מיהו אודיופיל (ניתן לסמן כמה תשובות)???
1. אחד שאוהב צליל?
2. אחד שדואג להשיג צליל טוב במערכת ההקלטה/שמע שלו?
3. אחד שיש לו ניסיון שמיעתי?
4. אחד שיכול לשפוט צליל של מערכת שמע בהשוואה למוזיקה שאינה מוגברת, בחלל אמיתי?
5. אחד שמאמין שהציוד הטוב ביותר לשחזור מוזיקה אינו מגיע לרמת החוויה של ההופעה החיה?
6. אחד שמאמין במינמליזם של הציוד?
7. אחד שמאמין שלחדר יש את ההשפעה הגדולה ביותר על צליל המערכת?
8. אחד שלא יאזין למוזיקה מקומפרסת, כמו MP3 או Apple Lossless או WMA?
9. אחד שלא רוכש מוזיקת פופ, אלא, הקלטות איכותיות, שנעשה בהם שימוש במעט מיקרופונים אקזוטיים ובציוד שפופרות, במקום בטרנזיסטורי?
10. אחד שמסרב להשתתף במבחן עיוור כפול, של רכיבי אלקטרוניקה דומים מאוד?
11. אחד שמאמין, שצריך לבדוק ציוד בסביבה רגועה ושצריך לתת לאוזן ולמוח לעשות את ה"עבודה" שלהם במשך זמן רב, הנמדד בימים או בשבועות?
12. אחד שמאמין שקופסאות מיתוג, עיבוד אלקטרוני, חיווט ומתכת נוספים, מטשטשים את ההבדל באות של שני מכשירי שמע שונים?
13. אחד שטוען שלא ניתן להבחין בהבדל בצליל של 2 מכשירים שונים, באמצעות ציוד מדידה?
14. אחד שצובע בטוש את הקצוות של התקליטור או שמניח את כבלי הרמקול על מעמדים/מתלים קטנים?
15. אחד שמאמין שעקרונות הפיזיקה לא תמיד תקפים באודיו?
16. אחד שמאמין ש"הוואטים הראשונים" הם החשובים ביותר?
17. כל התשובות נכונות?
תומר צין
2. אחד שדואג להשיג צליל טוב במערכת ההקלטה/שמע שלו?
3. אחד שיש לו ניסיון שמיעתי?
4. אחד שיכול לשפוט צליל של מערכת שמע בהשוואה למוזיקה שאינה מוגברת, בחלל אמיתי?
5. אחד שמאמין שהציוד הטוב ביותר לשחזור מוזיקה אינו מגיע לרמת החוויה של ההופעה החיה?
6. אחד שמאמין במינמליזם של הציוד?
7. אחד שמאמין שלחדר יש את ההשפעה הגדולה ביותר על צליל המערכת?
8. אחד שלא יאזין למוזיקה מקומפרסת, כמו MP3 או Apple Lossless או WMA?
9. אחד שלא רוכש מוזיקת פופ, אלא, הקלטות איכותיות, שנעשה בהם שימוש במעט מיקרופונים אקזוטיים ובציוד שפופרות, במקום בטרנזיסטורי?
10. אחד שמסרב להשתתף במבחן עיוור כפול, של רכיבי אלקטרוניקה דומים מאוד?
11. אחד שמאמין, שצריך לבדוק ציוד בסביבה רגועה ושצריך לתת לאוזן ולמוח לעשות את ה"עבודה" שלהם במשך זמן רב, הנמדד בימים או בשבועות?
12. אחד שמאמין שקופסאות מיתוג, עיבוד אלקטרוני, חיווט ומתכת נוספים, מטשטשים את ההבדל באות של שני מכשירי שמע שונים?
13. אחד שטוען שלא ניתן להבחין בהבדל בצליל של 2 מכשירים שונים, באמצעות ציוד מדידה?
14. אחד שצובע בטוש את הקצוות של התקליטור או שמניח את כבלי הרמקול על מעמדים/מתלים קטנים?
15. אחד שמאמין שעקרונות הפיזיקה לא תמיד תקפים באודיו?
16. אחד שמאמין ש"הוואטים הראשונים" הם החשובים ביותר?
17. כל התשובות נכונות?
