@ednri
·
לי ולקרובים שלי יש ניסיון מאד טוב מול 018 גם מבחינת איכות האינטרנט וגם מבחינת השירות. זה נכון שכברירת מחדל הם שמים את הלקוח מאחורי NAT אבל מעל תשתית בזק אפשר לדבר עם התמיכה הטכנית והם מוציאים "זמנית" מה-NAT ללא עלות נוספת (אצלי ה"זמנית" החזיק כשנה ותמיד אפשר להתקשר שוב ותוך דקה וחצי הם שוב מוציאים "זמנית"). אם הקטע של ההוצאה הזמנית מפריע לך אפשר לשלם להם על כתובת קבועה (שזה משהו אחר מהוצאה זמנית מה-NAT וזה עולה סכום נוסף - לדעתי 15 ש"ח; בין היתר זה מבטיח שלא תהיה מאחורי NAT).
את 019 וטריפל סי אני פחות מכיר. לטריפל סי התקשרתי בעבר כי רציתי לתת להם צאנס אבל לפחות בזמנו המחירים שלהם היו בשמיים (אולי זה היה גם עניין של תשלום נוסף בשביל כתובת ללא NAT, אני כבר לא זוכר).
אופציה נוספת מצוינת ומומלצת לתשתית בזק היא בזב"ל. האיכות של אינטרנט אצל בזב"ל מצוינת והם לא שמים לקוחות מאחורי NAT. אתה יכול יחסית בקלות לקבל מבזב"ל 3 חודשים ראשונים ב-60 ש"ח (חבילת שוק סיטונאי 100 מגה). אחרי 3 חודשים אמור להיות אפשרי לדבר איתם שוב, להגיע לשימור ולקבל מהשימור את אותו המחיר עוד פעם.
תזכור שאין לך התחייבות לאף אחד, אז אל תפחד לנסות ספק שנראה לך. לא תהיה מרוצה תמיד תוכל להחליף לספק אחר בלי שום בעיה.
דרך אגב, שם לב שבשביל החבילות של 40/100 מגה אתה צריך מודם VDSL (אם יש לך ציוד פרטי היום בחבילות 15 מגה אז יש סיכוי סביר שהוא רק ADSL ולא יעבוד). כל המחירים שציינו הם ללא השכרת ציוד שכרגיל עולה כ-10 ש"ח נוספים בחודש. יש הרבה שירשורים בפורום בנושא (לדוגמא
זה).