איך אתם שומעים מוזיקה?
בימים האחרונים אני קצת מתעסק עם ההגדרות של הרסיבר (דנון 1300).
עשיתי משחקים בין Stereo למצב Pure.
במצב Stereo ניסיתי את שלושת המצבים (Reference / L/R Bypass / Flat)
ו-Dynamic EQ On & Off.
ממצאים אישיים-
מצב Pure היה נשמע קצת ״אנמי״ לעומת סטריאו, כלומר הרגשתי כאילו הנמיכו את הווליום ממש וגם הבאס פחות דומיננטי. (אבל הוא משתלב בצורה נעימה)
במצב Stereo - מצב Bypass L/R היה עם הכי הרבה ״נוכחות״ הבאס נשמע מלא יותר ויחסית יותר דומיננטי, (וכאילו גם הגבירו ב3db כל רמקול..).
Dynamic EQ - מופעל עם offset של 0db, לא ניסיתי את שאר האופציות.
בינתיים אני נשאר עם Pure, יותר מדי בס יכול לעייף אותי, וזה מרגיש שהכל משתלב יותר טוב....אבל אני אמשיך לבדוק.
אז איך אתם שומעים מוזיקה?
עשיתי משחקים בין Stereo למצב Pure.
במצב Stereo ניסיתי את שלושת המצבים (Reference / L/R Bypass / Flat)
ו-Dynamic EQ On & Off.
ממצאים אישיים-
מצב Pure היה נשמע קצת ״אנמי״ לעומת סטריאו, כלומר הרגשתי כאילו הנמיכו את הווליום ממש וגם הבאס פחות דומיננטי. (אבל הוא משתלב בצורה נעימה)
במצב Stereo - מצב Bypass L/R היה עם הכי הרבה ״נוכחות״ הבאס נשמע מלא יותר ויחסית יותר דומיננטי, (וכאילו גם הגבירו ב3db כל רמקול..).
Dynamic EQ - מופעל עם offset של 0db, לא ניסיתי את שאר האופציות.
בינתיים אני נשאר עם Pure, יותר מדי בס יכול לעייף אותי, וזה מרגיש שהכל משתלב יותר טוב....אבל אני אמשיך לבדוק.
אז איך אתם שומעים מוזיקה?
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אני שומע FLAT עם שני רמקולים בלבד
זה כמו Pure Direct
זה כמו Pure Direct
אני עם דנון X4400H ומעדיף לשמוע במצב Dsur Music כדי לנצל גם את כל הרמקולים בחדר (סט שלם של JBL ARENA החל מ 180 קדמיים ועד ל 120 אטמוסים ממוקמים בתור front/back hights). מצב סטריאו או PURE נשמע לי משעמם וגם גורם לי להרגיש שאני לא מנצל טוב את ההשקעה ברמקולים\רסיבר.
כעקרון בתחום הזה קצתמתגעגע לימהה RX-A2010 ומצבי ה DSP למוסיקה שלו. מוסיקה קלאסית ואופרה נשמעת משעממת ללא הדהוד לטעמי... חבל שדנון לא משקיעים בתחום הזה.
כעקרון בתחום הזה קצתמתגעגע לימהה RX-A2010 ומצבי ה DSP למוסיקה שלו. מוסיקה קלאסית ואופרה נשמעת משעממת ללא הדהוד לטעמי... חבל שדנון לא משקיעים בתחום הזה.
אני לא מוותר על הפיצ'ר ההכי חשוב של הרסיברים האלה, אצלי אודיסיי מופעל על FLAT, אבל dynamic EQ/volume כבויים. אם החדר לא מטופל אקוסטית בצורה מאד יסודית והFR של הרמקולים לא מאד ישר ומאוזן, לא כדאי לוותר עליו.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 18/08/2018 12:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
המגבר שלי הוא Denon 4308ci ופעם העדפתי מצב סטיריאו עם כיול של Audissey. עם הזמן הטעם וההעדפות השתנו ועברתי ל Pure. רק שלא ממש אהבתי את עומק הבמה ואת הפרדת הכלים במצב זה. הבעיה נפתרה עם חיבור מגבר integrated ליציאות ה pre-amp כך שאפשר להגיד שאני עדיין במצב Pure.
מוזיקה רב ערוצית וסרטים כמובן שמשתמשים בכיול של Audissey.
מוזיקה רב ערוצית וסרטים כמובן שמשתמשים בכיול של Audissey.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
אני לא חסיד של מוזיקה, אבל כאשר מתחשק,
אני משתמש באנת'אם mrx 720 אין לו אפשרויות רבות
וטוב שכך, שומע עם כיול, כאשר פרופיל אחד מבין 4 בו
אני מגדיר שיש לי רק זוג קדמיים וסאב, את הקדמיים אני חותך מ 60hz
ועוד כמה שינויים ידניים דיי משמעותיים.
הייתי מעדיף לשמוע עם רמקולים פול רנג'
פחות מעדיף לשמוע דו ערוצי עם סב, לומרות שהוא משתלב נהדר.
ככה אני שומע מוזיקה
אני משתמש באנת'אם mrx 720 אין לו אפשרויות רבות
וטוב שכך, שומע עם כיול, כאשר פרופיל אחד מבין 4 בו
אני מגדיר שיש לי רק זוג קדמיים וסאב, את הקדמיים אני חותך מ 60hz
ועוד כמה שינויים ידניים דיי משמעותיים.
הייתי מעדיף לשמוע עם רמקולים פול רנג'
פחות מעדיף לשמוע דו ערוצי עם סב, לומרות שהוא משתלב נהדר.
ככה אני שומע מוזיקה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
·איתי כמה צניעות יש בךitay123 כתב:מערכת ייעודית לדו ערוצי....
תפרט מעט בבקשה מה הכילים שמחוברים לדו ערוצי אצלך
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
·itay123 כתב:מערכת ייעודית לדו ערוצי....
גם אצלי מערכת השמע הדו ערוצית, נפרדת לגמרי (בחדר אחר) ממערכת הקולנוע הביתי.
מורכבת מרסיבר ישן וטוב של YAMAHA ורמקולים ישנים וטובים (KEF REFERANCE 3 הנמצעים ברשותי יותר מ 20 שנה )
כל המוזיקה שלי יושבת על מחשב ייעודי
יש גם רמקולים חיצוניים לחצר של B&W הטובים ביותר לטעמי ולתקציבי שיכולים להיות מחוץ לבית (ALL WEATHER)
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
בזמן האחרון אני מוצא את עצמי יותר ויותר שם אוזניות כדי לשמוע מוזיקה. נכון יש מערכת סבירה אבל אחד הזוגות אוזניות שלי פשוט מפורט יותר מהרמקולים, מספק במה מדהימה, עומק שלא ידעתי במוזיקה וגם יורד לתדרים נמוכים יותר מאשר הסאב שלי.
כמובן, כשהמצב מתאים אז אני מדליק את שני הסאבים, מעלה את חוגת הווליאום עד הסוף ברסביר ושם איזה שיר שיעיר את השכונה
לא פיור דיקרט, לא מערכת סטריאו ולא צלילי אוויר עדינים עם פרחי בר מרחבים בחלל. לדעתי, מוזיקה צריכה להיות פאנצ'יט, דינמטי, חזקה, עם בס חזק ועמוק ובמה מעולה.
אוזניות
מגבר לאוזניות
כמובן, כשהמצב מתאים אז אני מדליק את שני הסאבים, מעלה את חוגת הווליאום עד הסוף ברסביר ושם איזה שיר שיעיר את השכונה
לא פיור דיקרט, לא מערכת סטריאו ולא צלילי אוויר עדינים עם פרחי בר מרחבים בחלל. לדעתי, מוזיקה צריכה להיות פאנצ'יט, דינמטי, חזקה, עם בס חזק ועמוק ובמה מעולה.
אוזניות
מגבר לאוזניות
זה הסיכום שלי:
שמיעה דרך ספוטיפיי -
MultEQ - Flat
Dynamic Eq and volume OFF
פיצ׳ר די מדהים, שבכל הפורום אזכרו רק פעם אחת (!) - Restorer, שמתי על Low ופשוט שומעים מעולה!