תומר צין
קודם כל , כל הכבוד על המאמץ בחיבור השאלות ואני מאמין שיש עוד הרבה שאלות שאפשר להוסיף אבל גם אם אני אענה על התשובות זה לא כל כך רלוונטי מאחר וגם אם אני מגדיר את עצמי אודיופיל יש לי מגבלות רבות שתמיד ימנעו ממני להגיע למקסימום שאני רוצה ושואף , לרובנו המגבלה העקרית זה כסף, לי לדוגמא יש מערכת סטיראו בסכום של כ 25000 שח שאני מאוד מרוצה ממנה, אבל יצא לי לשמוע בגרמניה מערכת סטיראו שעלותה כ 900000 שח ( כולל רמקולים למעוניינים) שהוציאה לי את החשק לחיות ומבחינתי זאת המערכת האידאלית אבל מה לעשות..
יש גם מיגבלה של חדר ואקוסטיקה ותמיד יאמרו שאפשר לשפר אבל זה אף פעם לא מתקרב לרמה של מה שההיתי עושה אם היה לי חדר נפרד לזה וצריך להיות גם רווק ועשיר...
ויש עוד מגבלות רבות
אז לדעתי אודיופילים אלו אנשים שתמיד מנסים להגיע למקסימום איכות הצליל למרות כל המיגבלות.
יש גם מיגבלה של חדר ואקוסטיקה ותמיד יאמרו שאפשר לשפר אבל זה אף פעם לא מתקרב לרמה של מה שההיתי עושה אם היה לי חדר נפרד לזה וצריך להיות גם רווק ועשיר...
ויש עוד מגבלות רבות
אז לדעתי אודיופילים אלו אנשים שתמיד מנסים להגיע למקסימום איכות הצליל למרות כל המיגבלות.
גם אחד שיש לו מערכת משולבת לקולנוע ביתי (לא מטעמי חוסר תקציב)?leshets כתב:18. כל אחד שמגדיר את עצמו כאודיופיל .
כלומר אין הגדרה מדויקת זה יכול להיות אחד שיבחר את כל התשובות, חלקן או אף אחת מהן(הגדרה עצמית נטו)....
תומר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי תומר,
לדעתי אף תשובה לא נכונה.
התושבה שלי למיהו אודיופיל היא:
"אדם שחשוב לו גם איך נשמע ולא רק מה נשמע"
מזה, אני חושב, ניתן לגזור הכל.
זה דומה להבדל בין "חולה הגה" לבין סתם מישהו שקונה רכב כדי להגיע מ-A ל-B.
ההגדרה לטעמי היא לא "שחור או לבן" (כמו שניתן להבין מחלק מהתשובות שהצעת) אלא תחום של אפור ולכן אפשר להיות אודיופיל מבלי שתהיה חייב להאמין בדברים כמו "טוש ירוק" למשל, או סוג מסויים של מוסיקה/הקלטה וכו'.
לדעתי אף תשובה לא נכונה.
התושבה שלי למיהו אודיופיל היא:
"אדם שחשוב לו גם איך נשמע ולא רק מה נשמע"
מזה, אני חושב, ניתן לגזור הכל.
זה דומה להבדל בין "חולה הגה" לבין סתם מישהו שקונה רכב כדי להגיע מ-A ל-B.
ההגדרה לטעמי היא לא "שחור או לבן" (כמו שניתן להבין מחלק מהתשובות שהצעת) אלא תחום של אפור ולכן אפשר להיות אודיופיל מבלי שתהיה חייב להאמין בדברים כמו "טוש ירוק" למשל, או סוג מסויים של מוסיקה/הקלטה וכו'.
בעקרון כמו שכתבתי, ברגע שמשהו אומר שהוא אודיופיל מבחינתי הוא כזה, אני אישית לא ממש רואה תמורה בהגדרות עצמיות סוביקטיביות ברמה של "אודיופיל", מה הטעם גם כך כל אחד רואה את המושג בצורה שונה ?גם אחד שיש לו מערכת משולבת לקולנוע ביתי (לא מטעמי חוסר תקציב)?...
מיכאל .
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תומרצין כתב:כזה שמקשיב למוזיקה רב ערוצית אינו אודיופיל?bitton71 כתב:19 . אחד שמקשיב לסטריאו ולא למוסיקה...
תומר...
הכוונה בסטריאו - מערכת סטריאו.
הדבר נאמר בהומור, אבל יש איזה קמצוץ של אמת.
