תקן ac 867mb כמה המקסימום בבדיקת מהירות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי תקן ac 2x2 שזה אומר שהוא בחיבור של 867mb השאלה שלי מה המקסימום שאפשר להוציא ממנו נניח בחבילת מהירות של 200mb הוא ינצל את כל המהירות או שיהיה צוואר בקבוק והוא יגיע לפחות נניח 170mb?

אגב אם יש נוסחה לחשב בין מהירות חיבור של תקנים למהירות של חבילת אינטרנט אני אשמח לדעת

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מחובר לנקודת גישה במהירות של 867MB, אז אתה יכול לקבל גם 200MB וגם 300MB, רק בשביל להיות מחובר במהירות כזו דרך WIFI, בדרך כלל אתה צריך להיות מחובר בתחום תדרים של 5GHZ וההתקן נייד חייב להיות קרוב לנקודת גישה, ללא קירות בינהם וללא הפרעות בתדרים שבהם משתמשים.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

sys_admin כתב:אם אתה מחובר לנקודת גישה במהירות של 867MB, אז אתה יכול לקבל גם 200MB וגם 300MB, רק בשביל להיות מחובר במהירות כזו דרך WIFI, בדרך כלל אתה צריך להיות מחובר בתחום תדרים של 5GHZ וההתקן נייד חייב להיות קרוב לנקודת גישה, ללא קירות בינהם וללא הפרעות בתדרים שבהם משתמשים.
...
·אכן זה המצב הראוטר בחדר שלי והמחשב הנייד בתקן ac 5Ghz אתה אומר בוודאות שאפשר לקבל 300mb? בכללי אשמח לדעת אם יש דרך חישוב לדעת כמה זה בא ליידי ביטוי כגון ב ac יש גם 1300mb אז כמה זה יוצא לפי חבילת אינטרנט?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@Lior18
·

הבדיקה הכי פשוטה שאתה יכול לבצע, היא, להשתמש במחשב אחד שמחובר קווי לרשת שלך ובנוסף שמחובר אלחוטי לאותה הרשת ולבדוק את מהירות העברת נתונים בינהם, למשל עם IPERF. המהירות שתקבל, זו המהירות שחיבור אלחוטי שלך יכול לעמוד בה לצורך חיבור לאינטרנט. כמובן שצריך להבין, שעל מהירות אלחוטית מתקבלת משפיעים מספר רב של גורמים שונים, שחלקם כבר הזכרתי ובנוסף עליהם גם כאלה כמו כמה התקנים אלחוטיים מחוברים לרשת זו, כי כל התקן אלחוטי שפועל ברשת מוריד בצורה משמעותית את המהירות של כל שאר התקנים אלחוטיים אחרים, בניגוד לרשת קווית, ששם כל שני פורטים פועלים בנפרד ולא משפיעים על מהירות של פורטים אחרים.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sys_admin כתב:@Lior18
·

הבדיקה הכי פשוטה שאתה יכול לבצע, היא, להשתמש במחשב אחד שמחובר קווי לרשת שלך ובנוסף שמחובר אלחוטי לאותה הרשת ולבדוק את מהירות העברת נתונים בינהם, למשל עם IPERF. המהירות שתקבל, זו המהירות שחיבור אלחוטי שלך יכול לעמוד בה לצורך חיבור לאינטרנט. כמובן שצריך להבין, שעל מהירות אלחוטית מתקבלת משפיעים מספר רב של גורמים שונים, שחלקם כבר הזכרתי ובנוסף עליהם גם כאלה כמו כמה התקנים אלחוטיים מחוברים לרשת זו, כי כל התקן אלחוטי שפועל ברשת מוריד בצורה משמעותית את המהירות של כל שאר התקנים אלחוטיים אחרים, בניגוד לרשת קווית, ששם כל שני פורטים פועלים בנפרד ולא משפיעים על מהירות של פורטים אחרים.
...
אוקיי הבנתי אותך האמת שאין אצלי הרבה מכשירים שהם ac בתקן 5ghz גם בשכונה ככה שאני מנצל את התדרים הכי נקיים לעומת 2.4 שבו כולם משתמשים בו

אגב יש לי tp link archer c9 v2 איזה קושחה צד ג אתה הכי ממליץ? עדיפות ליציבות ומהירות אני לא מחפש תכונות חדישות כגון vpn

איך ddwrt vs gargoyle vs open wrt
·

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #6 

אין בעיה עם קיר אחד בין הנתב למחשב כל עוד לא מדובר על קיר של ממ"ד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@גיל37
·
כבר אחרי קיר לבנים אחד חיבור אלחוטי בתחום תדרים של 5GHZ יורד למהירות של פחות משליש מהמהירות שמתקבלת בקשר עיין. על חיבור מאחורי קיר בטון בכלל אין מה לדבר. מדובר על דברים פשוטים וידועים מזה שנים, מצורפים צילומים של הבדלי מהירויות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@Lior18
·

