לחברי הפורום שלום!
טיעון הועלה ע"י Lior_C ונמר העלה בי שאלה:
האם בחירת כל/רוב רכיבי האודיו מתבצעת ע"י זכרון השמיעתי או ע"י השוואה ראש בראש.
אתם מוזמנים להצביע ולהביע את טיעוניכם לכאן או לכאן.
תודה!
סקר: בחירת רכיבי המערכת - ע"י זיכרון שמיעתי או ראש בראש
אתחיל:
בחרתי גם וגם.
בגלל שלא תמיד מתאפשר לי להביא 11 רמקולים אליי הביתה וא ללכת לחנות שיש בה את כולם להשוואה ראש בראש.
אז מתבסס לרוב על זכרון שמיעתי, כאשר השלב הסופי בדר"כ הוא ראש בראש.
מה איתכם?
בחרתי גם וגם.
בגלל שלא תמיד מתאפשר לי להביא 11 רמקולים אליי הביתה וא ללכת לחנות שיש בה את כולם להשוואה ראש בראש.
אז מתבסס לרוב על זכרון שמיעתי, כאשר השלב הסופי בדר"כ הוא ראש בראש.
מה איתכם?
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
גם וגם, מכוון שזה תלוי במקרה.
ברמקולים לרוב אני מסתמך על זכרון, כאשר אני יוצא מתוך הנחה ששמעתי את הרמקול מספיק זמן ושאזכור אותו לתקופה הקרובה.
באלקטרוניקה המצב שונה, מכוון שאני אישית נטול זכרון שמיעתי בנושא (הצליל שאני זוכר זה התמונה הכוללת ולא חלקו של כל מרכיב) ולכן במקרה כזה אני מבצע השוואת ראש בראש.
ברמקולים לרוב אני מסתמך על זכרון, כאשר אני יוצא מתוך הנחה ששמעתי את הרמקול מספיק זמן ושאזכור אותו לתקופה הקרובה.
באלקטרוניקה המצב שונה, מכוון שאני אישית נטול זכרון שמיעתי בנושא (הצליל שאני זוכר זה התמונה הכוללת ולא חלקו של כל מרכיב) ולכן במקרה כזה אני מבצע השוואת ראש בראש.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
אצלי זה ע"י "זכרון שמיעתי" למרות שאח"כ גיליתי שאין כזה דבר (חברה שלי למדה על זה בלימודי פסיכולוגיה).
זכרון מסוג זה הוא זכרון לטווח קצר ונעלם לאחר מס' שניות ממוח האדם.
אז איך בעצם אנחנו משווים בין מערכות?
אפשר "להכיר" את סט-אפ בביצועו בקטע מסויים שמכירים כל ניואנס בו.
ע"י פירוק הסאונד ל"מרכיבים" כגון (פירוט, גודל במה וכו'...) ביחד עם הכרת הקטע המסויים, אנו מזהים את ההבדלים בינו לבין סט-אפ אחר על אף שהזכרון השמיעתי של הסט-אפ הראשון אינו קיים בזכרון (אבל למשל אנחנו יודעים שבסט-אפ השני שמענו יותר פרטים... או שאצלנו שמענו את התוף בצורה מוחשית יותר).
זכרון מסוג זה הוא זכרון לטווח קצר ונעלם לאחר מס' שניות ממוח האדם.
אז איך בעצם אנחנו משווים בין מערכות?
אפשר "להכיר" את סט-אפ בביצועו בקטע מסויים שמכירים כל ניואנס בו.
ע"י פירוק הסאונד ל"מרכיבים" כגון (פירוט, גודל במה וכו'...) ביחד עם הכרת הקטע המסויים, אנו מזהים את ההבדלים בינו לבין סט-אפ אחר על אף שהזכרון השמיעתי של הסט-אפ הראשון אינו קיים בזכרון (אבל למשל אנחנו יודעים שבסט-אפ השני שמענו יותר פרטים... או שאצלנו שמענו את התוף בצורה מוחשית יותר).