בחירת DAC קבוע במקום ה"זמני" + התיעצות לגבי אופן חיבור סאב
שלום רב לחברי הפורום הנכבדים,
אשמח לשמוע את דעתכם בסוגייה שאני חושב עליה כרגע,
הציוד המדובר הוא זוג רצפתיים שמתחברים למגבר סטריאו (דו ערוצי בלבד) ובנוסף סאב אקטיבי.
המקור הוא באופן עקרוני מחשב.
(זמנית) כרגע, יש לי FIIO E10K קטן שאני משתמש ביציאת DAC שלו (יציאת TRS 3.5 בודדת).
אחרי היציאה שמתי מפצל RCA וממנו זה מגיע לכניסת המגבר ולכניסת הסאב.
הFIIO לא נקנה למטרה זו הוא פשוט USB DAC הכי נורמלי שיש לי בבית כרגע (יש לי גם SCHIIT Modi 2U כחלק מסט-אפ האוזניות בעבודה)
השאלה היא מה הדבר האופטימלי שאני יכול לעשות לצורך פתרון קבע. להבנתי המפצל כל עוד הוא איכותי לא אמור להוות בעיה (אני טועה?) מה גם שאני לא מוצא בשום מקום DAC עם יציאת SUB ייעודית. במידה ואני כן טועה יש לי אופציה לחבר כרטיס קול אולפני שיושב בבית, שיש לו 8 יציאות.. (ואז, להשתמש בDAC שלו או להשתמש בו נטו כמיקסר)
בנוגע לDAC, חשבתי לקחת משהו שלא "ישבור את הבנק", 200$ ומטה, ועולה השאלה כמה יהיה שיפור לאומת הFIIO.
ראיתי שקיימים ממירים שיש להם כניסת Bluetooth בנוסף, שזו אופציה נחמדה לדעתי, אז אם אפשר לקבל את זה בגבולות התקציב בלי לפגוע באיכות זה פלוס..
אני כמובן פחות בעניין של להשקיע כסף ובסופו של דבר להגיע ל(כמעט) אותה התוצאה שיש לי עכשיו.
אשמח לשמוע דעות/עצות. תודה מראש...
אשמח לשמוע את דעתכם בסוגייה שאני חושב עליה כרגע,
הציוד המדובר הוא זוג רצפתיים שמתחברים למגבר סטריאו (דו ערוצי בלבד) ובנוסף סאב אקטיבי.
המקור הוא באופן עקרוני מחשב.
(זמנית) כרגע, יש לי FIIO E10K קטן שאני משתמש ביציאת DAC שלו (יציאת TRS 3.5 בודדת).
אחרי היציאה שמתי מפצל RCA וממנו זה מגיע לכניסת המגבר ולכניסת הסאב.
הFIIO לא נקנה למטרה זו הוא פשוט USB DAC הכי נורמלי שיש לי בבית כרגע (יש לי גם SCHIIT Modi 2U כחלק מסט-אפ האוזניות בעבודה)
השאלה היא מה הדבר האופטימלי שאני יכול לעשות לצורך פתרון קבע. להבנתי המפצל כל עוד הוא איכותי לא אמור להוות בעיה (אני טועה?) מה גם שאני לא מוצא בשום מקום DAC עם יציאת SUB ייעודית. במידה ואני כן טועה יש לי אופציה לחבר כרטיס קול אולפני שיושב בבית, שיש לו 8 יציאות.. (ואז, להשתמש בDAC שלו או להשתמש בו נטו כמיקסר)
בנוגע לDAC, חשבתי לקחת משהו שלא "ישבור את הבנק", 200$ ומטה, ועולה השאלה כמה יהיה שיפור לאומת הFIIO.
ראיתי שקיימים ממירים שיש להם כניסת Bluetooth בנוסף, שזו אופציה נחמדה לדעתי, אז אם אפשר לקבל את זה בגבולות התקציב בלי לפגוע באיכות זה פלוס..
אני כמובן פחות בעניין של להשקיע כסף ובסופו של דבר להגיע ל(כמעט) אותה התוצאה שיש לי עכשיו.
אשמח לשמוע דעות/עצות. תודה מראש...
יש כניסות ויציאות line level ו- speaker level, האמת היא שאני לא כ"כ סגור בקשר לאופן השימוש בהן.. אני אמור להעביר את מוצא המגבר לסאב ומהסאב "להמשיך" לרמקולים או לחבר את המגבר במקביל לרמקולים ולסאב (בעצם לפצל את מוצא המגבר) ?
אם אני אחבר את היציאה של הסאב לכניסה של המגבר אקבל בעסקת חבילה את הhigh pass של הסאב שקבוע על 85Hz ולא ניתן לבטל אותו, ואני לא מעוניין בפילטר הזה גם כי התדר לא מתאים לי (הרמקולים יורדים עד 50) וגם בגלל שאני לא רוצה סתם להעמיס processing שלא לצורך מה גם שאני לא כ"כ סגור כמה המעגל הזה איכותי...evgenetic כתב:כן, או לחילופין תחבר את הDAC לכניסות line in בסאב ואז תחבר את line out של הסאב למגבר..........
