אז מה עושים עם VISTA?!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
עובד אצלי מצוין וחלק על ויסטה - כל הפורמטים כולל בלו-רי, HD-DVD, H264 וכל קבצי ה-TS, MKV וכו' כולל בביט-ריט מטורף.
ברגע שיהיה שקט מהעבודה אכתוב תיאור של הקודקים / תוכנות - לקח לי זמן ליצב את זה שהכל יהיה חלק ומענג
ברגע שיהיה שקט מהעבודה אכתוב תיאור של הקודקים / תוכנות - לקח לי זמן ליצב את זה שהכל יהיה חלק ומענג
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עופר, אם הבעיה היא ב VISTA MCE אז היא ידועה ויש לה פתרון:
http://thegreenbutton.com/forums/thread/175657.aspx
וכאן:
http://www.respectsakura.org/2006/10/17 ... l-edition/
ולמרות הכל אני עדיין מעדיף את 2005 MCE
בהצלחה
http://thegreenbutton.com/forums/thread/175657.aspx
וכאן:
http://www.respectsakura.org/2006/10/17 ... l-edition/
ולמרות הכל אני עדיין מעדיף את 2005 MCE
בהצלחה
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני עצלן, תוכלו להכין לי סדר פעולות ותוכנות להורדה?
הלפטופ הויסטאי החדש הוא WIDESCREEN, כולל שלט, וצמא להזרים תכנים מהשרת...
הלפטופ הויסטאי החדש הוא WIDESCREEN, כולל שלט, וצמא להזרים תכנים מהשרת...
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ניגון חלק הוא פונקציה של תוכנות / קודקים, ועוצמת המחשב - וכמובן איזה כרטיס מסך יש לו והאם כרטיס המסך תומך בהאצה בחומרה של חלק מהעיבוד. את כל זה אתה יודע אני בטוח.
לגבי מה להתקין - כמו בדת לכל אחד יש העדפות שונות, אבל השורה התחתונה יוצאת פחות או יותר אותו דבר.
להלן ההעדפות / הצעות שלי:
--- בהנחה שהמחשב נקי מחבילות קודקים (מומלץ להמנע מהן כמו מאש, גם מהטובות שבהן):
קודם כל קח Image של המחשב, to be on the safe side אם תרצה לחזור אחורה בקלות למצב נקי.
בנוסף קח בחשבון שההצעות שלי הן לא עם תוכנות חינמיות, למרות שניתן להגיע לאותה תוצאה גם עם פילטרים / קודקים / נגנים פתוחי קוד / חינמיים.
התקנה ראשונה:
Cyberlink PowerDVD 7.3 Ultra - לנגן HD-DVD ו-Blu-Ray. שימוש נוסף בהמשך יהיה בקודק שמגיע איתו גם לפורמטים אחרים מחוץ לו - למשל ל-H264. גם קודקי הצליל וגם קודקי הווידאו שמגיעים איתו טובים מאוד (מהירים ואיכות תצוגה גבוה), יודעים לנצל האצת חומרה וניתן להשתמש בהם בקלות בנגנים אחרים.
התקנה שניה:
Zoomplayer 5.0 או אפילו 5.5 Alpha שלמרות היותו Alpha עובד נהדר ואפילו יותר נוח ותומך יותר חלק בויסטה. יש גרסת נסיון שלו שאפשר להוריד בטרם תחליט האם לקנות אותו.
ZP יריץ Install-Manager מיד כשיסיים לרוץ, שיאבחן איזה קודקים חסרים ויציע לך להוריד ולהתקין בשבילך את מה
אם תקבל את כל ההצעות שלו, ותפעיל אח"כ "Smart play" ב-ZP Advanced setting- הכל אמור לנגן חלק. ה-Install Manager שלו מעולה, לא מוריד *** ומגדיר הכל חלק מאוד. עוד לזכותו - הוא "יורד נקי" - אם תרצה להסיר רכיבים בהמשך אצלי הם לא השאירו טינופת ברג'יסטרי, וזו נקודת זכות גדולה.
זו נקודת התחלה.
מה זה ה-Smart-Play של ה-ZP? מנגון פנימי שמאפשר לZP להתעלם מההגדרות הפילטרים / קודקים במחשב ולהשתמש ב"גרף ידני" לניגון - בלי שזה משפיע על איך תוכנות ינגנו מחוץ לו. ב-Tab ה-Smart Play אפשר להגדיר פילטרים וקודקים מועדפים לכל פורמט אם שליטה מלאה.
