שלום,
בבית שלי כרגע קיים ראוטר Be של בזק במסדרון מפני שבזק עשו טעות ו"השמישו" נק' טלפון רחוקה מהסלון - לאינטרנט וכדי להתחבר לVOD של YES אני מוכרח לחבר כבל קווי לMOCA של הממיר של YES והם הציעו לי "לפתוח" את נק' הטלפון שבאיזור הטלויזיה ב200+ שקלים רק עבור הזמנת טכנאי!! כך שמיותר לציין למה אני מחפש פיתרון אחר.
חוץ מזה, אני מאוד לא מרוצה מהראוטר מפני שהחברה הגבילה אותו כל-כך שאני לא מסוגל לגרום לו "לדבר" עם ראוטר אחר.
מבזק אני מקבל בתיאוריה 100 מגה הורדה ואני מחובר בכבלים של יס שנמצאים מעט רחוק מהנתב, מתחת לטלויזיה חכמה בתוך מזנון.
השאיפה שלי היא להתנתק בבית לחלוטין מהמכשירים ה"חכמים" של בזק, להחזירם לחברה ולהשתמש בראוטר של XIAOMI MI3 כAP שיוכל להתחבר ישירות לממיר YES בסלון ושיספק לי VOD.וכמו כן בראוטר Netgear DGN2200 v2 שבזק השאירו לי כראוטר ראשי שיחובר לבית החכם בין היתר וישדר WIFI בבית שיספיק להגיע אלחוטית למחשב נייח ,המחובר לאינטרנט על ידי דונגל USB (כרגע עובד טוב).
העניין הוא שאני חושש לפגוע בשלמות המערכת בגלל ניסיון לא טוב שגרם לאיבוד כל יכולות הבית החכם המסופק ע"י חברת Contec inteligent housing ליום.
אבא שלי התחיל לעבוד על פיתרון שסופק מצד בזק הנקרא BSPOT אבל אני מעוניין להימנע לחלוטין מלהשכיר את הציוד הנ"ל ובכלל כל ציוד שלהם.
אני מעוניין להשתלט חזרה על הבית מכיוון שאני מרגיש שבזק מתחילים לכלוא אותי כמו שהוט עשו לי פעם עם הציוד שלהם.
מבקש עזרה מהנפשות הפועלות כאן לחשוב על פיתרון קבוע ויציב לבית.
תודה מראש לעוזרים הנכבדים.
החלפת נתבים ופתרונות שסופקו ע"י בזק בבית חכם
@nadav2
·
יש לך לפחות 3 נושאים מעורבבים כאן:
א. ה"מחדל" שנקודת הטלפון רחוקה מאיפה שאתה צריך את החיבור.
ב. הרצון שלך להחליף את הציוד של בזק ולהשתמש כמה שיותר בציוד פרטי.
ג. מערכת של בית חכם שאתה לא רוצה לפגוע בה.
לגבי א':
חשוב להדגיש שכל פתרון של חיבור אלחוטי, מתאמים על גבי חשמל/moca/bspot וכו' הם פשרה מאד רצינית באיכות ואמינות של החיבור. מומלץ ביותר שמהנקודה שבה יושב המודם יהיו חיבור קווי בעזרת כבלי רשת לכל מכשיר שמתאים לחבר בחיבור קווי ול-AP אם אתה בוחר לשם כזה.
אם אני מבין נכון אתה כרגע צריך חיבוריים קווים בעיקר בסלון, אז הפתרון הכי פשוט וזול זה להעביר את הנקודה של בזק לסלון אפילו עם זה עולה 200 ש"ח. שני דברים שהייתי שוקל:
1. ניסיון להוציא מבזק את הזזת הנקודה בפחות כסף ע"י הגעה למחלקת שימור וקצת "צעקות" (לא במובן של הרמת קול אלא במובן של להאשים אותם שזה הם שלא עשו התקנה נכונה וגרמו לך הרבה בעיות ועכשיו הם עוד רוצים כסף נוסף לתקן את העוול שהם עשו... העיקר לתת להם תירוץ כלשהו לתת לך הנחה). אולי אפילו אפשר להתנתק מהם ולהתחבר מחדש אם אתה יודע בוודאות שבחיבור מחדש הם מתקינים נקודה חדשה ללא תשלום (אני מזמן לא עשיתי נקודה חדשה אז אין לי מושג).
2. אם זאת אופציה בשבילך לעבור להוט אז מבחינת האינטרנט זה כנראה עדיף - גם תקבל אינטרנט במקום הנכון וגם תוכל לקבל 200 מגה במחיר טוב.
אופציה אחרונה זה אם מתאים לך לשם "ארון תקשורת" במסדרון אז אתה יכול להשאיר את הנקודה שם ולהעביר כבל רשת משם לסלון. כל עוד שזה כבל רשת תיקני (נגיד cat6) אז מובטח שהכל יעבוד לך בצורה מצוינת.
לגבי ב':
אנסה לחדד את הכיוון שהצעת: תעיף את ה-Be שלהם וכו'. במקום זאת תשם מודם VDSL פרטי או שלהם אבל שיתקפד כמודם בלבד. תחבר אותו ל-XIAOMI MI3 כראוטר ראשי (כלומר החייגן מוגדר ב-XIAOMI ורק ממנו יש אינטרנט וגישה אלחוטית). זאת האופציה הכי מומלצת והכי גמישה לעתיד.