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
הדבר הנכון ביותר לעשות במיקרה הזה הוא לחבר את יציאת הרמקולים של המגבר ישירות לרמקולים ובמקביל לחבר גם את יציאת הרמקולים לכניסת ה-HIGH LEVEL שבסאב, בצורה הזו הרמקולים מקבלים סיגנל FULL RANGE מהמגבר והסאב מקבל בדיוק את אותו הסיגנל שמקבלים הרמקולים.
You pay peanuts, you get monkeys
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
חבר יקר
דרך. מחשב .לא משנה איזה זה .לא .מקור .טוב
אולי . חיסכון .ועצלנות לשים דיסק במכשיר cd איכותי אם. כבר
או. לחזור. לעידן הפטיפון שאנחנו. רובנו. זילזנו בו.
והחזיר .בריבית
חבר. דאק שמאק. או מחשב. זה נועד .לאינטרנט
הכל .שטוית .זה לא למוזיקה. זה. לא מתקרב עוול .לאיכות
בהצלחה
והחזיר .בריבית
בהצלחה
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה מדבר מבורות. הנגן CD שלך הוא גם מחשב, רק מאוד מאוד פשוט וזול, ממש זול. המחשב יכול להכיל מעבדי סאונד, DAC, הרבה יותר טובים ממה שיש לך בCD הישן והמיושן. בכל מקרה, תמיד ניתן לחבר DAC חיצוני ולשפר כל מחשב פשוט. אבל את הCD שלך, האם ניקית לו כבר את העינית? האם השתמשת במיישר שדה מגנטי לדיסקיט? ומה עם הפטיפון, האם החריצים לא התמלו באבק מאז השימוש האחרון?pacific100 כתב:חבר יקר
והחזיר .בריבית
בהצלחה...
אתה רציני?
די כבר עם הסרטים הללו. לCD אין שום יתרון מול מול פורמט "מחשב" ולפטיפון יש מגבלות פיזיקליות של תווח תדרים, תווח דינמי, שמירה על נתוני ועוד המון פאקים בשיחזור הסאונד. האם זה נשמע לך טוב? מעולה, אבל זה לא אומר שזה טוב יותר מפורמט אחר ואין צורך בכלל לדבר על זה. כך אחד ומה שעושה לו טוב.
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
ילד מערות .תהיה בריא ותשתה מיים ותירגע.
אין .לי. זמן למשועממים .כל. טוב
מה. שהבחור. או. כותב הפוסט יחליט .שיהיה לו. בהצלחה
מה. שהבחור. או. כותב הפוסט יחליט .שיהיה לו. בהצלחה
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני. לא. ילד. מערות. אני ילד מגודל שיש לו זמן לשבת להגיב לאנשים אשר מפיצים שטויות. אחרת אני נמנע עד כמה שניתן להגיב על הודעות של אחרים אבל אתה הגעת לשרשור עם מטרה מאוד מוזרה: לרדת על מחשב כנגן וכספק תוכן. לא קשור לשרשור הזה אז אנה ממך, כך את הגישה שלך לפורום מתאים כמו פורום כבלים...אנחנו רוצים לנהל דיון ולהגיע לפתרון הבעיה של פותח השרשור.pacific100 כתב:ילד מערות .תהיה בריא ותשתה מיים ותירגע.
מה. שהבחור. או. כותב הפוסט יחליט .שיהיה לו. בהצלחה...
- freerider
- חבר ותיק

@pacific100
·
אשמח אם תרחיב למה נגן CD טוב יותר מקובץ איכותי במחשב? הרי שניהם מנגנים מידע דיגיטלי בצורה כזו או אחרת.
לפטיפון קהל מאמינים משלו שלדעתי הרבה מהם פשוט מתרפקים על נוסטלגיה (שאני אישית מאוד מבין) או כאלו שנכנסו לטרנד שחזר בגדול.
לפטיפון הרבה חסרונות, לעיתים קרובות יותר מיתרונות אך יש לו את הצליל המיוחד שלו (בהנחה שלא משתמשים ב"מחרשה") בדיוק כמו מגבריי מנורות.
·
אשמח אם תרחיב למה נגן CD טוב יותר מקובץ איכותי במחשב? הרי שניהם מנגנים מידע דיגיטלי בצורה כזו או אחרת.
לפטיפון קהל מאמינים משלו שלדעתי הרבה מהם פשוט מתרפקים על נוסטלגיה (שאני אישית מאוד מבין) או כאלו שנכנסו לטרנד שחזר בגדול.
לפטיפון הרבה חסרונות, לעיתים קרובות יותר מיתרונות אך יש לו את הצליל המיוחד שלו (בהנחה שלא משתמשים ב"מחרשה") בדיוק כמו מגבריי מנורות.
