פרטנר סיבים + חיבור VPN מהירות הורדה ?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
1+MrYair כתב:תלוי בחומרה שיש לך......
רוב הראוטרים הבסיסיים לא יתנו לך מי יודע מה....
אני עם TP-Link Archer C7 ובשימוש VPN הוא סוחב סביב ה-10 מגה וגם זה בקושי. אני בד"כ לא משתמש כבד ב-VPN אז זה לא ממש מפריע לי אבל אם אתה צריך ביצועים מטורפים תצטרך ראוטר יותר יקר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מגיע ל900/950 למה? למי? בחיבור ישיר. למהירות הורדה של קובץ מסוים? לשליחה של קובץ כלשהו לשרת מסוים? לבדיקה של IPERF מול שרת בחו''ל? או בכלל לבדיקה לא קשורה של SPEEDTEST
. בכל מקרה, על מהירות דרך חיבור VPN משפיעים מספר גורמים ולמשל כמה מהם הם משאבי חומרה של התקן טרמינצייה של VPN ( של הנתב שלך שבו אתה הגדרת את VPN ), רוחב פס שלך לשרת VPN, רוחב פס משרת VPN עד למקום שעליו אתה רוצה להגיע ועוד הרבה גורמים אחרים כמו כמה בכלל מקצים לך רוחב פס בשרת VPN עצמו.
וזו הסיבה שהחיבור VPN שמספק לך מהירות אמתית סבירה ועקבית עולה לא כמה עשרות דולרים בחודש, אלה בסדרי גודל אחרים יותר וזו הסיבה שבגללה תמיד יותר זול להקים שרת VPN על שרת VPS שאותו אתה שוכר מחברת אירוח כמו AMAZON או כמו MICROSOFT. גם נתב שיכול לספק רוחב פס VPN של כמוה מאות MBPS חייב להיות בעל התקן האצת הצפנה בחומרה, כמו למשל קיים במעבדים של INTEL של השנים האחרונות. וכמובן צריך להגדיר את המאיץ הצפנה בחומרה כך שהוא יפעל.
וזו הסיבה שהחיבור VPN שמספק לך מהירות אמתית סבירה ועקבית עולה לא כמה עשרות דולרים בחודש, אלה בסדרי גודל אחרים יותר וזו הסיבה שבגללה תמיד יותר זול להקים שרת VPN על שרת VPS שאותו אתה שוכר מחברת אירוח כמו AMAZON או כמו MICROSOFT. גם נתב שיכול לספק רוחב פס VPN של כמוה מאות MBPS חייב להיות בעל התקן האצת הצפנה בחומרה, כמו למשל קיים במעבדים של INTEL של השנים האחרונות. וכמובן צריך להגדיר את המאיץ הצפנה בחומרה כך שהוא יפעל.
אם אתה רוצה לנצל את רוב רוחב פס של סיב אופטי דרך VPN
אתה צריך מחשב אם שני כרטיסי רשת רצוי של אינטל
אם מעבד לפחות i5 אם האצת הצפנה 8 ג'יגה ראם
תתקין PFSENSE וזהו ...
אני אישית אם ראוטר TPLINK WR1043ND V2 אם קושחה DD WRT
דרך VPN אני בקושי מגרד 3 מגה.
תתקין PFSENSE וזהו ...
דרך VPN אני בקושי מגרד 3 מגה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לא בהכרח. ראוטר מפלצת כמו ה-WRT1900ACS יעשה עבודה סבבה, אבל כמובן שהמחיר בהתאם.MrYair כתב:אם אתה רוצה לנצל את רוב רוחב פס של סיב אופטי דרך VPN
תתקין PFSENSE וזהו ...
דרך VPN אני בקושי מגרד 3 מגה....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לא תומך ב-VPN בכלל (למעשה כמעט אף ראוטר זול לא תומך ב-VPN מהקופסה אבל על חלקם אפשר להתקין בקלות את קושחת DD-WRT או OpenWRT, שכוללות את האפשרות הזאת. לרוע המזל לא נראה ה-EA9500 תומך בקושחות צד ג' בכלל).omd כתב:לחבר NegativeIQ
וראוטר מדגם Linksys EA9500 לא יעשה את העבודה לדעתך ?...
למה אתה מוריד דרך VPN?levyr7 כתב:מהירות לא משהו סביב ה 9-10 אני התייאשתי בהורדה עם ה VPN...
בארץ ככל שידוע לי אין חסימות בהורדה
משבארץ עושה מנוי VPN זה בדרך כלל לצפייה בתכנים
שחסומים לצפייה בארץ כגון תוכן של נטפליקס שהוא די דל
בארץ בהשוואה לארצות הברית.