמו שכבר הזכירו כאן אפשר גם להשתמש במערכת PFSENSE בתור נתב ושרת VPN, זה פתרון הרבה יותר טוב, אבל גם יותר יקר. בכל מקרה, אתה צריך גם לקחת בחשבון שלאפיין את כל מה שאתה נדרש לצורך עבודה תקינה וגם להגדיר אחרי זה את כל הציוד נדרש איש מקצוע שמבין בתחום של רשתות תקשורת ולפי השאלות שלך, לבד אתה לא תוכל לבצע את זה ואתה צריך גם לדעת שעבודה של איש מקצוע כזה היא גם בדרך כלל גם לא במחירים של טכנאי מחשבים ביתיים לוקחים מילד שהמשחק שלו לא עובד או שצריך לחבר את המחשב שלו לאינטרנט. אחרת, אם מהתחלה לא בונים את תשתיות המחשוב, את הרשת המקומית ואת החיבור לאינטרנט בצורה מקצועית, אז כל העסק סובל בעבודה השוטפת וגם נוצרות בעיות של אבטחת מידע רבות, שבסופו של דבר גורמות להשלכות שלא ניתן לתקן, כמו איבוד מידע וכו'.
@sys_admin
נראה לי אתה טועה מאד בגדול בנוגע לbandwidth שדורש RDP אלא אם כן אני לא לבין במה אתה מתכוון ל"M".
https://superuser.com/questions/43797/m ... idth-usage
נראה לי אתה טועה מאד בגדול בנוגע לbandwidth שדורש RDP אלא אם כן אני לא לבין במה אתה מתכוון ל"M".
https://superuser.com/questions/43797/m ... idth-usage
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@sys_admin
הצורה ש-RDP ספציפית עובד מאפשרת לו בהגבלות מסויימות לעבוד סביר גם עם חיבור מודם 56K. מנסיון שיש לי עם חיבור OpenVPN בין שני TP-Link עם OpenWRT ורוחב-פס בזק 3Mbps גנרי RDP עובד חלק לגמרי (כל עוד אתה לא מעביר דרכו וידאו HD). במקרה כזה אגב אין שום בעיה עם OpenVPN על TP-Link כי למרות שהמעבד שלו לא מתאים לזה בשיט עוד עדיין מגיע ל-10Mbps ב-VPN (לפי מדידה בחיבור אנלימיטד) ואם אין לך חיבור סיב / חיבור עסקי אז זה לא יהיה צוואר הבקבוק.
@Tobul1 - בסופו של דבר השאלה היא כמה תמיכה אתה צריך וכמה אתה מוכן לשלם. האופציה הכי זולה היא כאמור TP-Link עם קושחת צד ג' ו-OpenVPN, אבל אם משהו לא עובד אל תצפה לתמיכה מהיצרן. נתבים בסיסיים עם VPN כלול עולים יותר ולרוב לא יתנו ביצועים יותר טובים מה-TP-Link+OpenVPN (אם כי כמו שאמרתי אם אתה בבזק / הוט אז גם ככה זה לא צוואר הבקבוק) - הדבר הנוסף היחיד שאתה מקבל בתמורה לכסף שלך הוא שהאחריות מכסה את ה-Use Case שלך.
לא הייתי הולך על נתב סופר-יקר אלא אם יש לך חיבור סיב ואתה צריך להעביר תקשורת מהירה דרך ה-VPN (לדוגמה וידאו ממצלמות אבטחה באיכות HD).
הצורה ש-RDP ספציפית עובד מאפשרת לו בהגבלות מסויימות לעבוד סביר גם עם חיבור מודם 56K. מנסיון שיש לי עם חיבור OpenVPN בין שני TP-Link עם OpenWRT ורוחב-פס בזק 3Mbps גנרי RDP עובד חלק לגמרי (כל עוד אתה לא מעביר דרכו וידאו HD). במקרה כזה אגב אין שום בעיה עם OpenVPN על TP-Link כי למרות שהמעבד שלו לא מתאים לזה בשיט עוד עדיין מגיע ל-10Mbps ב-VPN (לפי מדידה בחיבור אנלימיטד) ואם אין לך חיבור סיב / חיבור עסקי אז זה לא יהיה צוואר הבקבוק.