אם תרצה , אשמח לההרחיב.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אני מסכים לקביעה של מרטין - "אודיופיל, קווים לדמותו", העיקרון המנחה אותו הוא להגיע לשלמות באמצעים לשמיעה.
ואם לדוגמה יש לי מערכת נתונה, אני יודע שיש מערכות שנשמעות יותר טוב (כלומר יותר טוב לטעמי) אבל אני לא רואה שיפור משמעותי מספיק בכדיי לשנות האם אני נכנס להגדרה שלכם, מה שאני בעצם מנסה להבין זה האם "בשאיפה לשלמות" שאתם מדברים עליה יש מקום לשיקולים שמעבר לסאונד נטו (לדוגמה שיקול כלכלי כפי שכתבתי בהתחלה) .אני מסכים לקביעה של מרטין - "אודיופיל, קווים לדמותו", העיקרון המנחה אותו הוא להגיע לשלמות באמצעים לשמיעה....
מיכאל .
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
oferlaor כתב:אני מסכים לקביעה של מרטין - "אודיופיל, קווים לדמותו", העיקרון המנחה אותו הוא להגיע לשלמות באמצעים לשמיעה....
המושג "שלמות" נראה לי אנטיתיזה בעולמם של האודיופילים.
תנו לאודיופיל ממוצע להרכיב את סט החלומות שלו, ואחרי שנה גג, הוא יחפש שידרוג.
דודי
we learned more from a three minute record
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא דיברתי על "שלמות" בכלל, שימו לב.
ההגדרה שלי היא שפשוט איכפת לא איך הוא שומע.
"חובב מוסיקה" לא חייב להיות "אודיופיל" (אני מכיר אנשים עם אלפי CDים ומערכת מיני מעפנה שלא הייתם שמים במלונה של הכלב), ואודיופיל לא חייב לאהוב מוסיקה או להבין בה (אני למשל יש לי רק 3 CD של סמפלרים.....
).
אין פה שום קשר ל"עלות" של המערכת או ל"RITUALים" שהוא עושה או ל"אני מאמין" שלו בנושאים שנויים במחלוקת.
מבחינתי הוא רק צריך שיהיה אכפת לו איך הוא שומע ולא רק מה הוא שומע והעיקר ששומעים...
ההגדרה שלי היא שפשוט איכפת לא איך הוא שומע.
"חובב מוסיקה" לא חייב להיות "אודיופיל" (אני מכיר אנשים עם אלפי CDים ומערכת מיני מעפנה שלא הייתם שמים במלונה של הכלב), ואודיופיל לא חייב לאהוב מוסיקה או להבין בה (אני למשל יש לי רק 3 CD של סמפלרים.....
אין פה שום קשר ל"עלות" של המערכת או ל"RITUALים" שהוא עושה או ל"אני מאמין" שלו בנושאים שנויים במחלוקת.
מבחינתי הוא רק צריך שיהיה אכפת לו איך הוא שומע ולא רק מה הוא שומע והעיקר ששומעים...
מרטין, השאלה היא עד כמה צריך להיות אכפת לו בשביל שיוגדר אודיופיל, ואם נמשיך את הדוגמה שלך יש לי חבר הבחור באמת מבין רציני במוסיקה, אלפי דיסקים של מאות להקות בתחומים שונים שאת שמות רובן אני אפילו לא מסוגל להגות (עד כאן אין קשר לאודיופילים). הבחור קנה לפני תשע שנים בערך מערכת סטריאו שמורכבת מרמקולים של JAMO פשוטים מאוד בלשון המעטה (לזכותו יאמר שהוא אהב מאוד את הצליל שלהם, אני ממש לא אבל זה כבר עניין של טעם) ומגבר משולב של YAMAHA והוא אחד מאלה שאכן כמו שהגדרת חשוב לו איך המערכת נשמעת. יצא לנו לטייל לא מעט בחנויות (לרוב לצרכי) ושמענו ביחד המון רמקולים, כמעט כל רמקול שני שאנחנו שומעים מוצא חן בעייניו יותר מהרמקולים שלו אבל הוא אומר שהשיפור לא מספק אותו מספיק כדי להחליף (ולפני שתקפצו אין כאן עניין של התקמצנותמבחינתי הוא רק צריך שיהיה אכפת לו איך הוא שומע ולא רק מה הוא שומע והעיקר ששומעים......
מיכאל .
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
המילה הזו נשמעת לי כמו מחלה או הפרעה נפשית כלשהי.
