רכישת רסיבר + רמקולים
שלום
אני נכנס לדירה חדשה בסוף החודש ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לרכוש רסיבר ורמקולים איכותיים - תקציב: סביבות ה 4000 ש"ח
אנחנו שומעים הרבה מוזיקה בבית ואני חושב שהגיע הזמן לשדרג את עצמנו:
1. איזה ציוד מומלץ בתקציב הזה?
2. האם סרטי DIVX ידעו לדבר עם המערכת החדשה
3. כל המוזיקה היא ב MP3 - האם יש את החלוקה לחמישה רמקולים?
4. איפה כדאי לרכוש? ולשמוע?
תודה
ערן
אני נכנס לדירה חדשה בסוף החודש ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לרכוש רסיבר ורמקולים איכותיים - תקציב: סביבות ה 4000 ש"ח
אנחנו שומעים הרבה מוזיקה בבית ואני חושב שהגיע הזמן לשדרג את עצמנו:
1. איזה ציוד מומלץ בתקציב הזה?
2. האם סרטי DIVX ידעו לדבר עם המערכת החדשה
3. כל המוזיקה היא ב MP3 - האם יש את החלוקה לחמישה רמקולים?
4. איפה כדאי לרכוש? ולשמוע?
תודה
ערן
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
1) רסיבר ברמת כניסה של ימהה או של דנון. רמקולים ברמת כניסה (אני אהבתי את סדרת 750 של פיור אקוסטיק, אבל בטח עכשיו יקפצו עליי, דגם נוסף שאפשר להכניס בתקציב הוא דאומונד 8 של וורפדל).
2) כן, תלוי במקור (מחשב?, DVD??)
3) הרסיבר יכול לעשות זאת, אם זה נשמע טוב.... על טעם ועל ריח
4) איפה בארץ?
4) איפה בארץ?
אני מדבר
על חנויות בארץ.
עוד כמה שאלות:
יש לי שני רמקולים ותיקים וגדולים של SONY - אני מאד אוהב את ה SOUND שלהם, אבל את המפרט אדע רק כשאגיע הביתה, האם אני יכול לשלב אותם ואף לחסוך (או לנצל את החסכון לשדרוג)?
אני צריך כרטיס קול מיוחד למחשב? יש לי לוח אם DFI INFINITY NF4 ULTRA - עליו מולבש כבר כרטיס קול.
תודה,
ערן
עוד כמה שאלות:
יש לי שני רמקולים ותיקים וגדולים של SONY - אני מאד אוהב את ה SOUND שלהם, אבל את המפרט אדע רק כשאגיע הביתה, האם אני יכול לשלב אותם ואף לחסוך (או לנצל את החסכון לשדרוג)?
אני צריך כרטיס קול מיוחד למחשב? יש לי לוח אם DFI INFINITY NF4 ULTRA - עליו מולבש כבר כרטיס קול.
תודה,
ערן
- kolokito
- חבר ותיק

אני שואל איפה בארץ..
אם תוכל להשתמש ברמקולים הישנים שלך (אפילו כאחוריים זה יתרון), הדבר מגדיל את התקציב לקדמיים ולסנטר וזה
את הלוח הזה אני לא מכיר, יש בו יציאה דיגיטלית? יש לך לינק לאתר היצרן? בכל אופן אתה יכול לחבר את המחשב לרסיבר, יציאה דיגיטלית מעניקה לך את היכולת להנות מסרטים המוקלטים בסראונד. אם אין יציאה דיגיטלית הרסיבר יכול לדמות סראונד, היום יש רסיברים ברמת הכניסה שעושים זאת מצוין.
אם תוכל להשתמש ברמקולים הישנים שלך (אפילו כאחוריים זה יתרון), הדבר מגדיל את התקציב לקדמיים ולסנטר וזה
את הלוח הזה אני לא מכיר, יש בו יציאה דיגיטלית? יש לך לינק לאתר היצרן? בכל אופן אתה יכול לחבר את המחשב לרסיבר, יציאה דיגיטלית מעניקה לך את היכולת להנות מסרטים המוקלטים בסראונד. אם אין יציאה דיגיטלית הרסיבר יכול לדמות סראונד, היום יש רסיברים ברמת הכניסה שעושים זאת מצוין.
