אני רוצה ליקנות ראוטר פרטי, אבל לא בטוח איזה. אתם יכולים בבקשה להציע לי לפי הקריטריונים הבאים:
- שיהיה Dual Band
- שיהיה AC
- אני בהוט 200 מגה (כלומר, שיהיה אפשר לחבר להוטבוקס), אבל בעתיד רוצה להיתחבר לסיב אופטי של פרטנר, אז שתיהיה אפשרות כזו.
- תקציב: 300-400 ש"ח.
אין קשר למהירות של ה WiFi ובמהירות שהנתב הזה נותן, תקבל מהירות גלישה של אולי 400Mbps כשהסיב יכול לתת סביב 900.
לרוב הנתבים יש בעיה לתמוך בחיבור מהיר של הסיב האופטי עם חייגן PPPOE (ואצל פרטנר אין דרך התחברות אחרת).
@YGleBY
·נתב ה C7 מסוגל גם לעבוד עם קושחה צד ג' כגון OPENWRT. הדגם שציינת הוא דגם חדש יחסית שאני לא מכיר וצריך לברר האם הוא תומך בקושחה צד ג'.
אל תתבלבל בין מהירות WIFI לבין מהירות WAN TO LAN, אלו 2 ממשקים שונים.
גם אני בהוט בבאנדל 200 מגה דרך הוטנט וההוטבוקס 2 כנראה עושה בעיות... יש לי את הראוטר הזה שקניתי בזמנו מאנלימיטד לפני שעברתי דירה לרחוב ליד שבו אין פריסה שלהם. יעבוד ? https://www.manualslib.com/products/Zte ... 08966.html
@YGleBY
· זה בעקרון אומר שהנתב מסוגל לשדר אלחוטית במהירות כזאת, אבל זה לא אומר שהוא מסוגל לעבד את הנתונים מכניסת האינטרנט (WAN) במהירות הזאת.
כלומר, באופן עקרוני תוכל להעביר במהירות שכזו אם יש לך משהו ברשת שמחובר לנתב ויש לך ציוד אלחוטי מהיר וקרוב לנתב, אבל עיבוד הנתונים מכניסת האינטרנט (WAN) דורש מעבד חזק שבדרך כלל לא מצוי בנתבים הזולים, ולכן אין קשר בין מהירות האלחוט שציינת ליכולות העיבוד של הנתב.
בדרך כלל מהירויות אינטרנט של ג'יגה או בסביבות הג'יגה, מחייבות נתבים די יקרים או כאלו בלי רשת אלחוטית כמו זה :
מתערב איתך שהצעצוע הזה ב - 120 שקל לא יתאים לפרטנר פייבר אם אתה רוצה לקבל את כל המהירות שהסיב יכול לתת.
נתבים יקרים וחזקים בהרבה ממנו לא מצליחים להגיע ל-900 עם חייגן PPPOE.