אינדיקטור להפסקת חשמל
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תלוי עד כמה אתה מוכן להשקיע. למשל אם יש לך מערכת לניהול בית חכם ויש לה ממשק לאל-פסק אז אתה יכול לקבל דרכה התראות על תחילת הפסקת חשמל ועם קצת יצירתיות גם מתי החשמל חוזר, אפילו אם זה מתרחש לאחר shutdown. זה אפשרי עם openHAB שיש לו Binding בשם Network UPS Tools.
אני בטוח שיש אפשרויות נוספות פחות מסובכות.
אני בטוח שיש אפשרויות נוספות פחות מסובכות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

שמע, אם אתה מחפש הכי פשוט אז אחת האפשרויות העולה בדעתי זה לחבר שקע שעון שבת מכאני לאחד התקעים. לפי האיחור שלו תוכל לחשב בדיוק כמה זמן ארכה הפסקת חשמל בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@zivw
·אבדן תכולה של מקרר זו בעיה לא פשוטה. זה קרה לשכנים שלנו והם גם נאלצו להחליף מקרר כי הם לא הצליחו להיפטר מהריח הנוראי שהתפשט לכל הבניין.
יש אביזר שיודע לשלוח SMS בעת הפסקת חשמל ועם החזרת הזרם. קוראים לו iSocket 3G והוא דורש כרטיס SIM. לא יודע אם יתאים לך או אם מחיר של 210$ נראה לך סביר אבל אתה יכול לקרוא עליו כאן: https://www.isocket.eu/power-failure/
·אבדן תכולה של מקרר זו בעיה לא פשוטה. זה קרה לשכנים שלנו והם גם נאלצו להחליף מקרר כי הם לא הצליחו להיפטר מהריח הנוראי שהתפשט לכל הבניין.
יש אביזר שיודע לשלוח SMS בעת הפסקת חשמל ועם החזרת הזרם. קוראים לו iSocket 3G והוא דורש כרטיס SIM. לא יודע אם יתאים לך או אם מחיר של 210$ נראה לך סביר אבל אתה יכול לקרוא עליו כאן: https://www.isocket.eu/power-failure/
גם המוצר הזה יעשה את אותה עבודה
https://www.vesternet.com/catalogsearch ... Smart+Plug
תזמין : Schuko outlet - ASP-3-1-10
יודע לשלוח התראות בנפילת מתח,
אם הנתב והרשת שלך יגובו - תקבל התראות בזמן אמת
https://www.vesternet.com/catalogsearch ... Smart+Plug
תזמין : Schuko outlet - ASP-3-1-10
יודע לשלוח התראות בנפילת מתח,
אם הנתב והרשת שלך יגובו - תקבל התראות בזמן אמת
בהנחה שיש לך ורה: אפשר להוסיף מודול מפסק שלא מחובר לכלום. תגדיר סצנה שמדליקה אותו כל דקה (בלי להתחשב בסטטוס הנוכחי), תתקין את הפלאג-אין datamine http://apps.mios.com/plugin.php?id=8526 ותגדיר ניטור של הסטטוס של המפסק הזה.
בגלל שהמפסק אמור להיות דלוק כל הזמן (הסצנה תדליק אותו לאחר הפסקת חשמל) כל מקום בגרף שהוא לא דלוק זה זמן שהייתה בו הפסקת חשמל.
בגלל שהמפסק אמור להיות דלוק כל הזמן (הסצנה תדליק אותו לאחר הפסקת חשמל) כל מקום בגרף שהוא לא דלוק זה זמן שהייתה בו הפסקת חשמל.
הייתי מציע לך פאי ו home assitant, בלוג שלו תוכל לראות מתי הוא נכבה ומתי נדלק מחדש.
אבל המטבע והכוס הרבה יותר מוצאים חן בעיני. אתה צריך משורה ומשקולת מספיק כבדה כדי שתדחוק את הקרח ללמטה (קרח נוטה לצוף).
על פי מיקום המשקולת במשורה תוכל לדעת כמה מים הפשירו במצטבר לכל אורך המדידה - זה למעשה בדיוק הנתון שאתה מחפש, שמשקלל גם את הבידוד והאטימות של המקפיא, וגם את המזג אויר בחוץ, מסת האוכל שבפנים, וכו'.
יש גם מדי חום תעשיתיים זולים למדי שמיועדים למשלוח בהקפאה, שמראים טמפרטורת מקסימום, ויש גם כאלו שנותנים ממש לוג של הטמפרטורה. אבל המשורה והמשקולת הרבה יותר אלגנטיים.
אבל המטבע והכוס הרבה יותר מוצאים חן בעיני. אתה צריך משורה ומשקולת מספיק כבדה כדי שתדחוק את הקרח ללמטה (קרח נוטה לצוף).
על פי מיקום המשקולת במשורה תוכל לדעת כמה מים הפשירו במצטבר לכל אורך המדידה - זה למעשה בדיוק הנתון שאתה מחפש, שמשקלל גם את הבידוד והאטימות של המקפיא, וגם את המזג אויר בחוץ, מסת האוכל שבפנים, וכו'.
יש גם מדי חום תעשיתיים זולים למדי שמיועדים למשלוח בהקפאה, שמראים טמפרטורת מקסימום, ויש גם כאלו שנותנים ממש לוג של הטמפרטורה. אבל המשורה והמשקולת הרבה יותר אלגנטיים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לי יש כמה פתרונות:
1. יש מתגים חכמים ואז אפשר לראות אינדיקציה. באחד שיש לי בבית אין push notification אם יש הפסקת חשמל אבל אני כן יכול לעקוב.
2. יש UPS מתוחכמים ויש גם תוכנה שיכולה להודיע לך כאשר המחשב שלך עושה shutdown ואז תקבל אינדיקציה שהמחשב ירד בגלל שה-UPS מוריד אותו.
3. יש לי ב-NAS שני אינדיקטורים טובים. האחד הוא שירות רשת שמודיע לי במייל כשה-NAS לא זמין לו יותר מחצי שעה (זה חלק מה-DDNS שלו). זה לא רק מעדכן אותי על הפסקות חשמל אלא (אולי בעיקר) על הפסקות אינטרנט...
4. השירות השני הוא שירות ה-notificaitons של ה-NAS עצמו שהוא מסוגל לשלוח לי מייל לפני שהוא נופל (הראוטר וה-NAS שניהם על UPS משותף).
1. יש מתגים חכמים ואז אפשר לראות אינדיקציה. באחד שיש לי בבית אין push notification אם יש הפסקת חשמל אבל אני כן יכול לעקוב.
2. יש UPS מתוחכמים ויש גם תוכנה שיכולה להודיע לך כאשר המחשב שלך עושה shutdown ואז תקבל אינדיקציה שהמחשב ירד בגלל שה-UPS מוריד אותו.
3. יש לי ב-NAS שני אינדיקטורים טובים. האחד הוא שירות רשת שמודיע לי במייל כשה-NAS לא זמין לו יותר מחצי שעה (זה חלק מה-DDNS שלו). זה לא רק מעדכן אותי על הפסקות חשמל אלא (אולי בעיקר) על הפסקות אינטרנט...
4. השירות השני הוא שירות ה-notificaitons של ה-NAS עצמו שהוא מסוגל לשלוח לי מייל לפני שהוא נופל (הראוטר וה-NAS שניהם על UPS משותף).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים