אחריות אמזון גרמניה למוצר עם דגם שהתחלף מאז?
יש לי רסיבר מאמזון גרמניה שצצה בו בעיה. הוא עדיין באחריות.
הדגם התחלף מאז למספר דגם גבוה יותר, אבל בלי שום שינוי מהותי.
ההצעות שלהם הן רק:
* לחכות למלאי חדש של הדגם הספציפי ולהחליף אז. (הם לא הודו בזה, אבל אני בספק שיהיה מלאי חדש לדגם שהתחלף.)
* משלוח בחזרה אליהם, והחזר עלות מקורית.
* החזר 15% מהעלות בלי לשלוח אליהם בחזרה.
אף אחת מההצעות לא עוזרת. החזר לא יעזור כי [s]הם הפסיקו לשלוח רסיברים לארץ, אז אי אפשר לקנות חדש[/s] הזמנת הדגם המקביל של ימינו יוצאת יקרה בהרבה (בעיקר, אבל לא רק, בגלל העלאת מחירי המשלוח באמזוני אירופה, וכנראה גם חישוב מיסים שגוי).
בינתיים הם לא הציעו להחליף בדגם המקביל הנוכחי.
מישהו נתקל במצב דומה?
הדגם התחלף מאז למספר דגם גבוה יותר, אבל בלי שום שינוי מהותי.
ההצעות שלהם הן רק:
* לחכות למלאי חדש של הדגם הספציפי ולהחליף אז. (הם לא הודו בזה, אבל אני בספק שיהיה מלאי חדש לדגם שהתחלף.)
* משלוח בחזרה אליהם, והחזר עלות מקורית.
* החזר 15% מהעלות בלי לשלוח אליהם בחזרה.
אף אחת מההצעות לא עוזרת. החזר לא יעזור כי [s]הם הפסיקו לשלוח רסיברים לארץ, אז אי אפשר לקנות חדש[/s] הזמנת הדגם המקביל של ימינו יוצאת יקרה בהרבה (בעיקר, אבל לא רק, בגלל העלאת מחירי המשלוח באמזוני אירופה, וכנראה גם חישוב מיסים שגוי).
בינתיים הם לא הציעו להחליף בדגם המקביל הנוכחי.
מישהו נתקל במצב דומה?
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 15/08/2018 19:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
צודק, בעמוד המוצר כתוב שהוא לא נשלח, אבל בפועל אפשר להגיע להזמנה.
אבל עכשיו בעיה אחרת. זה יוצא הרבה יותר יקר. המוצר עצמו עולה כרגע יותר מזה שקניתי, ומחיר המשלוח יקר בהרבה. אם אני לא טועה בוטל בשנה שעברה מס הקניה על רסיברים? אז נראה לי שגם המיסים מחושבים לא נכון.
אבל עכשיו בעיה אחרת. זה יוצא הרבה יותר יקר. המוצר עצמו עולה כרגע יותר מזה שקניתי, ומחיר המשלוח יקר בהרבה. אם אני לא טועה בוטל בשנה שעברה מס הקניה על רסיברים? אז נראה לי שגם המיסים מחושבים לא נכון.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אין שום סיבה שבעולם שישדרגו את הרסיבר שלך לדגם חדש יותר.
אני מעדיף שלא לומר מה דעתי על עצם העלאת האפשרות לדרוש זאת.
הציעו לך הצעות הגונות. החזר מלא (והם משלמים את עלויות המשלוח חזרה) או החזרה והמתנה למשלוח כשהדגים יהיה במלאי.
אני מעדיף שלא לומר מה דעתי על עצם העלאת האפשרות לדרוש זאת.
הציעו לך הצעות הגונות. החזר מלא (והם משלמים את עלויות המשלוח חזרה) או החזרה והמתנה למשלוח כשהדגים יהיה במלאי.
זה לא שדרוג. זה פרקטית אותו מכשיר עם שינוי בספרה אחת בדגם (יכול להיות שדווקא הורידו תכונה מסוימת, אבל זה לא משהו מאוד קריטי לי). גם אם היה הבדל ממשי, זה מה שנהוג בתחומים האלה עם דגמים שמתחלפים כל שנה. אתה לא מכיר את זה שחנויות ויבואנים כאן מציעים לך דגם מקביל/חלופי כי הדגם שלך כבר לא קיים?
בכל מקרה, לא משנה לי אם זה יהיה אותו דגם או הדגם המחליף, העיקר הוא פתרון שלא דורש תוספת תשלום.
בכל מקרה, לא משנה לי אם זה יהיה אותו דגם או הדגם המחליף, העיקר הוא פתרון שלא דורש תוספת תשלום.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@jtk
·אתה בודאי צודק, רק ספרה אחת,גם אני לא הבנתי למה לובינסקי לא הסכים להחליף לי את הרכב מ 208 ל 308 רק ספרה אחת זה ארבעה גלגלים למנוע אולי כמה תכונות משופרות אבל אני בכלל לא צריך אותן
אני איתך ועם הטיעון הלוגי שאתה מציג,
טעיתי
·אתה בודאי צודק, רק ספרה אחת,גם אני לא הבנתי למה לובינסקי לא הסכים להחליף לי את הרכב מ 208 ל 308 רק ספרה אחת זה ארבעה גלגלים למנוע אולי כמה תכונות משופרות אבל אני בכלל לא צריך אותן
אני איתך ועם הטיעון הלוגי שאתה מציג,
טעיתי
אונקיו בטח היו במצב מזעור נזקי תדמית, אז דאגו לכיסוי בינלאומי? אבל קלעת בניחוש הראשון שלך למעלה. לפני אמזון דיברתי עם היצרן והנציגות בישראל. היצרן הפנה אותי למקום הקניה. היבואן כאן הציע רק תיקון בתשלום. לא הצלחתי לקבל מהם פרטים, חוץ מכמה הם רוצים רק על בדיקה. אולי אנסה לחלוב מהם עוד מידע בהמשך, אבל בינתיים היה הרבה יותר קל לדבר עם אמזון.hunter22 כתב:אם הוא באחריות ויש לו גם יבואן בארץ אולי יאשרו את התיקון במעבדות כאן (היה לי משהו דומה עם אונקיו שנרכש דרך אמזון ותוקן בארץ במסגרת הריקול בארץ)...
---- אזהרה: אחרי קו זה מעבר לנושא צדדי
@Borderline1
אני לא יודע מה אתה רוצה. עד כמה שידוע לי לגבי אחריות למוצרים, אם דגם מסוים הוחלף בחדש והישן לא זמין, נהוג, נפוץ, ומקובל לתת את החדש כתחליף. אתה גם רואה את זה בחוקי הגנת הצרכן בישראל, בחו"ל, וגם כהעדפה של חברות להחליף בדגם מקביל מאשר לתת החזר כספי.
הנה דוגמאות להחלפות טלוויזיות לדגמים חדשים יותר/שונים בישראל.
רואים את זה לפעמים בתנאי אחריות של יצרנים, או במה שהם עושים בפועל (אני מכיר את זה מחומרת מחשב):
הנה משהו מבריטניה:Micron CPG reserves the right to substitute functionally equivalent new or serviceable used parts....
בחקיקה אירופאית נראה שהחזר כספי נחשב כללית להסלמה, כשלב שני אם יש בעיה בתיקון או החלפה. לא מצאתי הגדרה שאומרת שהחלפה צריכה להיות לאותו דגם. נראה שההתייחסות היא כללית יותר, כ"התאמה" ל"חוזה המכירה", מה שנראה לי נתון גם לשיקולי הלקוח.BRIEFING PAPER Number 2239, 16 May 2017, Sale of Goods Act 1979 כתב: Alternatively, if repair is impossible or unfeasible, the consumer should be offered a replacement good on a 'like for like' basis (and not simply the cheapest and most basic model...
מחקיקה כלל אירופאית:
Price reduction or full refund כתב: Another option for your customer is that you give them a price reduction or a full refund, but only if repair or replacement: ... would be too expensive, given the nature of the product/defect...
לא יודע למה במקום להתייחס לתוכן הממשי של מה שאמרתי - שאין הבדל ממשי בין הדגמים במקרה כאן - אתה מביא דוגמאות שבהן שינוי ספרה כן אומר משהו (אגב, לובינסקי גם אמרו לך שיחליפו לך את ה-208 בחדשה, כשיהיה מלאי, אם יהיה? נסה לבקש החלפה ל-209 ולא ל-308.)Borderline1 כתב:אתה בודאי צודק, רק ספרה אחת,גם אני לא הבנתי למה לובינסקי לא הסכים להחליף לי את הרכב מ 208 ל 308 רק ספרה אחת זה ארבעה גלגלים למנוע...
אבל גם אם היה כאן שדרוג, אני לא רואה בזה פגם. מה שרלוונטי הוא לא אם יש תועלת נוספת ללקוח, אלא מה פתרון האחריות שהכי זול ליצרן/מוכר ושגם עונה לדרישות החוקיות. ומעבר לזה, אולי אפילו לשקלל קצת מה יהיה הכי קל ונכון ללקוח.
נראה שגם החוק האירופאי חושב על צד הלקוח, כולל שיקולי "נוחות". הבדל העלות צריך להיות משמעותי כדי להעדיף אפשרות אחת על אחרת, השיקולים צריכים להתייחס גם לעד כמה הפתרון מעיק על הלקוח, וכו'. הדגשות שלי:
Directive 1999/44/EC כתב: (10) ... in the case of non-conformity of the goods ... consumers should be entitled ... choosing either repair or replacement, or, failing this, to have the price reduced or the contract rescinded;
(11) ... consumer ... may require the seller to repair the goods or to replace them unless those remedies are impossible or disproportionate; ... would be disproportionate if it imposed, in comparison with the other remedy, unreasonable costs; ... to determine whether the costs are unreasonable, the costs of one remedy should be significantly higher than the costs of the other remedy;
(12) ... seller may always offer the consumer, by way of settlement, any available remedy; ... it is for the consumer to decide whether to accept or reject this proposal;...
Directive 1999/44/EC כתב: Article 3
Rights of the consumer
...
3. ... A remedy shall be deemed to be disproportionate if it imposes costs on the seller which, in comparison with the alternative remedy, are unreasonable, taking into account:
...
- whether the alternative remedy could be completed without significant inconvenience to the consumer....
אמרתי ההפך. שייתכן שבחדש נעלמה תכונה שהיתה בישן.Borderline1 כתב:אולי כמה תכונות משופרות אבל אני בכלל לא צריך אותן...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
·jtk כתב:צודק, בעמוד המוצר כתוב שהוא לא נשלח, אבל בפועל אפשר להגיע להזמנה.
אבל עכשיו בעיה אחרת. זה יוצא הרבה יותר יקר. המוצר עצמו עולה כרגע יותר מזה שקניתי, ומחיר המשלוח יקר בהרבה. אם אני לא טועה בוטל בשנה שעברה מס הקניה על רסיברים? אז נראה לי שגם המיסים מחושבים לא נכון....
אם אפשר לשאול, כמה שילמת סה"כ כללי על המוצר בעת הרכישה?
לגבי המיסים, אם יש טעות בחישוב הם תמיד מזכים, מניסיון רב שלי ושל הרבה אחרים.
תנסה לפנות ליצרן (שירות הלקוחות בחו"ל), גם במקרה שלי בהתחלה לא רצו לאשר, הפנו אותי לאונקיו שמצידם אמרו לי שבגלל שרכשתי מאמזון UK אני צריך לשלוח לבריטניה, רק התעקשות שלי שיבררו מה ניתן לעשות הובילה לכך שזה תוקן בארץ (בלי קשר שכבר הזמנתי חדש
)
כ-430 יורו. למה?Huber כתב:אם אפשר לשאול, כמה שילמת סה"כ כללי על המוצר בעת הרכישה?...
אולי, במיוחד במקרים פשוטים. אבל אני מעדיף לא להסתמך על זה. וכאן המיסים הם רק אלמנט אחד.Huber כתב:לגבי המיסים, אם יש טעות בחישוב הם תמיד מזכים, מניסיון רב שלי ושל הרבה אחרים....
@hunter22
אנסה לשאול גם את היצרן.
גם לא ממש דיברתי על זה לעומק עם אמזון. שאלתי לגבי כל מיני חלופות, כולל לא סבירות (הפשוט ביותר מבחינתי היה לקבל רק את הלוח שצריך, ואחליף אותו בעצמי). הם פשוט לא התייחסו לחלקן, וענו רק לגבי האפשרויות הסטנדרטיות שלהם. אם אשאל מפורשות יותר לגבי הדגם הנוכחי אולי יסכימו. פשוט חשבתי קודם לראות מה הניסיון של אנשים אחרים בנושא (בינתיים לא נראה שאף אחד היה במצב כזה), וגם לחכות קצת לראות אם יופיע מלאי של הדגם הישן.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 19/08/2018 17:07, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
jtk - מה הכוונה למה ? מנסים לעזור לך, אז ספק מידע מלא ככול האפשר.
בכל מקרה בהסתמך על המידע שכבר נתת, (430 יורו/ כ 1800 ש"ח), נראה שרכשת אותו בדיל ובמחיר הרבה יותר זול מהמחיר שלו בארץ. כרגע אכן מחירי המשלוח עלו, אבל לגבי המסים אין לך מה לדאוג, יש להם אכן טעות בחישוב מיסים אבל הם מחזירים את ההפרש לאחר הרכישה.
מבדיקה מהירה נראה שכרגע הכי זול להזמין מאמזון DE. יוצא מחיר סופי כ 2443 ש"ח, אבל המיסים שם שגויים ותקבל החזר של כ 76 יורו רטרואקטיבית (כ 318 ש"ח), ז"א סה"כ אחרי החזר כ 2125 ש"ח כולל הכל. ז"א שתפסיד פה כ 300 ש"ח. סתם קוריוז, בארץ אפילו במחיר של יבוא פרללי המוצר הזה עדיין עולה כ 400 ש"ח יותר.
בכל מקרה באמזון אין דבר כזה חלקי חילוף, השירות שלהם תמיד מתבסס על החזרת המוצר על חשבונם וזיכוי מלא לפי מחיר קניה. לרב זה יוצא לטובת הלקוח, במקרה שלך בגלל עליית מחירי המשלוח (וגם בגלל שאני מניח שקנית במחיר די נמוך/דיל), בהחלט המצב לא עומד לטובתך - לפחות לא האופציה של הזיכוי.
ציינת שהם הציעו לך לחכות למלאי חדש של הדגם הספציפי ולהחליף אז - למה לא לקחת את האופציה הזו?
בכל מקרה בהסתמך על המידע שכבר נתת, (430 יורו/ כ 1800 ש"ח), נראה שרכשת אותו בדיל ובמחיר הרבה יותר זול מהמחיר שלו בארץ. כרגע אכן מחירי המשלוח עלו, אבל לגבי המסים אין לך מה לדאוג, יש להם אכן טעות בחישוב מיסים אבל הם מחזירים את ההפרש לאחר הרכישה.
מבדיקה מהירה נראה שכרגע הכי זול להזמין מאמזון DE. יוצא מחיר סופי כ 2443 ש"ח, אבל המיסים שם שגויים ותקבל החזר של כ 76 יורו רטרואקטיבית (כ 318 ש"ח), ז"א סה"כ אחרי החזר כ 2125 ש"ח כולל הכל. ז"א שתפסיד פה כ 300 ש"ח. סתם קוריוז, בארץ אפילו במחיר של יבוא פרללי המוצר הזה עדיין עולה כ 400 ש"ח יותר.
בכל מקרה באמזון אין דבר כזה חלקי חילוף, השירות שלהם תמיד מתבסס על החזרת המוצר על חשבונם וזיכוי מלא לפי מחיר קניה. לרב זה יוצא לטובת הלקוח, במקרה שלך בגלל עליית מחירי המשלוח (וגם בגלל שאני מניח שקנית במחיר די נמוך/דיל), בהחלט המצב לא עומד לטובתך - לפחות לא האופציה של הזיכוי.
ציינת שהם הציעו לך לחכות למלאי חדש של הדגם הספציפי ולהחליף אז - למה לא לקחת את האופציה הזו?
סתם תהיתי. במקור חשבתי ליעד את דיון לשאלה הכללית יותר של אמזון ומוצרים עם דגמים מתחלפים שנתית, ולא למוצר ספציפי, אבל טוב, זה יכול להיות גם ספציפי. 
לא באמת ציפיתי לאופציית חלק חילופי.
כן, לחכות זה בערך מה שאני עושה. אבל הסיכוי למלאי חדש של דגם שעודכן מאז פעמיים הוא אפסי.
אני לא יודע אם להסתמך על החזר מיסים בחישובים. אני עדיין בטראומה מתכתובות שנגמרו לאחרונה עם המכס על מיסים שגויים בגלל הצהרת ערך לא נכונה של אמזון (הכל הוחזר בסוף, אחרי יותר משנה). כאן זה מקרה פשוט יותר, אבל אני מעדיף להתייחס למחיר באמזון כסופי, וכל החזר כבונוס לא צפוי. אבל גם אם נניח החזר כוודאי, אני לא נלהב מהאפשרות להחליף את המוצר בתוספת של כמה מאות ש"ח.
לא באמת ציפיתי לאופציית חלק חילופי.
כן, לחכות זה בערך מה שאני עושה. אבל הסיכוי למלאי חדש של דגם שעודכן מאז פעמיים הוא אפסי.
אני לא יודע אם להסתמך על החזר מיסים בחישובים. אני עדיין בטראומה מתכתובות שנגמרו לאחרונה עם המכס על מיסים שגויים בגלל הצהרת ערך לא נכונה של אמזון (הכל הוחזר בסוף, אחרי יותר משנה). כאן זה מקרה פשוט יותר, אבל אני מעדיף להתייחס למחיר באמזון כסופי, וכל החזר כבונוס לא צפוי. אבל גם אם נניח החזר כוודאי, אני לא נלהב מהאפשרות להחליף את המוצר בתוספת של כמה מאות ש"ח.