שם לב שה-DGN2200 הוא ציוד ADSL ולכן לא יעבוד לך בקצבים של יותר מ-15 מגה (כלומר לא שווה כלום היום). לשיקולך אם לשחק אותה בטוח ולהשכיר ציוד שתהפוך למודם מבזק/ספק או לקנות מודם/ראוטר VDSL פרטי.
יש הרבה שירשורים עם המון פרטים על נושא - לדוגמא כאן.
לגבי ג':
אני לא מכיר בכלל מערכות כאלה אז לא באמת יכול לעזור לך. באופן כללי אני מנחש שמערכת כזו פשוט צריכה חיבור לרשת (אני מנחש חיבור רשת מקומי בין ציודי הקצה - אם יש כאלה - לאיזה בקר מרכזי ואז חיבור לאינטרנט מהבקר). לדעתי אם תהיה לך רשת תקינה הכוללת חיבור תקין לאינטרנט לא יהיו לך בעיות. אם אתה רוצה להיות בטוח תדבר עם החברה שהתקינה לך מה בדיוק הדרישות שלהם.
·
יש לך לפחות 3 נושאים מעורבבים כאן:
א. ה"מחדל" שנקודת הטלפון רחוקה מאיפה שאתה צריך את החיבור.
ב. הרצון שלך להחליף את הציוד של בזק ולהשתמש כמה שיותר בציוד פרטי.
ג. מערכת של בית חכם שאתה לא רוצה לפגוע בה.
לגבי א':
חשוב להדגיש שכל פתרון של חיבור אלחוטי, מתאמים על גבי חשמל/moca/bspot וכו' הם פשרה מאד רצינית באיכות ואמינות של החיבור. מומלץ ביותר שמהנקודה שבה יושב המודם יהיו חיבור קווי בעזרת כבלי רשת לכל מכשיר שמתאים לחבר בחיבור קווי ול-AP אם אתה בוחר לשם כזה.
אם אני מבין נכון אתה כרגע צריך חיבוריים קווים בעיקר בסלון, אז הפתרון הכי פשוט וזול זה להעביר את הנקודה של בזק לסלון אפילו עם זה עולה 200 ש"ח. שני דברים שהייתי שוקל:
1. ניסיון להוציא מבזק את הזזת הנקודה בפחות כסף ע"י הגעה למחלקת שימור וקצת "צעקות" (לא במובן של הרמת קול אלא במובן של להאשים אותם שזה הם שלא עשו התקנה נכונה וגרמו לך הרבה בעיות ועכשיו הם עוד רוצים כסף נוסף לתקן את העוול שהם עשו... העיקר לתת להם תירוץ כלשהו לתת לך הנחה). אולי אפילו אפשר להתנתק מהם ולהתחבר מחדש אם אתה יודע בוודאות שבחיבור מחדש הם מתקינים נקודה חדשה ללא תשלום (אני מזמן לא עשיתי נקודה חדשה אז אין לי מושג).
2. אם זאת אופציה בשבילך לעבור להוט אז מבחינת האינטרנט זה כנראה עדיף - גם תקבל אינטרנט במקום הנכון וגם תוכל לקבל 200 מגה במחיר טוב.
אופציה אחרונה זה אם מתאים לך לשם "ארון תקשורת" במסדרון אז אתה יכול להשאיר את הנקודה שם ולהעביר כבל רשת משם לסלון. כל עוד שזה כבל רשת תיקני (נגיד cat6) אז מובטח שהכל יעבוד לך בצורה מצוינת.
לגבי ב':
אנסה לחדד את הכיוון שהצעת: תעיף את ה-Be שלהם וכו'. במקום זאת תשם מודם VDSL פרטי או שלהם אבל שיתקפד כמודם בלבד. תחבר אותו ל-XIAOMI MI3 כראוטר ראשי (כלומר החייגן מוגדר ב-XIAOMI ורק ממנו יש אינטרנט וגישה אלחוטית). זאת האופציה הכי מומלצת והכי גמישה לעתיד.
שם לב שה-DGN2200 הוא ציוד ADSL ולכן לא יעבוד לך בקצבים של יותר מ-15 מגה (כלומר לא שווה כלום היום). לשיקולך אם לשחק אותה בטוח ולהשכיר ציוד שתהפוך למודם מבזק/ספק או לקנות מודם/ראוטר VDSL פרטי.
יש הרבה שירשורים עם המון פרטים על נושא - לדוגמא כאן.
לגבי ג':
אני לא מכיר בכלל מערכות כאלה אז לא באמת יכול לעזור לך. באופן כללי אני מנחש שמערכת כזו פשוט צריכה חיבור לרשת (אני מנחש חיבור רשת מקומי בין ציודי הקצה - אם יש כאלה - לאיזה בקר מרכזי ואז חיבור לאינטרנט מהבקר). לדעתי אם תהיה לך רשת תקינה הכוללת חיבור תקין לאינטרנט לא יהיו לך בעיות. אם אתה רוצה להיות בטוח תדבר עם החברה שהתקינה לך מה בדיוק הדרישות שלהם.