audioengine B1 - כך פתרתי את בעיית הסאונד ברכב שלי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
חיים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #1 

נתחיל בהקדמה קצרה. במטרה לשפר את איכות הסאונד ברכב שלי, הייתי חייב למצוא פתרון שיאפשר לי לחבר את הטאבלט, עליו מותקנים שירותי המוזיקה ספוטיפיי וטידאל, למערכת הראשית. את הרמקולים הספקתי לשדרג לאלו מסדרת הפרימיום של חברת "הרץ" האיטלקית ועל מנת להשתמש ביכולות הדיגיטליות של המכשיר שלי, הוספתי את מכשיר ה-Bit One HD מבית אודיסון על מנת שיטפל בתהליך המיתוג. נותרה לה בעיה אחת, והיא לא פשוטה לפתרון. המכשיר מבית אודיסון מכיל כמה ממעבדי הסאונד הטובים ביותר שיש כיום לרכב ועל מנת שלא יעבדו כמה מכשירים במקביל על עיבוד הסאונד, רציתי להעביר אות דיגיטלי ישיר מהטאבלט שלי. יכול להיות שמדובר בבורות, שכן אני לא האדם הכי בקיא בתחום האודיו לרכב, אבל הייתי חדור מטרה להשתמש בכמה שפחות מעבדים ושה-Bit One יעשה את מירב העבודה. באמצעות כמה מכשירים שמצאתי באינטרנט וכן פרוטוקול ה-OTG המובנה במכשירי אנדרואיד, מצאתי פתרון יצרתי ואמנם מעט מסורבל לחבר את הטאבלט בצורה ישירה וחסרת המרה. אות דיגיטלי יוצא ואות דיגיטלי נכנס.

תמונה
כך עבדתי במשך כמה חודשים ובסופו של דבר המכשירים שהבאתי מהאינטרנט החלו לשהק. זה התחיל ברעשים סטטיים ולאט לאט התקדם להפרעה משמעותית באיכות הסאונד - כזו שכבר לא יכולתי להתעלם ממנה. במטרה למצוא פתרון יציב וארוך טווח, יצרתי קשר עם ירון מחברת "צור סחר" איתו התייעצתי מספר פעמים בנושא. וכשראה את המערכת שלי, הציע לי פתרון שיאפשר לי להיפטר מחצי מהמכשירים שלי ולשמור על איכות סאונד אופטימלית. תחילה חששתי מלעבור לפתרון המבוסס על בלוטות', אך הודות להסבר קצר שקיבלתי מירון, הטכנולוגיה כבר הספיקה להתקדם משמעותית. המכשירים החדשים מגיעים עם פרוטוקול בשם "aptX HD" מבית קוואלקום.

תמונה
הפרוטוקול החדש מאפשר העברת שמע באיכות גבוהה יותר דרך בלוטות' והתוצאה, אפילו לאודיופיל כמוני, נשמעה לא רעה בכלל ובהחלט לא נופלת בהרגשה הכללית מזו שהייתה לי קודם. המכשיר שהציע לי היה ה-B1 של חברת "Audioengine" בדגמו החדש ביותר התומך בפרוטוקול. הוא קטן מימדים וקומפקטי, כך שהתקנתו ברכב היה נוחה למדי. עוד תהליך ההגדרה שלו היה פשוט מאוד. לחיצה על הכפתור בקדמת המכשיר הכניסה אותו למצב חיבור ולאחר מספר לחיצות בטאבלט שלי הכל היה מוכן לפעולה. משמיעה חוזרת של כמה שירים אותם זכרתי בפירוט מדרך החיבור הקודמת, לא יכולתי לזהות הבדל באיכות, לפחות לא כזו שהצלחתי לשים לב אליה. המכשיר חסך לי חיבורים מיותרים, ולעומת חיבור OTG, אפשר לי להטעין את הטאבלט שלי באופן קבוע. הביקורות ברחבי העולם קבעו שמדובר באחד מממירי הזרמת המדיה הטובים ביותר כיום ואני בהחלט יכול להבין למה. לפתרון ארוך טווח בשבילי בהחלט מדובר במכשיר מצוין מחברה שיש לה רזומה לא קטן בעולם הסאונד.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

mazda_speed
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אפשר גם לחסוך את חיבור המתאם הזה שאני בטוח שעולה לא מעט בכך שאפשר לחבר מעבד סאונד של AUDISON הכולל בתוכו גם BT להזרמת השמע באיכות גבוהה במיוחד .
אשמח לדעת איזה רכיבים עוד מותקנים אצלך ברכב .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

נשמע מאוד מעניין התקן החדש לבלוטות.
אגב, כשמשתמשים ב-Android Auto, הסאונד עובר ללא דחיסה דרך כבל ה-USB.
החסרון הוא כמובן שזה לא אלחוטי, אם כי יש לאחרונה גם אפשרות לחיבור אלחוטי במספר מועט של דגמי סמארטפון/מולטימדיה לרכב.

בכל מקרה, תתחדש ותיהנה. נראה סוף הדרך. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

תתחדש ותנה
אבל ממש לא חדש, הAPTX זה פרוטוקל בן כמה שנים יש גם פתרונות הרבה יותר זולים ואפילו עם אותה איכות מאשר האודיאונגין. לדוגמה:

https://www.amazon.com/SMSL-B1-Stereo-Bluetooth-Receiver/dp/B06VVL4WHL/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1535122193&sr=8-3&keywords=B1+APTX

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

@pixies
·אני פתרתי את בעיית איכות האודיו והכבל בכך שחיברתי דונגל Miracast לכניסת ה HDMI של הרדיו ברכב. זה גם מאפשר לי שליטה בטלפון דרך הפנל של הרדיו בנוסף לשיקוף כך שזה כבר כמה שנים שיש לי את כל היתרונות של Android Auto ללא חיסרון משמעותי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

איזה מערכת ברכב יש לה חיבור HDMI? 8O

חיים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #7 

גבי הטכנולוגיה, ה B1 מגיע עם תמיכה ב aptX HD שמאפשר העברת כמות מידע שהיא יותר מכפולה מזו של aptx סטנדרטי. זה מאפשר העברה של קבצים ברזולוציה ל 24bit לעומת 16bit. קצב הדגימה ב HD הוא 576kbps לעומת 352kbps ברגיל. כל זאת בלי שיהיה ״תשלום״ בזמן עכבה (latency).
דבר נוסף, טווח הקליטה של B1 הוא עד 30 מטר אמיתי. המשמעות של זה היא שהקליטה היא יציבה ואיכותית מכל מקום שמשדרים בבית בלי ניתוקים והנחתות באיכות הסאונד.
דבר נוסף שראוי לציין זה זמן העכבה הנמוך של ה B1 ביחס למקלטים אחרים. זה מאוד משמעותי כשרואים סרטים או קליפים.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

BUGY כתב:איזה מערכת ברכב יש לה חיבור HDMI? 8O
...