עבור loseless לא צריך כמובן את הפיצ׳ר הזה, וכל שאר ההגדרות אותו דבר.
מגלה מחדש את הרמקולים!
וזה המצב שבחרתי -
Low -
Optimized mode for compressed sources with normal highs (96 kbps and over).
ממליץ לכל מי שמשתמש בשירותי סטרימינג מהסוג הזה, ויש לו רסיבר של דנון..לנסות את הפיצ׳ר הזה.
שמיעה דרך ספוטיפיי -
MultEQ - Flat
Dynamic Eq and volume OFF
פיצ׳ר די מדהים, שבכל הפורום אזכרו רק פעם אחת (!) - Restorer, שמתי על Low ופשוט שומעים מעולה!
עבור loseless לא צריך כמובן את הפיצ׳ר הזה, וכל שאר ההגדרות אותו דבר.
מגלה מחדש את הרמקולים!
Compressed audio formats such as MP3, WMA (Windows Media Audio) and MPEG-4 AAC reduce the amount of data by eliminating signal components that are hard for the human ear to hear. The “Restorer” function generates the signals eliminated upon compression, restoring the sound to conditions near those of the original sound before compression. It also restores the original bass characteristics for a rich and expanded tonal range.
...
וזה המצב שבחרתי -
Low -
Optimized mode for compressed sources with normal highs (96 kbps and over).
ממליץ לכל מי שמשתמש בשירותי סטרימינג מהסוג הזה, ויש לו רסיבר של דנון..לנסות את הפיצ׳ר הזה.
זה דווקא פיצ'ר שלא הייתי נוגע בו. אי אפשר ליצור יש מאין, המונח restorer מאד שיווקי. הפיצ'ר הזה לא "משחזר" שום דבר אלא כנראה פשוט יוצר הרמוניקות בתדרים גבוהים וגורם לתחושה של סאונד יותר אוורירי ומפורט, אבל זה לא "משוחזר" משהו ולא עושה את הסאונד דומה יותר למקור. זה גם יותר רלוונטי לקבצי lossy בביטריית מאד נמוך שחותכים תדרים מעל 15khz, לשירותי סטרימינג מודרניים זה ממש לא נחוץ.
זה שזה סובייקטיבית עושה נעים באוזניים זה כבר סיפור אחר, יש הרבה מאד דרכים לגרום למערכת להישמע יותר מגניב עם כל מיני DSP. אבל אני אישית עדיין מאמין שהמטרה שלנו היא לשחזר את מה שתיכנן המשורר ולא להכניס כל מיני דברים משלנו ליצירה שלו.
זה שזה סובייקטיבית עושה נעים באוזניים זה כבר סיפור אחר, יש הרבה מאד דרכים לגרום למערכת להישמע יותר מגניב עם כל מיני DSP. אבל אני אישית עדיין מאמין שהמטרה שלנו היא לשחזר את מה שתיכנן המשורר ולא להכניס כל מיני דברים משלנו ליצירה שלו.
שאלה-
אחרי הכיול של אודיסי, הגדרתי את הרצפתיים כSmall וקרוסאובר להכל ל80hz.
כשאני שם מצב Stereo /Pure הרמקולים עדיין נשארים כ״קטנים״ והקרוסאובר נחתך ב80?
אם כן, אני צריך לשנות עבור מוזיקה (2.0) כל פעם את הרמקולים להיות Large? לשנות את הקרוסאובר לIndividual? או שברגע שאני אשנה Large ונחשב Full Band זה לא משתנה ואני יכול להשאיר חיתוך על 80hz?
אחרי הכיול של אודיסי, הגדרתי את הרצפתיים כSmall וקרוסאובר להכל ל80hz.
כשאני שם מצב Stereo /Pure הרמקולים עדיין נשארים כ״קטנים״ והקרוסאובר נחתך ב80?
אם כן, אני צריך לשנות עבור מוזיקה (2.0) כל פעם את הרמקולים להיות Large? לשנות את הקרוסאובר לIndividual? או שברגע שאני אשנה Large ונחשב Full Band זה לא משתנה ואני יכול להשאיר חיתוך על 80hz?