קניית מכונה E61

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי, אז אחרי כמה שנים עם מכונה אוטומטית, החלטתי שנמאס לי מקפה סביר מינוס ושאני רוצה לקנות מכונה ידנית טובה + מטינה. ממה שהבנתי מכונות עם ראש E61 הן האופציה הכי טובה. ומשם דיי הסתבכתי עם HX, DB וכו ולכן אשמח לעזרה מכם המומחים :)
אני מעוניין במכונה לבית, משהו כמו 2-3 קפוצ׳ינו ו 2-3 אספרסו ליום.
התקציב שלי הוא באיזור ה 8000-8500₪, בשביל המכונה והמטחנה, אפשר לחרוג גם ב 1000 נניח בשביל משהו טוב.
אני מעדיף לקנות את המכונה בארץ בעיקר בשל אחריות ושירות :)
בתכלס ממה שהסתכלתי אני בכיוון של rocket apprtamento לדוגמה ומטחנה רנצ׳יליו רוקי/קוויק מיל 60 איבו לדוגמה.
לגבי האפרטמנטו, קראתי שהיא HX והבנתי שיש בעיה עם הטמפ׳ שהקפה יוצא בו לא קבוע, כמה זה משפיע? האם לפסול בגלל זה?
אשמח להמלצות על מכונות/מטחנות, הסברים כללים, טיפים וביקורת על מה שבחרתי לדוגמה
תודה רבה מראש :)

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #2 

@beny992

ממליץ לך בחום להתחיל במכונה יד 2 כדוגמת אפרטמנטו ולהשקיע במטחנה טובה ולא ברוקי.. יותר בסגנון של צ'יאדו e6p..
תוכל לקבל אחלה סט ב 6500 גג ואפשר גם בהרבה פחות.

beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@ozeltzex
·
תודה על המענה. מה אתה חושב על האפרטמנטו?
ואיך אני יכול להבין מה מטחנה טובה ומה לא? על מה צריך לשים דגש? למה למשל הרוקי/קוויק מיל לא טובות?
תודה!

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

רוקט אפרטמנטו מכונה מצוינת לדרישות שלך. פשוט לפני השוט צריך להזרים מים ל 4 שניות ואז לחלוט.
מטחנה טובה יותר מרוקי היא קומפאק k3 וצ'אדו e6p ומפה אמליץ לך להתחיל. מטחנה משפיעה על איכות הקפה מאוד מאוד, ולכן שווה להשקיע בה.
יש כמובן יותר טובות אבל זה לשיקול דעתך.

beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@danimili
·
הבנתי את החשיבות במטחנה טובה, ואני רוצה לקנות מטחנה טובה. פשוט אני לא מצליח להבין מה נחשב לטוב ומה ללא טוב. מה אני צריך לדרוש ממוכנה טובה, וכיצד להבחין האם היא טובה או שלא?
בעצם, מה הופך מטחנה למטחנה טובה/טובה מאוד?

תודה רבה!!

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

קשה להגיד ולהכליל על קריטריונים שיהיו חשובים לכולם במשקל שווה. אנחנו אומרים לך מניסיון של כמה מטחנות שהיו ברשותנו.
אז לי חשוב הדברים הבאים:

קוטר סכינים 64 מ"מ ומעלה
אחידות טחינה וחזרתיות.
כוונון רציף של עובי הטחינה וקלות כוונון
שתהיה עמידה, מאסיבית ובנויה היטב
אפשרות לנקות את התעלה
שלא תלכלך
יחס עלות מול תועלת

ולכן, אני אוהב מטחנות של mazzer

beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@danimili
·
תודה רבה, זה באמת מאוד עוזר לי!
יש דגשים ספציפיים של החברה הזאתי שהיית ממליץ? אולי אשתכנע ואראה שעדיף להשקיע עוד 2000 ש"ח לדוגמה ולא לקנות סתם מטחנה שאחליף בעוד כמה חודשים..
סתם שאני אבין ואדע להבחין, מה "רע" ברנצ'יליו/קוויק מיל?
לגבי האפרטמנטו, יש אלטרנטיבה אחרת שעולה לך לראש? ראיתי עוד הרבה דגשים של רוקט, חלקם באותם טווח מחירים, ולא הצלחתי להבין מה ההבדל.. Rocket Cellini, Rocket Giotto

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #8 

מכונות E61 משתמשות בחלקים די סטנדרטיים ולא תהיה בעיה לטפל בהן בארץ במקרה הצורך. מטחנות זה לא מוצר עם סיכוי גבוה לתקלות. פעם בכמה שנים אפשר להחליף עד דיסקיות הטחינה, ואם לא משיגים בארץ אפשר להביא בקלות מחו"ל. בקיצור, במקומך הייתי בכל זאת מייבא מחו"ל כי פשוט מקבלים הרבה יותר עבור הכסף.