DFI עם כרטיס קול
# Realtek ALC650
# AC'97 2.2 S/PDIF extension compliant codec
# Supports Microsoft® DirectSound/DirectSound 3D
# AC’97 supported with full duplex, independent sample rate converter for audio recording and playback
# S/PDIF-in/out interface
# 6-channel audio output
# AC'97 2.2 S/PDIF extension compliant codec
# Supports Microsoft® DirectSound/DirectSound 3D
# AC’97 supported with full duplex, independent sample rate converter for audio recording and playback
# S/PDIF-in/out interface
# 6-channel audio output
- liranpereg
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- נתן תודות: 0
יש לי את ה 750EX של פיור אקוסטיק וגם אני ממליץ עליהם מאודkolokito כתב:1) רסיבר ברמת כניסה של ימהה או של דנון. רמקולים ברמת כניסה (אני אהבתי את סדרת 750 של פיור אקוסטיק, אבל בטח עכשיו יקפצו עליי, דגם נוסף שאפשר להכניס בתקציב הוא דאומונד 8 של וורפדל).
4) איפה בארץ?...
הם מוצלחים רק עם רסיברים של ימהה
עם כל שאר הרסיברים הרמקולים האלה יהיו סתם עמודים
החלטתי להעלות את התקציב
נראה לי שאין ברירה - אני אעלה את התקציב שלי ל 6000
כמה זה משנה את האיכות אותה אני יכול לרכוש?
ערן
כמה זה משנה את האיכות אותה אני יכול לרכוש?
ערן
- kolokito
- חבר ותיק

משנה מאוד.
אני ממליץ לחלקו כך: 2500 לרסיבר ו3500 לרמקולים.
אם הסוני מספיק טובים- זה רק אתה יכול להגיד (אם הם מספקים אותך). אני ממליץ לנסות לשכנע את האישה שהסוני יהיו מאחורה, ומקדימה יבואו זוג רצפתיים. בת'כלס זה לא תופס כ"כ הרבה מקום וההבדל בסאונד (ובהנאה!) יהיה משמעותי.
רסיברים מומלצים במסגרת התקציב הם: דנון 1906, ימהה RX-V 459, מרנץ SR5600
זוגות רצפתיים (שישאירו כסף גם לסנטר): JBL E80, פארדיים סינמה 110
את הסנטר צריך להתאים לקדמיים.
אני ממליץ לחלקו כך: 2500 לרסיבר ו3500 לרמקולים.
אם הסוני מספיק טובים- זה רק אתה יכול להגיד (אם הם מספקים אותך). אני ממליץ לנסות לשכנע את האישה שהסוני יהיו מאחורה, ומקדימה יבואו זוג רצפתיים. בת'כלס זה לא תופס כ"כ הרבה מקום וההבדל בסאונד (ובהנאה!) יהיה משמעותי.
רסיברים מומלצים במסגרת התקציב הם: דנון 1906, ימהה RX-V 459, מרנץ SR5600
זוגות רצפתיים (שישאירו כסף גם לסנטר): JBL E80, פארדיים סינמה 110
את הסנטר צריך להתאים לקדמיים.
בעצם
אם אני שומע בעיקר מוזיקה, וסליחה על השאלה, למה אני חייב/צריך חמישה רמקולים.
איזה יתרון יתנו לי חמישה רמקולים ששניים לא יתנו, אני הבנתי שמוזיקה היום בנויה (עדיין) לשמיעה בשני רמקולים בלבד (השאר נותנים הרמוניה).
אני יכול לקנות רק רסיבר טוב ועדיין להשתמש ברמקולים שלי.
נכון?
ערן
איזה יתרון יתנו לי חמישה רמקולים ששניים לא יתנו, אני הבנתי שמוזיקה היום בנויה (עדיין) לשמיעה בשני רמקולים בלבד (השאר נותנים הרמוניה).
אני יכול לקנות רק רסיבר טוב ועדיין להשתמש ברמקולים שלי.
נכון?
ערן