אני למשל ויתרתי על ה-FFDSHOW ולא נתתי ל-ZP להוריד אותו, ובמקומו בחרתי ידנית להשתמש בפילטרים / קודקים שמגיעים עם ה-PowerDVD. בנוסף השתמשתי בקודק צליל שלו לפענוח AC3 ו-DTS.
אני מציע לך להתחיל עם ה-ZP ולהוריד את כל מה שהוא מציע, ולבדוק איך הדברים עובדים לך, ורק אז לעבור לשלב מתקדם של להתחיל להחליף קודקים / פילטרים כדי להשיג אפטימיזציה.
מכיוון שעסקינן במחשב ניד אני מניח שלא תחבר אותו למגבר, ולכן לא תהיה צריך לשנות את הגדרות הצליל ל-SPDIF אבל אם תהיה צריך זה פשוט מאוד.
בנוסף בויסטה תוכל לוותר על ה-VMR9 ולהחליף ל -EVR שכותב למסך יותר חלק ומהר - גם זה תחת Advanced Settings.
אחרי שזה יעבוד, אשמח לפרט הלאה על בחירת פילטרים / קודקים אופטימלית, לטעמי, תחת ZP. היתרון הגדול שאני מצאתי ב-Smart Play זה היכולת לוותר על Graphedit ולהגדיר בצורה פשוטה את כל גרף הניגון והפילטרים.
אגב כדי לבדוק שאתה לא מאבד פריימים בניגון, בזמן הרצת סרט ב-ZP קליק ימני, Filters, EVR והתצוגה תראה לך בדיוק את מצב הפריימים, ג'יטר, דרופד פריימס etc.
מקווה שזה עוזר.
שחר
לגבי מה להתקין - כמו בדת לכל אחד יש העדפות שונות, אבל השורה התחתונה יוצאת פחות או יותר אותו דבר.
להלן ההעדפות / הצעות שלי:
--- בהנחה שהמחשב נקי מחבילות קודקים (מומלץ להמנע מהן כמו מאש, גם מהטובות שבהן):
קודם כל קח Image של המחשב, to be on the safe side אם תרצה לחזור אחורה בקלות למצב נקי.
בנוסף קח בחשבון שההצעות שלי הן לא עם תוכנות חינמיות, למרות שניתן להגיע לאותה תוצאה גם עם פילטרים / קודקים / נגנים פתוחי קוד / חינמיים.
התקנה ראשונה:
Cyberlink PowerDVD 7.3 Ultra - לנגן HD-DVD ו-Blu-Ray. שימוש נוסף בהמשך יהיה בקודק שמגיע איתו גם לפורמטים אחרים מחוץ לו - למשל ל-H264. גם קודקי הצליל וגם קודקי הווידאו שמגיעים איתו טובים מאוד (מהירים ואיכות תצוגה גבוה), יודעים לנצל האצת חומרה וניתן להשתמש בהם בקלות בנגנים אחרים.
התקנה שניה:
Zoomplayer 5.0 או אפילו 5.5 Alpha שלמרות היותו Alpha עובד נהדר ואפילו יותר נוח ותומך יותר חלק בויסטה. יש גרסת נסיון שלו שאפשר להוריד בטרם תחליט האם לקנות אותו.
ZP יריץ Install-Manager מיד כשיסיים לרוץ, שיאבחן איזה קודקים חסרים ויציע לך להוריד ולהתקין בשבילך את מה
אם תקבל את כל ההצעות שלו, ותפעיל אח"כ "Smart play" ב-ZP Advanced setting- הכל אמור לנגן חלק. ה-Install Manager שלו מעולה, לא מוריד *** ומגדיר הכל חלק מאוד. עוד לזכותו - הוא "יורד נקי" - אם תרצה להסיר רכיבים בהמשך אצלי הם לא השאירו טינופת ברג'יסטרי, וזו נקודת זכות גדולה.
זו נקודת התחלה.
מה זה ה-Smart-Play של ה-ZP? מנגון פנימי שמאפשר לZP להתעלם מההגדרות הפילטרים / קודקים במחשב ולהשתמש ב"גרף ידני" לניגון - בלי שזה משפיע על איך תוכנות ינגנו מחוץ לו. ב-Tab ה-Smart Play אפשר להגדיר פילטרים וקודקים מועדפים לכל פורמט אם שליטה מלאה.