התוכנה הכי מומלצת היא OPENWRT, רק שאתה צריך לבדוק, אם יש גרסה לחומרה של הנתב שלך, כי לגרסה V1 של נתב זה אני זוכר שהיתה תמיכה, אבל הלאה אני כבר לא בדקתי.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

sys_admin כתב:@Lior18
·

התוכנה הכי מומלצת היא OPENWRT, רק שאתה צריך לבדוק, אם יש גרסה לחומרה של הנתב שלך, כי לגרסה V1 של נתב זה אני זוכר שהיתה תמיכה, אבל הלאה אני כבר לא בדקתי.
...
·הסתכלתי באתר על קושחות מצאתי רק ל v1 תוכל לבדוק בוודאות אולי לא חיפשתי נכון? ואם זהו המצב איזה קושחה אחרת היית ממליץ?

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #10 

@sys_admin

אז אצלי זה לא ככה ואני מקבל 975Mbps במחשב שנמצא מהצד השני של הקיר ואפילו לא צמוד לקיר.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

גיל37 כתב:@sys_admin

אז אצלי זה לא ככה ואני מקבל 975Mbps במחשב שנמצא מהצד השני של הקיר ואפילו לא צמוד לקיר.
...
·כי הכרטיס שלך הוא 1300mb אז ברגע שהתרחקת קצת זה ירד משמעותי 325mb אצלו זה היה 866mb ואז הגיע ל 270 ככה שאצלו היה ירידה של 400 סופו של דבר זה אותו הדבר הירידה העניין זה ה"תכולה" של הקיבולת מן הסתם ככל שיהיה מכשיר עם יותר מהירות חיבור אז גם אם טיפה זה יירד בגלל מרחק זה לא יהיה קריטי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

Lior18 כתב:
...
...
·הסתכלתי באתר על קושחות מצאתי רק ל v1 תוכל לבדוק בוודאות אולי לא חיפשתי נכון? ואם זהו המצב איזה קושחה אחרת היית ממליץ?
...
·

עד כמה שאני זוכר, DD-WRT, כן תומכת בגרסת חומרה 2 של נתב זה. מצורף קישור של התוכנה:
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/d ... -ddwrt.bin

בקשר ל OPENWRT כרגע אין לי נתב כזה, כך שאני לא יכול לבדוק את התאימות שלו.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

sys_admin כתב:
...
...
·

עד כמה שאני זוכר, DD-WRT, כן תומכת בגרסת חומרה 2 של נתב זה. מצורף קישור של התוכנה:
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/d ... -ddwrt.bin

בקשר ל OPENWRT כרגע אין לי נתב כזה, כך שאני לא יכול לבדוק את התאימות שלו.
...
הגרסאות ב dd-wrt הן beta ידוע לך עד כמה הן יציבות?
·

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

עם DD-WRT אני פחות עובד בגלל שהיא פחות גמישה מה OPENWRT, כך שאני לא בדקתי עד כמה ה BETAS האלה יציבות, אבל תמיד ניתן לבדוק ובדרך כלל ה BETAS האלה הן יהיו יותר יציבות מהתוכנות של היצרן.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

sys_admin כתב:עם DD-WRT אני פחות עובד בגלל שהיא פחות גמישה מה OPENWRT, כך שאני לא בדקתי עד כמה ה BETAS האלה יציבות, אבל תמיד ניתן לבדוק ובדרך כלל ה BETAS האלה הן יהיו יותר יציבות מהתוכנות של היצרן.
...
·אוקיי תודה רבה לך! מחר אני אתקין אותה ואקווה לטוב.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

sys_admin כתב:עם DD-WRT אני פחות עובד בגלל שהיא פחות גמישה מה OPENWRT, כך שאני לא בדקתי עד כמה ה BETAS האלה יציבות, אבל תמיד ניתן לבדוק ובדרך כלל ה BETAS האלה הן יהיו יותר יציבות מהתוכנות של היצרן.
...
·התקנתי ddwrt השתמשתי בקובץ factory והראוטר עשה brick שחררתי אותו מהבריק עם fttp32 השאלה איך אני מתקין עכשיו בלי בריק? הורדתי קובץ מקורי של factory מהאתר הרשמי של ddwrt יש לי הרגשה אם אנסה שוב לעשות אני אקבל בריק מה עשיתי לא נכון? בדרך כלל לא חוויתי בריק אני נמצא על קושחה worldwide אם זה משנה מבחינת הבריק...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”