בעיית הגדרה OPENWRT בקושחה 18.0.6
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
השתמשתי בחודשים האחרונים בנתב ARCHER C7 ועדכנתי לפני כשבועיים לקושחה 18.0.6 והוא עבד יפה.
היום החלפתי תשתית מבזק להוט (קיבלתי קופסת HOTBOX 1) וראיתי שאני לא מצליח לקבל חיבור כאשר ההוט מחובר ל WAN אלא רק על ידי חיבור המחשב ישירות לנתב הוט.
איספתי את הגדרות הנתב לברירת מחדל - ואז הוא מאפשר להתחבר. ברגע שאני משנה לו כתובת IP למשל ל 192.168.1.10, ועושה APLLY AND SAVE, הוא מקבל את הכתובת, בחלון CMD אני עושה ipconfig / release ואחרי זה renew ואני רואה שה GATEWAY נכון, אבל הוא לא נותן להכנס לכתובת 192.168.1.10. הוא כן נותן להכנס ל 192.168.1.1 (כאילו שהוא לא שמר את ההגדרות למרות שנראה בכל הבדיקות שכן).
לקחתי נתב ג'נרי מסוג אחר גם עם קושחת OPENWRT 18.0.6 וזה אותו הדבר.
זה קורה גם רק שהנתב מחובר ישירות למחשב בלי חיבור אחר כלשהוא.
נראה לי באג ב OPENWRT. אנסה קושחה אחרת ואדווח.
היום החלפתי תשתית מבזק להוט (קיבלתי קופסת HOTBOX 1) וראיתי שאני לא מצליח לקבל חיבור כאשר ההוט מחובר ל WAN אלא רק על ידי חיבור המחשב ישירות לנתב הוט.
איספתי את הגדרות הנתב לברירת מחדל - ואז הוא מאפשר להתחבר. ברגע שאני משנה לו כתובת IP למשל ל 192.168.1.10, ועושה APLLY AND SAVE, הוא מקבל את הכתובת, בחלון CMD אני עושה ipconfig / release ואחרי זה renew ואני רואה שה GATEWAY נכון, אבל הוא לא נותן להכנס לכתובת 192.168.1.10. הוא כן נותן להכנס ל 192.168.1.1 (כאילו שהוא לא שמר את ההגדרות למרות שנראה בכל הבדיקות שכן).
לקחתי נתב ג'נרי מסוג אחר גם עם קושחת OPENWRT 18.0.6 וזה אותו הדבר.
זה קורה גם רק שהנתב מחובר ישירות למחשב בלי חיבור אחר כלשהוא.
נראה לי באג ב OPENWRT. אנסה קושחה אחרת ואדווח.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Fish72
· בנתב הג'נרי עם קושחה מבוססת ASUS, אני מצליח להתחבר והוא שומר את שינוי כתובת ה IP (נתתי כתובת בטווח אחר 192.168.0.10).
הבעיה שלי היא שמירת שינוי הכתובת בקושחת ה OPENWRT.
אנסה לשחק עם זה מאוחר יותר ואדווח.
· בנתב הג'נרי עם קושחה מבוססת ASUS, אני מצליח להתחבר והוא שומר את שינוי כתובת ה IP (נתתי כתובת בטווח אחר 192.168.0.10).
הבעיה שלי היא שמירת שינוי הכתובת בקושחת ה OPENWRT.
אנסה לשחק עם זה מאוחר יותר ואדווח.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
דבר ראשון אתה צריך לבדוק, אם בכלל הגדרת את המודם של הוט כמגשר ולא כנתב. ודבר שני אתה צריך לשנות את טווח כתובות של הנתב שלך מה 192.168.1. למשהו שונה, למשל ל 192.168.10. בגלל שהטווח ברירת מחדל מתנגש עם הטווח כתובות של ציוד קצה של הוט.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@sys_admin
· הגדרתי את ההוטבוקס במצב ברידג', אבל לא משנה לאיזה כתובת בטווח אחר אני מגדיר את הנתב, אני בודק ב IPCONFIG / RELEASE ולאחר מכן RENEW, אני מקבל את הכתובת ששיניתי, אבל אחרי דקה הוא חוזר לכתובת המקורית 192.168.1.1.
כאילו משהו מאלץ אותו לחזור לכתובת המקורית ומבטל את שינוי ה IP בנתב......
· הגדרתי את ההוטבוקס במצב ברידג', אבל לא משנה לאיזה כתובת בטווח אחר אני מגדיר את הנתב, אני בודק ב IPCONFIG / RELEASE ולאחר מכן RENEW, אני מקבל את הכתובת ששיניתי, אבל אחרי דקה הוא חוזר לכתובת המקורית 192.168.1.1.
כאילו משהו מאלץ אותו לחזור לכתובת המקורית ומבטל את שינוי ה IP בנתב......
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Fish72
· לאחר כ-6 נסיונות, ההגדרות נשמרו.....בפעם האחרונה משום מה הנתב חזר לאחר 3 דקות לכתובת 192.168.1.1 ולאחר כמה דקות חזר לכתובת החדשה שנתתי לו. מאוד מוזר הקטע הזה....אני אמשיך לעקוב אחרי זה
· לאחר כ-6 נסיונות, ההגדרות נשמרו.....בפעם האחרונה משום מה הנתב חזר לאחר 3 דקות לכתובת 192.168.1.1 ולאחר כמה דקות חזר לכתובת החדשה שנתתי לו. מאוד מוזר הקטע הזה....אני אמשיך לעקוב אחרי זה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
את הכתובות שאתה רואה בכרטיס רשת של מחשב שלך זה דבר אחד, אבל, אם אתה רוצה לבדוק את ההגדרות של הנתב, אז מומלץ להסתכל בממשק של הנתב. צירפתי את הצילום הרלוונטי של מצב ההגדרות בנתב שמריץ את הגרסת תוכנה המדוברת. בכל מקרה לא קיימת בעיה מערכתית כזו בתוכנה החדשה.