בזבוז הכספים לכיוון הזה גם הוא מראה על, נקרא לזה חולשה כלשהי.
מוזיקה היא מוזיקה, וכל שאר העיסוקים והתחביבים שלנו מסביב למוזיקה, או אופנועים (אופנועיל?) , טיולים (טיוליל?) הם פשוט תחביבים, מילוי הזמן בתוכן.
העיסוק האובססיבי במנורה וטרנזיסטור הם לא לרוחי.
אבל שיהיה לבריאות...

בזבוז הכספים לכיוון הזה גם הוא מראה על, נקרא לזה חולשה כלשהי.
מוזיקה היא מוזיקה, וכל שאר העיסוקים והתחביבים שלנו מסביב למוזיקה, או אופנועים (אופנועיל?) , טיולים (טיוליל?) הם פשוט תחביבים, מילוי הזמן בתוכן.
העיסוק האובססיבי במנורה וטרנזיסטור הם לא לרוחי.
אבל שיהיה לבריאות...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
החתירה לשלימות (לה השגת השלימות) היא שמגדירה "אודיופיל" או "וידאופיל".
איתי,
אני מסכים איתך (וגם אישתי תסכים איתך) שהמילים הללו הן נרדפות להפרעה נפשית ברמה כלשהי...
הרי איזה אדם שפוי יחליף כל שנה רמקולים (או במקרה שלי מסך, רסיבר, ופרוססור וידאו)?
איתי,
אני מסכים איתך (וגם אישתי תסכים איתך) שהמילים הללו הן נרדפות להפרעה נפשית ברמה כלשהי...
הרי איזה אדם שפוי יחליף כל שנה רמקולים (או במקרה שלי מסך, רסיבר, ופרוססור וידאו)?
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7406
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
זה במובן מסוים מחלה שאנו רואים בה מחלה טובה מאוד רק שפה לא כואב בגוף אלא בכיס, אם יש לי את הימהה 650 וזה כבר המגבר השלישי שלי והוא רק שנה וחודשיים אצלי ואני כבר מכניס לראש וחושב על אונקיו 702 או פיוניר ax5 ואני יודע שאני ישמע אותו דבר ויראה אותו דבר כמו אם הימהה אבל כמו שכולנו אומרים :אנחנו משוגעים ושום דבר לא יעצור אותנו [אותי]
עופר, לא נתת תשובה על השאלה העקריתהחתירה לשלימות (לה השגת השלימות) היא שמגדירה "אודיופיל" או "וידאופיל"....
מיכאל .
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
אודיופיל זו מילה שהפכה לגנאי ממש
מכיוון שאודיופילים נתפסים כאנשים שהסאונד קודם אצלם לתוכן וזה דוחה בעיניי.
רק לאחרונה סיפר לי חבר שביקר אצל אחד מחברי הפורום היקרים שיש לו מערכת מכובדת וכשהוא עמד לשים מוסיקה קצת אחרת (אני בכוונה לא מפרט יותר כדי לא לתת קצה קצהו של חוט לזהות את הנוגעים בדבר) אמר לו החבר שזו מוסיקה שנשמעת טוב באוטו ולא בבית ולכן הוא אינו שומע אותה בבית (על אף שמדובר במוסיקה משובחת ביותר בעיני).
אודיופיל בריא בעיניי זה כזה שיחפש מערכת שתוציא את המיטב מהאוסף הפרטי שלו ותמקסם את ההנאה שלו.
בשום אופן לא כזה שיקנה דיסקים שנשמעים טוב.
רונן
רק לאחרונה סיפר לי חבר שביקר אצל אחד מחברי הפורום היקרים שיש לו מערכת מכובדת וכשהוא עמד לשים מוסיקה קצת אחרת (אני בכוונה לא מפרט יותר כדי לא לתת קצה קצהו של חוט לזהות את הנוגעים בדבר) אמר לו החבר שזו מוסיקה שנשמעת טוב באוטו ולא בבית ולכן הוא אינו שומע אותה בבית (על אף שמדובר במוסיקה משובחת ביותר בעיני).
אודיופיל בריא בעיניי זה כזה שיחפש מערכת שתוציא את המיטב מהאוסף הפרטי שלו ותמקסם את ההנאה שלו.
בשום אופן לא כזה שיקנה דיסקים שנשמעים טוב.
רונן