המלצה למכונת אספרסו בתקציב של 2200 שקל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ARNONG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
אני מעוניין במכונת אספרסו טובה , אבל לא כזו שמפיקה קפה מקפסולות נספרסו כי אני לא אוהב את הטעם של הקפה שיוצא מהמכונות הללו.
עכשיו משתמש במקינטה (יש לי מוקה ובריקה) ואין לי מטחנה - משתמש בקפה טחון מוכן.
שותה בעיקר הפוך או מאקיאטו, מדי פעם גם אספרסו .
יש לי תקציב של 2200 שקל לערך, איזה מכונת אספרסו מומלצת בתקציב הזה ?
האם להשקיע את הכול במכונת אספרסו או לחלק אותו בין מטחנה למכונה ?
אודה לעזרת המומחים של הפורום.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

אין שום טעם לרכוש מכונת אספרסו ללא מטחנה. חלק גדול מהארומה של הקפה מתפוגג שעות ספורות מרגע הטחינה, ולכן חשוב לטחון סמוך לחליטה. הסיבה השניה, והלא פחות חשובה, היא שכדי לקבל חליטה טובה צריך להתאים את רמת הטחינה לפולים, וזה לא משהו שעושים פעם אחת. כשיש מטחנה צמודה קל לבצע שינויים ברמת הטחינה ואפשר לראות מייד את התוצאה, לשנות ולהגיע לאופטימום. עם קפה טחון אתה תקוע עם משהו שסביר שלא יהיה אופטימלי בשום שלב.

בתקציב הזה שווה לדעתי לחפש ציוד יד שניה, או לקנות מטחנה כדי להשתמש בה עם הציוד הקיים, ובעתיד לקנות מכונת אספרסו.

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

boren כתב:אין שום טעם לרכוש מכונת אספרסו ללא מטחנה. חלק גדול מהארומה של הקפה מתפוגג שעות ספורות מרגע הטחינה, ולכן חשוב לטחון סמוך לחליטה. הסיבה השניה, והלא פחות חשובה, היא שכדי לקבל חליטה טובה צריך להתאים את רמת הטחינה לפולים, וזה לא משהו שעושים פעם אחת. כשיש מטחנה צמודה קל לבצע שינויים ברמת הטחינה ואפשר לראות מייד את התוצאה, לשנות ולהגיע לאופטימום. עם קפה טחון אתה תקוע עם משהו שסביר שלא יהיה אופטימלי בשום שלב.

בתקציב הזה שווה לדעתי לחפש ציוד יד שניה, או לקנות מטחנה כדי להשתמש בה עם הציוד הקיים, ובעתיד לקנות מכונת אספרסו.
...
הכי מדוייק שיכול להיות

ARNONG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה לעונים !
הבנתי שמטחנת קפה זה MUST.
אז חשבתי על מטחנה בתקציב צנוע של 1000 שקל כגון LELIT PL043MMI או ascaso mini
ולזה מוסיף מכונה כגון 685 delongi dedica ( שעלותה בסביבות 900 שקל )
זה בתוך התקציב שלי. (אפילו נשאר קצת עודף לכד הקצפה :) )
מה דעתכם , זה יהיה שידרוג מהמקינטה ?

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

כנאמר , מטחנה זה מאסט , אבל יש עוד ציוד הקפי שאתה חייב : כדי הקצפה , טמפר ומרכך מים הם המרכזיים - יש כמה מאות שקלים של השקעה.

אם אתה שותה בעיקר משקאות מבוססי חלב הייתי מותח מעט את התקציב לכ 3000 - כמובן במידת האפשר ולא מתפשר על מכונות מיותרות כמו דלונגי.
מחפש אוסקר יד 2 1500-1800 שקל תלוי במצב שלה כמובן , מוסיך מטנת אסקו אי מיני יד שניה בעוד כ 500 שקל ושאר התקציב לציוד ההקפי.

מתחת לזה לדעתי אין לך מה להשקיע סכומים כאלו כי השינוי לא בהכרח יהיה לטובה ממקינטה ומקציף נפרד.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #6 

ARNONG כתב:אז חשבתי על מטחנה בתקציב צנוע של 1000 שקל כגון LELIT PL043MMI או ascaso mini
...
את האסקסו אני מכיר ויכול להמליץ עליה. היא טוחנת מספיק דק לאספרסו והיא מאוד עמידה. החיסרון העקרי הוא שאין לה טיימר, אבל אפשר לקבל תוצאות אחידות עם משקל דיגיטלי שעולה כמה דולרים.

יש ב-coffeegeek.com ביקורות גם על האסקסו וגם על הללית. הביקורות על האסקסו באופן משמעותי יותר טובות.

ולזה מוסיף מכונה כגון 685 delongi dedica ( שעלותה בסביבות 900 שקל )
...
לא מכיר את המכונה הזו, אבל בד"ג מכונות שמשתמשות בתרמובלוק וכוללות מקציף מהסוג הזה הן משהו שתרצה לשדרג ממנו מהר מאוד. עדיף לדעתי להמתין לאיזו מציאה ביד שניה. יש לעיתים קרובות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

ולמה לא כזו? פחות מ 2,000 ש"ח.

ARNONG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

טלHD כתב:ולמה לא כזו? פחות מ 2,000 ש"ח.
...
תודה, הצעה מעניינת. זו מכונה אוטמטית לחלוטין אז אני חושב שזה לא יתאים לי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”