- freerider
- חבר ותיק

·לגבי איכות ה-DAC הקיים ב-CD הישן והמיושן זה נושא הפתוח לויכוחBUGY כתב:המחשב יכול להכיל מעבדי סאונד, DAC, הרבה יותר טובים ממה שיש לך בCD הישן והמיושן..........

- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא ממש, היתי מוכן לתגובה הזאת, לכן כתבתי "יכול אולי"...כמובן שלרוב הוא לא. הCD יכיל דאק טוב יותר באמפלמנטציה הרבה יותר טובה ממה שיש במחשב רגיל אבל...זה לא צריך להיות יקר ולא צריך להיות פלצני על הדרך.freerider כתב:·לגבי איכות ה-DAC הקיים ב-CD הישן והמיושן זה נושא הפתוח לויכוח.........
היי חברים, לא נכנסתי לכאן כמה ימים ולא ראיתי שהדיון המשיך...
בנוגע לציוד, אז - הDAC הזמני הוא FIIO E10K
מגבר - Musical Fidelity A1
רמקולים - Focal Chorus 716
סאב - Velodyne CHT-10
כרגע מחובר מפצל במוצא הDAC, המגבר והסאב מחוברים במקביל. ביצעתי כיוון של הפרמטרים בסאב בהתאם לעוצמת המגבר ומאז אני משנה עוצמה דרך הDAC..
דרך אגב - בנושא הDAC - לא כ"כ התייחסתם, האם תהיה תועלת בהחלפת הFIIO לDAC ייעודי בטווח המחירים 100-200$ בערך? משהו בסגנון של זה:
http://www.smsl-audio.com/productshow.asp?id=122
או זה
http://www.smsl-audio.com/productshow.asp?id=118
בנוגע לציוד, אז - הDAC הזמני הוא FIIO E10K
מגבר - Musical Fidelity A1
רמקולים - Focal Chorus 716
סאב - Velodyne CHT-10
כרגע מחובר מפצל במוצא הDAC, המגבר והסאב מחוברים במקביל. ביצעתי כיוון של הפרמטרים בסאב בהתאם לעוצמת המגבר ומאז אני משנה עוצמה דרך הDAC..
דרך אגב - בנושא הDAC - לא כ"כ התייחסתם, האם תהיה תועלת בהחלפת הFIIO לDAC ייעודי בטווח המחירים 100-200$ בערך? משהו בסגנון של זה:
http://www.smsl-audio.com/productshow.asp?id=122
או זה
http://www.smsl-audio.com/productshow.asp?id=118
- BUGY
- חבר מכור קשה

אין במקרה בסאב שלך חיתוך תדרים קבוע ליציאת הRCA?
אם כן, אתה אמור לחבר את היציאה מהDAC לסאב ומהסאב לרמקולים וכך אתה מונע דאבל באס ויש לך שליטה קבוע בווליאום.
כן, אתה אמור להרגיש שיםור מול הDAC שלך עם תלך על משהו טוב יותר
אם כן, אתה אמור לחבר את היציאה מהDAC לסאב ומהסאב לרמקולים וכך אתה מונע דאבל באס ויש לך שליטה קבוע בווליאום.
כן, אתה אמור להרגיש שיםור מול הDAC שלך עם תלך על משהו טוב יותר
כן יש חיתוך קבוע על 85 הרץ, לפי הבנתי מקריאת המפרט/manual,
העניין הוא שהרמקולים מוגדרים כ- 50~20000 הרץ כאשר הרף התחתון של צליל מופק הוא 40 הרץ ואני מעוניין שתדרים עד 50 הרץ כן יגיעו מהרמקולים והסאב ישלים רק את הפער עד ה28. כלומר, הגישה שלי היא שהסאב מגיע "לעזור" ולהשלים את הרמקולים, ולא להחליף אותם.
עניין שני הוא שאני לא רוצה להכניס את הפילטר של הסאב שאני לא יודע מה הטיב שלו לשרשרת האות לפני המגבר.
עניין שלישי הוא שכרגע אפשר להפעיל (ברמת העקרון) את הרמקולים ללא הסאב ואני רוצה לשמר את האפשרות.
אפשר, כמובן, לחבר זמנית ולשמוע מה התוצאה, ואת זה אעשה...
העניין הוא שהרמקולים מוגדרים כ- 50~20000 הרץ כאשר הרף התחתון של צליל מופק הוא 40 הרץ ואני מעוניין שתדרים עד 50 הרץ כן יגיעו מהרמקולים והסאב ישלים רק את הפער עד ה28. כלומר, הגישה שלי היא שהסאב מגיע "לעזור" ולהשלים את הרמקולים, ולא להחליף אותם.
עניין שני הוא שאני לא רוצה להכניס את הפילטר של הסאב שאני לא יודע מה הטיב שלו לשרשרת האות לפני המגבר.
עניין שלישי הוא שכרגע אפשר להפעיל (ברמת העקרון) את הרמקולים ללא הסאב ואני רוצה לשמר את האפשרות.
אפשר, כמובן, לחבר זמנית ולשמוע מה התוצאה, ואת זה אעשה...