אני למשל ויתרתי על ה-FFDSHOW ולא נתתי ל-ZP להוריד אותו, ובמקומו בחרתי ידנית להשתמש בפילטרים / קודקים שמגיעים עם ה-PowerDVD. בנוסף השתמשתי בקודק צליל שלו לפענוח AC3 ו-DTS.
אני מציע לך להתחיל עם ה-ZP ולהוריד את כל מה שהוא מציע, ולבדוק איך הדברים עובדים לך, ורק אז לעבור לשלב מתקדם של להתחיל להחליף קודקים / פילטרים כדי להשיג אפטימיזציה.
מכיוון שעסקינן במחשב ניד אני מניח שלא תחבר אותו למגבר, ולכן לא תהיה צריך לשנות את הגדרות הצליל ל-SPDIF אבל אם תהיה צריך זה פשוט מאוד.
בנוסף בויסטה תוכל לוותר על ה-VMR9 ולהחליף ל -EVR שכותב למסך יותר חלק ומהר - גם זה תחת Advanced Settings.
אחרי שזה יעבוד, אשמח לפרט הלאה על בחירת פילטרים / קודקים אופטימלית, לטעמי, תחת ZP. היתרון הגדול שאני מצאתי ב-Smart Play זה היכולת לוותר על Graphedit ולהגדיר בצורה פשוטה את כל גרף הניגון והפילטרים.
אגב כדי לבדוק שאתה לא מאבד פריימים בניגון, בזמן הרצת סרט ב-ZP קליק ימני, Filters, EVR והתצוגה תראה לך בדיוק את מצב הפריימים, ג'יטר, דרופד פריימס etc.
מקווה שזה עוזר.
שחר
יש פיתרונות בדביק של הפורום
בעיקרון, מספיק להתקין FFDSHOW לויסטה, גם נמצא בדביק של הפורום
בשביל נגן תשתמש ב-MPC או ב-ZP 5
יש גם פיתרון לזיהוי MKV ו-TS ע"י ה-VMC ע"י יצירת ערך רגיסטרי, תסתכל...איך לא , בדביק של הפורום, בלינק של הטיפים
בדיוק שניה לבצע זאת
בקשר ל-VMC , כבר עדיף להשתמש בכל תוכנת מדיה סנטר אחרת על פניו, התכנים הייחודיים סתם גימיק.
אני אישית מעדיף בכלל את ZP 5 גם בתור מדיה סנטר, יש לו FILE BROWSER עם המון אפשרויות לסידור הקבצים
ובמידה וקובץ לא מזוהה על ידו, ניתן בשניה להוסיפו בקלות בהגדרות.
לתכני MPEG השילוב המנצח הוא ZP 5 & DSCALER
קח בחשבון שהתקנת PDVD 7 משתלט על הגדרות פילטרים של וידאו ואודיו, אז אם אתה
לא מתכוון לשחק עם ה-DVE HDDVD שיצא השבוע
או צופה בתכני HDDVD או BD אין טעם להתקינו
בעיקרון, מספיק להתקין FFDSHOW לויסטה, גם נמצא בדביק של הפורום
בשביל נגן תשתמש ב-MPC או ב-ZP 5
יש גם פיתרון לזיהוי MKV ו-TS ע"י ה-VMC ע"י יצירת ערך רגיסטרי, תסתכל...איך לא , בדביק של הפורום, בלינק של הטיפים
בדיוק שניה לבצע זאת
בקשר ל-VMC , כבר עדיף להשתמש בכל תוכנת מדיה סנטר אחרת על פניו, התכנים הייחודיים סתם גימיק.
אני אישית מעדיף בכלל את ZP 5 גם בתור מדיה סנטר, יש לו FILE BROWSER עם המון אפשרויות לסידור הקבצים
ובמידה וקובץ לא מזוהה על ידו, ניתן בשניה להוסיפו בקלות בהגדרות.