הסט שעליו הייתי הולך הוא מכונת שני דוודים VBM Domobar Junior 2B ומטחנה Fiorenzato F4E Nano. המחיר הוא 6400 ש"ח כולל משלוח עד הבית, אבל לא כולל עמלות מכס. כולל העמלות אמור להכנס מתחת לרף התחתון של התקציב. אני מעריך שיהיה כ-8000 ש"ח עד הדלת. אני רכשתי מהחנות הזו מכונה לפני מספר חודשים והניסיון שלי איתם מאוד חיובי.

אם אתה מחליט בכל זאת לקנות בארץ, אז הסט הכי משתלם לדעתי יהיה מכונת מחליף חום LeLit PL62S ומטחנה קומפאק K3, במחיר של 6650 ש"ח ביחד. אני לא שום סיבה להוסיף עוד 1600 ש"ח עבור רוקט אפרטמנטו או לקנות כזו מיד שניה כשאפשר להשיג את ה-Lelit חדשה ב-5000 ש"ח. הרוקט אמנם מגיעה גם עם ידית בודדת, אבל זה משהו שתוכל להוסיף ב-200 ש"ח בערך.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #9 

בתור בעלים של אפרטמנטו, אין לי שמץ של מושג מה אתה מתכוון באי אחידות טמפרטורה.
היא דורשת קולינג פלאש כמו כל HX אחרת. אם היא עומדת הרבה זמן בIDLE, הקולינג ארוך למדי, אבל עדיין, קל לביצוע.
כמו כל HX היא דורשת עקומת למידה עד שמוציאים קפה שקולע לטעם.
אני מרוצה מאוד ממנה.
צ'ליני וגיוטו הם הדגמים הישנים של רוקט/ECM/לה פאבוני. כיום לה פאבוני מחזיקה בזכויות השם, ECM בכלל מייצרת מכונות שהונדסו מחדש בגרמניה ורוקט הוציאו ליין חדש ב2018 עם שמות חדשים שמבוססים על הגיוטו והצ'ליני.
אם מישהו מוכר לך רוקט גיוטו/צ'ליני או ECM גיוטו/צ'ליני, הייתי אומר לו תודה ולא להתראות.

אם היחס אספרסו/הפוך הוא 50% הייתי הולך על דאבל בויילר אם תמצא ביד שניה או HX ביד ראשונה.
לא מכיר את הדאבל שBOREN ציין מעליי אבל אם היא עם ביקורות טובות ברשת, זאת אחלה אופציה בשבילך בתור דאבל בויילר יד ראשונה.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #10 

@beny992

יכול להמליץ בחום על ה VBM DOMOBAR JUNIOR 2B ש boren הזכיר.
רכשתי אותה לפני כחודשיים מהלינק מעל, גם לי הייתה חווית קנייה מצויינת למרות החששות המוקדמות מיבוא אישי.

המכונה היא קטנת מימדים ואצלי זה היה קריטי בגלל מגבלת מקום על השיש , הרוחב 22 ס"מ בלבד.
החיסרון היחיד של המכונה היא העובדה שאינה מצויידת ב PID, קצת מציק כי כנראה אני לא מסתפק רק בתחושת המשקה בפה מבחינת טמ"פ וטעם ,ארגיש יותר טוב אם גם אראה את הטמפרטורה בראש.
כפתרון לעניין הזמנתי השבוע טרמומטר לראש החליטה וזה יסגור גם את הפינה הזו .

מוזמן לקרוא כאן את ההתרשמות הראשונית שלי.
נערך לאחרונה על ידי ilanafri ב 09/08/2018 7:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #11 

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

WolfM כתב: אם מישהו מוכר לך רוקט גיוטו/צ'ליני או ECM גיוטו/צ'ליני, הייתי אומר לו תודה ולא להתראות.
...
·לא ברור לי המשפט הזה.
שני הדגמים האלו הם מכונות מעולות ואמינות גם אם הם "דגמים ישנים" בתמחור נכון סביב ה 3000 ש"ח הם קניה מעולה.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #13 

noam כתב:
...
...
·לא ברור לי המשפט הזה.
שני הדגמים האלו הם מכונות מעולות ואמינות גם אם הם "דגמים ישנים" בתמחור נכון סביב ה 3000 ש"ח הם קניה מעולה.
...
·

הכוונה שלי היא שאם מישהו מוכר לו מכונה חדשה תחת השמות האלו לא ממש יודע מה הוא מוכר או לחילופין, מוכר לו מכונה ישנה שישבה במחסן כמה שנים טובות.
מכונה מיד שניה זה סיפור אחר

ronibarista
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

רוקט צ'ליני + קוויק מיל 060

שליחה #14 

קניתי את הסט הזה בדיוק לפני שנה וחצי ואני מאוד מרוצה.
אני מצליח להגיע לשוטים ברמה מאוד גבוהה.
אומנם היום לא הייתי קונה צ'ליני כי היא באמת יצאה מייצור של רוקט.

