הרחבת אחריות תמורת 1200 שקל ל3 שנים, שווה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
roman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

קיבלתי את הטלוויזיה של LG B7, והמתקינים הציעו לי אחריות לשלוש שנים נוספות תמורת 1200 שקל.
זאת אומרת סך הכל אחריות תהיה 6 שנים.
במקרה ויש תקלה או צריבה הם יתקנו את זה, ואם לא יצליחו לתקן אז יחליפו בטלוויזיה חדש מדגם B חדש יותר(אם לא יהיה במלאי אחרי 3 שנים).
המחיר שווה?
אם אני לא מסכים, נשארת לי אופציה אחרי 3 שנים להוסיף את האחריות אבל במחיר מוגדל - 600 שקל עבור כל שנה של אחריו (1800 שקל סך הכל).

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

תלוי במחיר המסך ובחשיבה שלך.
בגדול זה לא משתלם. 3 שנות אחריות מספיקות לדעת אם יש תקלה במסך או לא.
אני רכשתי מסך ב-7.5K, הייתה לי אחריות ל-3 שנים.
בדיוק לאחר 5 שנים המסך לא נדלק.

היום מסך חדש זהה עולה 3500-4000
לקחתי את המסך לטכנאי פרטי, שאיבחן את התקלה ואמר שהלך ספק הכח.
הזמנתי את החלק מאיביי, יצא סה"כ תיקון 500, חלק + טכנאי.

אם תחזיר אותי אחורה לדילמה שלך, האם הייתי עושה אחריות? לא.
בהצלחה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 18:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

חשוב לעשות חיפוש ולראות האם יש תלונות על השירות....אין ממש טעם להרחיב אחריות אם כאשר צריך לממש אותה אז מתנערים ממנה ומציעים לרכוש מסך חדש...
ארז

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

אני הייתי דורש לראות את תעודת האחריות בה רשום שהיא מכסה צריבה.
אני אתיימר להיות נביא ואומר לך שאין כזו.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

חברת LG העולמית לא נותנת אחריות על צריבה אז ממש לא הגוני שיבואן מקומי יתן לך דבר כזה. גם אין שום דרך לתקן צריבה ב OLED. אם זה קורה, אז הלך הפאנל. בעוד 3 שנים לא יהיה להם פאנל חלופי לספק לך גם כך. בכלל, בסמליין הוספת 3 שנים עולה 249 שח ולא 1200 שח. מוזר, גם חי התחילו לעבוד על לקוחות?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

לא שווה, ולא צריך להתעמק בפרטים כמו מה הסתברות לתקלה. אני מבטיח לך שמי שמוכר לך את האחריות כבר עשה זאת ולו זה כדאי בתוחלת ולכן לך זה לא כדאי.

אתה יכול לענות לי בצדק שהעובדה הזו נכונה לכל פוליסת ביטוח אבל יש הבדל עקרוני והוא שבביטוח (נורמלי) התוחלת לא מענינת כמו התנודתיות (סטיית התקן). כלומר, אתה יודע שאתה מפסיד בתוחלת אך אתה לא יכול לעמוד בתנודה שיכולה לפגוע בך כלכלית באופן קשה.
עם הרחבת אחריות על מסך (כמו כל הרחבת אחריות על מכשירי חשמל או "ביטוחים" על נזקים קטנים) הסיכונים לא ממש פוגעים בך באופן רציני, הם סתם מבאסים, אז אפשר פשוט להסתכל על התוחלת. שים את ה1200 בצד ביחד עם הסכומים של שאר ההרחבות שלא תעשה, וכשתהיה תקלה יהיה לך מספיק כסף לתקנה או להחליף מסך.
משה

bomba90
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

@BARBIE
אתה משווה תוספת אחריות של שנה 2-4 של המוצר לעומת שנה 4-6?

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

bomba90 כתב:@BARBIE
אתה משווה תוספת אחריות של שנה 2-4 של המוצר לעומת שנה 4-6?
...
·

מה זה משנה? ב חי אתה מקבל 3 שנים בחינם, וצריך להוסיף 1200 לעוד 3. בסמליין אתה מקבל שנה בחינם וצריך להוסיף עוד 250 בשביל עוד 3. התוספת זהה והמחיר לא. בכל מקרה זה לא משתלם.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633

שליחה

moco כתב:לא שווה, ולא צריך להתעמק בפרטים כמו מה הסתברות לתקלה. אני מבטיח לך שמי שמוכר לך את האחריות כבר עשה זאת ולו זה כדאי בתוחלת ולכן לך זה לא כדאי.