לתכני MPEG השילוב המנצח הוא ZP 5 & DSCALER
קח בחשבון שהתקנת PDVD 7 משתלט על הגדרות פילטרים של וידאו ואודיו, אז אם אתה
לא מתכוון לשחק עם ה-DVE HDDVD שיצא השבוע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני בימים האחרונים התקנתי ויסטה ב-HTPC שקניתי, לעניות דעתי ההתקנה קצת יותר פשוטה ממה שתיארו פה:
1. התקנת ויסטה.
2. הורדה והתקנה של הדרייברים המעודכנים.
3. התקנת Vista Codecs Pack. זוהי חבילה הכוללת את כל הקודקים הנחוצים וגם FFDSHOW, Haali Media Splitter ו-VOBSUB.
http://www.free-codecs.com/Vista_Codec_ ... wnload.htm
4.כתוביות:
גם FFDSHOW וגם VOBSUB מנגנים כתוביות במידה ויש קובץ כזה ליד קובץ הוידאו. יש לנטרל את הכתוביות באחד מהם כדי שלא יופיעו כתוביות כפולות במדיה סנטר. אני העדפתי את הכתוביות של ה-FFDSHOW שהן יותר אסתטיות לדעתי. כמו כן, יש לשים בהגדרת הכתוביות Character Encoding מסוג Hebrew.
ההגדרות של FFDSHOW ו-VOBSUB נמצאות תחת Vista Codecs-32bit Tools. שמותיהן - Video deocder configuration ו-Gabest DirectVobSub, בהתאמה.
5. עכשיו, מריצים את הויסטה מדיה סנטר ומקנפגים את ה-Wizard הראשוני שלו.
6. לשליטה נוחה יותר על העברה קדימה ואחורה בנגן של הויסטה מדיה סנטר בקבצי AVI ו-H.264, מומלץ להתקין את ה-Media Control.
http://damienbt.free.fr/index.php
7. אם אתם לא מרוצים מהנגן של הויסטה מדיה סנטר, אפשר כמובן להתקין VLC, ZP או BS-Player.
אני בדקתי בקונפיגורציה הזו קבצי AVI מסוגים שונים וקבצי MKV. טרם בדקתי קבצי TS.
1. התקנת ויסטה.
2. הורדה והתקנה של הדרייברים המעודכנים.
3. התקנת Vista Codecs Pack. זוהי חבילה הכוללת את כל הקודקים הנחוצים וגם FFDSHOW, Haali Media Splitter ו-VOBSUB.
http://www.free-codecs.com/Vista_Codec_ ... wnload.htm
4.כתוביות:
גם FFDSHOW וגם VOBSUB מנגנים כתוביות במידה ויש קובץ כזה ליד קובץ הוידאו. יש לנטרל את הכתוביות באחד מהם כדי שלא יופיעו כתוביות כפולות במדיה סנטר. אני העדפתי את הכתוביות של ה-FFDSHOW שהן יותר אסתטיות לדעתי. כמו כן, יש לשים בהגדרת הכתוביות Character Encoding מסוג Hebrew.
ההגדרות של FFDSHOW ו-VOBSUB נמצאות תחת Vista Codecs-32bit Tools. שמותיהן - Video deocder configuration ו-Gabest DirectVobSub, בהתאמה.
5. עכשיו, מריצים את הויסטה מדיה סנטר ומקנפגים את ה-Wizard הראשוני שלו.
6. לשליטה נוחה יותר על העברה קדימה ואחורה בנגן של הויסטה מדיה סנטר בקבצי AVI ו-H.264, מומלץ להתקין את ה-Media Control.
http://damienbt.free.fr/index.php
7. אם אתם לא מרוצים מהנגן של הויסטה מדיה סנטר, אפשר כמובן להתקין VLC, ZP או BS-Player.