@Tobul1 - בסופו של דבר השאלה היא כמה תמיכה אתה צריך וכמה אתה מוכן לשלם. האופציה הכי זולה היא כאמור TP-Link עם קושחת צד ג' ו-OpenVPN, אבל אם משהו לא עובד אל תצפה לתמיכה מהיצרן. נתבים בסיסיים עם VPN כלול עולים יותר ולרוב לא יתנו ביצועים יותר טובים מה-TP-Link+OpenVPN (אם כי כמו שאמרתי אם אתה בבזק / הוט אז גם ככה זה לא צוואר הבקבוק) - הדבר הנוסף היחיד שאתה מקבל בתמורה לכסף שלך הוא שהאחריות מכסה את ה-Use Case שלך.
לא הייתי הולך על נתב סופר-יקר אלא אם יש לך חיבור סיב ואתה צריך להעביר תקשורת מהירה דרך ה-VPN (לדוגמה וידאו ממצלמות אבטחה באיכות HD).
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן שניתן להשתמש ב RDP גם בחיבור של 56K , אני עוד התחברתי ב RDP בכלל דרך חיבור סלולרי HSCSD בשנת 2000, אבל לא ניתן להגדיר דבר כזה כחיבור שניתן לעבוד בו בצורה הגיונית. בכלל עבודה מרחוק דרך RDP בקו שפחות מ 15MBPS, מדובר על סבל של ממש, במיוחד למי שצריך להקליד נתונים לגיליונות, כמו חשבשבת או אקסל או לעבור בין תפריטים, שבכל תפריט חדש ייקח זמן לא סביר עד שהתמונה מתרעננת. זו בידיוק הסיבה שלצורך זה נהוג לחשב רוחב פס של 20MBPS פר RDP SESSION .
נראה לי שאתה לא ממש מעודכן בנוגע ליכולות RDP, אני משתמש בו לצרכים דומים שתיארת עם שרת ביתי (5 מגביט upload) וזה עובד חלק ביותר גם עם 3 משתמשים במקביל. זה הרי לא סטרימינג שצריך לשלוח לך את התצלום של כל המסך 60 פעמים בשנייה, אני לא יודע בדיוק איך הוא עובד אבל אני מניח שהוא שולח רק את השינוי שעובת התצוגה ולא את כל התצוגה.
בכל מקרה זה לא משהו שקשה לבדוק בפועל.
בכל מקרה זה לא משהו שקשה לבדוק בפועל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אני "טיפ טיפה" מעודכן בנוגע ליכולות של RDP בגלל שבין העיסוקים שלי אני מתכנן מערכות על בסיס יום יומי, שחלק מהמשאבים שנדרשים במערכות אלו, זה שימוש ב RDP, גם כחיבור בודד וגם כ Terminal Server עם מאות רבות של Sessions במקביל פר שרת ומן הסתם זה "קצת" שונה מהמשחקים עם שרת ביתי וכל שאר דברים מסוג זה שבשימוש אצל משתמשים פרטיים. 
אתה הסברת שנדרש קו של מינימום 20mbps לsession של RDP כשאני מראה בפועל שהוא מסתדר יפה מאד עם כ4 mbps, וזה עוד במצב די קיצוני. אני מאד מכבד את דעתך בנושאים האלה אבל למה להתווכח עם עובדות כל כך ברורות?
הנה עוד כמה דברים מאת המפתח של הפרוטוקול:
https://cloudblogs.microsoft.com/enterp ... ns-part-1/
https://cloudblogs.microsoft.com/enterp ... ns-part-2/
הנה עוד כמה דברים מאת המפתח של הפרוטוקול:
https://cloudblogs.microsoft.com/enterp ... ns-part-1/
https://cloudblogs.microsoft.com/enterp ... ns-part-2/