אתה יכול לענות לי בצדק שהעובדה הזו נכונה לכל פוליסת ביטוח אבל יש הבדל עקרוני והוא שבביטוח (נורמלי) התוחלת לא מענינת כמו התנודתיות (סטיית התקן). כלומר, אתה יודע שאתה מפסיד בתוחלת אך אתה לא יכול לעמוד בתנודה שיכולה לפגוע בך כלכלית באופן קשה.
עם הרחבת אחריות על מסך (כמו כל הרחבת אחריות על מכשירי חשמל או "ביטוחים" על נזקים קטנים) הסיכונים לא ממש פוגעים בך באופן רציני, הם סתם מבאסים, אז אפשר פשוט להסתכל על התוחלת. שים את ה1200 בצד ביחד עם הסכומים של שאר ההרחבות שלא תעשה, וכשתהיה תקלה יהיה לך מספיק כסף לתקנה או להחליף מסך.
...
·
כל מילה בסלע.
אם זה לא היה משתלם לחברות המבטחות (הן היו משלמות יותר ממה שהן מקבלות ממך) הן היו פושטות רגל.
העובדה שהן עושות מזה אחלה כסף, רק מראה כמה זה לא משתלם לך (כלקוח).

Mpro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416

שליחה

אחריות זה דרעק, עכשיו אני במלחמה על מימוש אחריות והם מתנערים..
מדובר על מסך של סוני
אני את הלקח שלי למדתי.. תקרא טוב טוב מה נותנים באחריות כי אצלי הצליחו לשחק על זה
אצלי אני מדבר על שירות של ישפאר

roman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

האחריות מ3 שנים ל6 שנים זה לא אותו דבר כמו משנה ל4 שנים. מסיבה פשוטה שיש בלאי לטלוויזיה והסיכוי שהיא תתקלקל כשהיא ישנה יותר - גבוה יותר. די בטוח שהיא גם מתוכננת להתקלקל אחרי מספר שנים של שימוש, כמו כל מוצר.
אחרי כל התגובות, באמת נשמע שזה לא משתלם. בתור אחד שמפעיל את הטלוויזיה פעם בשבוע, הסיכוי שהיא תתקלקל די זניח, אלא אם תהיה הפסקת חשמל שתשרוף אותה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

עוד שלוש שנים ויום לא תזכור שהוצאת 1200 ש"ח

אבל בטח תזכור את אלו שהמליצו לא לקחת את האחריות.
זה אומנם לא זול, אבל זה יתן לך שקט נפשי לשש שנים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

ahersko כתב:עוד שלוש שנים ויום לא תזכור שהוצאת 1200 ש"ח

...
זה שקט נפשי בתיאוריה....
כאשר המעבדות שירות מוצאות תירוצים למה האירוע לא כלול בביטוח אז בעצם מגלים שהביטוח היה בכאילו...
יש פה פוסט שמעבדת השירות מצאה קורוזיה במסך (כאילו שבעל המסך ניקה אותה עם דלי מים....) והנה תירוץ להתנערות....ואולי בכלל הרטיבות נכנסה למסך בזמן ההרכבה אצל היצרן ?...לך תוכיח...

לצערי זה נפוץ ביותר גם בביטוח סיעודי. אנשים משלמים עשרות אלפי שח וברגע האמת חברת הביטוח סוחבת אותם לבתי משפט ומוציאה להם את הנשמה כי זה כדאי לה....
ארז

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ahersko כתב:עוד שלוש שנים ויום לא תזכור שהוצאת 1200 ש"ח

...
מי שהחשש מקלקול של טלוויזיה לא מאפשר לו שקט נפשי, אז שיקנה גם ב5000. הרי שקט נפשי בהחלט שווה הרבה. :roll:
אדרבה, שיקנה שתי טלוויזיות וישמור אחת כספייר. כך גם יהיה לו שקט חפשי שהאחריות תכובד והטלוויזיה תוחלף. (גם במקרה צריבה :-) ).