אני בדקתי בקונפיגורציה הזו קבצי AVI מסוגים שונים וקבצי MKV. טרם בדקתי קבצי TS.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לצערי לא ידוע לי על אפשרות כזאת. הכוונה כמובן לנגינה מתוך הממשק הרגיל של ויסטה ולא מתוך ה-VMC.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
השיטה שלי בויסטה (ולמעשה גם ב- XP) מיועד למחשבים בעלי כח עיבוד סביר ולא עגלות:
1. התקן power dvd 7.3 (הנגן מיועד ל- HDDVD ו BLURAY והדקודר לצפייה כללית ב- MPEG2 כגון תוכניות מוקלטות)
2. התקן Haali Splitter אפשר מכאן: http://www.free-codecs.com/Haali_Matros ... wnload.htm
3. התקן FFDSHOW אפשר מכאן: http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm
אחרי ההתקנה של FFDSHOW יש לקנפג אותו ליציאת SPDIF (אם יש צורך), איפשור כל הקודקים, איפשור כתוביות וכו'
אם 264 לא מתנגן חלק אז לבחור אותו בטאב של הקודקים ולעשות בהתחלה ויתור "בטוח" על inloop deblocking (לסמן את ה- V למטה), אם זה לא מספיק אז לוותר בכלל על inloop deblocking (
לא טוב לאיכות התמונה)
בעזרת הצעדים הנ"ל ניתן לנגן הכל ב- VMC כולל כתוביות, לא לשכוח לאפשר ברג'יסטרי ניגון של TS ו MKV.
1. התקן power dvd 7.3 (הנגן מיועד ל- HDDVD ו BLURAY והדקודר לצפייה כללית ב- MPEG2 כגון תוכניות מוקלטות)
2. התקן Haali Splitter אפשר מכאן: http://www.free-codecs.com/Haali_Matros ... wnload.htm
3. התקן FFDSHOW אפשר מכאן: http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm
אחרי ההתקנה של FFDSHOW יש לקנפג אותו ליציאת SPDIF (אם יש צורך), איפשור כל הקודקים, איפשור כתוביות וכו'
אם 264 לא מתנגן חלק אז לבחור אותו בטאב של הקודקים ולעשות בהתחלה ויתור "בטוח" על inloop deblocking (לסמן את ה- V למטה), אם זה לא מספיק אז לוותר בכלל על inloop deblocking (
בעזרת הצעדים הנ"ל ניתן לנגן הכל ב- VMC כולל כתוביות, לא לשכוח לאפשר ברג'יסטרי ניגון של TS ו MKV.
HiFiMusic IL
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בדקתי את עניין הרג'יסטרי, ואצלי הערכים המומלצים כבר היו שם, בלי ששמתי אותם בעצמי. הניחוש שלי הוא שההתקנה של ה-Vista Codecs Pack דואגת לשים את ערכי הרג'יסטרי הנ"ל.aloni כתב:בעזרת הצעדים הנ"ל ניתן לנגן הכל ב- VMC כולל כתוביות, לא לשכוח לאפשר ברג'יסטרי ניגון של TS ו MKV....
שלום לכולם
רצתי קצת עזרה בנושא מקודדים במערכת הפעלה VISTA
התקנתי קודק Vista Codec Package 4.4.2
א.אני לא רואה קבצים מסוג TS במדיה סנטר (ניסיתי להוסיף ברגיסטרי את מה שמופיע בפורם
המדיה סנטר ראה את הקבצים מסוג TS בעת הפעלת הקובץ המדיה סנטר מדווח על תקלה
וניסגר טוב שיהיה לי GHOST) השאלה אם יש אפשרות להוסיף יכולת צפיה ב TS בלי
לפגוע במדיה סנטר
ב.לאחר התקנת התכונה Media Control (יכולת להריץ קדימה ואחורה )
תמיד מופיע לי הודעה FDDSHOW IS NOT ACTIVE
גם לאחר עיון באתר לא מצליח להפעיל את התכונה ???
ד. האם תוכנת POWER DVD יכולה להציג קבצים מסוג MKV
?.
תודה
רצתי קצת עזרה בנושא מקודדים במערכת הפעלה VISTA
התקנתי קודק Vista Codec Package 4.4.2
א.אני לא רואה קבצים מסוג TS במדיה סנטר (ניסיתי להוסיף ברגיסטרי את מה שמופיע בפורם
המדיה סנטר ראה את הקבצים מסוג TS בעת הפעלת הקובץ המדיה סנטר מדווח על תקלה
וניסגר טוב שיהיה לי GHOST) השאלה אם יש אפשרות להוסיף יכולת צפיה ב TS בלי
לפגוע במדיה סנטר
ב.לאחר התקנת התכונה Media Control (יכולת להריץ קדימה ואחורה )
תמיד מופיע לי הודעה FDDSHOW IS NOT ACTIVE
גם לאחר עיון באתר לא מצליח להפעיל את התכונה ???
ד. האם תוכנת POWER DVD יכולה להציג קבצים מסוג MKV
תודה