בכל אופן, לרוקט מכונות מעולות אם כי כל מכונה דומה e61 תעשה את העבודה.

לגבי מטחנה, קניתי את הקוויק מיל בגלל הטיימר,איכות החומרים והמחיר הסביר. הטיימר מאוד שימושי עבורי ואיכות הטחינה לא רעה בכלל וגם ולא מגיישת מותר מידי.

בתקציב שלך הייתי לוקח רוקט אפרטמנטו + מאצר מיני טייפ B החדשה (ראה באתר הרשמי)

שיהיה בהצלחה.

ronibarista
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: רוקט צ'ליני + קוויק מיל 060

שליחה #15 

@ronibarista
·
+ תמונה

beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@ronibarista
·
אחלה סט!

אז בגדול אתה ממליץ על המטחנה שלך? ה יא רועשת מידי או יחסית בסדר? ולמה המלצת על המאצ'ר ולא על המטחנה שלך אז?
תודה רבה!

ronibarista
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@beny992
·

תודה! :)

כמו שאמרתי אני מרוצה. ולמרות זאת, אין טעם להשוות בין מטחנות שלא באותו לבל ומחיר. המאצר עדיפה בכל פרמטר. קוטר סכינים, איכות חומרים ובניה, מותג מטחנות הרבה יותר נחשב, מהירות טחינה, טיימר הרבה יותר נוח לכיוון ויותר מדוייק.
בקיצור, הכל שאלה של תקציב וכמה אתה מוכן להשקיע.

למה בכל זאת בחרתי קוויק מיל ולא אחרת ברמת מחיר הזו? היתרון היחסי שאני ראיתי זה איכות חומרים יחסית טוב למחיר (גוף פלדה, הופר זכוכית), עיצוב (אומנם סובייקטיבי), קיומו של טיימר שלא תמיד מגיע במטחנות ברמת מחיר הזו אם כי לא נוח לכיוון מאחר וממוקדם בתחתית המטחנה ואני מניח גם לא מדויק בהשוואה למטחנות אחרות.

מבחינתי טיימר זה מאסט, זה מקל מאוד על התהליך ולא מצטער שבחרתי את המטחנה למרות שהרוב פה ימליצו k3 ברמת מחיר ובצדק מבחינת קוטר סכינים ואיכות טחינה.

אם הייתי משדרג זה כנראה היה למאצר.
מה שלא תבחר ברמה הזו, תוכל להגיע לרמת חליטה גבוהה אם כי הדבר דורש המון סבלנות, למידה ותרגול.

beny992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה לכולם על המענה.
על המכונה אני סגור, על המטחנה לא כלכך ולכן אשמח לעוד המלצות מכם..
הרבה הציעו לי מטחנות שמעבר לתקציב שלי..
מה עם Eureka Mignon ?
ראיתי שיש 2 סוגי להבים, שטוח וקוניות(?) מה עדיף?
תודה!

RonLivne
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

לי יש את הeureka mignon.
סה"כ אני מרוצה, הנה כמה נקודות לגביה:
יתרונות:
1. קומפקטית
2. נראית טוב (לטעמי)
3. איכות בניה מרגישה טוב מאוד והמכונה נראית עמידה.
4. איכות הטחינה טובה - לפחות לדעת אנשים מפורומים מחו"ל. אין לי איך להשוות למשהו אחר, אבל הקפה יוצא טוב מאוד (עם רוקט אפרטמנטו).
5. יש לה טיימר - אני לא משתמש בו, אבל קיים.

חסרונות:
1. גושים - מוציאה מלא גושים. אמנם קל לפרק אותם, אבל זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת ולפזר אותם.
אני טוחן לתוך כוס פלסטיק, מנער קצת ומשם לידית (WDT לעניים)
2. איטית יחסית - לא משהו נורא. לי זה לא מפריע, בטח לא בכמויות ביתיות.
3. מלכלכת - אם טוחנים לתוך הידית ישירות, הגושים מתנגשים אחד בשני וחלקם עפים החוצה. אין מגש איסוף.
פתרתי את הבעיה באמצעות מגש המתכת של RATTLEWARE. פשוט שמתי עליו את המטחנה ואת עמדת הTAMP.
4. החלפת פולים - אמנם יש להופר ידית סגירה, אבל בהתחלה ניסיתי כל מיני סוגי פולים ורציתי להחליף ביניהם בחצי מהמקרים כל הפולים נשפכו כי הידית סגירה הזו ממש עלובה. צריך להוציא את ההופר ממש בעדינות.
5. אגירה - בין חצי גרם לגרם נשאר בצינור היציאה. ניעור קל של המטחנה מוציא את זה החוצה (וכמובן מלכלך). מניח שזה לא שונה מאוד ממטחנות אחרות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”