לעומת זאת, אנשים סבירים יותר "מוטרדים נפשית" מלשלם 1200 ש"ח תמורת משהו שבעליל שווה הרבה פחות מכך.
הם גם לא חיים בחרדה מקלקולים במכשירי חשמל.
משה

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

1200 ש"ח שהם בקירוב 15% ממחיר המוצר.

השיקול הוא חשבונאות כלכלית טהורה.

נניח שמחיר המוצר 10K ש"ח

תוחלת חיים ממוצעת עד לתקלה הראשונה (לא בהכרח משביתה) 4.5 שנים. אני לא מכיר הרבה מכשירים חדשים ששורדים יותר מ 4-5 שנים ואל תספרו לי על הסמסונג שרכשתם לפני עשר שנים ואתם עדיין מחכים שתמות. איכות היוצור היום לא ברת השוואה!

לפיכך עלות לשנת שימוש ~ 2250 ש"ח למשך 4.5 שנים עד 2000 ש"ח לחמש שנים וצריך להיות ממש נאיבי להאמין שהמכשיר ישרוד חמש שנים!
עלות לשנת שימוש תחת אחריות מורחבת ~ 1850 ש"ח (בהנחה שהתקלה התרחשה אחרי שש שנים ויום).

היות ויבואן LG נחשב לנותן שרות טוב אני לא רואה בעיה במימוש האחריות.

אז... כן כלכלית זה כדאי והערך המוסף הוא שקט לשש שנים.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 18:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633

שליחה

@ahersko
·
מאיפה המידע על עלות המוצר?
מאיפה המידע על תוחלת החיים (הממוצעת) של טלויזיה?
מה עלות ממוצעת של תיקון תקלה?
מאיפה הוודאות על כדאיות כלכלית?
נשמע שאתה ממציא פה מספרים, ואז מספר לכולם שלפי המספרים שהמצאת יש בוודאות כדאיות כלכלית מאחורי האחריות המורחבת...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

shmizan כתב:

...
...
·
ניתן להניח מדבריך שכל ביטוח הוא לא משתלם ללקוח, אך ברור שזה לא נכון - למשל במקרה של ביטוח רכב צד ג'.
...
צפיתי את התגובה הזו וכבר עניתי עליה מראש בפוסט הראשון שלי :-)
גם בביטוח על סכומים גדולים וגם בביטוחים על סכומים קטנים (ואחריות מורחבת זה מקרה כזה) אתה מפסיד בתוחלת והחברה המבטחת מרוויחה. אחרת לא היה סיבה להם לבטח אותך.
ההבדל הקריטי בין המקרים הוא שהמושג "משתלם" (או "כדאי") זה לא עיניין של רווח או הפסד בתוחלת. כאשר הנזק הכספי האפשרי גדול התוחלת פחות רלוונטית, מה שמשמעותי זה התנודות. אתה משלם פרמיה (ההפסד שלך בתוחלת) כדי להיות מוגן מנזק נדיר יחסית שיכול להוות לך מכה כלכלית קשה. בביטוחים קטנים הסיכון הזה כלל לא קיים, ומכיוון שלא מדובר רק באחראיות על טלוויזיה אלא על אוסף גדול של ביטוחים קטנים שאפשר לעשות או לא לעשות במשך החיים, אז התוחלת השלילית הזו הופכת להפסד הכספי הממשי שלך.

לדוגמא: "משתלם" לך לעשות ביטוח צד ג' כי למרות שבתוחלת תפסיד כסף, אתה לא רוצה לעמוד בסיכון של הפסד של 50K שקל ביום בהיר אחד, כי זה כנראה ישבש את תוכניותיך הכלכליות לחיים.
לעומת זאת, הפסד של טלוויזיה בת 4 שנים, זה אומנם מבאס, אך לא ממש ישנה את החיים.
כל ביטוח שרק מגן מפני ביאוס בלבד אך לא ממקרים שמאלצים לשנות תוכניות משמעותיות בחיים, הוא לא משתלם.
משה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

יפה כתבת. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”